Ακριβώς αυτό. Για μένα η ηρεμία μου και η υπόληψή μου έχουν ένα τόσο ψηλό price tag,
που κανείς δεν θα δεχόταν να κάνει συναλλαγή μαζί μου (θα τους ήταν ασύμφορο).
Γι' αυτό θα πήγαιναν σε κάποιον που αγοράζεται εύκολα και με λίγα λεφτά.
Printable View
Η υπόληψη κι η ηρεμία θίγονται πανευκολα κ δεν είναι στο χέρι σου αρκεί να δεις ένα δελτίο ειδήσεων για να καταλάβεις πόσες υπολιψεισ θίγονται πανευκολα λαθοσ προσανατολισμένος είσαι
cube εγινες ο νεος σωρας των πανταχου ταλαιπωρημενων!!!
Με πέντε δις νομίζω δίνεις σε όλους τους Ελληνες από πέντε χιλιάδες ευρώ άμα παντρευτείτε θα μου χρωστάτε πέντε χιλιάρικα
Ότι και να κάνω,δεν θέλω να ρουτινιάσω και να νοιωθω πως το κάνω με το ζόρι
Προφανώς και θα κουραστώ,και θα αγκομαχήσω και θα ζοριστώ!Με την λέξη "ζόρι" εννοοούσα πως δεν θέλω να βρω δουλειά,απλά για να βρω δουλειά .Θέλω αυτό που κάνω,να μου αρέσει και να μην στενοχωριέμαι όταν ξημερώνει Δευτέρα! Και να μην νοιώθω την κάθε μερα ως επανάληψη της προηγουμενης,να ειναι δημιουργική εργασία και να μου δίνει κινητρα.Μακάρι να βρω τι θελω γιατι ακομα δεν εχω σαφη προσανατολισμό
Ωραία τροπή πήρε η κουβέντα! :)
Συμφωνώ με την άποψη της Ναταλιας πάντως. Δεν θεωρώ ότι όλα αγοράζονται και όλοι έχουν μια τιμή. Ή έτσι θέλω να πιστεύω τουλάχιστον...
επίσης με τρομάζουν οι άνθρωποι που είναι έτοιμοι να πουλήσουν τα πάντα όπως και αυτοί που νομίζουν οτι μπορούν να αγοράσουν τα πάντα.
Σου ευχομαι ολοψυχα να το βρεις...γιατι και η ιδια σκεφτομουν ετσι αλλα με πιανω ολο και περισσοτερο να κανω ακρως νιχιλιστικες σκεψεις...στο τσακ ημουν να ανοιξω θεμα να σου πω την αληθεια, απλα τωρα ειμαι κουρασμενη...ισως το κανω αλλη φορα. Εν ολιγοις οτι και να κανω/εκανα πλεον χεστηκα να σου πω την αληθεια...ασχετα που προσπαθω μανιωδως να κρεμαστω απο μια οποιαδηποτε κλωστη αυθαιρετου νοηματος. Ειναι πολυ ασχημο βιωμα για καποιο λογο, απο την αλλη σκεφτομαι πως δεν εχει σημασια αν ειναι ασχημο η οχι, ακομα και το "αισθανομαι ασχημα η καλα" ειναι αυθαιρετα, αχρηστα δεδομενα...Μακ, αιντε ντιλ, που ειναι τα 150 χιλιαρικα; Η μ'αλλα λογια ν'αγαπιομαστε πεταξες την εξυπναδα σου και αυτο ηταν; :P
Και εμενα με τρομαζουν ελισαβετ...αλλα αυτο ειναι καθαρα η συναισθηματικη μου αντιδραση...απο την αλλη καθαρα με βαση τη λογικη δεν βλεπω κανεναν πειστικο λογο γιατι εχει σημασια που καποιοι το μπορουν. Ισως κανουν καλα. Ισως οχι...βασικα δεν υπαρχει καμια ουσιωδης διακριση μεταξυ του καλου και του ασχημου αμα το φιλοσοφησεις και το τερματισεις εντελως το πραγμα...οταν λεμε εντελως εννοουμε τοσο που δε χωραει περαιτερω αναλυση το θεμα...
Ε σαμπως αυτοι που δεν το πιστευουν δεν τα τρωνε; Δεν τα εχω φαει η δε τα εχεις φαει εσυ...;
Το τι νοηματοδοτει τη ζωη του καθενα ειναι τελικα νομιζω εντελως αυθαιρετο και δεν υπαρχει καλυτερο/χειροτερο σε αυτα...ισως αυτος που εχει θεο του τα λεφτα δεν ειναι σε τιποτα χειροτερος απο αυτον που ισχυριζεται οτι εχει θεο του ξερω γω τον ερωτα η την αγαπη και μονο αυτα δε καταφερνει παρα να τα κανει ολα ******* με τις ανασφαλειες του,τη χειραγωγηση, την εξαπατηση του εαυτου του και των αλλων...τα ιδια σκατα ειναι και οι δυο περιπτωσεις λεω εγω λολ
Δεν ξέρω αν θα τα φάνε, αλλά δεν βλέπω και το νόημα σε όλο αυτό. Άντε δηλαδή και έχεις τόσα λεφτά ώστε να αγοράσεις ό, τι θες, άντε και βρήκες και πρόθυμους ανθρώπους, κι αγόρασες και μια βραδιά με κάποιον/α, αγόρασες και φίλους, αγόρασες και μόνιμη σχέση θα σου πω εγώ. Αγάπη έχεις; Αυτή μπορείς να την αγοράσεις; Αν δεν έχεις αυτή, τότε δεν έχεις τίποτα.
Μπορεί να ακούγεται πολύ ρομαντικό ή δε ξέρω γω τι, αλλά πραγματικά αυτό πιστεύω.
Φυσικα και ειναι ανθρωπινα...οπως και η αναγκη για υλικα αγαθα ειναι ανθρωπινη αναγκη, ενστικτωδης μαλιστα...ενιοτε εξω απο καθε μετρο...αλλα δεν παυει να ειναι "ανθρωπινο" οπως το θετεις...
Και φυσικα και θα πεσουν απο τα συννεφα αν δε θα μπορουν να αγορασουν κατι...αλλα ουτε εγω ζω στα συννεφα να σου πω την αληθεια ουτε εσυ ζεις στα συννεφα. Οποτε η διαφορα ποια ακριβως ειναι;
Να ζουσα τη φανταστικη ζωη γεματη αγαπες και ουρανια τοξα αντε, θα ελεγα να ενας λουζερ που νομιζει οτι θα τα αγορασει ολα με τα λεφτα, κοιτα να δεις, δεν μπορει να αγορασει ολη αυτη την ευτυχια απο την οποια ξεχυλιζω εγω...το θεμα ομως ειναι οτι πλουσιοι/φτωχοι ειμαστε το ιδιο αναπηροι.
Δεν διαφωνώ έτσι όπως το θέτεις. Αλλα δεν σημαίνει οτι όλοι οι πλούσιοι πιστεύουν αυτόματα οτι μπορούν να αγοράσουν τα πάντα, ούτε οτι όλοι οι φτωχοί είναι δυστυχείς γιατί δεν έχουν αγάπη.
Τα υλικά αγαθά φυσικά και τα χρειαζόμαστε όλοι για να μπορέσουμε να ζήσουμε, τα άκρα νομίζω είναι αυτά που δημιουργούν το πρόβλημα. Δηλαδή αν δεν έχω να φάω ή να μπορώ να βασίσω τη ζωή μου πουθενά, τότε ναι υπάρχει πρόβλημα
Να σου δείξω έναν που έχει αγάπη εννοείς; Πραγματικά ξέρω κάμποσους. Και λέγοντας αγάπη δεν εννοώ κάποια συγκεκριμένη μορφή, αλλά ξέρω ανθρώπους που έχουν πραγματική αγάπη για την δουλειά τους πχ, που τους γεμίζει αυτό που κάνουν και τους δίνει ζωή, αγάπη για τους ανθρώπους γύρω τους, για την φύση, για τα ζώα, για χίλια δύο. Τίποτα από αυτα δεν είναι αρκετό από μόνο του για να σε κάνει ευτυχισμένο, εξάλλου κανείς δεν είναι απόλυτα ευτυχισμένος, στιγμές ευτυχίας αναζητάμε όλοι, χρειάζεται μια γενικότερη ισορροπία και σαφώς και τα υλικά αγαθά είναι μέσα σε όλο αυτό.
Ναι αλλά η διαφορά που βλέπω εγώ είναι ότι προσπαθώ και ευτυχώς τα καταφέρνω να μην είμαι τόσο ρηχή και κυνική ώστε να κυνηγάω τα επιφανειακά πράγματα και να πιστεύω πως μπορώ να έχω τα πάντα επειδή απλά και μόνο έχω χρήματα...δεν μου αρέσει καθόλου αυτή η άποψη, μου φαίνεται πολύ αλαζονική και μου ανακατεύει το στομάχι...
Αμα δεν εχω να φαω δεν μπορει να ανθισει αυτο που λεμε ερωτα η αγαπη ξερω γω...εκει ειναι αναγκη (οπως και να εχει αναγκη ειναι αλλα τεσπα, αυτο ειναι αλλη συζητηση, ας πουμε οτι ειναι θεμα βαθμου).
Αν απο την αλλη εχω ενα σκασμο λεφτα, το προβλημα μου δεν ειναι οτι δεν εχω που να βασισω τη ζωη μου...θα κανω τη καρδια μου πετρα και θα τη βασισω σε κρουαζιερες. Η θα γινω πρεσβειρα καλης θελησεως του οηε ρε παιδακι μου και θα υιοθετησω οχτω αφρικανακια, κατι βρε αδερφε. Αλλα δε χρειαζεται να τη "βασισω" σε ανθρωπο...γιατι μαντεψε, το λεξιλογιο αυτο παλι προδιδει αναγκη...θα μου πεις που ειναι το κακο;
Θα σου πω πουθενα...αντιστοιχα που ειναι το κακο αμα διαχωρισω τις αναγκες που ικανοποιει μια σχεση και τις ικανοποιω με σεξ επι πληρωμη για το σωμα, επισης πλουσια φιλαρακια που θα κανουμε τσαρκες με τα γιωτ μας ετσι για τη παρεα και με την τρυφεροτητα που θα μοιραζομαι με τα υιοθετημενα παιδακια μου τον τζαμαλ τη λακισα και τον αμπεμπε; Λολ.
Κατα τα αλλα αμα μιλαμε για νορμαλ μεσες καταστασεις, δε ξερω κανενα ουτε που ειναι ικανοποιημενος με τα οικονομικα του - και ας ειναι καπως μεγαλομεσαια ας πουμε η ολη φαση του- ουτε που εχει αγαπη. Τι ειναι αυτο; Αγαπη; Λες και οι μεσοι καθημερινοι ανθρωποι ξερουν η το εχουν...
Α ετσι μαλιστα...οπου γραφει αγαπη μπορουμε να βαλουμε "χαρα" η "παθος" και θα βγει το ιδιο νοημα...το παθος της ειναι να πλεκει...η χαρα της ειναι να πλεκει. Εχει αγαπη για το πλεξιμο....χαχαχα. Δεν εννοουσες αυτο στο πρωτο σου μηνυμα :)
Γιατι επισης μπορει απλα να πεις "τους αρεσει"... Τους αρεσει η δουλεια τους, τους αρεσει η φυση, τους αρεσουν τα ζωα κλπ...τωρα το αν αγαπανε τους ανθρωπους γυρω τους η αν τους καλυπτουν αναγκες η το φρικιαστικο υπαρξιακο κενο που μενει διαφορετικα και ρουφαει το ειναι τους επειδη αν δε προλαβανε ξερω γω να κανουν παιδακια αυτο ηταν θα γινουμε σκονη και θα πεθανουμε ολοι και τιποτα δεν εχει νοημα....ειναι αλλη ιστορια.
Απλα οκ...εχουμε την ταση να ωραιοποιουμε ανουσια πραγματα οι ανθρωποι. Αλλιως θα χαναμε τα λογικα μας...αλλα στην ουσια οντολογικα τιποτα δεν εχει σημασια.
Με συγχωρεις αν σε αναστατωσε οτι γραφω η αν σου ανακατευει το στομαχι. Ουτε εμενα μου αρεσει αυτο, ουτε εγω νιωθω καλα. Απλα ετσι νιωθω.
Και προσεξε δεν ειπα καθολου οτι οποιος εχει λεφτα μπορει να εχει οτι θελει...αντιθετως. Λεω οτι κανεις δεν μπορει να εχει αυτο που θελει. Η επειδη δε ξερει τι θελει, η επειδη δε ξερει πως να το παρει, η επειδη δε το αξιζει, η επειδη θελει μαλακιες...ολοι μενουν με το αχτι οπως και να εχει και αρα δεν εχει νοημα να αισθανομαστε ηθικη ικανοποιηση απεναντι σε οποιον νομιζει οτι μπορει να εχει οτι θελει με λεφτα...γιατι ουτε αυτος μπορει ουτε εμεις μπορουμε και εν ολιγοις στο ιδιο καζανι ανεκπληρωτων επιθυμιων βραζουμε.
http://www.awakengr.com/albert-ainst...mi-tis-agapis/
Αν δεν αγαπούσα, θα αυτοκτονούσα.
Δεν διαφωνούμε κατά βάση. Γιαυτό σου είπα οτι χρειάζεται μια γενικότερη ισορροπία. Σαφώς και αν δεν έχω να φάω ή να πληρώσω την δόση μου αυτό το μήνα στην τράπεζα και μου πάρουν το σπίτι, δεν μπορώ να πω...αχ τι ωραία θα πληρώσω με αγάπη!
Και όντως οι περισσότεροι δεν είναι ικανοποιημένοι από την οικον τους κατάσταση, αλλά δεν αρρωσταίνουν όλοι από αυτό, δεν το αφήνουν όλοι αυτό να καθορίσει όλη την ζωή τους και την ύπαρξη τους.
Ωραίο το παράδειγμα με τον τύπο που αγοράζει τα πάντα, αλλά όταν θα εχει τις μαύρες του και θα θέλει μια αγκαλιά ποιος θα του την δώσει; Και τι ακριβώς θα του προσφέρει αυτή η αγκαλιά όταν κι αυτή θα ξέρει ο ίδιος ότι είναι αγορασμένη; Κι εγώ νιώθω χαρά όταν αγοράζω καινούργια παπούτσια πχ αλλά δεν συγκρίνεται αυτό το συναίσθημα με αυτό που έχω νιώσει όταν έχω μοιραστεί τον εαυτό μου με έναν άλλον άνθρωπο. Δεν συγκρίνεται πχ με την ευτυχία που ένιωσα όταν η κολλητή μου έμαθε οτι εμεινε έγκυος μετά από χρόνια προσπαθειών ή όταν ήμουν σκατά και η φίλη μου μου είπε "όλα θα πάνε καλά" και μπορούσα να νιώσω την αγάπη της ή με μια αγκαλιά από τον άνθρωπο μου ή με ένα τηλεφώνημα στη μέση της νύχτας χωρίς να το ζητήσω για να δει αν είμαι καλά...ή με χίλια δύο.
Δεν διαχωρίζω τους ανθρώπους σε φτωχούς και πλούσιους, νομίζω το λάθος που κάνουμε και μπερδέυουμε την κουβέντα είναι οτι θεωρούμε εξ ορισμού οτι όλοι οι πλούσιοι είναι κατά βάθος δυστυχείς κι όλοι οι φτωχοί έχουν αγάπη. Όχι δεν λέω πως πάει έτσι καθόλου.
Απλά θεωρώ αυτούς που προσανατολίζονται περισσότερο προς την αγάπη (όχι να βασίζονται σε ανθρώπους αναγκαστικά, αγάπη είναι και η αγάπη που νιώθω εγώ ο ίδιος ανεξαιρέτως των άλλων) οτι έχουν περισσότερες πιθανότητες να νιώσουν πραγματική και οσυσιαστική ευτυχία. Σε στιγμές πάντα, σε δόσεις.
Μου κάνει εντύπωση πάντως που λες οτι δεν γνωρίζεις ανθρώπους που έχουν αγάπη! Δεν μιλώ για τέλειους ανθρώπους, αλλά ειλικρινά έχω πολλά παραδείγματα γύρω μου ανθρώπων που ζουν με αγάπη και μπορεί να μην ξέρουν καν να σου πουν ορισμό.
Όχι καλέ, με παρεξήγησες...δεν φταίνε αυτά που έγραψες για το στομάχι μου...απλά η ιδέα ότι μπορεί να πήγαινα με κάποιον μόνο για τα χρήματα μου φέρνει αηδία ακόμα κι αν δεν υπάρχει περίπτωση αλλά το φαντάστηκα λόγω της όλης συζήτησης...
Δεν θα έλεγα σε κάποιον ότι με ανακατεύουν αυτά που λέει εκτός κι αν ήταν προσβλητικός...
Προτεινω ενα πειραμα...οσα μελη μιλανε για αγαπη να μου δωσουν ενα σαφη ορισμο για να καταλαβουμε για τι πραγμα μιλαμε και να δουμε αν καταλαβαινουν οιλ ιδιοι τι εννοουν η αν αυτα τα λογια πηγαζουν απο καποιες ανικανοποιητες αναγκες τους και τη τυφλη ορμη και πιστη οτι μπορουν να ικανοποιηθουν. Και οχι μαμπο τζαμπο κουμπαγιά και ειρηνη ημιν απαντησεις...οσο πιο απτες και συγκεκριμενες γινεται...θα χαρω παρα πολυ αμα καποιος τα καταφερει. Εντωμεταξυ θα βαλω τη νιχιλιστικη μου παρτη για υπνο τωρα γιατι ο Μακ μολις ειδε οτι δεχτηκα τα 150 χιλιαρικα που δεν εχει εξαφανιστηκε και τελικα απο οτι φαινεται πρεπει να παω δουλεια το πρωι :P
Οχι! Και μένα μ αρέσει η δουλειά μου, δεν μπορώ να πω όμως οτι την αγαπώ!! Υπάρχουν άνθρωποι όμως που πραγματικά αγαπούν αυτό που κάνουν! Και παλι ούτε αυτό από μόνο του είναι αρκετό όμως γιατί αν έμεναν άνεργοι τι θα γινόταν; Θα αυτοκτονούσαν; Γιαυτό λέω οτι χρειάζεται μια γενικότερη ισορροπία...
Το ότι μπορεί να ωραιοποιούμε πράγματα για να νιώθουμε καλύτερα και να μην χάνουμε τα λογικά μας που λες...ναι σίγουρα παίζει...
αν είναι να νιώθουμε καλά έτσι όμως, τι πειράζει να το κάνουμε και λίγο; :p
καληνύχτα και σε σένα Κύκνε :)
Θα την πέσω κι εγώ για ύπνο τώρα, κανείς δεν μου πρόσφερε 150χιλ να χαρώ κι εγώ! χαχα
Αμα το κανεις αυτο τοτε δεν αγαπας τον εαυτο σου...και αμα δεν αγαπας τον εαυτο σου καλα καλα πως μπορεις να αγαπας τον αλλον; Οταν βαζεις καποιον πανω απο τον εαυτο σου βασικα ειναι απλα μια απελπισμενη προσπαθεια να πεις "αγαπα με" και "σκοτωνομαι να σου δειξω ποσο σ'αγαπω και γινομαι χαλι γιατι πιστευω οτι διαφορετικα δεν αξιζω την αγαπη σου και την προσοχη σου, ενω ετσι ισως μου τα δώσεις σε ανταλλαγμα"....
(εδω οπου γραφω "αγαπη" εννοω ο, τι φανταζομαστε συλλογικα ως κοινωνια οτι την αποτελει, ξερω γω η αποδοχη, η φροντιδα το προδερμ το δεσιμο το νιαξιμο μπλα μπλα)...
Περιμενω τον επομενο ορισμο :P
Θα δω τα μηνυματα αυριο αν εχετε καμια καλη ιδεα...καληνυχτα :)
Τη στιγμή που επιχειρεί κάποιος να περιγράψει κάτι τόσο όμορφο και βαθύ, διαπιστώνει ακριβώς πως το βάθος κάποιων συναισθημάτων δεν μπορεί να αποδωθεί/εξακριβωθεί/περιγραφεί με λόγια. Χάνεται όλο το νόημα και η ουσία. Κάποια πράγματα τα νιώθεις, δεν περιγράφονται. Εκεί είναι η μαγεία. Δεν θέλω να τα λερώσω. Προτιμώ να τα νιώθω και με βάση αυτά να μπορώ να ζω έστω μικρές σύντομες στιγμές ευτυχίας. Κίνητρα για να μην φουντάρεις. Γιατί όπως λέει και ο Λειβαδίτης (και εδώ συμφωνώ με την Κύκνο) «...γι αυτό και μέσα σε κάθε ζωή, υπάρχει πάντα κάτι πιο βαθύ απ' τον εαυτό της: η ζωή των άλλων». Αγάπη δεν εννοούμε μόνο την αγάπη ΠΡΟΣ εμάς αλλά ΑΠΟ εμάς. Και αν υπάρχει κάτι εγωιστικό σ' αυτό, είναι ίσως το λιγότερο εγωιστικό συναίσθημα που μπορεί να νιώσει κάποιος. Αγαπάει κάποιος και αυτό τον γεμίζει σαν άνθρωπο, του δίνει κίνητρα, χαρές και αφόρητες λύπες επειδή δεν είναι όλα ρόδινα...οπότε για τον καθένα σημαίνει σίγουρα κάτι διαφορετικό, γι' αυτό δεν υπάρχει ορισμός. Αλλιώς το νιώθω εγώ, αλλιώς ο απέναντι. Όμως εδώ πρέπει να τονιστεί πως δεν αγαπάνε όλοι με τον ίδιο τρόπο και στο ίδιο βάθος, αυτό εξαρτάται από τον άνθρωπο. Για να λέει όμως κάποιος ότι ΑΓΑΠΑΕΙ, τότε σίγουρα για να είναι αγάπη και να υπάρχει κοινή βάση, περιμένω αυτή η αγάπη να κρατάει στο χρόνο και να βάζεις κάποιον πάνω από δικές σου ανάγκες και εγωισμούς. Δεν έχει καθόλου να κάνει με την αγάπη προς τον εαυτό σου, μπορεί να με αγαπώ ή ακόμα και να με σιχαίνομαι αλλά να αγαπάω με όλο μου το είναι κάποιον άλλον και αυτό να με κρατάει στην ζωή. Μπορεί ακόμα να μην περιμένω ΤΙΠΟΤΑ από το άτομο που αγαπάω ή να μην το μάθει ποτέ. Όλα γίνονται, οπότε νιώθω κάπως όταν προσπαθούν να μηδενίσουν κάποια συναισθήματα που δεν καταλαβαίνουν είτε επειδή δεν τα ένιωσαν είτε επειδή δεν μπορούν να περιγραφούν κατάλληλα με λόγια. Ίσως να παρεξήγησα κάτι, δεν ξέρω. Αλλά δεν θέλω να επεκταθώ στο κεφάλαιο συναισθήματα, δεν μπορώ κιόλας να το περιγράψω κατάλληλα και ούτε θέλω. Είναι κρίμα γιατί θα τα δηλητηριάσω. Τα κρατάω για μένα κυρίως αλλά με την πρώτη ευκαιρία τα δείχνω και στους άλλους, ίσως πάλι κάπως... περίεργα... αλλά ας μην επεκταθώ άλλο όμως. Το αφήνω στη φαντασία, ή ακόμα και στην κριτική. Τα συγκεκριμένα συναισθήματα όση κριτική και να δεχτούν εν τέλει είναι η μοναδική κριτική που δεν δέχομαι γιατί τα αναγνωρίζω και είναι το μοναδικό πράγμα που μπορεί να μου δώσει λίγη ευτυχία και συνέχεια σ' αυτή τη γη.
Καλό βράδυ και από μένα. Πρωινό ξύπνημα!
Δεν ηταν εξυπναδα , ενα πειραμα ηταν να δω αντιδρασεις , ................μην δαιμονοποιουμε το χρημα , το οποιο παρεπιπτοντως αγοραζει και καλυτερη περιθαλψη ( οχι υγεια , βλ. Σουμμαχερ ) , και φυσικα δεν εννοουσα οτιτα παααααντα αγοραζονται , ο σεβασμος δεν αγοραζεται , η υποληψη ουτε , για την αγαπη/ερωτα , το ανεφερα , δεν αγοραζεται , οι γνησιοι φιλοι , δεν αγοραζοναι , .................απλα δεν καταλαβαινω για τι πλαναται στο θρεντ , οτι το ναχεις χρημα , σου προσθετει αγχος , ειναι ' ΄κακο ΄δλδ το χρημα .......εξαρταται απο την χρηση που του κανεις , καλος υπηρετης , κακος αφεντης , σου κανει την ζωη πιο ευκολη , δεν εχεις κανα αφεντικο να στα ζαλιζει , περνας καλυτερα αγοραζοντας και πραματα που σε διασκεδαζουν , κανεις την δουλεια που σαρεσει , που αν σαρεσει δεν ειναι δουλεια, ειναι διασκεδαση .......... .........σωστα αναφερει η Ελισαβετ , οτι οποιος πιστευει οτι το χρημα αγοραζει τα παντα , θα πουλαγε και τα παντα γι αυτο ....αυτο συμμβαινει οταν το χρημα γινεται αυτοσκοπος , που σενα τετοιο κοσμο ζουμε , μια και 1% πληθυσμιαια κατεχει το 50% του παγκ. πλουτου ....ειναι εξουσια το πολυ χρημα , και οποιος αρεσκεται στην εξουσια , πρεπει ναχει και το αναλογο χρημα ............
ακομη και το shopping therapy , εχει αποδειχτει οτι διαθετει αγχολυτικες ιδιοτητες ........
και απο ενα ( χαμηλο ) οριο περιουσιας , η μηνιαιου εισοδηματος , τα 8-9.000 ευρω/μηνα , εχει αποδειχτει με μελετες , οτι το περαν αυτου , δεν πρσθετει διολου στην ευτυχια , ως εκει προσθετει..........
εκτος αν εισαι διαταραγμενος , πχ , μεγαλομανης , εξουσιοφρενης , κ.ο.κ. , και εισαι εις θεση να δικρινεις ποιος σε πλησιαζει για τα χρηματα σου , απο πολλους ' εχοντες ' επιθυμητο ( αρεσκονται στην ' αυλη ' ) , και ποιος για τον ιδιο σου τον εαυτο .......
Αngelos ..
Καλημέρα! :)
Κάτσε γιατί τώρα μπερδεύτηκα... :confused: Εγώ μόνο ατομικά μπορώ ν' απαντήσω για το πως βλέπω την αγάπη...όσο γι' αυτό που λες θεωρείς ότι είναι αδύνατον ν' αγαπάς τον εαυτό σου αλλά ν' αγαπάς κάποιον άλλον περισσότερο;
Ζαλισμένες σκέψεις από τον αγουροξυπνημένο κύκνο... :p
Καλημέρα deep! Χαίρομαι που συμφωνούμε... :)