μπορεί επειδή γενικά είμαι πολύ υπεύθυνο άτομο... όμως ρε παιδιά ταλαιπωρούμαι πολύ από τις σκέψεις αυτές! είναι πολύ βασανιστικό!! τώρα πως θα μπορέσω να ξεαγχωθώ μ΄αυτό που με βρήκε???
Printable View
μπορεί επειδή γενικά είμαι πολύ υπεύθυνο άτομο... όμως ρε παιδιά ταλαιπωρούμαι πολύ από τις σκέψεις αυτές! είναι πολύ βασανιστικό!! τώρα πως θα μπορέσω να ξεαγχωθώ μ΄αυτό που με βρήκε???
Δε σε βρηκε κατι. Μονη σου επινοησες το σεναριο οτι η φιλη σου μπερδεψε τις οδοντοβουρτσες επειδη μοιαζουν.
Πραγματικα η καταστροφολογια, νοσοφοβια, υποχονδριαση κλπ μπορει να σε βασανιζουν παρα πολυ, το πιστευω, αλλα αν δεν μπορεσες να βρεις τροπους και τεχνικες να το διαχειριζεσαι μεσα απο την ψυχοθεραπεια, δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο σα ριζικη αντιμετωπιση. Το να περιμενεις 2 μηνες για να κανεις εξετασεις για ειτζ, ειναι κουκουλωμα του προβληματος σου.
πραγματικά το πιστεύετε με αυτά που είπα ότι δεν υπάρχει φόβος για κάτι τέτοιο? με άγχωσαν και κάτι συμπτώματα σαν πονόλαιμος και πονοκέφαλος αυτές τις μέρες και όλα τα αποδίδω εκεί. έχω κάνει ψυχοθεραπεία όπου ο τρόπος να το ξεπεράσω ήταν να εκτεθώ στις φοβίες μου αυτές (στην συγκεκριμένη περίπτωση να βάλω στο μυαλό μου ότι όντως έχω κάτι). δε με βοηθάει αυτό όμως. εξακολουθώ να χαλιέμαι
Φανταζεσαι οποιος εχει πονοκεφαλο να νομιζει οτι εχει ειτζ?
Εσυ επινοεις σεναρια και συμπτωματα για να στηριξεις καπως το φοβο σου, κατι παιρνεις απο αυτο, ισως ετσι αποφευγεις τα πραγματικα σου υπαρκτα προβληματα? Ή πραγματικα φοβασαι τρομερα το θανατο? Δεν ξερω, μου κανει εντυπωση που δεν τα δουλεψατε στην ψυχοθεραπεια τα ΓΙΑΤΙ σου.
Εχουν εμφανιστει πολλα ατομα με υποχονδριαση στο φορουμ, θυμαμαι χαρακτηριστικά μια κοπελα που ειχε γραψει οτι ετσι ειναι και η μανα της και η θεια της "Ολο πεθαινουμε κι ολο εδω ειμαστε" ειχε πει χιουμοριστικα και παντελως ευστοχα.
στην οικογένεια μου κανείς δεν έχει τέτοια θέματα ούτε τέοια άγχη εντωμεταξύ να πείς πως ξεκίνησαν από αυτούς... ίσα ίσα. πως ακριβώς έπρεπε να τα δουλέψω στην ψυχοθεραπεία δεν ξέρω... οι ειδικοί πρέπει να ξέρουν, όχι εγώ..
ε'ιχα κάνει σχεδόν 3 χρόνια με 3 διαφορετικούς. αυτό που μου έχει μείνει είναι ότι δε μπορούμε να έχουμε τον έλεγχο στα πάντα και ότι πρέπει να εκτειθέμεθα στους φόβους μας ώστε σταδιακά να αποδυναμωθούν... δεν τα έχω καταφέρει ακόμα... :(
μάλλον να μην πάθω κάτι πολύ κακό, κάποια θανατηφόρα ασθένεια, κάτι ανίατο... ίσως όμως και κάτι που θα είναι κοινωνικά στιγματισμένο (βλ.έιτζ)...
η αλήθεια είναι ότι με φρίκαρε που είχα πονόλαιμο αυτές τις μέρες... τόσο σύμπτωση πια??
ε στα συμπτώματα λέει μετά από 2-3 εβδομάδες συμπτώματα γρίπης... και μέσα σ'αυτά πονοκέφαλος, πονόλαιμος, πρησμένοι λεμφαδένες, πυρετός, αδυναμία.. κι εγώ το έπαθα ακριβώς 2-3 εβδομάδες μετά το συμβάν... γιαυτό τρελλαίνομαι.. μήπως σχετίζεται
γιατι προσπερνας το γεγονος οτι τα συμπτωματα αυτα ειναι του κρυολογηματος που μπορει να κολλησες ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ, ειδικα με τοσες εμτακινησεις σε αεροδρομια και μεσα μεταφορας, οπως επισης και το γεγονος οτι ΤΟ ΕΙΝΤΣ ΚΟΛΛΑΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΕΞ ΚΑΙ ΒΕΛΟΝΕΣ, ΔΛΔ ΣΕΞ ΚΑΙ ΑΙΜΑ, ΟΧΙ ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΕΣ?
μα φοβάμαι μήπως πήρε την δικιά μου οδοντόβουρτσα και είχε κανα ίχνος αίματος επάνω. κι επειδή ματώνουν και τα δικά μου ούλα, αίμα με αίμα μήπως μου μετέδωσε κάτι
ναι δεν έχει αλλά δε μπορεί έστω και κανά ίχνος αίματος να μένει πάνω στην οδοντόβουρτσα? δλδ. όταν δεν έχεις ουλίτιδα δε βγαίνει ούτε ίχνος αίματος? δεν ξέρω ρε παιδιά, έχω αγχωθεί πολύ... όλο αυτά τα σενάρια παίζουν στο μυαλό μου..
μόνο για πιθανό αίμα πάνω στην οδοντόβουρτσα αγχώνομαι, όχι για το σάλιο..
να πω ότι σήμερα μαλώσαμε και παρεξηγηθήκαμε με τη φίλη μου... της έστειλα ένα άρθρο για το χάπι εκστασυ (γιατί το έχει δοκιμάσει και καμιά φορά μπορεί να παίρνει) για την επικινδυνότητα του και τελικά η κουβέντα κατέληξε στο να μου λέει ότι επικρίνω τη ζωή της, ότι γενικά γίνομαι επικριτική κλπ.κλπ. έγινα ακόμα πιό χάλια... :(
έπρεπε να της πω και μπράβο δηλαδή. το ότι κάνει τη μια βλακεία πίσω από την άλλη ίσως κάποιος που τη νοιάζεται πρέπει να της το πεί. συμφωνώ ότι μπορεί να μην είχα τον σωστό τρόπο, συμφωνώ ότι το χειρίστηκα λάθος και της ζήτησα συγνώμη γιαυτό. αλλά όταν θεωρώ πως κάνει ο άλλος επικίνδυνα πράγματα, νομίζω σαν φίλη έχω την υποχρέωση να της το πω
καλα κανεις, κι αυτη ενοιωσε την υποχρεωση να σου πει οτι δεν θελει να ανακατευεσαι στην ζωη της.
καλα κανατε κι οι δυο.
ενταξει τωρα? της το ειπες και στο ειπε.
εγω στο ειπα εξ αρχης και δεν το αναγνωριζες αυτο που διαβαζες.
το προβλημα σου ΔΕΝ ειναι η οδοντοβουρτσα.
το προβλημα σου ειναι οτι δεν εγκρινεις την ζωη της φιλης σου, κι επειδη δεν τρελαθηκες να φανταζεσαι οτι ειναι δικο σου θεμα, ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΘΕΜΑ "ΣΚΑΡΦΙΖΟΜΕΝΗ" τον δικο σου κινδυνο.
οσο και να χτυπιεσαι δεν κινδυνευεις απο την ερωτικη ζωη της φιλης σου, ειναι δικο της θεμα.
αλλα κι αν ακομα κινδυνευεις, η λυση ειναι να μην κοιμασαι/ζεις στον χωρο της, αφου φοβασαι, οχι ν αλλαξει την ζωη της για να σου κανει το εκφι.
πιθανον λοιπον κι αλλες αρρωστοφοβιες που εχεις να ειναι προσπαθεια χειρισμου των ζωων/ αποφσασεων των αλλων.
ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΟΡΑ.
κατσε εκει, να τρελαινεσαι μηπως κολλησεις σεξ απο την οδοντοβουρτσα που δεν ακουμπησες.
Η κανε δουλεια με καποιον να καταλαβεις οτι δεν σε αφορα...
οκ έγινες σαφής...
Δεν κολλανε ετσι τα ΣΜΝ. Πεθαινουν οι ιοι αν δεν ειναι φρεσκο το αιμα. Τελος οποιος εχει λογο ανησυχιας κανει εξετασεις.
Μπορείς να επισκεφτείς τον οδοντίατρο σου για τον τυπικό "καθαρισμό" και με αφορμή αυτό να τον ρωτήσεις κιόλας αν όλα είναι καλά ;)
λοιπόν αναφέρω τα νέα μου. δεν άντεξα, πήγα να κάνω εξετάσεις. βγήκαν αρνητικά. μέχρι να βγουν, ζάλισα τη γιατρό που είναι και γνωστή μου, τους είπε να τα βγάλουν την ίδια μέρα. αργά το απόγευμα την έβαλα να πάρει τηλέφωνο να μάθει. μου λέει όλα οκ. την άλλη μέρα πάω να τα πάρω μου λέει η μια κοπέλα δεν είναι έτοιμα ακόμα, ξανατρώω φρίκη, η άλλη τελικά κοπέλα της γραμματείας μου λέει πείτε μου το όνομα σας, εδώ τα έχω και μου τα δίνει. φεύγω, ξαναμιλάω με τη γιατρό, της λέω γιατί η πρώτη στη γραμματεία είπε ότι δεν είναι έτοιμα? μου λέει γιατί δεν ήξερε ότι είναι επέιγον. λέω μπας και δε βγήκαν χθες? μου λέει μου τα έστειλαν εμένα το βράδυ σε μεηλ. μου προωθεί το μέηλ. ακόμα κάθομαι και τα κοιτάω. σα να μη μπορώ να ανακουφιστώ. πείτε μου, αν αυτός δεν είναι ο ορισμός της ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής, τότε ποιός είναι??? να κοιτάς τα αρνητικά αποτελέσματα κι ακόμα να μη νιώθεις σίγουρος.
λες να μην έχω κάνει τίποτα?