Τελικά πήγα σήμερα στον γιατρό. Δες λίγο εδώ
http://www.e-psychology.gr/forum/thr...586#post599586 (#34)
Μήπως το προκαλείς μόνη σου βρε κορίτσι μου; Δηλαδή να φοβάσαι τόσο έντονα πως θα το πάθεις που να σκέφτεσαι πως αν το πάθεις δεν υπάρχει κάτι χειρότερο και θα σου φύγει η έγνοια (μια σκέψη κάνω για να σκεφτείς μόνη σου γιατί το κάνεις και πότε νιώθεις πως έρχεται η σκέψη). Πραγματικά δεν ξέρω, είναι τραβηγμένο αυτό που λέω αλλά ανέφερα στον γιατρό την "μίμηση συμπτωμάτων" και με κοίταξε κάπως περίεργα :p Το μόνο που μου απάντησε γι' αυτό είναι πως αναμασάμε συνεχώς τα ίδια πράγματα. Όσο σκέφτεσαι πως τρελαίνεσαι, τότε εντονότερες θα είναι οι σκέψεις και το άγχος. Και αυτό είναι φαύλος κύκλος. Αν τρελαινόσουν δεν θα το καταλάβαινες καν. Τρόπους διαχείρισης πρέπει να βρεις, φύγε από το ίντερνετ, σταμάτα να διαβάζεις για ιδεοληψίες, για αγχώδεις διαταραχές, για καταθλίψεις, για ψυχώσεις κλπ. Βρες τρόπο να το διαχειριστείς μόνη ή με βοήθεια (και επειδή είναι τόσο έντονος ο φόβος και το άγχος, προτείνω το 2ο). Ναι είναι εξουθενωτικό και δεν μπορείς να κυριαρχήσεις πάντα στις σκέψεις αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση! Κι' εγώ πρέπει να ξεκολλήσω, τα γράφω για να ταρακουνήσω κι' εσένα!
Ώπα ναι, και κάτι που μου 'ρθε τώρα. Του ανέφερα την καχυποψία που μου περιγράφεις και μια δική μου που με πιάνει για παρόμοιες ιδεοληψίες και μου είπε πως ξεφεύγει λίγο από την απλή καθημερινή που έχουν όλοι οι άνθρωποι (όπως οι δικές μας ιδεοληψίες, κυρίως λόγω της δυσφορίας που μας προκαλούν και όχι τόσο λόγω περιεχομένου) αλλά οι συγκεκριμένες καχυποψίες δεν έχουν καμία σχέση με τις καχυποψίες που έχει ένας παρανοϊκός. Άσε που υπάρχουν και ιδεοληψίες που αφορούν ασθένειες όπως π.χ αυτό που λες συνεχώς και σου προκαλεί τόσο τρόμο, ότι δηλαδή θα τρελαθείς και θα αρχίσεις να υποψιάζεσαι τους πάντες χωρίς να το θες (αν και δεν είμαι σίγουρη αν πρόκειται επ' αυτού). Για ένα διάστημα το είχα πολύ έντονα στο μυαλό μου, διάβαζα και διάφορα στο ίντερνετ και ήθελα πραγματικά να μου μιλήσει κάποιος για να με ταρακουνήσει. Ευτυχώς δεν έχω ιδεοληψίες για ασθένειες, μου έφυγε αυτός ο φόβος ειδικά μετά την σημερινή επίσκεψη στον γιατρό γι' αυτό αν συνεχίζει να σε απασχολεί τόσο, πήγαινε σε παρακαλώ. Ίσως παίζει ρόλο και το ότι δεν ελέγχεις τις υπόλοιπες ιδεοληψίες και σου προκαλούν έντονο άγχος. Τις στιγμές που με πιάνει, το παθαίνω κι' εγώ αλλά πλέον έχει μειωθεί κάπως γιατί προσπαθώ να τις αγνοώ και έτσι έφυγαν απ' το μυαλό μου οι σκέψεις του τύπου "Θα τρελαθώ!".
Μπορεί οι ιδεοληψίες να μην εξαφανιστούν ποτέ αλλά ιδεοληψίες έχει η πλειοψηφία, φτάνει να μάθουμε να τις διαχειριζόμαστε για να μην μας επηρρεάζουν σε τέτοιο βαθμό... Όσο μειώνεται όμως το άγχος και περνάει ο καιρός, τότε υπάρχει και η πιθανότητα να μας αποχαιρετήσουν εντελώς, πραγματικά το εύχομαι!