Όλοι οι καπνιστές νομίζουν ότι ξέρουν γιατί καπνίζουν. Έτσι νομιζα κι εγώ. Αλλα κανείς δε ξέρει στην πραγματικότητα.
Printable View
Αυτο που μπορω να σκεφτω τωρα ειναι οτι νιωθω ανακουφιση απο αυτο που με βαζανιζει. Αυτι που με βασανιζει ειναι οτι δεν εχω κοπελα φιλους μια δουλειά δεν υπαρχω κοινωνικα. Και δεν εχω την δυναμη να τα καταφερω ολα αυτα. Αυτο με βασανιζει οτι δεν εχω την δυναμη να επιβληθω σε μια κατασταση σε εναν ανθρωπο σε μια κοπελα στην δουλεια στην ζωη.
Τι να πεις! Εχειςβτην δυναμη να αντεξεις τα ψυχολογικα μου?!!
Οταν ξεκινησα τα ψυχοφαρμακα αυξησα κατα 50% το καπνισμα. Εφτασα στο σημειο να καπνιζω ενα καπνο την ημερα. 60 τσιγαρα. (δεν κανω ολοκληρα τα τσιγαρα κανω τα μισα, που δειχνει καποια ψυχολογικα αιτια). Ειναι καταναγκαστικο ειναι πχ δεν εχω την να κανω ας αναψω ενα τσιγαρο! Τωρα περναω 2 ημερες με ενα καπνο.
Ζητω συγνωμη χαλασα το θεμα της κοπελας!
Η νικοτίνη ειναι ακρως εθιστική,αλλα είναι και το θέμα τις συνήθειας.Οι περισσότεροι καπνιστες όπως είπε και η κοπελα εχουν συνδιάσει στο μυαλο τους το τσιγάρο με διάφορα πράγματα και αυτό το κανει πολύ δυσκολο αν θες να το κόψεις.
Ακριβώς αυτό. Δεν έχω τί να κάνω, ανάβω τσιγάρο. Καί εγώ έκανα 30-35. Σβήνω τό να ανάβω τό άλλο.
Πρέπει νά γίνει αντικατάσταση αυτής τής συνηθειας Με άλλες Ηλία.
Επίσης... Όταν βλέπεις τίς συνέπειες του καπνού πάνω στο σώμα σου δεν χτυπάνε καμπανάκια;
Καί δεν μιλάω για τά προφανή, βήχα πνευμόνια. Είναι ένα σωρό.
Όσο παιδιά δεν χαλάσατε κανένα θέμα, συζήτηση κάνουμε.
Τί είναι αυτό που μας κρατάει καί πότε θά τό κόψουμε [emoji16]
Το νιωθω και στο σώμα μου πλεον. Ξεκινησα εδω και 5 μηνες περπατημα. Πριν δεν ειχα εικονα τι συνεβαινε. Περπαταω και λαχανιαζω. Νιωθω κοπωση ..
Καί εγώ 32 είμαι. Κάπνιζα δέκα χρόνια με διακοπή δύο χρονών καί ξανά πάλι κάπνισμα 4-5μηνες.
Η διακοπή ήταν απότομη.
Μαχαίρι.
Είχα φτάσει σέ σημείο νά αηδιαζω όμως Με αυτή τή συνήθεια καί δεν μπορούσα νά δεχτώ πόσο εξαρτημένη ήμουν-ειμαι από αυτό.
Αν δοκιμασεις διακοπή πάντως θά αρχίσεις σιγά σιγά νά αισθάνεσαι πολύ ωραία
Εγώ όχι μόνο στην αντοχή που δν είχα, αλλά σε αυτό που είπα καί παραπάνω.
Ταχυκαρδιες, πίεση.
Επίσης είχα συχνες ουλητιδες ναι πέτρα πλάκα.
Με τη διακοπή.. τα ούλα καί τό στόμα είναι τέλεια.
Επίσης... μυκητιασεις στο στόμα... Με τή διακοπή όλα κομπλέ...
Επίσης, θαμπή όψη, κουρασμένη, γερασμένη...
Επίσης... αυτά τά φλεματα που ίσως έχεις Με περίεργο χρώμα καί αυτά θά φύγουν με τη διακοπή.
Α επίσης μπορεί κάποιος που θέλει νά αναζητήσει βοήθεια στα κέντρα υγείας ή στα νοσοκομεία εκεί σε βάζουν σε πρόγραμμα διακοπής!
Χαχαχα. Καλέ όχι μέσα σε δύο μέρες!!
τό έχω ξανά κόψει... μέσα σέ ένα μήνα είδα αρκετές αλλαγές... καί πιο μετά περισσότερες.
Τώρα είμαι στις 5μερες.
Έχω αποφύγει 121τσιγαρα..
Έχω ήδη γλιτώσει 15ευρο.....
Σας καλώ νά ξεκινήσετε καί εσείς..
Όταν Με πιάνει στεναχώρια όμως απο κάποιο συμβάν... μου έρχεται τόσο έντονα νά πάρω τσιγάρα.
Τώρα κρατιεμαι. Δεν ξέρω τί νά κάνω.
Κλαίω και κρατιεμαι.
Νομίζω ότι θά Με ανακουφίσει...
Όλα στο μυαλό είναι και η δυναμη της συνήθειας τα κάνει αυτά .
Είναι αυτό που έλεγα και πριν .
Παίρνεται ευχαριστηση και ανακούφιση με όλο αυτό .
Είναι η διέξοδο σας .
Να φανταστείς δεν έχω καπνίσει ποτέ αλλά πολλές φορές στα ζόρια μου έλεγα να βγω στο μπαλκόνι μου να κάνω ένα τσιγάρο ..
Έχω σύνδεση αυτή την εικόνα με την μαμά μου που πολλές φορές ακόμα και τώρα όταν πιέζεται πολύ θέλει να βγει να κάνει ένα τσιγάρο να ηρεμήσει ...
Πως είσαι σήμερα ?
Ηρέμησες?
Καλημέρα, σε ευχαριστώ που ρωτάς.
Καλύτερα ναι.... Δεν κάπνισα.
Απλά δυστυχώς έχει συμπέσει κάτι άσχημο τήν περίοδό αυτή... Καλύτερα θέλει νά μήν έχεις κανένα άλλο θέμα καί νά ασχοληθείς αποκλειστικά Με αυτό.
Γιατί όταν γενικά πιεζεσαι...ναι ψάχνεις τήν ανακούφιση, σου έρχεται αυτή η σκέψη.
Προσπαθώ να δώσω χρόνο... νά περάσουν οι μέρες... καί θά Είναι καλύτερα όλα..
επίσης το κάπνισμα δεν βασίζεται στην...απόλαυση. Αν ρωτήσεις κάποιον που έχει κάνει και χρήση ηρωίνης ή κοκαΐνης να συγκρίνει την απόλαυση που πήρε από αυτές τις ουσίες σε σχέση με το κάπνισμα....θα γελάσει. Η απόλαυση από το κάπνισμα σε σχέση με άλλες ουσίες είναι αμελητέα και γι' αυτό οι ερευνητές καταλήγουν στο ότι δεν μπορεί να δικαιολογεί την εξάρτηση.
Λέω ότι η εξάρτηση από τη νικοτίνη - κάπνισμα ειναι τόσο ισχυρή όσο ειναι αυτή της κοκαΐνης και της ηρωίνης. Το περίεργο είναι ότι η απόλαυση που λαμβάνει κάποιος από το κάπνισμα σε σχέση με την απόλαυση από την ηρωίνη ή την κοκαΐνη, ειναι μηδαμινή. Άρα η εξάρτηση από το κάπνισμα δεν βασίζεται στην απόλαυση αλλά αλλού.
ερώτηση:
Τί πιστεύετε ότι θα συμβεί αν χορηγήσουμε νικοτίνη σε ένα άτομο που δεν ειναι καπνιστής; Τι θα νοιώσει;
Αίολε τι επιχειρήματα είναι αυτά ?
Δηλαδή οι γιατροί έχουν περάσει όλοι τις περιπτώσεις που θεραπεύουν που έχουν για να ξέρουν τι γίνεται ?
Για να μιλάω πάει να πει ότι κάτι ξέρω και δεν είναι ανάγκη να καπνίζω εγώ .
Τον αγώνα που έδωσε η μαμά μου μετά από είκοσι χρόνια να κόψει το κάπνισμα και στα πάντα ειμασταν μαζί αναιρεί κάτι?
Όταν είχε ζόρια και πιεζόταν εμένα επερνε και ήμουν δίπλα της να την κάνω να ξεχαστεί και να μου λέει τι ακριβώς έχει ...
Τελοσπαντων έχε την άποψη σου και εγώ την δική μου.
Φυσικά και βασίζεται στην απόλαυση και όλο αυτό βασίζεται στο μυαλό .
Πραγματικά απορώ με αυτά που γράφεις .
Πάντα κατηγορηματικός και πάντα αναιρείς τους άλλους .
Είσαι γιατρός ή εσύ μιλάς καθαρά από δική σου και μόνο εμπειρία ?
Για όσους θέλουν να κόψουν το κάπνισμα ο βελονισμός είναι ένας σπουδαίος παράγοντας .
Έτσι κατάφερε και το έκοψε,ούτε με χάπια ούτε με τίποτε άλλο .
Δοκίμασε τα πάντα μιλήσαμε με πολλούς αλλά αυτή η μπιμπ συνήθεια -διεξοδο ειδικά σε ζορικες περιόδους ήταν αυτή που την πίεζε περισσότερο και προσπαθούσε να βρει τρόπους να αλλάξει αυτή την συνήθεια .
Δεν ήταν λίγες οι φορές που όλες αυτές τις μέρες είχε απίστευτα νεύρα σε σημείο να μου έρχεται να πάω να της πάρω ένα πακέτο τσιγάρο αλλά με πολύ υπομονή τα κατάφερε ..
Ακόμα και η συνήθεια να κρατά κάτι και να κάνει την κίνηση την αντικατέστησε με κάτι άλλο .
Καλησπέρα καλή επιτυχία με την προσπάθεια να κόψεις το κάπνισμα, εγώ το εχω κοψει εδώ και ένα μήνα μετά από 20 χρόνια ως καπνιστής, και είμαι σε περίοδο που δεν είναι και η καλύτερη της ζωής μου, πιστεύω ο καλύτερος τρόπος για να το κόψεις είναι μια και έξω για μένα δουλεύει πάντως.
Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση.