καταφερα και βγηκα εξω για 20 ολοκληρα λεπτα χωρις φωνες!
ξεχασα οτι υπηρχαν!
Printable View
καταφερα και βγηκα εξω για 20 ολοκληρα λεπτα χωρις φωνες!
ξεχασα οτι υπηρχαν!
Αγαπη μου εισαι υπεροχη με η χωρισ φωνεσ πρεπει να το καταλαβεισ αυτο
αχ βρε ελις... να εισαι καλα μου ανεβαζεις το ηθικο..!!!
Το πιστευω εχω γνωρισει καταπληκτικεσ γυναικεσ στη ζωη μου γυναικεσ που σου μιλανε κ καθεσαι σα χαζοσ κ τισ κοιτασ
πηγα σημερα ψυχολογο.και της ειπα αυτο για τις φωνες... δηλαδη πως γινεται να ακουω 2 φωνες ταυτοχρονα τη μια πανω στην αλλη.και μου ειπε οτι ειναι το ιδιο ακριβως με το να ακουω 2 ανθρωπους να μιλανε ταυτοχρονα.θα τους ακουω και τους 2.ετσι μπορω λεει να σκεφτομαι και 2 πραγματα ταυτοχρονα και να μετατρεπονται σε φωνες.
αλλα αλλο δεν ειναι να ακους 2 αλλους να μιλανε απο το να σκεφτεσαι 2 πραγματα ταυτοχρονα?
εφυγα και το ειχα τακτοποιησει στο κεφαλι μου αυτο με τα λογια της αλλα οσο περναει η ωρα παλι απορω πως γινεται αυτο...
ναι εχω αμφιβολιες για το αν ειναι σκεψεις μου γιατι αμφιβαλω αν μπορω να σκεφτω ταυτοχρονα 2 διαφορετικα πραγματα.
η μια σκεψη ακολουθει την αλλη.οι φωνες ειναι η μια πανω στην αλλη ταυτοχρονα.και προσπαθω να πιασω τον εαυτο μου να σκεφτεται 2 πραγματα ταυτοχρονα αλλα δεν βλεπω κατι τετοιο να γινεται.αρα δε μπορω να σκεφτω 2 πραγματα το ιδιο δευτερολεπτο αρα οι φωνες που ακουω δεν ειναι σκεψεις μου ειναι οντως φωνες
συμφωνησαμε παντως πως οι φωνες ερχονται οταν αγχωνομαι
Είναι δύσκολο να τις αντιληφθείς αυτές τις σκέψεις γιατί συνήθως γίνονται χωρίς να παίρνουμε χαμπάρι, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν.
Δεν κάνεις ποτέ δύο πράγματα ταυτόχρονα;
Πχ εγώ πολύ συχνά μιλάω στο τηλέφωνο και βάφω τα νύχια μου ή μιλάω στο τηλέφωνο και ταυτόχρονα κάνω μια δουλειά όπως το να καθαρίζω το γραφείο μου ή ένα συρτάρι ή να βάφομαι και να φτιάχνω τα μαλλιά μου για να βγω.... προσπαθώ να σκεφτώ απλά πράγματα που κάνουμε όλοι για να σε κάνω να καταλάβεις. Αυτά και τα δύο απαιτούν μια σκέψη. Σκέφτομαι για να συμμετέχω στην συζήτηση στο τηλέφωνο και σκέφτομαι πχ τι σκια να βάλω σήμερα ή πως να φτιάξω τα μαλλιά. συνήθως το ένα από τα δύο μπορεί να μην το αντιλαμβάνομαι ακριβώς και να το κάνω κάπως μηχανικά αλλά ακόμα κι αυτό απαιτεί μια σκέψη. Ο εγκέφαλος μας είναι σχεδιασμένος για να μπορεί να κάνει πολλές σκέψεις και διεργασίες ταυτόχρονα. Φαντάσου το λίγο σαν τον υπολογιστή που μπορεί να έχεις ταυτόχρονα να τσεκάρει για ιούς πχ στο background και να χαζεύεις στο νετ σε μια άλλη καρτέλα.
Περνάνε αμέτρητες σκέψεις από το μυαλό μας κάθε μέρα που δεν τις συνειδητοποιούμε καν! Δεν σου έχει τύχει ποτέ πχ να προσπαθείς να σκεφτείς κάτι και να συγκεντρωθείς σε αυτό και το μυαλό σου να φεύγει ασυναίσθητα σε κάτι άλλο χωρίς να μπορείς να το ελέγξεις; Και δεν έχεις καταλάβει καν πως έχει γίνει αυτό. Όχι δύο, χίλιες δύο σκέψεις μπορεί να κάνει ο εγκέφαλος μας ταυτόχρονα.
ετσι οπως μου το περιγραφεις και ευχαριστω πολυ που μου απαντας ακομα και καθε πραξη μας κρυβει απο πισω μια σκεψη.οποτε μπορουμε να σκεφτουμε πολλα μαζι αφου μπορουμε να κανουμε πολλα πραγματα μαζι..
δηλαδη ακομα και πραγματα που κανουμε μηχανικα κρυβουν απο πισσω μια σκεψη?
Προσπαθω να σου εξηγήσω πώς το καταλαβαίνω εγώ. Φαντάζομαι δεν μπορώ ταυτόχρονα να λύνω μια άσκηση στα μαθηματικά και την ίδια στιγμή να προσπαθώ να θυμηθώ τους στίχους ενός τραγουδιού, αλλά για πράγματα που μας είναι κάπως συνηθισμένα, που τα κάνουμε συχνά, τότε ναι μπορούμε να κάνουμε διάφορα ταυτόχρονα. Που και για αυτά απαιτείται μια ελάχιστη σκέψη.
Εσύ ας πούμε έχεις συνηθίσει να κάνεις αρνητικές σκέψεις για τον εαυτό σου, να είσαι αυστηρή, να τον κριτικάρεις, να τον αποπαίρνεις, είναι κάτι τετριμμένο αυτό για τον εγκέφαλο σου. Φαντάζομαι μπορείς να το κάνεις ταυτόχρονα με οτιδήποτε άλλο.
Κάπως έτσι καταλαβαίνω εγώ τις φωνές σου. Σε μένα ως τρίτο πρόσωπο μου είναι πασιφανές πως είναι οι σκέψεις σου που παίρνουν φωνή και τις ακους. Γιαυτό και εμφανίζονται όταν αγχώνεσαι για κάτι κι όταν στρεσάρεσαι.
Φαντάζομαι οτι και για το πιο απλό ναι θα υπάρχει μια σκέψη. Βάφω τα νύχια μου πχ, το έχω κάνει χιλιάδες φορές αλλά ξέρω γω... μόνο του πάει το χέρι μου; Από κάπου παίρνει εντολή για να βάψει σωστά, άρα κάποια δουλειά κάνει ο εγκέφαλος εκείνη την στιγμή, κάποια ελάχιστη σκέψη παράγει.
ενταξει ελισαβετ μου καταλαβα νομιζω.ευχαριστω πολυ
θα προσπαθήσω να βρω κι ένα άρθρο που είχα διαβάσει που τα έλεγε πολύ καλύτερα από μένα για τις σκέψεις που κάνουμε .
Να σαι καλά μπου, χαίρομαι αν βοήθησα :)
Πάντως μη πιέζεσαι να το πιστέψεις αν δεν νιώθεις έτοιμη ακόμα, άστο να πάει μόνο του. Νιώθω οτι προσπαθείς να πιέσεις συνεχώς τον εαυτό σου για απαντήσεις, ίσως θέλεις λίγο χρόνο ακόμα.
Κοίτα να χαρείς τωρα το γεγονός οτι οι φωνές έφυγαν και είσαι καλύτερα!
ναι με βοηθησες που μου τα εξηγησες.
οι φωνες δεν εχουν φυγει ομως.ηρεμησαν καπως 1-2 μερες αλλα απο σημερα παλι τα ιδια.και στη συνεδρια με τη ψυχολογο παλι τις ακουγα.με ρωτησε και αυτη αν τις ακουω εκεινη την ωρα και της ειπα ναι
μη κοιτας που δε γκρινιαζω καθε μερα εδω.δε θελω να παραπονιεμαι ολη την ωρα.
θα το ξεπερασω κι αυτο
Α! Είδα που έγραψες πως είσαι καλύτερα και βγήκες και βόλτα και νόμιζα πως σταμάτησαν.
Θα σε βοηθούσε λες να κρατάς ένα τύπου ημερολόγιο; Για να τις καταλάβεις εσύ καλύτερα το λέω. Να σημειώνεις τι περίπου κάνεις και πότε εμφανίζονται.
Το ότι ξαναρχισαν σημερα που είχες πάλι ψυχολόγο πάντως σημαίνει πως αγχώθηκες σχετικά, είχες αγωνία για την ψυχολόγο μάλλον.
Πώς σου φάνηκε σήμερα που μι΄λήσατε δευτερη φορά;
2η φορα πηγα σημερα και μου εμεινα 2 πραγματακια στο μυαλο οποτε στην πορεια φανταζομαι θα εχω κι αλλα αποτελεσματα.συμπαθητικη ειναι μεχρι στιγμης.ειναι νωρις ακομα.την επομενη φορα μου ειπε θα κανουμε ψυχοεκπαιδευση να καταλαβω τι γινεται στον εγκεφαλο και θα συμπληρωσουμε και ενα ερωτηματολογιο για να σχηματισει μια αποψη καλυτερη.μου αρεσε που πηγα αλλα οι φωνες μου ελεγαν να μην της μιαλω και οτι αυτα που σημειωνε οτι θα τα δωσει στους απο πανω που με παρακολουθουν αλλα ενταξει μιλησα κανονικα τα αφησα στην ακρη αυτα
Πολυ ενδιαφέρον ακούγεται αυτό με την ψυχοεκπαίδευση! Θα σε βοηθήσει πολύ να καταλάβεις πως λειτουργεί ο εγκέφαλος.
Είδες? οι φωνές εμφανίστηκαν για να σου πουν για την ψυχολόγο επειδή ανησυχείς για την έκβαση. Να τις καθυσυχάζεις μπου είναι το κομμάτι σου που φοβάται μήπως κάτι δεν πάει καλά, και να το συζητάς μαζί της. Αν νιώθεις την παραμικρή ανασφάλεια να της το λες για να σε βοηθά κι εκείνη. Της είπες για την προηγούμενη;
Εσυ boo σε πρωτη φαση να συνειδητοποιησεις οτι οι φωνες ειναι δικες σου σκεψεις και οχι κατι εξωγενη που σε παρακολουθει και σου προκαλει φοβο. Μην τις φοβασαι
ειμαι χαρουμενη.πριν απο λιγο εμφανιστηκε η γυναικεια φωνη μετα απο πολλους μηνες.ειπε στην αντρικη..."αστην, αφησε την ησυχει να ηρεμησει".βεβαια μετα απαντησε η αντρικη φωνη "οχι δε θα φυγουμε ποτε.πρεπει να μας ακουει για να την προστατευσουμε απο τον κοσμο.δε θα φυγουμε ποτε οτι κι αν κανει"
η ψυχολογος με ρωτησε για το πως ηταν η εβδομαδα μου και της ειπα για τις φωνες και προς το τελος της συνεδριας με ρωτησε αν κατα τη διαρκεια αυτης ακουγα φωνες και της ειπα ναι και με ρωτησε τι σου ειπαν και της ειπα οτι μου ειπε να μην της μιλαω γιατι αυτα που σημειωνει θα τα πει στους απο πανω αλλα δε σταματησα να μιλαω παρα τις φωνες
της ειπα και για τις προηγουμενες ψυχολογους με ρωτησε απο την 1η συνεδρια
Μια χαρα boo, ευχαριστα νεα.
Να σε ρωτησω οσον αφορα τις φωνες σαν ηχο, οχι στο τι λενε. Υπαρχει συγκριση με το φαινομενο μετα απο ενα ξενυχτι με ποτο και τραγουδια, οταν ξαπλωσεις σε ησυχο μερος να "ακους" καποιο τραγουδι βαθια μεσα στο κεφαλι σου?
Απ'οτι ξερω ειναι ενα φαινόμενο που το βιωνουν ολοι. Μου κανει εντυπωση πως ενω εκεινη τη στιγμη το τραγουδας μεσα σου, νοιωθεις όμως τη φωνη του τραγουδιστη οχι τη δικη σου.
Καταλαβαινεις τι λεω ετσι, δεν το ακους δυνατα, απλα το "ακους" καπου μεσα σου.
καλησπερα Γιωργο
μοιαζει με αυτο που περιγραφεις μονο που οι φωνες εχουν μεγαλυτερη ενταση σαν ηχος.ειναι λες και σου μιλανε απο πισω σου.ετσι ειναι τουλαχιστον σε εμενα.λες και μιλανε πισω απο την πλατη σου.τις ακους δυνατα
ΟΚ αυτο σημαινει οτι τις κρατας εσυ στο κεφαλι σου, τις εχεις ακομη αναγκη. Οταν δε θα τις εχεις πια, θα τις διωξεις. Και ειναι ενταξει αυτο.
Μα εισαι τοσο υπεροχη! <3Quote:
η ψυχολογος με ρωτησε για το πως ηταν η εβδομαδα μου και της ειπα για τις φωνες και προς το τελος της συνεδριας με ρωτησε αν κατα τη διαρκεια αυτης ακουγα φωνες και της ειπα ναι και με ρωτησε τι σου ειπαν και της ειπα οτι μου ειπε να μην της μιλαω γιατι αυτα που σημειωνει θα τα πει στους απο πανω αλλα δε σταματησα να μιλαω παρα τις φωνες
της ειπα και για τις προηγουμενες ψυχολογους με ρωτησε απο την 1η συνεδρια
@μπου δεν ξέρεις πόσο σε νιώθω!!
Πωπω έτσι τις βιώνω και γω..
Ελπίζω να γίνεις σύντομα καλά
Και μένα τα ίδια μου λένε
ευχαριστω για τα καλα σου λογια savatage!
παιρνω κουραγιο..!
δε ξερω αν εγω προκαλω τις φωνες ή ειναι επακολουθο καποιας καταστασης οπως του υπερβολικου αγχους απλα νιωθω οτι καπου εκει στα 14 που ξεκινησε η καταθλιψη και καπου εκει στα 16 που αρχισε η παρακολουθηση κατι εσπασε μεσα μου και απο τοτε σταδιακα ξεκινησαν πολλα πραγματα οπως οι φωνες και τα οπτικα καποια χρονια αργοτερα..
στα τοσα χρονια τα εχω δουλεψει τοσο πολυ μεσα στο κεφαλι μου που μου ειναι πολυ δυσκολο να τα ξεμπερδεψω και να τα απαρνηθω.ετσι εχω μαθει να ζω 15+ χρονια τωρα.
αλλα το προσπαθω κι αυτο με τη ψυχοθεραπεια.μου ειναι δυσκολο πολυ αλλα ξερω οτι κι ετσι δε μπορω να ζω.μενω πολυ πισω.και η ζωη εχει απαιτησεις κι οσο περνανε τα χρονια ακομα μεγαλυτερες.δεν υπαρχει χρονος να αφεθεις σε μια τετοια κατασταση.
γι αυτο και κανω ψυχοθεραπεια.μηπως και ξεπερασω καποια πραγματα
αν καταφερω να ξεμπερδεψω αυτο το κουβαρι θα ειναι σαν να ξαναγεννιεμαι μετα απο τοσα χρονια.
ισως ειναι κι αυτος ενας λογος που μου εμφανιζονται οι φωνες.ισως φοβαμαι να αντιμετωπισω την πραγματικοτητα χωρις ολα αυτα γιατι θα ειναι κατι πολυ καινουριο αν το ζησω
εσωτερικη μου το ξερω οτι με νιωθεις!
ευχαριστω πολυ πολυ!!
ευχομαι κι εσυ να καλυτερευσεις γιατι ξαταλαβαινω ποσο δυσκολες καταστασεις περνας..
Η μπου ειναι αλανι κατα την αργκο