Originally Posted by
Pantelhss
Ελισάβετ καλησπέρα, πολύ ωραία η ερώτηση σου ευχαριστώ.
Να σου απαντήσω όσο μπορώ καλύτερα επάνω σε αυτό, δεν είπα πως δεν θέλω διάλογο με την έννοια του να μιλήσω λίγο πιο λεπτομερώς ή να δώσω μια απάντηση. Απλά ήθελα να αποφύγω το να θεολογήσω και το να πρέπει να δώσω απαντήσεις σε τόσο λεπτά θέματα, είμαι σχετικά άσχετος με τα περί της θρησκείας μας και γνωρίζω λίγα πράγματα, δεν θέλω να γράφω κείμενα που είτε δεν είναι σωστά είτε σκανδαλίζουν και κάνουν κακό σε κάποιον. Σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση επίσης να προτρέψω κάποιον στο να σταματήσει την οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή, έγραψα και επισήμανα σε μια παράγραφο πριν του κυρίως κειμένου τις σκέψεις μου.
Έπασχα απο κρίσεις πανικού στο παρελθόν και ακολουθούσα φαρμακευτική αγωγή για περίπου 5 χρόνια, ήμουν πολύ καλύτερα και σταδιακά το ξεπέρασα, θυμάμαι τον τότε αγώνα μου και τρομάζω, και τι, από απλές κρίσεις πανικού.. Εγώ το ερμήνεψα στο οτι ο λάθος τρόπος ζωής μου, μου προκάλεσε όλα αυτά τα ψυχοσωματικά, τώρα πιστεύω οτι με βοήθησε η εκκλησία να έχω έναν καλύτερο τρόπο ζωής, και σαν επακόλουθο να είμαι καλύτερα ψυχικά και σωματικά. Ο όρος "σώθηκα" ήταν μεταφορικός, μπήκα στον ίσιο δρόμο εξαιτίας της καθοδήγησης του πνευματικού μου και αυτό με ωφέλησε ψυχολογικά, βιοτικά και κοινωνικά. Δεν είμαι ούτε ιατρός αλλά ούτε και ιερέας, εγώ εξέφρασα την εμπειρία μου, πιστεύω μέσα μου πως ναι, ο λάθος τρόπος ζωής που είχα προκάλεσε όλα αυτά τα ψυχολογικά στη ζωή μου και το ότι στράφηκα στην εκκλησία και σε πνευματική καθοδήγηση με έβγαλε απο αυτό το λούκι. Λεπτομέρειες περισσότερες δεν θα ήθελα να αναφέρω γιατί είναι πνευματικά ζητήματα μεταξύ εμένα και του πνευματικού μου. Εγώ ήθελα να προτείνω έναν δρόμο που μου βγήκε σε καλό και σε άλλους συνανθρώπους μου, αυτό είναι όλο.