Topamac - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 59

Thread: Topamac

Senior Member
    παιδια οσοι εχετε εμπειρια απο το εν λογω φαρμακο μετα απο ποσο διαστημα ειδατε βελτιωση στην μειωση βαρους?
    επισης αν παιρνεις και αλλα φαρμακα που ανοιγουν την ορεξη παιζει να μην μειωθει η ορεξη?
    το παιρνω εδω και 10 μερες και δεν εχω σχεδον καμια διαφορα στην ορεξη μου.
    και το θεμα ειναι οτι ο γιατρος μου μου το εδωσε μονο για να αδυνατισω γιατι απο φαρμακευτικης πλευρας ειμαι υπερκαλυμενη απο τα υπολοιπα φαρμακα.
    μηπως το παιρνω τζαμπα?

Banned
    Kαλα, παιρνεις ενα φαρμακο εκτος των ιδιοτητων για τις οποιες εχει εγκριθει, το παιρνεις για να "αδυνατισεις", αδιαφορεις γα τις οποιες παρενεργειες και αδιαφορεις για ολο τον κοπο που (αδικως κανουν οι σχετικοι με τα φαρμακα για να εγκρινουν και κυκλοφορησουν φαρμακα, μονο και μονο για να ικανοποιησεις μια επιθυμια σου? Αντιλαμβανεσαι ποσο επικικνδυνο μπορει να ειναι αυτο (ευλογα? Οσο για τον γιατρο που γραφει (αν γραφει) φαρμακα σταθεροποιητες διαθεσης για το "αδυνατισμα", δεν εχω λογια.

Συμφωνω στο οτι δεν παιρνουν σταθεροποιητες για αδυνατισμα. Εγω παντως διαφορα δεν ειδα στο βαρος μου που το παιρνω εδω και 5-6 μηνες. Ποσα mg σου εδωσε?
    [FONT="Comic Sans MS"][/FONT][SIZE="5"][/SIZE]Trying to be ruthless, in the face of beauty...

Senior Member
    Quote Originally Posted by amelie74 View Post
    παιδια οσοι εχετε εμπειρια απο το εν λογω φαρμακο μετα απο ποσο διαστημα ειδατε βελτιωση στην μειωση βαρους?
    επισης αν παιρνεις και αλλα φαρμακα που ανοιγουν την ορεξη παιζει να μην μειωθει η ορεξη?
    το παιρνω εδω και 10 μερες και δεν εχω σχεδον καμια διαφορα στην ορεξη μου.
    και το θεμα ειναι οτι ο γιατρος μου μου το εδωσε μονο για να αδυνατισω γιατι απο φαρμακευτικης πλευρας ειμαι υπερκαλυμενη απο τα υπολοιπα φαρμακα.
    μηπως το παιρνω τζαμπα?

μέσα σε 10 μέρες ειναι πολυ νωρίς για να δεις αποτελέσματα.
    σε ένα μήνα θα αρχίσει να μειώνεται η ορεξη.
    http://www.mazi.org.gr/

Senior Member
    elafi ισως εχεις δικιο ομως τα περιτα κιλα μου ειναι πολλα κι μακροπροθεσμα θα μου δημιουργησουν πολλα και σοβαρα προβληματα στην σωματικη μου υγεια.απο την αλλη διαιτα δν μπορω να κανω λογω του οτι αυξανουν την ορεξη τα αλλα φαρμακα.
    η αποφαση ηταν του γιατρου μου συνυπολογιζοντας ολους αυτους τους παραγοντες.οχι δικη μου.

αχινε εννοεις ειδες διαφορα πανω στους 6 μηνες η νωριτερα?
    ποσα κιλα εχασες?
    50 mg παιρνω την ημερα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by elafi View Post
    Kαλα, παιρνεις ενα φαρμακο εκτος των ιδιοτητων για τις οποιες εχει εγκριθει, το παιρνεις για να "αδυνατισεις", αδιαφορεις γα τις οποιες παρενεργειες και αδιαφορεις για ολο τον κοπο που (αδικως κανουν οι σχετικοι με τα φαρμακα για να εγκρινουν και κυκλοφορησουν φαρμακα, μονο και μονο για να ικανοποιησεις μια επιθυμια σου? Αντιλαμβανεσαι ποσο επικικνδυνο μπορει να ειναι αυτο (ευλογα? Οσο για τον γιατρο που γραφει (αν γραφει) φαρμακα σταθεροποιητες διαθεσης για το "αδυνατισμα", δεν εχω λογια.

ελάφι, σχεδόν όλοι οι γιατροί φιλων που ξερω δινουν το τοπαμακ γι' αυτο το λογο.

Senior Member
    Quote Originally Posted by arktos View Post
    μακαρι αρκτουλα μου!!!!!

Banned
    ελάφι, σχεδόν όλοι οι γιατροί φιλων που ξερω δινουν το τοπαμακ γι' αυτο το λογο.
    Δηλαδη αυτοι που το πουλανε ως σταθεροποιητικο διαθεσης ειναι χαζοι και οι γιατροι ειναι εξυπνοι?
    Εγω φρικαρω οταν ακουω κατι τετοια, αλλα ο καθενας κανει ο,τι νομιζει. Αποψεις.

Senior Member
    Δηλαδη αυτοι που το πουλανε ως σταθεροποιητικο διαθεσης ειναι χαζοι και οι γιατροι ειναι εξυπνοι?
    Εγω φρικαρω οταν ακουω κατι τετοια, αλλα ο καθενας κανει ο,τι νομιζει. Αποψεις.

αποδείχτηκε πως σαν σταθεροποιητής διάθεσης δν εκανε κατι.
    τον γιατρό μου παντως δν το θεωρώ χαζό.

Banned
    αποδείχτηκε πως σαν σταθεροποιητής διάθεσης δν εκανε κατι.
    τον γιατρό μου παντως δν το θεωρώ χαζό.
    Δεν εκανε κατι και κυκλοφορει ακομα σαν "διαιτητικο"....??????? Ελεος, τι ακουω. Αυτο ειναι αντιθετο με καθε κανονα λογικης και λειτουργιας φαρμακων, δεν υπαρχει κανεις να τα ελεγχει αυτα? Αλιμονο απο σας που τα παιρνετε δηλαδη.
    ΥΓ. Κι εμενα μου το χαν προτεινει να το παρω για "διαιτα", μια φιλη ασθενης, και ειπα μακρια. Κοινη λογικη, οι παρενεργειες μπορει να ειναι απλως ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ απο τα οποια οφελη με την απωλεια καποιων κιλων (αν οντως χανεις, και δε χανουν και ολοι προφανως, οπως δεν παιρνουν και ολοι με αλλα φαρμακα..). Γι αυτο ακριβως υπαρχουν οργανισμοι που εγκρινουν τετοια φαρμακα και σταθμιζουν, πριν απο σενα για σενα, τα οφελη και τις βλαβες, που παντα υπαρχουν.

Senior Member
    Δεν εκανε κατι και κυκλοφορει ακομα σαν "διαιτητικο"....??????? Ελεος, τι ακουω. Αυτο ειναι αντιθετο με καθε κανονα λογικης και λειτουργιας φαρμακων, δεν υπαρχει κανεις να τα ελεγχει αυτα? Αλιμονο απο σας που τα παιρνετε δηλαδη.
    ΥΓ. Κι εμενα μου το χαν προτεινει να το παρω για "διαιτα", μια φιλη ασθενης, και ειπα μακρια. Κοινη λογικη, οι παρενεργειες μπορει να ειναι απλως ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ απο τα οποια οφελη με την απωλεια καποιων κιλων (αν οντως χανεις, και δε χανουν και ολοι προφανως, οπως δεν παιρνουν και ολοι με αλλα φαρμακα..). Γι αυτο ακριβως υπαρχουν οργανισμοι που εγκρινουν τετοια φαρμακα και σταθμιζουν, πριν απο σενα για σενα, τα οφελη και τις βλαβες, που παντα υπαρχουν.

αν έκανε κ σαν σταθεροποιητής φαντάζομαι δν θα έλεγες το " έλεος " κ το " αλοίμονο " ?
    εσένα που σου τα προτεινε η φιλη σου πάσχεις απο διπολική?

Senior Member
    Απ'οσο ξέρω, το τοπαμακ δίνεται επίσης και για ημικρανίες (25 ή 50 mg), καθώς επίσης και σαν "υποκατάστατο" όταν κάποιος κόβει αντικαταθλιπτικά και/ή αγχολυτικά.Και αυτό γιατί συχνά η αυξημένη όρεξη και οι πονοκεφαλοι είναι παρενέργειες φαρμάκων(η ορεξη) ή συμπτώματα κατάθλιψης/αγχώδους διαταραχής (πονοκέφαλος) που αργούν να υποχωρήσουν μετά τη διακοπή των φαρμάκων.

Αμελί, συμφωνώ με Άρκτο, μετά τις δυο βδομάδες υπάρχει μείωση της όρεξης.
    Ωστόσο, έχεις κάνει ορμονολογικές εξετάσεις, μήπως σε επιβαρύνει και κάτι άλλο, π.χ. υποθυρεοειδισμός;
    [SIZE="2"]"In a real dark night of the soul, it is always three o'clock in the morning, day after day"
    [/SIZE]

[I]F. Scott Fitzgerald[/I]

Member
    καλησπέρα. Απο πολύ μικρή ηλικία πάσχω απο ισχυρές και συχνές ημικρανίες δεν με πιάνει κανένα παυσίπονο και η γιατρός μου έδωσε σα θεραπεία 6μηνών τα topamac. Όσο τα έπινα μειώθηκαν σημαντικά οι κρίσεις μετά το τέλος όμως πάλι τα ίδια
    Πάντως στην όρεξη μου δεν είδα καμία μεταβολή. Επίσης μου είχε πει η γιατρός οτι είναι φάρμακο για τις επιληψίες και έχει απλά διαπιστωθεί πως βοηθά στις ημικρανίες αλλά τίποτα παραπάνω όσον αφορά τις παρενέργειες, με τον καιρό η διαθεσή μου άλλαξε και ένιωθα μια γενική απάθεια, μερικές φορές σα να μην είχα καθόλου συναισθήματα για οτι γινόταν γύρω μου, ούτε χαρά ούτε λύπη.
    Όταν τα σταμάτησα είχα απίστευτα νεύρα και οι κρίσεις επανήλθαν.

Senior Member
    κάτι σαν να άρχισε να γίνεται νομίζω αρκτουλα...
    πειναω μεν οχι σαν λυκος δε
    τρωω μεν οχι σαν βοδι δε
    δεν ειμαι βεβαια σιγουρη αν η μειωση της ορεξης οφειλεται στο τοπαμακ ή στο οτι αυτη την περιοδο ειμαι πολυ αγχωμενη.

Member
    Καλημέρα! Το τοπαμακ το δίνουν οι φαρμακοποιοί χωρίς συνταγή; και αν το αρχίσω θα σταματήσει η υπερφαφια; απαντήστε είναι ανάγκη.

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast