Για εμένα φυσιολογικό είναι να κρατάω πράγματα για εμένα απλως ρώτησα τι σημαίνει για εσάς κολλητός φίλος.
Printable View
Για εμένα φυσιολογικό είναι να κρατάω πράγματα για εμένα απλως ρώτησα τι σημαίνει για εσάς κολλητός φίλος.
Κολλητος φιλος ειναι αυτος που θα σου πει οτι εκανες μαλακια κατα προσωπο. Θα σου ασκησει γονιμη κριτικη ευθεως και θα ξερει πώς να σου φερθει στα δυσκολα, ποτε πρεπει να μιλησει, ποτε πρεπει να το βουλωσει, ποτε πρεπει να σε παρακινησει και ποτε να σου δωσει χρονο. Ειναι αυτος που συγχωρει γρηγορα και ξεπερναει τις βλακειες σου οταν ξερει οτι δεν ειχες κακη προθεση. Εχετε κωδικες επικοινωνιας κοινους, φρασεις που οι αλλοι δεν καταλαβαινουν κλπ Ειναι αυτος που πισω απο την πλατη σου σε υπερασπιζεται και σε εκθιαζει, αλλα μπροστα σου θα στα χωσει οποτε χρειαστει.
Φυσικα ο κολλητος ξερει και πώς να περασει καλα μαζι σου, να πεθανετε στο γελιο, να πειτε και δεκα βλακειες.
ετσι θα τη πληρωσουν τα σερβιτσια καπια στιγμη μηπως ειχες κρυφο ποθο να γινεις ραπερ γιατι αυτοι συνηθως στα χωνουν συνεχεια
Το τι είναι φυσιολογικό για σένα δεν σημαίνει ότι για όλους είναι φυσιολογικό και αντίστροφα.
Εστάλη από Lenovo A6000 στο E-Psychology.gr Mobile App
Γενικά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που νομίζουν ότι πχ άμα μάθεις τα μυστικά τους θα μάθεις τα μυστικά του κράτους! :p
Δεν το λέω για σένα αλλά γενικά το χω παρατηρήσει.
Πίστεψε με κανείς δεν έχει τόσο μεγάλη αγωνία να μάθει τα μυστικά σου, επίσης ακόμα και παντού να τα έλεγες μην νομίζεις πως κάποιος θα κάτσει να ασχοληθεί, ακόμα και να το κουτσομπολέψουν μετά από λίγο θα πουν κάτι άλλο.
Κολλητός είναι κάποιος που τον εμπιστεύεσαι, που ενδιαφέρεται πραγματικά για σένα και δεν είναι φίδι και που σαφώς περνάτε αρκετές στιγμές μαζί αυτός που θα επιλέξεις για να βγεις συνήθως πχ ή αν είναι μακρυά αυτός με τον οποίο θα μιλάτε αρκετά και θα θες να μοιραστείς πράγματα μαζί του.
για να εμπιστευτει καπιος το μυαλο του πρεπει να ναι σαν ψηλος πυργος.
Οκ, ευχαριστώ για τις απαντήσεις και εγω για το θέμα του κολλητού έχω παρόμοια άποψη όσον αφορά τα μυστικά απλώς πολλές φορές θέλεις να τα κρατάς για εσένα τουλάχιστον σε εμένα αυτό συμβαίνει.
εγω δε πιστευω οτι καπιος θα σε πλησιασει με αυτες τις συνθηκες πρεπει να τον βοηθησεις να καταλαβει αλλιως ειναι αδυνατον
ναι αλλα δεν θελει ο καθενας να την πλησιαζει. το οποιο ειναι αποδεκτοτατο. πιστευω πως αν δει πως καποιος την ενδιαφερει θα δειξει οτι θελει να κουβεντιασει
Πράγματι πλέον έτσι είναι , αυτό ακριβώς κάνω. Όταν βλέπω από την αρχή έστω και από που βλέπω πρόσωπο, εμφάνιση και γενικά αρμόνια τόσο εξωτερικής εμφάνιση όσο και ομιλίας-συμπεριφοράς τότε ξεκινώ την κουβέντα και εαν δω πως προχωραει καλά συνεχίζω διαφορετικά εαν εκανα λάθος στην αρχική μου εκτίμηση το
σταματώ εκεί και μαθαίνω από αυτό έτσι ώστε να καταλάβω και εγώ τι είδους ανθρώπους θέλω να έχω κοντά μου.
καμια φορα βεβαια η αρχικη μας εκτιμηση ειναι λαθος. σιγουρα αν με γνωρισει καποιος πρωτη φορα θα πει τι κουλη ειναι αυτη, αλλα κατα βαθος ειμαι γαματη :p
Ε τότε εαν βρίσκομαι για παράδειγμα είμαστε καθημερινά στη δουλειά ή σε κάποια κοινή παρέα μπορεί να μην σου μιλήσω αλλά θα παρατηρώ την συμπεριφορά σου οπότε και ετσι θα επαληθεύσω ή θα διαψεύσω την αρχική μου εκτίμηση.
Διαφορετικά δεν μπορείς να έχεις μία σαφή εικόνα για ένα άτομο, και το δήθεν-προσποιητό-το παίζω βλάκας και καλό παιδί φαίνεται αρκετά τουλάχιστον εγώ το καταλαβαίνω οπότε μπορώ να έχω μία καλή εικόνα για ένα άτομο. Έστω και εαν ένα ατομο προσποιείται δεν μπορεί συνέχεια να το κάνει αυτό θα υπάρξει κάποια στιγμή που θα φανερώσει το πραγματικό του χαρακτήρα, αυτό πιστεύω εγώ.
εγω δεν μπορω να προσποιηθω καθολου και αυτο μου εχει δημιουργησει προβληματα. απαρεντλυ, ειναι καλο το να μπορεις να προσποιεισαι. δεν ειπαμε να κοροιδευεις τους παντες, αλλα καποιες καταστασεις απαιτουν προσωπειο. οπως στη δουλεια πχ.
Προσωπείο δεν μπορώ να έχω όσες φορές και να προσπάθησα έστω να χαμογελάσω επειδή δεν μου έβγαινε φαινόταν ότι ήταν προσποιητό. Οπότε προυιμώ το αυθεντικό και να είμαι καλά με εμένα παρά προσποιητό γιατί όταν συμπεριφέρεσαι με προσωπείο μπορεί να συμπεριφερθείς με τρόπο ενάντια στα δικα σου θέλω, αρχές, αξίες. Γενικά εμένα με απομακρύνει απο τον πραγματικό μου εαυτό οπότε προτιμώ να είμαι αυθεντική παρά να υποκρίνομαι έστω και για λίγο γιατί αργα ή γρήγορα θα φανεί και τότε θα είναι χειρότερα. Άλλο το να προσπαθώ να κινούμαι ευέλικτα και άλλο να υποκρίνομαι
κοιτα δεν εχει να λεει επειδή είναι προτεραιοτητα η καριερα σου ότι δεν θα εχεις φιλους...μπορεις να τα συνδυάσεις και τα δυο...και επισης είναι λαθος νομιζω για ένα κοριτσι της ηλικιας σου να σκέφτεται ετσι γτ από ότι καταλαβαίνω εισαι 21-22?
με αυτά που λες εχω μπερδευτεί η αληθεια είναι....πιστευω ότι ολο το θεμα βρίσκεται καπου στην μεση...δηλαδή και εσυ δεν εχεις δωσει πολλες ευκαιριες σε ανθρώπους να σ γνωρισουν καλυτερα και αυτό ισως να φταιει ότι εισαι λιγο κλέιστη αλλα δεν το καταλαβαίνεις..και ότι ισως να μην εχεις γνωρισει και ατομα τα οποια ταιριαζεται..αλλα στο ξαναλεω, αμα αποριπτεις καποιον από την αρχη δεν θα εχεις ποτε την ευκαιθρια να τον γνωρίσεις καλυτερα και να σε γνωρισει....,,,,,να φανταστω το ιδιο συμβαινει και στις σχεσεις σου με τα αγορια στο ερωτικο κομματι
Οκ, ευχαριστώ για τις απαντήσεις κατάλαβα πολλά με τη συζήτηση.