ειναι πολυ δυσκολο να μπορεσει καποιος να εξηγησει την μοναξια, προσωπικα επειδη εω υπαρξει στο πρελθον υπερβολικα κοινωνικ ατομο αλλα τελευταια ειμαι υπερβολικα το αντιθετο ,ξερω οτι εινι δικη μου αποφαη οτι εγω το επιδιωξα αυτο, δεν ετυε δλδ.Απο την αλλη βεβαια θα παιζουν ρολλο λογικα και οι συνθηκες, δλδ δεν ειναι το ιδιο ευκολο να εχεις φιλους αν μεγαλωνεις σε μια πολη ,οπου μεσα στα στενα και στις πλατειες ηαν γεματες με παιδακια οπως εμενα δλδ και αλλιως λογικα αν ζουσα σε καποιο χωριο οπου θα ειμουν πολυ απομονομενος. Κατι παρομοιο εχω παρατηρσει κι με το ταξικο επιπεδο, δλδ εαν καποιος μεγαλωσει και ταυτοχρωνος η οικογενεια του αλλαξει υπερβολικα οικονομικη κατασταση γινουν αρκετα πλουσιοι δλδ ειναι συνηθες τα παιδια να εχουν μεγαλο πρβλημα στο να κανουν φιλους, ειτε λογο του οτι η περιοχη οπου μετακομιζουν ειναι πιο ερημικη κι αποξενομενοι μεταξυ τους οι κατικοι, ειτε επειδη τα παιδια αλλαζουν σχολειο αλλαζουν περιβαλον και δυσκολευοντε να προσαρμοστουν, τελος μεγα προβλημα ειναι η μητερα οπου τρομαζει τα παιδια με τα λογια της , με το να τους υπενθυμιζει συνεχως να προσεχουν τους φιλους τους διοτι θα προσπαθουν να τους εκμεταλευτουν λογο των χρηματων τουςμ ιτε ακομα πιο τρελα να προσεχουν για απαγωες! Δυστυχως ειχα παιδικους φιλους οπου ηταν μια χαρα παιδια γματα χαμογελο και χαβαλε, και σαν εγινε αυτο σαν αλλαξαν δλδ ταξικη συνηδειση δυστυχως αλλαξαν και χαρακτηρα και αντι για να ειναι πιο χαρουμενα αφου εχουν τα παντα, εχουν πιινα στο σαλονι εχουν οτι θελουν αντα αυτου ο ενας απο τους φιλους μου επαθε κατις σαν παραληση στο προσωπο του απο την στεναχωρια του, το μισο του προσωπο ειναι σαν παραλιτο, ειναι ολη μερα μεσα στα νευρα, εχει σταματησει να χαμογελα κι τελικα αναροτιεμαι πως γινεται ,αντι να ειναι πιο χαρουμενος να ειναι ετσι τοσο χαλια τοσο μονος?? , το καταλαβα οταν εμαθα οτι η μανα του του ελεγε ολες αυτες τις βλακειες κι γενικα η ωη του εχει γινει ενα μαρτιριο εχει γινει ηλιαρης και γεματος φθονο! αντι να τον ζηλευουν ο κοσμος, ζηλευει αυτος τον κοσμο και με κακια! ,τοσο που δεν μπορεσα πλεον να ειμαι φιλος του, διοτις ολη αυτη η πολυτελης ζωη οπου εκανε και αναγκαστικα εκανα κι εγω οταν ειμουν μαζι του ενιωθα οτι ηταν γεματη υποκρισια και οτι συνεχως κουτσομπολευε τους παλιους μας φιλους ,δεν αντεξα !