Quote:
Originally posted by nina76
space να κάνω 2 ερωτήσεις σε παρακαλώ?
1. πώς καταστρέφουμε το μεταβολισμό μας (προφανώς εάν δεν υπάρχει πρόβλημα θυρεοειδούς ή άλλο ορμονολογικό θέμα) ?
εάν κάνουμε αυστηρές δίαιτες οπότε ο οργανισμός μπαίνει σε κατάσταση άμυνας και καίει λιγότερο?
ή και με το παίζουμε +/- κάποια κιλά (φαινόμενο γιο γιο) όπου κάπου είχα διαβάσει ότι αλλοιώνεται η σύσταση του σώματος και αυξάνεται το ποσοστό λίπους διότι όταν χάνουμε κιλά χάνουμε λίπος + υγρά + μυικό ιστό, ενώ όταν παίρνουμε πάλι πίσω αυτά τα κιλά παίρνουμε καθαρά μόνο λίπος, ισχύει αυτό? γιατί ο λιπώδης ιστός χρειάζεται λιγότερη ενέργεια για να διατηρηθεί σε σχέση με το μυικό ιστό...
2. εάν πέφτει ο μεταβολισμός με την ιδιαίτερα μειωμένη θερμιδική λήψη, μετά πώς μπορούμε να τον ενεργοποιήσουμε? και εννοώ εάν γίνεται να τον ενεργοποιήσουμε διατηρώντας σταθερό το επίπεδο δραστηριότητας, γιατί προφανώς εάν αυξήσουμε το επίπεδο δραστηριότητας αυξάνεται και ο μεταβολισμός. εγώ όμως θα ήθελα να μου πεις εάν και πώς μπορούμε να αυξήσουμε το βασικό μεταβολισμό μας πάλι. ίσως αυτό μπορεί να γίνει με το να αυξήσουμε λίγο τις ημερήσιες θερμίδες πρόσληψης για μερικές ημέρες? ή θέλει πάααρα πολύ καιρό να τρώμε κάπως περισσότερο και πιο νορμάλ για να το επιτύχουμε?
π.χ. αν υποθέσουμε ότι έκανα δίαιτα επί 2 μήνες με 1200 θερμίδες και έχασα 10 κιλά. μετά έτρωγα πιο νορμαλ (σταδιακά, δεν πήγα από τις 1200 στις 2200) και ήμουν σταθερή (ή τσίμπησα 1 κιλάκι) για 2-3 μήνες. ο μεταβολισμός μου δε θα ψιλοενεργοποιήθηκε πάλι λογικά?
ή μήπως είναι καλύτερο ένα ξαφνικό σοκ για τον οργανισμό, π.χ. τρώω συνεχώς 1200 θερμίδες, με διαλείμματα 2-3 ημερών (ανά 7-10 ημέρες) όπου τρώω 1600-1800 θερμίδες?
εμπλεξες με παλαβή, το κατάλαβες υποθέτω............
Κατσε γτ δε σε προλαβαινω εσενα...