Χεστηκε η αστυνομια. Εκτος αν εχει κανα γνωστο.
Νηματοθετρια εβλεπες το Νομαντς; Θυμασαι μια Αλβανεζα που στις ατομικες δοκιμασιες κοιταζε το συμπαιχτη της στα ματια με κακια; Ετσι πρεπει να κανεις κι εσυ. Να φουσκωνεις να πηγαινεις κοντα τους και να τους κοιτας στα ματια με κακια. Ενταξει θα μου πεις δε μπορω να το κανω αυτο. Στη ζουγκλα νικαει ο δυνατος. Ο αδυναμος παιρνει δρομο.
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις. Σήμερα βγήκα για έναν καφέ και μπορώ να πω πως σκεφτόμουν όλα όσα μου γράψατε και είχα καλύτερη διάθεση. Ελπίζω να μην είναι παροδικό και σιγά σιγά να τους αντιμετωπίζω.
Δεν είχα τύχει ποτέ σε τέτοια γειτονιά και τόσο κακούς γείτονες. Τι να πω όλα για κάποιον λόγο να γίνονται;
Η αστυνομία δεν κάνει τίποτα. Δεν ασχολείται καν. Μια φορά που με είχαν κλείσει μέσα στο πάρκινγκ καταχείμωνο και δεν μπορούσα να βγω η αστυνομία ήρθε μετά απο 2 ώρες, όχι που θα ασχοληθούν. Σου λένε το κλασσικό κάνε μήνυση αμα θέλεις. Δεν αξίζουν δεκάρα όχι να πληρώνω μηνύσεις και δικηγόρους.
Έβλεπα λίγο Νόμαντς αλλά δεν κατάλαβα ποια λες. Πάντως αν δεν το'χεις μέσα σου δεν μπορείς να το αποκτήσεις αυτό το δολοφονικό βλέμμα, κι εγώ δεν το έχω να κοιτάω με κακία τον άλλο. Δεν μου βγαίνει.
Το κακό είναι ότι αντί να πείσουμε τους άλλου να αλλάξουν προς το καλύτερο, αναγκαζόμαστε να πέσουμε εμείς να γίνουμε ίδιοι με αυτούς για να επιβιώσουμε. Αυτό με τρομάζει.
Γενικά με τις απαντήσεις που πήρα οφείλω να ομολογήσω ότι μου δώσατε θάρρος. Βγήκα και χθες και προχθές και προσπάθησα να μην με ενδιαφέρει αν δω κάποιον. Νιώθω καλύτερα και δεν το σκέφτομαι τόσο.
Το θέμα είναι ότι δυο μέρες τώρα άρχισαν να ξανα κάνουν φασαρία (λέτε να διαβάζουν το φόρουμ και να με κατάλαβαν; ) δε νομίζω, αλλά χθες έσερναν έπιπλα 2 τα ξημερώματα. Αυτοί πρέπει να ντρέπονται και όχι εγώ, αλλά όπως καταλαβαίνετε δεν έχουν τσίπα και αίσθημα ντροπής.
η μονη εξηγιση γιατι φοβασαι να βγεις εξω ειναι γιατι μαλον καπια στιγμη θα τους τη ειπες και τωρα φοβασαι τι θα σου απαντησουν αν τους συναντησεις..
με αυτη τη τακτικη που ακουλουθεις οπου και να πας ακομα και αν φυγεις απο εκει θα συναντησεις παλι το ιδιο προβλημα οκ κανουν φασαρια επειδη τριζουν τα επιπλα και αυτο το βρισκεις ενοχλητικο συμφωνω αλλα αν εισαι ολη την ωρα με ενα τηλεφωνο στο χερι για να τηλεφωνεις στη αστυνομια να σφυριζει πεναλτυ συνεχεια γι αυτο το λογο το πιο πιθανο ειναι απλως να γινεις αντιπαθεις σε αυτους και μετα να εκνευριστουν χειροτερα μαζι σου και επειδη ζεις κοντα τους δε ξερω αν σε συμφαιρει αυτο
θα μπορουσες πχ να τους πεις μηπως μπορειτε να κανετε ησυχια το βραδυ γιατι ακουγεστε και δε μπορω να κοιμηθω
Καμία σχέση. Μίλησα πολύ ευγενικά απλά αυτοί ήταν παλιάνθρωποι και είχαν απωθημένα να βρίζουν τους άλλους. Εγώ παρά τις ύβρεις στάθηκα στο ύψος μου και δεν προσέβαλα κανένέναν. Στάθηκα στο ύψος μου και κανένας δεν μπορεί να με κατηγορήσει.
Αν όμως η γειτόνισσα μαθαίνεις πως έχει προηγούμενα και με άλλους και ότι μπορεί να φτάσει πολύ μακριά για να σου κάνει κακό, τότε απλά φοβάσαι.
Όταν ο άλλος έχεςι προηγούμενα με αστυνομίες τότε είναι ικανός για όλα. Αυτό είναι όλο και επειδή οι υπόλοιποι ένοικοι τη φοβούνται επειδή ξέρουν την επιθετική της συμπεριφορά, φοβούνται να της πάνε κόντρα οπότε συμμαχούν μεταξύ τους.
Και πως συμπέρανες ότι πήρα αστυνομία; Ποτέ δεν έκανα κάτι τέτοιο. Αυτοί περιμένουν να βρουν αφορμή να μου τη φωνάξουν, αλλά δεν μπορούν να βρούν γιατί πολύ απλά δεν έδωσα ποτέ δικαίωμα.
Αγχωμένη,να μην φοβάσαι να βγαίνεις εκτός σπιτιού.
Έχεις την δική σου ζωή,δεν αξίζεις να κλειστείς μέσα για κάποιους περίεργους.
Προσπάθησε να μην τους δίνεις σημασία.
να σου κανει κακο ομως για πιο λογο αυτο μου κανει εντυπωση επειδη τους ειπες ευγενικα να κανουν ησυχια? συμπεριφερεσαι σα να εισαι ενοχη για καποιο ανεξηγιτο λογο και δε νομιζω οτι εχουν καπιο λογο να σου επιτεθουν
εκτος αν πηγε καπιος αλλος και τους φωναξε και υπεθεσαν οτι τον εστιλες εσυ να εχεις υποψη σου οτι αυτο μπορει να φαινεται και μετα να ερθεις σε πολυ δυσκολη θεση
Όχι όχι δεν υπάρχει άλλο σενάριο. Δεν τους ήξερα απο πριν. Η γειτόνισσα είναι επιθετική. Εγώ τα έμαθα μετά αυτά τα περιστατικά αποτη κόρη του διαχειριστή όταν πήγα να πληρώσω τα κοινόχρηστα. Μου είπε πως η συγκεκριμένη έχει προβληματική συμπεριφορά. Και όταν τους ρώτησα γιατί δεν μιλάει κανένας και δεν με υποστηρίζει είπαν πως είναι ιδιοκτήτες αυτοί και υποστηρίζονται, όπως επίσης τη φοβούνται.
εχω δει και εγω διαφορους κατα καιρους να κανουν φασαρια σχεδον παντου αλλα δε μπορω να πω οτι ασχοληθηκα τοσο το θεμα αλλα απο οτι καταλαβα μαλον σε τρομαξε η κορη του διαχειριστη εγω δε νομιζω να τη φοβουνται απλως δεν ασχολουνται και πολυ με αυτο γιατι ειναι στο κοσμο τους απλα μπορει να σκεφτοταν οτι θα γυρισεις πισω και θα τη ρωτας συνεχεια γι αυτους και δεν ειχε και πολυ διαθεση να ασχοληθει με το θεμα αν τρομοκρατεισαι τοσο ευκολα επειδη ακουσες το α το β η το γ ετσι θα φοβασαι σχεδον παντου οπου και να πας αφου ολο και κατι θα γινει και στο αλλο σπιτι που ισως σκεφτεσαι να πας επειδη ειδες τον α πχ να κανει φασαρια με το αμαξι αν ειναι μονοκατοικια και τον β να σου λεει οτι αυτον ολοι τον φοβουνται για τον α η τον β λογο και ετσι δε θα εχεις που να σταθεις αν δεν αδιαφορησεις απλως
Νομίζω ότι το θέμα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στο κεφάλι σου. Το ζήτημα είναι να βρεις το γιατί. Δεν είναι δυνατόν να φτάνεις στο σημείο να μην θες να βγεις από το σπίτι μην τυχόν και συναντήσεις τους γείτονες! Προφανώς κάτι άλλο σε απασχολεί αυτή την εποχή και έχεις μεταθέσει την ένταση εκεί. Το τι είναι, εσύ το ξέρεις...
Ο μόνος τρόπος να ξεπεράσεις αυτό το πράγμα είναι η έκθεση σε αυτό που σε φοβίζει, τίποτε άλλο. Βγες κι αν τους συναντήσεις πες ένα γειά και κόψε πέρα ή απλά αγνόησέ τους. Μια δυο τρεις, θα το συνηθίσεις και θα σου περάσει ο φόβος. Αν αρχίζουν συζήτηση πες "σας έχω μιλήσει κι άκρη δεν βγάζω, βιάζομαι τώρα, δεν έχω χρόνο να λέμε τα ίδια και τα ίδια" και κόψτους το. Απλά είναι τα πράγματα, εσύ τα κάνεις περίπλοκα.