Γεια σου elis,
Χωρισμενος και εσυ με παιδι;;
Printable View
Γεια σου elis,
Χωρισμενος και εσυ με παιδι;;
Κι εγω μονο που το δικο μου το παιδι ειναι 20 και ζηταει λεφτα τωρα ειμαι 40 κατα λαθοσ εγινα μπαμπασ τοτε και χωρισαμε
Η γυναικα μου το μονο που εκανε να γενησει το παιδι εγω δουλευω 20 χρονια αλλα πινω μπυρεσ και το παιδι θελει λεφτα και να παμε να γαμηθουμε ποσο πιο απλα να στο πω
Σε αυτά τα μηνύματα που γράφουμε εδώ, ο κάθε ένας γράφει την άποψη του. Ο giannisss είπε την άποψη του όπως βλέπει τα πράγματα αυτός.
Για εμάς τους κριτές και παρατηρητές θα έπρεπε για να κρίνουμε και να βοηθήσουμε σε αυτό το πρόβλημα να διαβάσουμε την άποψη της γυναίκας του.
Έλα που δεν γίνεται.
Και όμως γίνεται. Αν μπορείς giannisss γράψε ακριβώς την άποψη της για το πρόβλημα είμαι σίγουρος μπορείς να το κάνεις αυτό.
Εχω χασει την μπαλα πλεον.
Θα το εκτιμουσα παρα πολυ απλα αν μου εξηγουσε καποιος γιατι η γυναικα μου εκανε μια βδομαδα να αποφασισει για το διαζυγιο, αλλα για να δω τον γιο μας με παιρνει ξαφνικα ποσα τηλ την ημερα. Δεν βγαζω ακρη...
Δεν ξέρω αν το ανέφερες. Δεν διάβασα όλα τα μηνύματα. Μήπως ψάχνεται για δικηγόρο και παίρνει γνώμες και γι αυτό άργησε μια εβδομάδα. Τώρα μπορεί να θέλει να σου το δείχνει από το κινητό για σου πει μετά δεν θα το ξαναδείς και τέτοια. Σαν τρόπος πίεσης. Από αυτά που λες φαίνεται να είναι πολύ τζαζ, ακόμα και επικίνδυνη. Το τι έχει στο μυαλό της μια τέτοια γυναίκα δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Απλά μια γνώμη σου λέω.
Γεια σου dimitris_1,
Η αποψη της γυναικας μου, κατσε να σκεφτω πως θα περιεγραφε την κατασταση απο την δικια της μερια.
Αυτο που ακουγα συνεχεια χωρις επιχειρηματα βεβαια ειναι οτι ελεγε οτι φοβαται, φοβαται μην την διωξω. Οτι δεν αισθανεται καμια ασφαλεια, οτι την προσβαλλω συνεχεια και οτι ειμαι αποτομος. Και στο τελος οτι δεν με εμπιστευεται πλεον.
Το στεναχωρο στην υποθεση dimitris_1, ειναι ολα αυτα τα κατηγορω τα ακουγα χωρις κανενα συγκεκριμενο περιστατικο. Και οταν την ρωτουσα στο τελος αν εχει αυτην την αποψη για μενα, πως με εμπιστευεται με το παιδι, μου ελεγε οτι σαν πατερας ημουν αψογοσ. Και σε ρωταω dimitris_1, σου ακουγεται λογικο αυτο;;
Δεν μπορώ να κρίνω αν είναι λογικό.
Θα σου πω τι έχω παρατηρήσει στο εαυτό μου ύστερα από 20 χρόνια γάμου. Φυσικά υπάρχουν τσακωμοί και διαφωνίες.
Δεν μπορούσα να αντιληφθώ πως φαίνομαι και πως συμπεριφέρομαι εγώ στην γυναίκα μου.
Κατά τύχη υπάρχουν οι κάμερες ασφαλείας στο σπίτι.
Μια ωραία μέρα πριν χρόνια είδα το βίντεο ενός τσακωμού. Δεν αναγνώριζα τον εαυτό μου. Μετατρέπομουν σε κάτι αποκρουστικό και κακό.
Δεν μπορώ να δώσω δίκιο σε εσένα ή στην γυναίκα σου.
Θα πρέπει να σταθείς από απόσταση να κρίνεις την γυναίκα σου και τον εαυτό σου, και να αποφασίσεις τι θα κάνεις.
Eγώ πάντως όταν τσακώνομαι με την γυναίκα μου μετά βλέπω αυτό το video και λέω πάλι καλά! πάλι καλά εμείς είμαστε καλά!
https://www.youtube.com/watch?v=3Iap3gSxf1I
Γεια σου dimitris_1,
Σου δινω απολυτο δικαιο. Το πως φερομαστε καμια φορα δεν το καταλαβαινουμε. Εγω να δεχθω την οποια ευθυνη μου αναλογει στην ιστορια αυτη, αλλα θα περιμενα και απο την απεναντι πλευρα να κανει το ιδιο. Σε εμας για ολα εφταιγα εγω και ολα τα κανα εγω. Πως ειναι δυνατον αυτον;
Ειναι τελειως αδικο ειδικα οταν υπαρχει παιδι στην ιστορια, η γυναικα να μπορει να παρει το παιδι και να φυγει χωρις να χρειαζεται να λογοδοτει σε κανεναν και να ειμαι εγω αυτος που τρεχει απο πισω...
Δεν είναι και τόσο κακό να τρέχεις από πίσω.
Προσπάθησε τρέξε ρίξε τον εγωισμό σου.
Αν ήταν στα δύσκολα να την κοπανάμε, τότε καλά να πάθουμε.
Αν νομίζεις ότι έφτασες στο όριο να την κοπανήσεις κάνε το, αλλα μετά να αποδεχτείς τις συνέπειες.
Γεια σου dimitris_1,
Ετρεξα, ετρεξα...Αλλα μου ρθε το τηλεφωνημα για το διαζυγιο οπως ειπα πριν...απογοητευση τελειως απο την ζωη
Πότε τον βρήκε τον άλλον, όταν ήταν όλη μέρα μέσα στο σπίτι με το παιδί σε ξένη χώρα ή μόλις γύρισε Ελλάδα με το παιδί και μένει στους γονείς; Δεν είναι εκεί το θέμα.
Εχει δικαιο η Σονια, δεν νομιζω να βρηκε αλλον. Ηθελε να μεινει με τους γονεις της και αυτα που ελεγε για μενα ηταν ασυναρτησιες. Οσο περναει ο καιρος ολο και πιο καθαρα το βλεπω...
Ναι ομως τωρα εχω το ευλογο ερωτημα, και πως ειναι δυνατον να μπορεις να εμπιστευτεις εναν ανθρωπο οταν αλλα ηταν τα πλανα που κανονιζαμε και αλλα φαινεται οτι ηταν τα πραγματικα πλανα της;
κι ακομα, να σου πω οτι δεν πιστευω οτι ειχε τετοια πλανα εξ αρχης. ποια εχει την ορεξη να παντρευτει και να κανει παιδι με μακρυτερο πλανο να χωρισει;;; δεν υπαρχει αυτο. στην πορεια ξενερωσε.
μπορει να εχεις απολυτο δικιο σε οσα εξιστορεις, αλλα ειναι φανερο οτι αυτη τα βλεπει αλλιως, ασχετως αν εχει αδικο.
Ετσι ακριβως ειναι. Η ζωη δεν ειναι οπως ολη την περιμενουμε, αλλα οταν μπαινει το πεισμα για μενα, το πεισμα καταστρεφει τα παντα και ολους τριγυρω του...
Καλησπέρα! Κι εγώ νομίζω οτι "εξασφάλισε" οτι θα μένει με γονείς της και θα αναλάβουν εκείνοι κάποιες ευθύνες για την ίδια και το παιδί. Έτσι θα πορευτεί από δω και πέρα. Πριν είχε εσένα, τώρα θα έχει αυτούς. Θα δυσανασχετούν βέβαια, από κάποια στιγμή και μετά και οι γονείς της και η ίδια, αλλά αυτό πλέον δεν θα σε αφορά.
Η δικια μου γυναικα ξερει γτ εφυγε γιατι ηθελα εγω αγαπη κι εκεινη ηθελε λεφτα τελικα ξερεισ τι εγινε οτι τησ ειπα δουλεψα εικοσι χρονια και τα εκανα η κορη μου εχει ενα σπιτι κι ενα μαγαζι συν αυτοκινητο γτ η γυναικα μου νομιζε οτι κολαμε μπρικια και τωρα πινουμε καφε κι εχει ψυχολογικα γτ εκεινη ηταν εξυπνη κι εφυγε απο το φτωχο η κορακλα μου θα τα φαει ολα και γουσταρω
elis την φιλοσοφια την δικια σου αρχιζω και την ασπαζομαι. Εχω και εγω μερικα ακινητα απο τους γονεις μου, παιδι αλλο δεν το βλεπω να κανω, ασ κατσει να τα φαει ολα ο μικρος.
Κασσανδρα την προηγουμενη γενια απο εμας δεν νομιζω να βασιζοτανε στους γονεις τους και να χωριζανε ετσι. Αλλα πλεον, στα ζορια την κανουμε και τρεχουμε πισω στη μαμα και τον μπαμπα.
Παιδιά να χέσω μετά συγχωρήσεως τα ακίνητα, τα μετρητά, και όλα αυτά.
Αν το παιδί δεν έχει από μικρό μάνα και πατέρα να γίνει άνθρωπος, και έχει μάνα και γιαγιά ή παππού ή πατριό και ζήσει μια παιδική ηλικία και μια εφηβεία με όλα τα σχετικά ψυχολογικά, και εσύ πάλι τι θα ευχαριστηθείς στη ζωή, η ζωή κάθε ανθρώπου είναι να κάνει παιδιά να τα μεγαλώσει, να φάει τις δυσκολίες,αλλά να απολαύσει και τις απίστευτες στιγμές των παιδιών.
Αν πιστεύεις ότι επειδή θα δώσεις στο παιδί σου ένα ακίνητο, ή 50.000 ευρώ και αυτό είναι πατέρας είσαι πολύ γελασμένος. Το παιδί αυτό 99% όταν έρθει η ώρα να κάνει την ζωή του να μεγαλώσει παιδιά θα έχει όλα τα κόμπλεξ και τα προβλήματα των παιδιών με χωρισμένους γονείς και είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν μπορεί να κάνει οικογένεια.
Δημητρη εισαι μικροσ φιλε εγω ξερεισ πωσ μεγαλωσε η κορη μου πολυ απλα να σου πω δε με ηθελε στην εφηβεια καθολου εγω τη λατρεψα καθησα απλα και την ειπα την ιστορια τησ ζωησ μου κι αρχισα κι ελεγα τελειωσα μετα τρια χρονια εννοειται πληρονωντασ τα παντα εγω απλα ηθελα να με ακουσει αυτη με ακουσε περασε πανεπιστημιο και τωρα εχει και λεφτα και πτυχιο οτι εκανα κι εγω καθησα να τησ τα πω ξερεισ γιατι θα σου πω γτ ηταν ομορφη και δουλευε αρα αξιζε τα παντα κι αυτη κι οι φιλεσ τησ ετσι οτι λεφτα βγαζω τα δινω σε αυτεσ και χαιρομαι να δινω και κατι αλλο αμα γνωρισεισ την κορη μου πεσ τησ οτι θεσ οχι ψεμματα ομωσ γτ ξερει την αληθεια για ολα ειναι καρμπον ο μπαμπασ σε βελτιωμενη εκδοση με λεφτα δηλαδη τσαμπιονσ λιγκ αυτα
Καλά ότι λέω δεν είναι και νόμος, κάθε κανόνας έχει τις εξαιρέσεις του, αλλά το θέμα είναι τα πρότυπα. Αν δεν πάρεις το παιδί βόλτα, αν δεν χαρείς τις μικροστιγμές.
Ένα παγωτό να δώσεις στο παιδί είναι η ζωή όλη δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο τα έχεις ζήσει όλα. Μια βόλτα με τα ποδήλατα. τίποτα άλλο.
Και να μην πάμε κόντρα είμαι και εγώ μεγάλος η μεγάλη κόρη εργάζεται πια.
Δημητρη εγω στο δρομο μεγαλωσα δουλευω απο 12 χρονων η γυναικα μου ειναι βλημα με λεφτα με παρατησε γιατι νομιζε οτι ειναι γκομενα κι εμεινα εγω να δουλευω η κορη μου δε με ηθελε καθολου εγω απλα τησ ειπα την ιστορια τησ ζωησ μου και τισ εξηγησα τουσ αντρεσ βρηκε αγορι περασε πανεπιστημιο και την αφησα μονο πληρωνω ολεσ οι γυναικεσ ειναι για το αναθεμα και δε μιλαω σε καμια η γυναικα μου εβγαλε ψυχολογικα εγω τα εχω καλα με τον εαυτο μου οτι μπορεσα εκανα εδωσα κ λεφτα ασ κανουν οτι θελουν αντρασ δεν μπορει να κουμανταρει γυναικα εγω δεν μπορω αρα μονο λεφτα κι ολοι χαρουμενοι δατσ ολ
διαφωνω μαζι σου ειναι αυτο
το να καταπιεζεις καπιον ειναι κακη στρατηγικη γιατι στο τελος θα κανει το μπουμQuote:
οτι δεν την αφηνα ελευθερια και ενω της εξηγουσα τον λογο και το σκεπτικο μου
η αναποφασιστικοτητα ειναι ενα προβλημα που εχω και εγω πολες φορες επειδη δυσκολευομαι να αποφασισω τα κανω ολα κουτουρου και αερα πατερα
ο λογος που δε ξερει αν εχεις θεση στη ζωη της ειναι γιατι την αντιμετωπιζεις σαν αρρωστη επειδη καπιες φορες ειναι δυσνοητη και παρ ολο που εμπιστευτηκε μονο εσενα σχεδον να σου διξει αυτο το κομα του εαυτου της εσυ απλα δεν εισαι σε θεση να καταλαβεις τι θελει να πει η φιλοσοφος
αρα κοινες αποψεις ταιριαστο ζευγαρι αλλα διαφορετικη γλωσσα
δεν ηταν ασυναρτησιες απλα δε μπορουσες να κανεις μεταφραση ισως λειτουργησει αυτο για να προσαρμοστεις σε αυτο το τροπο ομιλιας δοκιμασε να γραψεις σε ενα χαρτι την απαντηση χωρις να καταλαβενεις τι λες ξαναδιαβαζοντας οτι εγραψες θα δεις οτι η απαντηση εχει καπιο νοημα που το εβγαλε το υποσινηδειτο σου χωρις να το γνωριζεις
υγ αλλος καταλαβαινει αλλος τα ακουει...
ε ας προσλαβει μια οικιακη βοηθο αν δεν ειναι σε θεση να το ταιζει η δε θυμαται μπορει να το ξεχασε πχ απλα δεν ειναι καλο για το παιδι να μετατρεπετε το σπιτι σε δικαστηριο ουτε ο ενας ουτε ο αλλος γιατι αυτα θα τα θυμαται μετα για παντα μη το ξεχατε αυτο.
κοιτα επειδη εγω μεγαλωσα χωρις το πατερα μου μπορω να σου απαντησω απλα θα παρει καποια στιχεια απο τη μαμα του και μπορει να διαπιστωσεις πχ οτι η φωνη του μιαζει λιγο σαν κοριτσι αλλα αυτο μη σε ανυσιχει
λοιπον γιαννη για να σου εξηγισω τι συμβαινει σου λεει μεν ποιο γαλα να παρεις ΑΛΛΑ ΕΝΟΕΙ μαντεψε ποιο θελω οταν σου λεγε ποναω ενοουσε θυμωσα επειδη δεν εισαι εδω αυτο που λες οτι δε σου συγχωρησε ποτε οτι ανακατευτηκες δεν ειναι ετσι απλα κατι αλλο σκεφτοταν εκεινη την ωρα και επειδη δεν ηθελε να στο πει σου ελεγε το ασχετο και περιμενε να το μαντεψεις
με το θηλασμο τι συνεβει δεν ειχε γαλα λογο μαστιτιδας? τωρα αυτη η περιπτωση ειναι καπως δυσκολη
δε διαφωνω σε αυτο που λες οτι δε παει καλα αλλα μονο το ενστικτο μπορει να βγαλει ακρη εδω
ΣΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΩ
ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να δεις βελτιωση στη σχεση σου αν δε την αφηνεις ελευθερη ισως γι αυτο εχεις την αισθηση οτι σε μισει ολα τα αλλα ηταν δικαιολογιες απλα κανει οτι συμφωνει και σε χρεωνει χωρις να λεει λεξη
Γεια σου Αλεξανδρος,
Ασ υποθεσουμε οτι σαν βαση συζητησης δεχομαι τα οσα λες για την γυναικα.
Μετα ερχεται η εξης ερωτηση μου, σε μια οικογενεια με 2 συζυγους και ενα παιδι, ειναι λογικο ο ενας συζυγος να εχει οσο ελευθρια θελει; Αυτο δεν θα πει οτι μεταφερονται ολη η υπεθυνοτητα και οι υποχρεωσεις στον αλλο συζυγο;; Απλη ερωτηση ειναι. Γιατι αν και ο αλλλος συζυγος αποφασισει να ζησει με ολες τους τις ελευθεριες, ειμαστε ανταξιου του να αποκαλουμαστε οικογενεια και να μεγαλωσουμε ενα παιδι.
νομιζω οτι υπαρχει μια συγχιση μεταξυ ελευθεριας και υποχρεωσεων...
ελευθερια δεν ειναι να αφησεις το παιδι σου πεινασμενο, η να το αφησεις στον παιδικο σταθμο αντι να το παρεις γιατι σου μυρισε σινεμα και τους γραφεις ολους για να πας να δεις μια ταινια.
οι ενηλικες (εχοντες σωας τας φρενας), ζουνε αυτα που θελουν χωρις καταπιεση ΕΦΟΣΟΝ εχουν ενταξει στο προγραμμα τους τις υποχρεωσεις τους.
δεν ειναι ελευθερια να λεω στον ανδρα μου "ανελαβε τα ολα, 5 μερες θα τα ξυνω".
ελευθερια ειναι να παω εκει που θελω οταν θελω, να κανω αυτο που θελω , χωρις να εχω φορτωσεισ τον κοκκορα τις υποχρεωσεις μου.
αυτες που θεωρω εγω υποχρεωσεις μου ομως, οχι αυτος που αποφασιζει καποιος να μου φορτωσει.
τωρα, αν υπαρχει διαφωνια ως προς το ποιες ειναι υποχρεωσεις σε ενα ζευγαρι και ποιος και πτοε τις κανει, ειναι πολυ βασικη συνεννοηση, που την διερευνας πριν τον γαμο και το παιδι, οχι μετα το διαζυγιο...
παντως, επειδη συμφωνησες απολυτα με τον γιωργο που αναμεσα σε πολλα αλλα, σου ειπε να μιλας ασχημα στο παιδι για την μανα του, να ξερεις οτι αν κανεις κατι τετοιο, δεν βλαπτεις την γυναικα σου, αλλα το παιδι σου.
οταν κατηγορουν στο παιδι ο ενας τον αλλον οι γονεις, δεν αναπτυσσεται σωστα ψυχικα και οπωσδηποτε εχει προβληματα, απωθημενα, συμπλεγματα.
οτι και να εχετε μεταξυ σας, στο παιδι πρεπει να μιλατε με σεβασμο και αγαπη για τον αλλο γονιο, αλλιως θα τα βρει μπροστα του ολα, το παιδι...
Γεια σου Remedy,
Πολυ σοφα λογια και με αγγιξανε παρα πολυ αυτα που ειπες.
Στην ουσια απο οτι φαινεται κατα την αποψη μου, οι υποχρεωσεις της που δεν εκλπηρωνοταν, της αναλαμβανα εγω για να μπορεσει να υπαρξει η οικογενεια. Και μολις εκπληρωνα εγω τις υποχρεωσεις της και αυτη ειτε το καταλαβαινε απο μονη της οτι εγω τις εκλπηρωνα ειτε της το θυμιζα εγω εγω οτι εγω εκλπηρωνω τις υποχρεωσεις της, αυτη μου το γυρνουσε οτι εγω δεν την αφηνω ελευθερια, οτι την καταπιεζω κτλ. Και οταν της θυμιζα τις υποχρεωσεις της, προφανως δεν ηταν παντα με τον καλυτερο τροπο, αλλα παντα με μια αγανακτηση πισω απο καθε κουβεντα. Και μολις ηθελα να κανω κουβεντα, η κλασσικη απαντηση ηταν να παω να βρω αλλη αν δεν μου κανει.
Ενα παραδειγμα της "καλοπερασης" μου στον γαμο, απο τοτε που παντρευτηκα εχασα 15 κιλα συνηδειτοποιησα σημερα...
Γεια σου Remedy,
Μπροστα στο παιδι ουδεποτε θα εβριζα την μανα του. Παντα θα ειναι η μανα του παιδιου μου και εγω πρεπει να το σεβαστω οτι μου χαρισε το πολυτιμοτερο πραγμα στην ζωη μου που ειναι ο γιος μου. Κανενας προφανως δεν θελει να του βριζουνε εννοειται την μανα του. Αλλα το πως μου φερθηκε και συμπεριφερθηκε εμενα, ειναι ενα θεμα δικο μου..
θα σου εξηγισω αυτο δεν εχει να κανει με λογικη αλλα με τη φυση που εχει ο καθε ανθρωπος και επειδη εχω μελετησει αρκετα αυτη τη φυση η μιση εκπροσωπει τη φωτια και η αλλη μιση το νερο αφου στη φυση παντα οι δυο δυναμεις συγκεντρονονται μαζι δηλαδη το καλο και το κακο γι αυτο το λογο η φωτια πρεπει να ειναι εκτος και το νερο εντος δηλαδη με το ενα ποδι μεσα και το αλλο εξω αφου οταν την εγκλοβιζεις με ολα τα ποδια μεσα η φωτια θα καψει εσενα
τωρα σ αρεσει η οχι αυτη ετσι γεννηθηκε τα παραπονα σου στο θεο....
στη προκειμενη περιπτωση αυτη θελει ενα συζηγο να τα κανει ολα αυτος δηλαδη σαν εσενα