Γνωριζετε κανενα συνδιασμο της βαλεριανας με αλλο βοτανο ωστε να μειωθει η μυρωδια, εκτος της ματζουρανας, χωρις ομως να εχει εχει επιδραση στις ιδιοτητες της;
Printable View
Γνωριζετε κανενα συνδιασμο της βαλεριανας με αλλο βοτανο ωστε να μειωθει η μυρωδια, εκτος της ματζουρανας, χωρις ομως να εχει εχει επιδραση στις ιδιοτητες της;
αυτη την βαλεριανα την εψαξα στο σουπερ αλλα δεν την βρικα.μπας και λεγετε κ καπως αλιως?
Σιγα να μην την βρεις και σε χασαπικο :)
Θα πας σε μαγαζι με βοτανα ή γενικα καπου που να πουλαει χαμομηλι, τσαι κτλ
Γεια σας,
είμαι νέο μέλος και διαβάζω εδώ και λίγο καιρό θέματα του site σχετικά με το άγχος.
Τα τελευταία χρόνια είχα άγχος αλλά εδώ και ένα χρόνο, είναι πλέον απελπιστική η κατάσταση. Αγχόνομαι για το παραμικρό και ιδιαίτερα όταν πρέπει να μιλήσω μπροστά σε
κόσμο, η να συναντήσω μια παρέα ατόμων π.χ για φαγητό. Πάντα ντρεπόμουνα, κοκκίνιζα.
Τώρα με πιάνουν ταχυπαλμίες, τρέμουν τα χέρια μου, νιώθω ότι δεν μπορώ να αναπνεύσω.
Τα συμπτώματα αυτά τα έχω όταν πηγαίνω να πιώ και καφέ σε κάποια καφετέρια, νομίζω
ότι με παρακολουθούν. Ακόμα και στο σούπερ μάρκετ, για ψώνια το παθαίνω.
Δεν έχω πάω σε κάποιο γιατρό πιστεύω πως θα έπρεπε..
Έχω δοκιμάσει τα Quiet Life, δεν με βοηθάνε καθόλου, ούτε το ρόφημα βαλεριάνας,
ήθελα να ξεκινήσω με \"ήπια\" προιόντα.
Τώρα αν πρέπει να πάω κάπου με κόσμο, για να αισθάνομαι πιο άνετα, πίνω πριν αλκοόλ.
Το ξέρω δεν είναι λύση, δεν μπορώ άλλο, νομίζω πως θα τρελλαθώ....
Ξέρει μήπως κάποιος κάτι πιο δραστικό, (από την βαλεριάνα) το οποίο θα μπορούσα να
αγοράσω και χωρίς ιατρική συνταγη?
Έχω διαβάσει π.χ ότι βοηθάει η βουσπιρόνη η οποία δεν έχει παρενέργειες?!
Ευχαριστώ πολύ..
Η βαλεριανα ειναι για τις αυπνιες και βοηθαει λιγο στο να χαλαρωνεις.
Μηπως ομως για το προβλημα που εχεις πρεπει να πας σε καποιο ειδικο;
Εμένα ούτε στις αυπνίες δεν με βοήθησε. Πήρα πάλι χτες το βράδυ 3 χαπάκια απο το
Quiet life και πάλι άργησα να κοιμηθώ και ξυπνούσα μεσ τη νύχτα.
Τώρα τις τελευταίες μέρες σκέφτομαι να πάω σε κάποιον ειδικό, μετά πάλι λέω να
πάρω μόνη κάποια πιο ισχυρά φάρμακα. Σκέφτομαι ότι σε ειδικό θα πρέπει να πηγαίνω
πολλές φορές. Άσε που το συζητάω τώρα τελευταία με τον άντρα μου, και μόλις του είπα
για κάποιον ειδικό που θέλω να δω, άρχισε να μου λέει ότι είμαι υπερβολική, και ότι εκεί
πηγαίνουν οι άρρωστοι κτλ.
Πολλοί έχουν παραξηγήσει τους Ιατρούς αυτούς. Αν πάω θα πρέπει να μην το πω σε κανέναν.
Δεν σε καταλαβαίνουν οι άλλοι, που δεν έχουν περάσει κάτι τέτοιο.
sofaki,to pires to u2u???!!
υπαρχει ρε παιδια περιπτωση δυο διαφορετικα χαπια βαλεριανας να μου φερνουν τα ακριβως αντιθετα αποτελεσματα?
εδω και μια βδομαδα πηρα ενα καινουριο σκευασμα και αντι να με ηρεμει μου φερνει αυπνια και αναστατωση.ενω το παλιο μ με βοηθουσε να κοιμαμαι.
Σε χαπι οχι απλα δεν με βοηθησε αλλα ενιωθα αν οχι τα ιδια ισως και λιγο χειροτερα με αποτελεσμα να τα πεταξω (δοκιμασα μονο μια μαρκα οποτε δεν εχω αλλη εμπειρια). Στην φυσικη της της μορφη ηταν εξαιρετικη
Mια φορά δοκίμασα βαλεριάνα παλιά κ έπαθα το παραπάνω ή δεν είδα διαφορά (λέω,γιατί μπορεί να αναστατωνόμουν ούτος ή άλλος)με αποτέλεσμα να πετάξω το σκεύασμα.Quote:
Originally posted by olgaki82
εδω και μια βδομαδα πηρα ενα καινουριο σκευασμα και αντι να με ηρεμει μου φερνει αυπνια και αναστατωση.
Μπορεί να παίζει ρόλο,πάρε κ το παλιό να δεις.
μηπως πηρατε και εσεις ενα κουτι με κατι τεραστιες ταμπλετες βαλεριανας που κοστιζουν και 20 ε?
Lannes ηταν αν θυμαμαι καλα
Δεν με βοήθησαν και μένα καθόλου
Signomi gia ta aglika alla eimai se ena xenodoxeio kai den ta girnaei se elinika aftos o dinosavros poy exei gia ypologisti...
Opos exw pei k se ena alothema poy exw anoixi \"pos tha antexw 3:50 lepta sto aeroplanw\'\' exw na kanw ena taxidi sthn mdriti me thn aderfi moy den mpwro na antexw stin idea kai mono pos tha eimai toses wres klismenos ekei panw... Peeiga ston giatro moy prin liges meres na to sizitisw kai na toy zitisw na moy dwsi kapio axolitiko gia to ta xidi.. Toy to lew kapoia stigmi kai moy leei h gnwmi moy einai OXI.. den to xriazese an to xriazosoyn tha soy edina kai pio mprosta.. (kai afto to lew gia na pistoyme oti eiparxoy kai giatroi poy o sigekrimenos einai poly kalos kai diakerimenos k sto exoteriko poy den doylevoyn gia tis farmakeftikes) moy eipe na dokimasw tsai valerianas einai kalitero apo ta diskia quietlife poy pernw pou kai pou vevea.. alla egw to skeftomoyn pos tha paw me axolitika mazi oxi na paw xoris tipota.. Tha spasw thn diadromi tha paw mesw romis h zirixis na moy erthi pio malako alla pali me anxoni parapoli h skepsi.. Otan tha pigenw tha eimai me thn aderfi moy sto girsmo omos tha eimai monos...
pos tha to pealepsw??? ti na kanw.... ououououuffffff
ψυχραιμία και βαθιές ανάσες.
να σκέφτεσαι ότι είναι καθαρά ψυχολογικός ο φόβος σου και δεν πρόκειται να πάθεις τίποτα.
Να ηρεμησεις και να σκεφτεις πως ο γιατρος σου ξερει καλυτερα απο σενα αν χρειαζεσαι ενα φαρμακο ή οχι
sos παιδιά την βαλεριάνα olgan πως την παίρνουν ανοίγουμε την κάψουλα η το περνούμε με το πλαστικό όπως είναι;;;;; Φεύγω ταξίδι σε λίγο...
Τελικά η βαλεριάνα είναι και αντικαταθληπτικό??
οχι ρε τζανετ ηπιο ηρεμιστικο φυτικο ειναι
Είναι καλύτερο σε χάπια ή σε τσάι?
αν αντεχεις τη γευση της και τη μυρωδια της σε ροφημα ειναι πιο αποτελεσματικη
Εγώ προσωπικά που το παίρνω εδώ και 2 εβδομάδες καθημερινά -συνήθως το βράδυ λίγο πριν θελήσω να κοιμηθώ- με έχει βοηθήσει πολύ καθώς ανεβάζει την διάθεση η αλήθεια είναι και δεν έχω τις αυπνίες που είχα πριν. Το αρνήτικο είναι οτι το πρωί ξυπνάς με ένα πολύ βαρύ κεφάλι και αν το πάρεις μεσημέρι είναι πολύ πιθανό να σε πιάσει υπνηλία το απόγευμα και να θές να πέσεις στο κρεβάτι. Επίσης είναι το μοναδικό ηρεμηστικό που δίνουν στα φαρμακεία χωρίς συνταγή γιατρού, καθώς εγώ ζήτησα κάποιο αντικαταθλιπτικό χωρίς συνταγή και μου έδωσαν αυτό :)
τι χάπια βρε παιδιά, δεν μπορείτε να αγοράσετε το βοτάνι στην Ευριπίδου και να το βράσετε σαν τσάι. Και πιο οικονομικό και με έλαια που δεν έχουν τα χάπια.Προσοχή στην δοσολογία.
το φαρμακειο στη Μαρτιου (κοντα στη δελφων)υπαρχει ακομα και ειναι ολο το προσωπικο πολυ ενημερωμενο!εχει και βαμμα βαλεριανας αν κι εμενα 16 σταγονες εβαλα δεν επαθα τιποτα ουτε και το τσαι με βοηθησε ΚΑΘΟΛΟΥ!τωρα θα παω και για τα χαπια
Ο ύπνος είναι από τα σημαντικότερα πραγματα στη ζωή και υποδυκνείει τον τρόπο ζωής και τα επίπεδα υγείας μας.
Θέλει προσοχή και φροντίδα.
Δείτε και εδώ http://tokleidi.wordpress.com/2013/0...θε-μέρα/
Εγώ ξέρω ότι όποιος κοιμάται πολλές ώρες έχει κατάθλιψη.
αν κοιμάσαι απο 14 ώρες και πάνω ναι είναι ένδειξη κατάθλιψης (και με μία ένδειξη δε σημαίνει πως έχεις κατάθλιψη). Ακόμη και οι 12 ώρες ύπνου θεωρούνται φυσιολογικές στην εφηβεία ή σε πολύ μεγάλη κόπωση.
Παιδιά, ξέρει κανείς να μου πεί τη διαφορά του Valeriana Valmane απο του Quiet Life?
Δηλαδή ποιό είναι πιο δυνατό;
Εξαρτάται για τι πράγμα το θέλεις.
Εγώ βράζω πολύ σπάνια - μια φορά το τρίμηνο βαλεριάνα σε βότανο -
για το άλλο δεν ξέρω,
αλλά έτυχε να δω στο φαρμακείο να προτείνουν σε μια κυρία
που παραπονιόταν ότι δεν κοιμάται καιρό,
όχι βαλεριάνα, αλλά το ULTRA - STRESS της Nature's Plus
για γενικότερη μείωση του στρες
που κατά συνέπεια θα βελτίωνε την αϋπνία.
Για ύπνο το θέλω πιο πολύ..
Οχι παντα, μπορει να συντρεχουν κ αλλοι λογοι, ακομα κ παθολογικοι.. πρεπει να κανεις πρωτα εξετασεις να αποκλεισεις οτιδηποτε παθολογικο κ μετα ψαχνεσαι με ψυχολογους κτλ κτλ..
Μπορει καποιος π εχει καταθλιψη απ την αλλη να μην μπορει να κοιμηθει.. ειναι συχνο φαινομενο αυτο π ξυπνας νωρις το πρωι κ εισαι νταουν..
Βαλεριανα εχω δοκιμασει δν με πιανει, ζαναξ κ στεντον κ λεξο για την περιπτωση μ, αν κ ειναι εθιστικα, εχω πολυ καιρο να παρω βασικα
λοιπον παιδες επειδη και εγω αντιμετωπιζω μεγαλο προβλημα με τον υπνο μου ... Επερνα βαλεριανα σε σταγονες .. Εκανε δουλεια αλλα το κακο ειναι η μυρωδιά
To Solgar Valerian Root μήπως είναι πιό αποτελεσματικό σε σύγκριση με τα άλλα δύο που προανέφερα;
Ξέρει κανένας να μου πεί;
Το συγκεκριμένο δεν το έχω δοκιμάσει
- δεν έχω και πρόβλημα ύπνου, αντίθετα,
έχω πρόβλημα να ξυπνάω -
αλλά όλα τα συμπληρώματα της Solgar είναι από τα καλύτερα,
ειδικά τα τιτλοδοτημένα
δηλ αυτά που είναι στο πράσινο μπουκάλι
και όχι στο καφέ,
οπότε και το Solgar Valerian Root καλό θα είναι.
H βαλεριάνα υπάρχει και σε βάμμα στα φαρμακεία
(σε φυσική μορφή, σταγόνες), αλλά βρομάει.
Κατακράτηση υγρών και συναφή, όχι, αλλά φυσικά μπορεί να έχουν άλλες παρενέργειες (πχ ζαλάδα, υπνηλία, πράγμα που σημαίνει όχι οδήγηση, όχι συνδυασμός με αλκοόλ κλπ). Ναι βεβαίως και ανήκουν στην κατηγορία των ηρεμιστικών, ΑΛΛΑ δεν έχουν καμία σχέση με τις άπειρες παρενέργειες και αντενδείξεις των καθαρά χημικών προϊόντων. Χρειάζονται όμως καθοδήγηση από ειδικό και όχι συνεχή χρήση. Πάρα πολύ καλή πάντως ως ηρεμιστικό και για βοήθεια στον ύπνο, είναι και η πασσιφλόρα - προσωπικά τη συστήνω περισσότερο από τη βαλεριάνα σε ανθρώπους που έχουν αγχώδες υπόβαθρο και διακεκομμένο ύπνο. Κι ακόμα, δοκιμάστε τα αιθέρια έλαια πορτοκαλιού ή λεβάντας (για εισπνοή ή για άρωμα χώρου πριν τον ύπνο).
Συγγνώμη Richter, τώρα είδα την ερώτηση... Η απάντηση είναι: κανένα από τα δύο. Αν συνυπάρχει άγχος με κατάθλιψη, τότε το καλύτερο πρωτόκολλο συνήθως είναι: για αρχή καλή διατροφή με προσθήκη βιταμινών Β (όλης της ομάδας). Και στη συνέχεια συνδυασμός St. John's Wort & Passiflora. ΟΜΩΣ επειδή αυτό είναι πολύ γενικό και επειδή και τα βότανα έχουν αντενδείξεις, παρενέργειες και ο καθένας είναι ξεχωριστός οργανισμός, θα πω αυτό που λέω πάντα: μην αυτοσχεδιάζετε και ζητήστε βοήθεια από κάποιον ειδικό. Θα είναι πολύ πιο αποτελεσματική, εξατομικευμένη, στοχευμένη, συνολική η θεραπευτική προσέγγιση.
Mεσιε 87 , το διαβασαμε , 1 , το διαβασαμε 2 , το διαβασαμε 3 , ε , φτανει πια , το επεδωσαμε !