Originally Posted by
ΕΡΙΚΑ
Καλησπερα, εχω να γραψω στο site πανω απο δυο χρονια... Γνωριμα οσα αναφερεις. Δεν διαβασα ολα το post αλλα εχω να σου πω τα εξης τα οποια αν θελεις τα κρατας αν θελεις τα πετας. Ψυχη και σωμα ειναι ενα. Οταν κατι δεν παει καλα με εμας και εννοω με το μεσα μας, οταν εχουμε καταθλιψη που θεωρω οτι ειναι μια εξαιρετικα δυσκολα καταταση (περασα και περναω), μυοσκελετικα χτυπαει σε αυχενα και μεση και οργανικα σε στομαχι και εντερο. Εμενα με χτυπησε και στα τεσσαρα που ανεφερα, και κυριως αυχενα και στομαχι.
Βρες εναν ψυχοθεραπευτη που θα τον εμπιστευτεις, και κανε θεραπεια ψυχαναλυτικου τυπου. Ειναι δυσκολη πολυ αλλα λυτρωτικη. Δεν υπαρχουν ετοιμες λυσεις ουτε μαγικα χαπια. Μονος σου θα βρεις την ακρη του νηματος με την σωστη καθοδηγηση. Κανεις δεν ειπε οτι εινια ευκολο αλλα αξιζει οσο δεν φανταζεσαι. Σου μιλαει ενας ανθρωπος που εχει περασει τα πανδυνα. Η ψυχοθεραπεια σε συνδυασμο με εντικαταθλιπτικα εαν χρειαζονται, ΣΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ. Ειναι απολυτα λογικο να απελπιζεσαι. Ο πονος της καταθλιψης ειναι σαν μια μονιμη κηδεια στο μυαλο. Μονο οποιος το εχει περασει μπορει να το καταλαβει. Αλλα πιστεψε με ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. Μην το παλευεισ ομως τοσο πολυ υπο την εννοια μην του πας κοντρα. Ειναι σαν να εχεις μπει σε ενα ποταμι και να σε παρασυρει και εσυ παλευεις κοντρα στο ρευμα με εαποτελεσμα να εξανντησαι. Αστο και θα σε βγαλει μονο του στην ακτη. Δωσε χρονο για τωρα και αγκαλιασε το. Μονο ετσι. Ο θεραπευτης θα σε βοηθησει να καταλαβεις τον εαυτο σου. Να λυσεις κομπους που ουτε φανταζοσουν οτι κουβαλας. Μην σε τρομαζει. Δεν εισαι μονος. Αληθεια θα περασει. Θελει χρονο, υπομονη και πιστη. Και κατι τελευταιο, συμβουλη που μου ειχε δωσει ενας ψυχιατρος...Οταν δεν ειμαστε καλα δεν βγαινουμε για ποτο. Μην προσδοκας να βγεις βολτα για να νιωσεις καλυτερα, γιατι αν δεν το καταφερεις θα γινεις ακομα χειροτερα. Εξω βγαινουμε οταν ειμαστε καλα και εχουμε διαθεση.... Δεν θα συμφωνησουν πολλοι με αυτο αλλα εμενα με βοηθησε.... Αυτα....για τωρα!