Originally Posted by
elisabet
Να ξεσπάσεις όσο θες, δεν χρειάζεται να μου ζητάς συγγνώμη για αυτό!
Τώρα μιλάει το συναίσθημα και τα λες όλα αυτά, το καταλαβαίνω, προσπάθησε όμως να δίνεις και τις απαντήσεις στον εαυτό σου οταν κάνεις τέτοιες σκέψεις.
Φυσικά και θα διεκδικείς!!! Διεκδικούμε σημαίνει δείχνουμε στον άλλον με το φέρσιμο μας ότι μας αρέσει η παρέα του, ότι θέλουμε να βρισκόμαστε κοντά του. Εκεί περιμένουμε. Περιμένουμε για να δούμε και την ανταπόκριση του άλλου. Αν δεν υπάρχει ανταποκρίση δεν σημαίνει πως δεν διεκδικήσαμε, σημαίνει πως σεβόμαστε την επιλογή του άλλου ή τα όρια του.
Και φυσικά θα βρεθούν άλλοι που δεν θα χρειάζεται να παρακαλάς για την παρέα τους, αλλά θα θέλουν εκείνοι την παρέα σου και θα σε εκτιμούν για αυτό που είσαι.
Σιγά που νιώθεις ενοχές βρε συ, δεν έκανες και κανένα έγκλημα!!! Να σου πω παράδειγμα με φίλη μου που είχε τσιμπηθεί με κάποιον, έγινε μια φάση αλλά μετά αυτός απομακρύνθηκε γιατί προφανώς δεν ήθελε κάτι άλλο. Η κοπέλα ούτε χαζή ήταν, ούτε καμιά κακάσχημη που δεν μπορούσε να βρει κανέναν άλλον και κόλλησε εκεί ούτε τίποτα από όλα αυτά. Για κάποιο λόγο όμως είχε κολλήσει πολύ άσχημα και άρχισε να του στέλνει μνμ χωρίς εκείνος να απαντά. Μιλάμε για καταιγισμό μηνυμάτων επί μέρες χωρίς εκείνος να δίνει το παραμικρό σημάδι ζωής!!! Σε κάποια φάση είπε κ αυτή το ωραίο "μήπως έπαθε κάτι;" κι έτσι βρήκε δικαιολογία για να στέλνει πιο πολλά και πιο επίμονα. Όταν προσπάθησα να της πω μα τι κάνεις;;;; γιατί δεν σταματάς;;; η απάντηση της ήταν "τέλος, με έχει φτάσει σε αυτό το σημείο που είμαι αποφασισμένη να του στέλνω συνεχώς μέχρι να απαντήσει έστω για να με βρίσει!!!" Μιλάμε ότι του έκανε τέτοιο στενό μαρκάρισμα που απορώ πως δεν την πλάκωσε στο ξύλο ο τύπος! Τώρα το θυμόμαστε καμιά φορά και ούτε εκείνη δεν μπορεί να πιστέψει πώς το έκανε αυτό τότε!
Ξεκόλα, όλοι έχουμε κάνει τέτοιες βλακείες σ αυτές τις ηλικίες, κι όποιος δεν το παραδέχεται λέει ψέματα.
Απλά όταν πρόκειται για φίλους σου είναι πιο εύκολο να ξεκολλήσεις αν έχεις κι άλλες παρεές, ενώ αν δεν έχεις και κρέμεσαι μόνο απο κει συνήθως το τερματίζεις όπως έκανες εσύ.
Τέλος. Το έμαθες τώρα το μάθημα σου, σήκωσε το κεφάλι και προχώρα!!!