Quote:
Originally posted by Sofia
Sabb, λυπάμαι που δεν μπορω να μεταφέρω το βιωμα μου. Αλλα μονο αυτα τα λογια μπορω να μεταφέρω απο την δικη μου εμπειρια στο \"ντιβανι\". Οταν ξεκινησα την θεραπεια μου με την βεβαιοτητα οτι πάσχω απο κατάθλιψη κ τον φοβο οτι θα με συνοδεύει μεχρι το τέλος της ζωης μου, ειχα την διαγνωση κ επιβεβαιωση της θεραπευτριας μου, οτι δεν εχω κατι τετοιο κ πώς ήταν ενα επεισοδιο που περασε. Με την λογικη καποιου ανθρωπου (και πιθανοτατα και μενα μεσα σ αυτους) που δεν εχει βιωσει κατι αναλογο οπως το αντιλαμβανομουν εγω θα πρεπε να σταματησω: μα οταν το σκεφτηκα ειδα οτι τουλαχιστον για μενα, δεν υπηρχε αυτη η αναγκη. Ισα ισα, ηταν τοτε που ήθελα να συνεχισω. Να καταλαβω τί μου συμβαινει, γιατι δεν λειτουργω οπως θα θελα, γιατι φοβαμαι συγκεκριμενες καταστασεις. Γιατι έχω διαμορφωσει έτσι τις σχεσεις μου.
Πολλες φορες μια πάθηση ειναι το αποτελεσμα δυσλειτουργιων που δρουν αθροιστικα μεσα μας. Σαν να συσσωρευονται δυσκολιες. Βγαινοντας απο την κατάθλιψη, ενιωσα σαν να επανερχεται παλι ο παλιος μου εαυτος, ο πιο λειτουργικος κ ζωντανος. Ομως με τις δυσκολιες που αντιμετωπιζα κ παλιοτερα. Με τις συστολες που ειχα κ πριν. Και ολα τα υπολοιπα. Ημουν οκ, αλλα οχι τοσο καλα οσο θα θελα. Κ με αυτα τα υπολοιπα ενιωσα πώς ήρθε η στιγμη να ρθω αντιμετωπη. Πρωτα πρωτα να τα δω.
Για οσους δεν εχουν πάει ποτε σε εναν ψυχοθεραπευτη, να πω (παλι) πώς δεν σε οδηγει καπου ο ιδιος, και οπωσδήποτε δεν σου λέει ΤΙ να επιλεξεις. Και κυριως ποιος ειναι σωστος ως επιλογη κ ποιος οχι. Ισα ισα, αν σε κατι βοηθα η ολη διαδικασια, ειναι να δει ο καθενας ποια ειναι τα προσωπικα του κριτηρια, πώς διαμορφώνονται κ τί εξυπηρετουν καθε δεδομενη στιγμη.
Δεν ειναι πανακεια φυσικα. Αλλα μπορει να ειναι μια πολυ σημαντικη βοηθεια για καποιους. Αν δεν το \"δεις\", δεν θα το μαθεις ποτε.
Αντιλαμβανομαι πώς μπορει να φαινεται αστειο σε καποιους, ως παρατήρηση. Εγω το μονο που μπορω να πω, πώς απ εξω ολα μοιαζουν αλλιως...
Πιστεύεις Σοφία πως η δική σου περίπτωση ταυτίζεται με κείνη της Kitkat ?