Πετυχημένα, είναι σε οσους δεν μπορουν να κανουν χωρις αυτά. Και παλι αυτό δεν είναι επιτυχια. Εξαρτηση λεγεται.
Αν δεν εχει προσωπικη εμπειρια δεν μου λεει τιποτα η αποψη σου.
Printable View
Το οτι εσυ δεν τα καταφερες και υποτροπιασες, δεν ισχυει για ολους. Εμενα και πολλους αλλους(μεταξυ των οποιων κοντινα μου ατομα που ειδα απο κοντα ποσο βελτιωθηκαν) μας βοηθησαν πολυ στη διαυγεια και στη λειτουργικοτητα!
Οσο και να προσπαθεις να τρομαξεις τον κοσμο επειδη εσυ δεν εχεις βρει τη λυση σου και θεωρεις την ψυχοθεραπεια "απλο μπλα μπλα" παντα θα υπαρχουν ατομα που βελτιωσαν την κατασταση τους παλευοντας το και οχι αφοριζοντας τα παντα, και θα ειναι εδω για να σε διαψευδουν και να στηριζουν οσους θελουν να το παλεψουν. Και να τους προστατευουν απο τον τρομο που πασχιζεις να προκαλεσεις.
Α ναι, ειπαμε δε σε νοιαζει η αποψη μου, κριμα..............
Γραφω αναλυτικα στο άλλο νημα.
Στο άλλο .
Στην κατηγορία supplements,λέει τα εξής για το Βαλσαμόχορτο:
''St. John's wort. Although this herbal supplement isn't approved by the Food and Drug Administration (FDA) to treat depression in the U.S., it may be helpful for mild or moderate depression. But if you choose to use it, be careful — St. John's wort can interfere with a number of medications, such as heart drugs, blood-thinning drugs, birth control pills, chemotherapy, HIV/AIDS medications and drugs to prevent organ rejection after a transplant. Also, avoid taking St. John's wort while taking antidepressants because the combination can cause serious side effects.''
Kαι ρωτάω γενικά:Μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες η χρήση του,αν δεν το παίρνεις σε συνδυασμό με κάτι άλλο?
Δεν αφορα το θεματοθετη.
Μην ασχολειστε με σχολιαστες που δεν γνωριζουν βιοχημεια. Οι αποψεις τους είναι συνηθως αντιγραφη από τα διαφημιστικα των φαρμακων. Μονο διαβαζοντας τις ιδιες τις μελετες που εχουν γινει σε πανεπιστημια και εργαστηρια από γιατρους και βιοχημικούς θα βρειτε την αληθεια.
Υπαρχει η WIKIPEDIA η οποια είναι πολυτιμη πηγή βιβλιογραφιας. Την wiki δεν μπορεις να την ξεγελασεις γιατι ότι γραφεται ελεγχεται από την επιστιμονικη κοινοτητα παγκοσμια και διορθονονται αμεσως. Αντίθετα εδώ κυριολεκτικα γραφεται 'ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ' χωρις καμμια επιπτωση.
[U][U]Για να ξεκαθαριστεί μια και καλη.
Τα φαρμακα δεν προσφερουν θεραπεια. Η ψυχωση δεν θεραπευεται συμφωνα με τους επιστήμονες, απλως ελέγχονται τα ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ της. Το ιδιο ισχυει και για τις βαριες καταθλιψεις.
Υπαρχει αποσταση αναμμεσα σε αυτά που υπόσχονται οι διαφημιστες και σε αυτά που οι εταιριες γραφουν αναγκαστικα και βασει νομου στις συσκευασιες των φαρμακων τους.
Αν χρειαστεί θα επανελθω.
Προσοχή και σε αυτους που το παιζουν ασθενείς που δηθεν θεραπευτηκαν με φαρμακα ή με ψυχοθεραπεια.
Εγω θεραπευτηκα με διατροφη κ γυμναστικη τι εχεισ να πεισ
Εθεσα ένα ερωτημα στην αρχη χωρις να παρω απαντηση.
ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΒΑΝΩ
Αφου @Κατερινα λες ότι η καταθλιψη οφείλεται σε ανεπαρκεια του νευροδιαβιβαστή σεροτονινη, γιατι δεν χορηγείται απ'ευθειας σεροτονινη και δινουν χημικα φαρμακα; Ποιος ο λογος;
Δοκιμασε να παρεισ να στα γραψει γιατροσ μαγνησιο βιταμινη ντε κ ηλεκτρολυτεσ θα γινεισ τουρμπο κ γραψου κ γυμναστηριο κι αν δε δεισ βελτιωση ελα πεσ μου οτι ειμαι βλακασ
Δεν θεραπευεται καποιος με φαρμακα και κυριως με ψυχοθεραπεια; Τι μας λες; Επειδη δεν λειτουργουν με σενα σημαινει οτι ειναι αχρηστες θεραπειες; Εγω υπεφερα πολυ καιρο και τωρα ειμαι μια χαρα κυριως χαρη στη ψυχοθεραπεια και στα φαρμακα! Για προτεινε μας καποια αλλη θεραπεια. Και επισης ΔΕΝ υποστηριζω πως η καταθλιψη οφειλεται μονο σε ελλειψη σεροτονινης.
Τοτε που οφείλεται;
Δεν το ξερεις όπως δεν το ξερει και κανεις.
Το λαθος που κανετε οι ψυχολογοι είναι που εχετε φιλοδοξιες να θεωρειστε επιστιμη. Ειστε απλως μια επιστημοσυνη. Τουλάχιστον οι ψυχιατροι προσπαθουν με ότι εργαλεία δινει η επιστημη να θεραπευσουν καποια ενοχλητικα συμπτώματα. Από ψυχιατρικη ελαχιστα ως καθολου ξερετε. Ουτε βιοχημεια ουτε ψυχοφαρμακολογια. Σου εχω κανει παρα πολλες ερωτήσεις και συστηματικα αποφευγεις να απαντας γιατι δεν εχεις καμμια γνωση.
Δεν ειπα ότι εισαι βλακας ουτε ότι κακως παιρνεις αυτά που παιρνεις. ΕΙΠΑ ότι είναι βλακεια να απαντας σε αυτά που θεωρεις εσυ ως βλακείες γιατι ΧΑΝΕΙΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ.
Ειμαστε πολύ μακρυα, δεν πρόκειται να σε καταλαβω γιατι δεν εχω τις εμπειριες σου. Ουτε και εσυ με καταλαβαίνεις όμως εγω σου προτείνω να μελετησεις, που είναι το κακο.
Εγω δεν πρόκειται να ωφεληθώ από συμπληρώματα διατροφης γιατι δυστυχως δεν τα πιστευω. Οσο για τα βιολογικα τροφημα είναι δυσκολο να τα προμηθευτεις , σου ειχα ζητησει βοηθεια σε αυτο το θεμα και εσυ αντι να απαντησεις αρχησες τις ιστοριες.
Βιταμινεσ φαρμακευτικεσ ρωτα να μαθεισ σε γιατρο οποιοδηποτε
Για τα τροφιμα απο εκει που καταγεσαι ρωτα εναν αγροτη που να σε ξερει αλλιωσ δε θα σου πει
Ναι κανεις δεν το ξερει. Ρε φιλε εχεις σπουδασει καποιο αντικειμενο που σχετιζεται με τη βιοχημεια ή με αλλες παρομοιες επιστημες; Αν ναι παω πασο. Αν δεν εχεις σπουδασει πολυ απλα ξερεις ελαχιστα. Επειδη εχεις διαβασει καποιες ερευνες; Σιγα! Απο βιοχημεια δεν χρειαζεται να ξερουμε. Απο ψυχοφαρμακολογια καλουμαστε να ξερουμε τα βασικα αλλο αν καποιοι, οπως εγω, ασχολουμαστε πιο συστηματικα γιατι μας αρεσει. Και τι ερωτησεις μου εχεις κανει; Αυτες που τις ξερουν οι πυρηνικοι φυσικοι; Τετοιες ερωτησεις πολυ απλα δεν με απασχολουν και δεν ειναι ουτε προκειται να ειναι δουλεια μου να τις ξερω. Και επισης δεν απαντησες στο ερωτημα μου: αν καποιος δεν θεραπευεται με φαρμακα ή ψυχοθεραπεια με τι θεραπευεται; Διαβαζοντας βιβλια αυτοβοηθειας; Παιρνοντας συμπληρωματα διατροφης; Αυτα ειναι μερος της θεραπειας αλλα ΔΕΝ αποτελουν θεραπεια! Και επισης η ψυχολογια ειναι επιστημη. Οποιος το αμφισβητει με γεια του και με χαρα του. Και κατι αλλο. Οι βιοχημικες γνωσεις πολυ απλα απασχολουν απο ελαχιστους εως κανεναν σε αυτο το φορουμ. Οταν ο αλλος υποφερει απο καταθλιψη θα σκεφτει πως δρα ο ενας ή ο αλλος νευροδιαβιβαστης ή ξερω γω τι αλλο ή να ενδιαφερθει να ακουσει μια θετικη εμπειρια ωστε να παρει θαρρος ο ιδιος να προχωρησει αισιοδοξωντας πως μπορει να τα καταφερει; Επειδη δεν εχει λειτουργησει κατι με σενα δεν χρειαζεται να σκορπας τον πανικο, εχει λειτουργησει σε αλλους χιλιους!!!
Υπάρχουν καλοί και κακοί ψυχολόγοι, καλοί και κακοί ψυχίατροι καθώς και καλοί και κακοί ασθενείς. Το οτι είναι επιστήμονας ο ψυχίατρος δεν αποκλείει να είναι επιστήμονας και ο ψυχολόγος. Διαφορετική δουλειά κάνει ο καθένας τους. Αν την κάνει καλά και δεν μπλέκει ο ένας στα χωράφια του άλλου μια χαρά βοηθιέται ο κόσμος. Θέλει έναν συνδιασμό και των δύο με καλή συνεργασία των δυο και φυσικά και του ασθενή.
Μπραβο το βρηκες Μ87! Οποιος διαφωνει μαζι σου ειναι φαρμακοβιομηχανος και επειδη η φαρμακοβιομηχανια κινδυνευει να καταποντιστει, γινονται μελη εδω σε ενα ελληνικο φορουμ και το παιζουν ασθενεις! αχαχαχαχαχαχαχαχ
Ευτυχως που υπαρχεις και συ να δινεις το καλο παραδειγμα βασιζομενος σε ερευνες, μελετες και βιοχημεια για να επιλεξεις αγωγη
Kαι η ιστορια επιστημη είναι αλλα υπαρχουν σχολες με αντικρουόμενες θεωριες και ακομα και μεσα στα κυρια ρευματα υπαρχουν ερμηνείες και παρερμηνείες για ιστορικα γεγονότα. Παρομοια και στην ψυχολογια υπαρχει ένα σχετικο χαος. Οσοι καταφευγουν σε ψυχολογο δεν είναι ετοιμοι για να αλλαξουν τον εαυτο τους. Θελουν απλως ια γρηγορη λυση στα συμπτώματα. Γι'αυτο συνηθως αποτυγχανει η ψυχολόγος και παμε στην επομενη. Είναι υπερβολή να ριξουμε την ευθυνη στην ψυχολογια, μερος ευθύνης εχει και ο ασθενης. Στο κατω κατω, και να μην ταιριαζει η συγκεκριμενη επαγγελματιας με την ασθενη, μπορει να κερδισει την γνωση της αυτό αναλυσης.
Σοβαρα τωρα. Τα αντικαταθλιπτικα δεν συνδιαζονται μεταξυ τους. Το ιδιο ισχυει και για τα ματζουνια (δεν το λεω υποτιμητικα).
πχ το βαλσαμοχορτο καλο είναι να το παιρνεις όταν πριν εχει καθαρισει ο οργανισμος από αλλα χημικα.
ΤΟ ιδιο εκαναν στην αρχαια ελλαδα. Ο Ασκληπιος που αναφέρεται στον Ομηρο σαν ηρωας του Τρωικου πολεμου, ειχε δημιουργησει κεντρα ψυχικης και σωματικης υγειας. Εκει, χορηγουσαν διαφορα βοτανα, αφου προηγουμένως περναγαν ένα 48 ωρο με νηστεια και 'καθαρμους' στα οποια ειχαν προσδωσει μια τελετουργικη επικαλυψη αλλα στην ουσια αυτό που εκαναν είναι αυτό που η επιστημη συνιστα σημερα όταν αλλαζουμε τα φαρμακα.
Η βαλεριανα υπαρχει σε κάθε προιον και συνδιαζεται ευκολα με όλα τα βοτανα. Επισης δεν υπαρχει πρόβλημα να συνδιαστει με αντικαταθλιπτικα, αντικαθιστώντας ετσι τα χημικα αγχολυτικα(βεβζοδιαζεπινε� �).
Για πασιφλωρα και μελισσοχορτο, μπορει ενας με ελαφρα συμπτώματα όπως αυπνια, καταπτωση να τα παρει (εφόσον είναι καθαρος από χημικα).
Τα βοτανα γενικα δεν βλαπτουν. Εφόσον βεβαια τα παιρνει καποιος σε κανονικες δοσεις και για μικρο χρονικο διαστημα. Το ιδιο δεν μπορούμε να πουμε και για τα χημικα φαρμακα.
Τα παραπανω βοτανα, όπως και το χαμομηλι και το τηλιο, εχουν ένα αριθμο συστατικων, τα οποια τωρα μελετουνται'
το ιδιο ισχυει και για τα ω3 κτλ ιχθυέλαια, μουρουνελαιο, λιναροσπορο κτλ.
Αν ειχε τελειωσει η ερευνα θα τα συνιστουσα ανεπιφύλακτα, αλλα ενώ σε στατιστικες μελετες με πραγματικες συνθήκες είναι εξισου αποτελεσματικα με τα χημικα φαρμακα, εντούτοις δεν εχουν απομονωθεί και μελετηθεί οι ενεργες ουσιες που περιεχουν. Όταν γινει αυτό, θα μπορουν να αντικαταστησουν τα χημικα φαρμακα σε καποιες περιπτώσεις.
Η προσωπικη μου αποψη είναι ότι πρεπει να χρησιμοποιούνται ανεξάρτητα και όχι σε συνδιασμο. Ειδικα όταν τα χρησιμοποιούμε σε μεγαλες δοσεις. ΠΧ το μελισσοχορτο Μέλισσα η φαρμακευτική (Melissa officinalis),είναι πανισχυρο αλλα υπαρχει η υποψια ότι περιεχει ssri ή καποια ουσια που λειτουργει παρομοια, με αποτέλεσμα οταν καταναλώνεται σε μεγαλες δοσεις, να υπαρχει καποια πιθανοτητα αντιδρασης με αλλα φαρμακα και βοτανα.
Αλλα πιστευω ότι το μελισσοχορτο μπορει να καλυψει έναν ασθενη με ηπια καταθλιψη χωρις να χρειαστεί να καταφυγει σε χημικα φαρμακα.
Επισης και η βαλεριανα, που είναι ακριβως το ιδιο με τις βενζοδιαζεπινες. Μπορει δηλαδη να τις αντικαταστησει. Δεν υπαρχει διαφορα μεταξυ βαλεριάνας και βενζοδιαζεπινης, απλα η καλυτερη λυση για μενα είναι να καλλιεργουμε το φυτο και ετσι θα αποφυγουμε προσμιξεις και αλλα βλαβερα.
Και πολύ νερό φιλτραρισμένο από πηγή ή εμφιαλωμένο πάντως όχι από τη βρύση
Jim7 δεν απαντησες ακομα στην ερωτηση μου. Αφου η ψυχοθεραπεια και τα φαρμακα δεν θεραπευουν, τοτε τι θεραπευει; Τα βοτανα απο μονα τους σπανιοτατα θεραπευουν.
Και τι υποτιθεται πως κανουν ολα αυτα;