Απλά νομίζω ότι αν ένας άντρας είναι ερωτευμένος δεν περνάνε δέκα μέρες και αυτός δεν μιλάει στην κοπέλα του
Printable View
Το ίδιο θα μπορούσε να πει κι αυτός για εσένα και μάλιστα έχοντας το "πλεονέκτημα" ότι φάνηκε διαλλακτικός λέγοντας σου να το παλέψετε με ψυχολόγο κι όχι θέτοντας διορίες.
Η ουσία όμως είναι ότι δεν είναι διαγωνισμός στους εγωισμούς μία σχέση και ποιος θα σπάσει πρώτος. Άλλα θέλει αυτός, άλλα εσύ, τουλάχιστον στην παρούσα φάση.
Από τη μεριά σου πρέπει άσχετα από το τι θα κάνει αυτός, να σκεφτείς σοβαρά τι θέλεις να κάνεις. Με το ΑΝ ήταν έτσι τα πράγματα, ΑΝ μου δήλωνε το και το κτλ δεν πας πουθενά. Με τα τωρινά δεδομένα τι θες να κάνεις.
Σωστά ...απλά βρίσκομαι σε κατάσταση σοκ ακόμα...μετά από 4 χρόνια που ήμασταν κάθε μέρα και νύχτα μαζί ξαφνικά μου λέει ότι έχει φοβία δέσμευσης ... ένας άνθρωπος που μου έλεγε πότε θα σε δω και θέλω να κοιμόμαστε μαζί τα βραδια...που παντού πηγαίναμε μαζί και είχαμε ίδιες παρέες.. έχω ένα παράπονο.. έρχονται εικόνες στο μυαλό μου και υπήρχαν ευκαιρίες να μου πει τις φοβίες και τις απόψεις του..αν το ήξερα ίσως δεν θα είχα επενδύσει τόσο κι δεν θα ένιωθα τόσο πληγωμένη και στον αέρα
Εγω θα σου ελεγα να μιλησετε αμεσα μαζι και να αφεισετε τα "πεισματα¨"
κανε εσυ την αρχη ,δεκα μερες ειναι πολλες μετα απ ολα αυτα που περιγραφεις...
Οταν εχουμε επενδυσει τοσα πολλα σε εναν ανθρωπο πιστευω θα ηταν καλο να τον στηριξεις στην προσπαθεια που θελει να κανει με την ψυχολογο ...
Τουλαχιστον εγω αυτο θα εκανα για τον ανθρωπο μου αρκει να χεις πολυ υπομονη και δυναμη δεν ειναι ευκολες αυτες οι κιαταστασεις....
Τοτε πρεπει να κανεις κινηση ματ η οποια θα ξεκαθαρισει τα πραγματα αλλα αυτο σημαινει πως μπορει να διακοπει και η σχεση. Ρωτα τον ξεκαθαρα. Πες του εχεις να επικοινωνησεις μαζι μου 10 ημερες μηπως θελεις να διακοπει η σχεση μας και να προχωρησουμε τους δρομους μας; Απλη ερωτηση που αποζητα ξεκαθαρη απαντηση αλλα με τιμημα ακομα και τον χωρισμό.
Ανέβασε φωτογραφία ότι κάνει μπάνιο στη θάλασσα και μετά από ώρες άλλο ποστ με κοπέλα που ζήλευα κατά τη διάρκεια της σχέσης ενώ εγώ κάθομαι υποφέρω δεν κλείνω μάτι και πάω στη δούλεια με μια ώρα ύπνο .... θόλωσα νευρίασα και του έστειλα να μαζέψει τα πράγματα μου και να τα πάρει ο αδερφός μου...ξέρω δεν έπρεπε ....Τελευταία κίνηση θα κάνω μια προσπάθεια μήπως μιλήσουμε από κοντά
Εχω μπερδευτεί. Δηλαδή είναι οκ στο να συγκατοικείτε και να κάνετε τόσα μαζί αλλά τον αγχώνει η ταμπέλα; Δε νομίζω ότι είσαι άνθρωπος που δεν μπορεί να βγάλει στον άλλον το να θελήσει να κάνει οικογένεια. Πιστεύω πως ο ίδιος για κάποιο λόγο μέσα του έχει διώξει αυτή την ιδέα, ίσως λόγω δικών του βιωματων. Πιστεύω ότι δε χρειάζεται να πάτε ακόμα σε ψυχολόγο ζευγαριών αλλά θα ήταν καλό να πάει εκείνος σε έναν ειδικό για να δει γιατί τον απωθεί τόσο πολύ η ιδέα του γάμου. Κατ' επέκταση θα ήταν καλό να κάνετε μια ξεκάθαρη κουβέντα για το μέλλον και να σταματήσει να κρύβεται. Να του πεις πώς θα ήθελες εσύ να είναι το μέλλον σου, δηλαδή με οικογένεια κλπ, και να σου πει κι εκείνος πώς σκέφτεται. Αν είναι κάθετος και οι επιδιώξεις σας δε συνάδουν, μη χάνεις τον χρόνο σου. Είναι 31 και όχι 25, είναι σε μια ηλικία που θα μπορούσε να σκέφτεται τον γάμο ή έστω να σου δώσει ένα κλειδί
Διαφωνω με τις αποψεις των γυναικων στο νημα και θεωρω οτι οι συμβουλες τους οδηγουν τη νηματοθετρια στην καταστροφη.
Αλίμονο!!!!
Υπάρχουν στιγμές που ειλικρινά δεν μπορω να σας καταλάβω. Θα μου πείτε μα δεν σου εχει τύχει ποτε να φας κέρατο η να ψάχνει η αλλη για καποια σχέση ξεπέτα η οτιδήποτε και εσυ να περιμένεις. Όχι δεν επιτρέπω κάτι τετοιο στον εαυτό μου για καμία στην κυριολεξία, μαζεύω τα κομμάτια μου ανασυντάσσομαι και προχωρω
Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι έχει βρει κάτι άλλο
Μάλλον σκέφτεται γενικά γιατί πιέστηκε απλά θα ήθελα να ξέρω λίγο τους προβληματισμούς του
Μιλά μαζί του......επειδη φαίνεται ότι έχεις κάποια ερωτηματικά και σε ενδιαφέρει η σχέση σας .....βρες τον και πηγαίνετε ήρεμα κάπου να μιλήσετε και να τον ρωτήσεις οτι θες να μάθεις..οτι σε προβληματίζει...
Απλά και όμορφα χωρίς εντάσεις και εγωισμούς....
Η καλύτερη συμβουλή (που την έχω κάνει και εγώ και απέδωσε.....) προκειμενου να σου ανοιχτεί ο σύντροφός σου είναι να τον πλησιάσεις σαν φίλη και να τον ρωτήσεις τι ζητάει από σένα και από τη σχέση σας.....και από τη ζωή του γενικότερα εδώ που τα λέμε.....σαν φίλη που τον νοιάζεται ...με απλό και ανθρώπινο ενδιαφέρον......και μετά πες του τι επιθυμείς και εσύ από τη ζωή σου...όχι όμως επιτακτικά όχι με καταναγκαστικο ούτε με φωνές μπηχτές και παράπονα. Σαν δύο φίλοι που απλώς συζητούν.
Και σου λέω σαν φίλη και όχι σαν ερωμένη/ σύντροφός του , γιατί αυτός ο ρόλος είναι γεμάτος απογοήτευση, εγωισμούς, απωθημένα, προσδοκίες,όνειρα.....ειναι ένα κομμάτι δικό σου και είναι οι απαιτήσεις που έχεις από αυτόν ........
Αποστασιοποίησου από αυτό και μπες για λίγο στα παπούτσια του.ακουσε τον.....
Εφόσον σε ενδιαφερει.....
Και άμα αποφάσισετε και σου πει και αυτός να το ληξετε ή δεν τα βρίσκετε στους στόχους σας .....ας γίνει...με το ζόρι κάνεις δεν μένει
Εχει τεράστια διαφορα να τον πιασεις από την οπτική της συντρόφου που έχει πάθει σοκ, που έχουν ανατραπεί τα σχέδια της,που νιώθει απογοητευμενη και που γκρινιάζει και πιέζει για να ακούσει μια απάντηση για το τι μέλλει γενεσθαι
Και είναι τελείως άλλο να τον βρεις σαν φίλη και να τον ρωτησεις... έτσι απλα απο ενδιαφέρον....τι θέλει στη ζωή του αυτός ο άνθρωπος.....
Η πίεση και η γκρίνια του δημιουργούν αντίδραση λόγω της φοβίας δέσμευσης....
Γιατι να το πιστεψεις; Επειδη στο ειπε καποια σε ενα φορουμ; Οπως παλια πηγαιναν στις καφετζουδες;
Η καραντινα εχει τελειωσει νομιζω. Φροντισε να μιλησετε προσωπο με προσωπο και ασε τα μηνυματα και τα φορουμ. Δεν οδηγουν πουθενα παρα μονο σε διαδρομους του μυαλου μας.
Θα μιλησετε 2-3-5-10 φορες απο κοντα, στο τελος θα βγει συμπερασμα. Βιαζεσαι να βγει αμεσως αλλα... δε γινεται. Χρειαζεται υπομονη.
Καλησπέρα σας! Βρεθήκαμε δυο φορές γιατί απλά ήθελε να με δει ...Μου λέει ότι θέλει ν μου μιλήσει για τα προβλήματα μας και τα θέματα μας και ότι άφησε πολλά να μαζευτούν και να δούμε αν μπορεί να βρεθεί λύση αλλά θέλει να μου πει την άλλη βδομάδα να τα σκεφτεί όλα καλύτερα μέχρι τότε δεν θέλει να ήμαστε σαν ζευγάρι να κάνουμε πράγματα μαζί κτλ ούτε να πηγαίνουμε μαζί έξω και είναι απόμακρος.Με χαλάει λίγο ότι αυτός 2 βδομάδες τώρα δεν τα σκέφτηκε λίγο πιο σοβαρά τα πράγματα και συνεχίζει την ζωή του σαν να μην συμβαίνει τίποτα (εξόδους.παραλιες κτλ) ενώ εγώ κάθομαι και σκάω.Τι να πω δεν μπορώ να κάνω κάτι απλά περιμένω
Θέλει να χωρίσετε, αλλά δεν ξέρει πως να στο πει.
Απο οτι φαινεται αρχισε να του αρεσει το σινγκλ κομματι ε ειναι κ ιουλιος αυγουστος....οποτε σκουρα τα πραγματα...αστον λιγο μακρυα να καταλαβει τι νιωθει για εσενα....και μην καθεσαι σπιτι εσυ...βγες παρε φιλες κ τραβα για ποτα μπανια κ.λ.π....με τ ν καθεσαι σπιτι τ δινεις πατημα οτι σε κν οτι θελει κ πεφτει η ψυχολογια..ντυσου στολισου κ ν ξερεις η ζωη δν τελειωνει σε μια αγαπη
Μιλήσαμε ξανά χτες μέσω τηλεφώνου και μπορώ να πω ότι μου ανοίχτηκε αρκετά. Μου είπε να βρεθούμε μέσα στην βδομάδα να μιλήσουμε και το κύριο πρόβλημα του είναι ότι καταπιεζότανε μέσα στην σχέση .δεν ένιωθε πλέον ο εαυτος του έχασε τον εαυτό του γιατί φοβόταν μην με χάσει και πολλά πράγματα δεν μου τα έλεγε γιατί φοβόταν τις αντιδράσεις μου που κατά την άποψη του ήταν πολύ έντονες εντωμεταξύ μου φαίνεται περίεργο γιατί ποτε δεν έχω βρίσει πάνω σε καβγά ούτε έχω φωνάξει ιδιαίτερα. Αναμένω ξανά
Θέλει να σε χωρίσει και δεν ξέρει πως
Μιλήσαμε σήμερα μου είπε ότι μαγαπαει και θέλει να είναι μαζί μου αλλά δεν ένιωθε καλά στην σχέση επειδή τον καταπίεζα με τον τρόπο μου
Επίσης μου είπε τόσο καιρό έβαζε στην άκρη το φλερτ και τον ερωτισμό με τις άλλες γυναίκες γιατί επέλεγε να είναι μαζί μου και τώρα που τα πράγματα δεν πάνε καλά του λείπει και τον τρομάζει η ιδέα ότι θα πρέπει μια ζωή να το βάζει στην άκρη γιατί είναι κάτι που θα θελήσει κάποια στιγμή .Δεν ξέρω τι να πω και τι να σχολιάσω
μεταφραση: εχει σταματησει πλεον να βαζει στην ακρη το φλερτ με τις αλλες γυναικες, και ο "χρονος" που ηθελε ηταν για να κανει δοκιμαστικο...
και θελει να τα ριξει και σε εσενα να νομιζεις οτι εσυ φταις γι αυτο, γιατι με την πιεση σου να καντε τι;;;; να εχετε σχεση και οχι αρλουμπες!!! φοβερη πιεση δηλαδη... τον εσπρωξες στις αλλες.
να μην εχεις καμια ενοχη, αγαπητη. φως φαναρι απο την στιγμη που ζητησε "χρονο". ο τυπος τσιλιμπουρδιζε και σπαταλουσες αδικα τον χρονο σου και το ξεφουρνισε τωρα που σοβαρεψαν τα πραγματα και τις δικαιολογιες αυτες, μην τις λαμβανεις υποψιν. ειναι χειριστικες...
Εγώ εξακολουθώ να πιστεύω ότι 4 χρόνια η σχέση δεν ήταν τόσο ιδανική όσο την παρουσιάζεις κι ότι είχατε θέματα επικοινωνίας. Το ζήτημα είναι εσύ από εδώ και πέρα τι θέλεις να κάνεις ακριβώς με αυτόν; Δηλαδή αυτός θα λέει "σε αγαπάω, αλλά μη με καταπιέζεις πάλι, θέλω να βγω να φλερτάρω με άλλες και να κάνω τη ζωάρα μου" κι εσύ θα λες " Πολύ ωραία, πήγαινε, είσαι ο άντρας που θέλω να παντρευτώ κάποτε και να κάνω οικογένεια το 3000μΧ που (δεν) θα είσαι έτοιμος;"
Νομίζω ότι κακώς το παλεύεις. Δεν το αποκλείω όταν περάσει διάφορες φάσεις και σε άλλες συνθήκες, μελλοντικά να τη δει αλλιώς με κάποια και να τον δεις παντρεμένο με παιδιά στο πι και φι, αλλά αυτό δεν αφορά εσένα. Είστε σε άλλη μήκος κύματος εντελώς.
Τέσσερα χρόνια μου φαίνονται πολλά για να μην καταλήξετε σε γάμο!! Δεν καταλήγουν σε γαμο όταν, ιδίως ο άντρας δεν έχει καλή δουλειά ή δεν έχει καθόλου δουλειά και άρα πως θα τα βγάζουν πέρα.
Το να τον πιέζεις, όπως απ ότι κατάλαβα σου είπε, θα ήταν λόγος για να σκέφτεται αν θα προχωρήσει μαζί σου αν είσαι ιδιαίτερα φορτική, έντονη, απαιτητική, μουρμούρα, με νεύρα και τέτοια, κάτι που απ ότι κατάλαβα δεν ισχύει εν προκειμένω. Τα περί φλερτ και ερωτισμό με τις άλλες γυναίκες δεν κατάλαβα, γιατί σου το είπε? Ένας άντρας αρνείται να πει ευχαριστώ όταν του λένε και στα δικα σου μπρος στην κοπέλα του αμα δεν είναι βέβαιος γι αυτήν ή νιώθει αμήχανα άμα η σχέση δεν έχει ολοκληρωθεί σε βαθμό που το επόμενο σκαλοπάτι να είναι ο γάμος κι έτσι δεν ξέρει πως θα το πάρει η κοπέλα.
Μου φαίνεται, αν λάβω υπόψη και τη διάρκεια της σχεσης, ότι είναι μεν δεμένος με σένα, δεν είναι όμως κατά βάθος απόλυτα βέβαιος για σενα, δλδ αν είσαι αυτό που πραγματικά ονειρευόταν, διότι ένας άντρας που γουστάρει συνήθως οδηγεί ποικιλοτρόπως, σε κάθε περίπτωση σύντομα τα πράγματα προς γάμο εκτός κι αν η κοπέλα του το παίζει δύσκολη ή αν ακόμα την κυνηγάει.
Εντάξει απλά ο τύπος θέλει να τσιλιμπουρδιζει από εδώ και από εκεί και μάλλον αυτό έκανε όλο εκείνο το διάστημα που σου είπε ότι θέλει να μείνει μόνος. Για αυτό και οι βόλτες, και τα μπάνια με φίλες και τα ταγκ κτλ κτλ
Δεν ξέρω καν αν σου ήταν πιστός όσο είχατε σχέση. Ενας άντρας που θέλει να τσιλιμπουρδιζει δεξιά και αριστερά δεν νομίζω ότι μπορεί να μείνει πιστός σε 4 χρόνια σχέση. Απλά τώρα με την κουβέντα για τον γάμο είδε τα δύσκολα και σου λέει αρκετά δεν μπορώ να το χοντρυνω αλλο. Όσο περάσαμε πέρασαμε μαζί ......ωρα να το διαλύουμε.
Άρα εφόσον δεν ήθελε να προσχωρήσει τη ζωή του σε κάτι πιο σοβαρό...ηξερε ότι κάποια στιγμή η σχέση σας θα έληγε σωστά;
MariLen233 και λοιποι... αν κατάλαβα σωστά ο τύπος κορόιδευε την κοπέλα για τέσσερα χρόνια κι όταν επιτέλους βρέθηκε μπρος στην απόφαση για το φυσιολογικό επόμενοι βήμα δηλαδή το γάμο απλά έκανε μανούβρα, κίνηση διαφυγής. Όμως, είτε φοβάται ότι δεν θα βρει άλλη να φτιάξει σχέση μαζί του και να την σπιτώσει είτε επειδή η ψυχική σύνδεση είναι ψυχική σύνδεση δεν μπορεί να ξεκόψει αλλά επιλέγει να συνεχίζει όσο πάει κατά τον ίδιο τρόπο και να αποφεύγει το επόμενο λογικό βήμα του γάμου. Ωστόσο αν τσιλιμπουρδίζει και έχει επιτυχίες στον τομέα κι όντως είπε πως θέλει να μείνει λίγο μόνος τότε προσπαθεί να φυγει ομαλα με ήπιο τρόπο, διότι όποιος θέλει παντριά δεν θελει να μείνει λιγο μόνος.
Δηλαδή όποιος δεν θέλει να παντρευτεί και να κάνει παιδιά είναι ανωριμος; Όσοι νομίζετε ότι αυτός ειναι ο αυτοσκοπος του κάθε ανθρώπου έχετε θεματακια και guess what , εσεις είστε οι ανωριμοι της υπόθεσης
Δεν νομίζω να ειπώθηκε αυτό παραπάνω απο τους περισσότερους. Κι εγώ είμαι πολύ συνειδητοποιημένη ότι δεν θέλω γάμους και παιδιά. Όμως όταν η θεματοθέτρια θέλει να κάνει οικογένεια και ο φίλος της δεν ήταν αρνητικός σε αυτό και τώρα τα γυρίζει είναι λογικό η κοπέλα να προβληματίζεται. ΑΝ όντως τα είχαν συζητήσει αυτά. Και λογικά θα είχαν συζητήσει τις απόψεις τους επί του θέματος στα 4 χρόνια σχέσης. Αν δεν το είχαν συζητήσει πάλι κι ο καθένας πίστευε τα δικά του, υπάρχει πολύ χοντρό πρόβλημα επικοινωνίας όπως έγραψα και νωρίτερα. Άλλο αυτό κι άλλο αυτό που λες εσύ.
Να πατε σε συμβουλο ζευγαριων;;;;;γιατι τι ειστε πανρεμενοι με παιδια κ θελετε να μη διαλυσετε το σπιτικο σας.καλα τι αλλο θα σου πει.ξεκαθαρα δε θελει γαμο το παιδι