Ευαγγελία καλησπέρα!
Καταρχάς σου εύχομαι καλή επιτυχία και καλή δύναμη!
Είναι βέβαιο ότι θα τα καταφέρεις και θα πας πολύ καλά, αν και εφόσον έχεις θέληση και μια στοιχειώδη οργάνωση. Επιμένω στα δύο αυτά και ειδικά στο δεύτερο, διότι ως παλιό μέλος των Weight Watchers (που δυστυχώς στην Ελλάδα έκλεισαν), έχω κατά κάποιον τρόπο εκπαιδευτεί στο να ελέγχω τι και πότε τρώω.
Βέβαια, οι άνθρωποι δεν είναι μηχανές ώστε να προγραμματίζονται απόλυτα, αλλά στα τόσα χρόνια που ασχολούμαι με το θέμα "διατροφή", προκειμένου να ελέγχω το βάρος μου διαπίστωσα ότι:
πετυχαίνουν όσοι επιμένουν
όσοι έχουν ή βρίσκουν κίνητρα
όσοι οργανώνουν σωστά το πλάνο τους, δηλ. σημειώνουν καθημερινά τι τρώνε.
Από το 1996 που έφτασα ατα 80 κιλά χάνοντας περίπου 20, τα διατηρούσα για 10 χρόνια. Το 2006 πήρα ένα μέρος των κιλών και στη συνέχεια όλα και πολλά παραπάνω, λόγω του ότι αφέθηκα. Και αυτό λέει πολλά.
Για να μη μακρυγορώ, ξεκίνησα μια νέα προσπάθεια κάπου στο 2008, τα έχασα όλα φτάνοντας στα 79 (και πιο κάτω) και μετά τα ξαναπήρα.
Τον Ιούνιο του 2012 ξεκίνησα πρόγραμμα σε μια εξαίρετη διαιτολόγο (και πάνω απ' όλα εξαίρετο άνθρωπο). Τότε ζύγιζα 109,3 κιλά, με ύψος 1.80 (είμαι άντρας).
Κάνω μια πολύ καλή πορεία και φτάνω το Δεκέμβριο που μας πέρασε στα 94,4 κιλά.
Δυστυχώς, για κάποιους λόγους άρχισα πάλι τις διατροφικές ατασθαλίες και έτσι την προηγούμενη Τρίτη που ζυγίστηκα διαπιστώνω το προφανές: 98,8 κιλά.
Να σημειώσω ότι διέκοψα τη διαιτολόγο, για λόγους άσχετους με το πρόγραμμα.
Συνεχίζω από την προηγούμενη Τρίτη με το πρόγραμμα των Weight Watchers που είχα αγοράσει το 2005 αν δεν κάνω λάθος, το Flexipoints και ο στόχος μου είναι τα 79 κιλά.
Δεν πρόκειται να επιτρέψω στα 109 κιλά, λίγη προσοχή χρειάζεται και όλα θα πάνε καλά.
Και πάνω απ' όλα χωρίς άγχος. Είναι ό,τι χειρότερο για το πρόγραμμα.
Καλη επιτυχία σε όλες και όλους!
Και όπως έγραφε κάποιος, τα κιλά είναι μόνο αριθμοί! :)