αν έκανε κ σαν σταθεροποιητής φαντάζομαι δν θα έλεγες το " έλεος " κ το " αλοίμονο " ?
εσένα που σου τα προτεινε η φιλη σου πάσχεις απο διπολική?
Printable View
Απ'οσο ξέρω, το τοπαμακ δίνεται επίσης και για ημικρανίες (25 ή 50 mg), καθώς επίσης και σαν "υποκατάστατο" όταν κάποιος κόβει αντικαταθλιπτικά και/ή αγχολυτικά.Και αυτό γιατί συχνά η αυξημένη όρεξη και οι πονοκεφαλοι είναι παρενέργειες φαρμάκων(η ορεξη) ή συμπτώματα κατάθλιψης/αγχώδους διαταραχής (πονοκέφαλος) που αργούν να υποχωρήσουν μετά τη διακοπή των φαρμάκων.
Αμελί, συμφωνώ με Άρκτο, μετά τις δυο βδομάδες υπάρχει μείωση της όρεξης.
Ωστόσο, έχεις κάνει ορμονολογικές εξετάσεις, μήπως σε επιβαρύνει και κάτι άλλο, π.χ. υποθυρεοειδισμός;
καλησπέρα. Απο πολύ μικρή ηλικία πάσχω απο ισχυρές και συχνές ημικρανίες δεν με πιάνει κανένα παυσίπονο και η γιατρός μου έδωσε σα θεραπεία 6μηνών τα topamac. Όσο τα έπινα μειώθηκαν σημαντικά οι κρίσεις μετά το τέλος όμως πάλι τα ίδια :(
Πάντως στην όρεξη μου δεν είδα καμία μεταβολή. Επίσης μου είχε πει η γιατρός οτι είναι φάρμακο για τις επιληψίες και έχει απλά διαπιστωθεί πως βοηθά στις ημικρανίες αλλά τίποτα παραπάνω όσον αφορά τις παρενέργειες, με τον καιρό η διαθεσή μου άλλαξε και ένιωθα μια γενική απάθεια, μερικές φορές σα να μην είχα καθόλου συναισθήματα για οτι γινόταν γύρω μου, ούτε χαρά ούτε λύπη.
Όταν τα σταμάτησα είχα απίστευτα νεύρα και οι κρίσεις επανήλθαν.
Καλημέρα! Το τοπαμακ το δίνουν οι φαρμακοποιοί χωρίς συνταγή; και αν το αρχίσω θα σταματήσει η υπερφαφια; απαντήστε είναι ανάγκη.
Tοπαιρνα το topamac , για να κοψω το αλκκοολ , ουτε το αλκοολ εκοψα ( τοτε ) , ουτε μου μειωθηκε η ορεξη , αμα θες να σου κοπει η ορεξη , φαε τζιντζερ ( πιπερορριζα ) διαλυμενη σε νερο , η σε aloe vera ,η σε γαλα , σου κοβεται η ορεξη μαχαιρι , και επιταχυνεται ο μεταβολισμος , μην παιρνεις αντιεπηληπτικα ΄ετσι ΄..........
Καλησπέρα. Πήρα τα τοπαμακ 50 mg μόνο και μόνο για να χασω κιλά..Πότε να τα παίρνω πρωί η βράδυ;
Κάποιος που ξέρει;;;
Τα πήρα σήμερα το πρωί... Ελπίζω να χασω κιλά!!!
Ναι γιατί δεν μπορώ να χασω με τίποτα τα κιλά... Και είναι και πολλά πίστεψε με
εχω 11 μερες που τα παιρνω και δεν εχω δει καμια διαφορα στην ορεξη :( ειναι νωρις ακομα; πραγματικα εχω απελπιστει :(
Οκ σε ευχαριστώ! Θα περιμένω λίγο ακόμα με τα τοπαμακ... Αν δε δω διαφορά στην όρεξη θα πάρω λαντοζ!