Κατσε λιγο κ εμενα με εμαθε ο αδερφος μου πριν παω σχολη οδηγων,αν επαιρνα κρυφα το αμαξι θα εφταιγε?
Printable View
Δλδ οταν θα γινομουν 18 κ ενα δεν θα φταιγαν αυτοι αλλα εγω?
εχεις χασει ποτε καποιον πολυ δικο σου?
ο θανατος δημιουργει παντα ενοχες οι οποιες ειναι αβασιμες....
αν εχει χασει καποιον πολυ δικο σου, θα το χεις ζησει λογικα..οχι οτι οι ενοχες ειναι λογικες εκεινη την στιγμη..αλλα παντα ετσι νιωθεις.. γιατι παντα θες να αποτρεψεις τον θανατο, αλλα οταν δεν τα καταφερνεις ριχνεις το βαρος πανω σου.. οτι μπορει κ να ειχες κανει κατι κ να ειχε αποφθεχθει...
εχω χασει δικο μου γι αυτο στο λεω.
η ορθολογιστικοτητα σου κ η σκληραδα σου ερχεται σε συγκρουση με τον συναιασθηματικο μου κοσμο..
ειμαι ευαισθητη, οταν πεθανε ο πατερας μου ενιωσα οτι μπορει να φταιω ακομα επειδη δεν τον βοηθησα με αγαπη να παιρνει τα χαπια του...
αν ημουν σκληρη κ απο πετρα..ισως κ να μην ενιωθα ενοχες..
παντα θα νιωθω ενοχες οταν ενας δικος μου ανθρωπος χαθει...
για ολα φταιει το ΓΚΑΖΟΝ λοιπον.........
συγνωμη , αλλα αυτο ειναι αγνοια.
δεν χρειαζεται να επιχειρηματολογησω οταν κατι ειναι ρυθμισμενο με νομο...
εσυ να επιχειρημτολογησεις γιατι δεν το ηξερες...
δεν φταιω εγω γι αυτα που δεν ξερεις.
ζητα τον νομοθετη να επιχειρηματολογησει που εβαλε τους γονεις να εχουν πληρη ευθυνη για τ ανηλικα τεκνα τους...
εχεις ευθυνη που δεν το ξερεις....
αυτο λεει ο νομος.
πρεπει να ξερεις που ειναι και τι κανει το παιδι σου.κι αν δεν το κανεις, εχεις την ευθυνη.
αν πεσει ενα μαρμαρο απ το σπιτι σου και σπασει ενα κεφαλι, εχεις ευθυνη.
πως να το ξερεις? μπορει να μην το ξερεις οτι ειναι ετοιμο να πεσει, αλλα εχεις την ευθυνη.
ετσι λειτουργει η εννοια της ευθυνης, ειτε μας αρεσει, ειτε οχι...
δε σε ρωταω νομικα τι παιζει, ηθικα τι ευθυνη εχουν οι γονεις?οταν κοιμουνται?
πιστευω οτι ηθικα εχουν ενοχες.
για να σου πω αν εχουν ευθυνη, ρπεπει να ξερουμε ΑΚΡΙΒΩΣ τι εχει προηγηθει και δεν το ξερουμε.
για παραδειγμα, λεει η πινκ, οτι ειπε οτι του πηρε τα κλειδια.
και ο ιδιος να τα εδωσε, δημοσια θα πει οτι του τα πηρε γιατι αλλιως θα παει φυλακη...
αυτος μπορει να καμαρωνε τον γυιο που οδηγει και να του ελεγε να παιρνει το αυτοκινητο να διασκεδαζει.
το ξερουμε?
δεν το ξερουμε σου λεω εγω.αν εκανε τετοιο πραγμα εχει σοβαρη ευθυνη. και πραγματικη και νομικη και οπως θελεις.
δεν ξερουμε αν εγινε ετσι ομως, οποτε δεν μπορω να σου απαντησω για τις πραγματικες ευθυνες.
σου απανταω για τις νομικες.
Να ζουσαμε και σε καμια χωρα που ησχυουν οι νομοι θα λεγα παει στα κομματια!!να ελεγα οτι κ εμεις ακουλουθουμε πιστα τους νομους αντε να το δεχτω!!δεν ξερω,δεν συνεννοουμαστε!
συνεχισε το το σεναριο.
θα του ειχα μαθει εγω να οδηγει η δεν ξερω καν οτι οδηγει κι εχει μαθει κρυφα???
αν του ειχα μαθει εγω να οδηγει θα ειχα πεθανει απο τις ενοχες μου που δεν φυλαγα τα κλειδια μου. θα ενοιωθα οτι εφταιγα εγω που σκοτωθηκε, ναι. πες μου εσυ αν εφταιγα πραγματικα η οχι.
αν δεν ηξερα καν οτι οδηγει, αν δεν με ειχε παρακαλεσει ποτε να του μαθω η να παρει το αμαξι, δεν θα ενοιωθα οτι φταιω.
αρα ηθικα δεν εχεις ευθυνη αν δεν του μαθεις εσυ να οδηγει κ αν δεν του εχεις δωσει εσηυ τα κλειδια κλπ κλπ..
νομικα συμφωνω οτι φταινε γιατι πολυ απλα ΕΤΣΙ ειναι ο νομος..οκ ...
αλλα ηθικα δεν θα ειχες καμια ευθυνη αν εσυ λοιπον δεν του ειχες μαθει να οδηγει κ δεν του ειχες δωσει τα κλειδια κ ας σε παρακαλαγε, ερχεσαι καπως σε αυτο που ελεγα..
ομως απο τον νομο την εχεις κατσει την βαρκα... κ αυτο ειναι μαλακια! γιατι εσυ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΜΑΘΕΣ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙ, ΚΟΙΜΟΣΟΥΝ Κ ΠΗΡΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ (μπορει να ειχε μαθει να οδηγει με καποιον φιλο κ να μην το ηξερες)
στην προκειμενη λοιπον ΗΘΙΚΑ Κ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ------> ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΥΘΥΝΗ..
Λοιπον κανω μια ερωτηση!!μικρη εχω δεχτει σεξουαλικη παρενοχληση απο συγγενικο προσωπο!!μας επαιρνε ολα τα παιδια για βολτα κ εμενα δεν με αφηνε να παιξω,με βαζε να τον χαιδευω!οι γονεις μου ηταν ησυχη,ειναι ολα τα παιδια παρεα κ τα προσεχει αυτος!!που στο καλο φταινε οι γονεις μου?απο την στιγμη που αυτοι κ μονο ειναι υπευθυνη για μενα!!
ε καλα, τωρα το ακους οτι εχεις νομικες ευθυνες για πολλα πραγματα που μπορει να μην εχεις πραγματικη ευθυνη?
να επαναλαβω ομως οτι το σεναριο μας ειναι υποθετικο.
στην πραγματικοτητα μπορει ο πατερας να ειχε οντως την ευθυνη και να του το εδινε το αυτοκινητο.
τωρα, επειδη τελειωσα με την δουλεια και εχει κρασακι με τον καλο μου το προγραμμα, αφηνω τις ευθυνες και τις ξαναπιανουμε αλλη φορα :)))
καλο σκ!!!!!
βρε πινκ, δεν υπαρχει περιπτωση να γλυτωσε την φυλακη!!
κι επειδη βγηκε εξω την επομενη?? οριστηκε δικαστηριο. δν σημαινει οτι θα τον εκτελεσουν επιτοπου. εμεινε μια μερα λογω αυτοφωρου και μετα οριστηκε δικαστηριο. ειπε κανεις οτι δεν ειχε ευθυνες????
δεν ειναι οσο απλο οσο νομιζεις να σκοτωνεις ανθρωπους με το αμαξι...