Δεν καταλαβαινεισ οτι το κανεσ σηριαλ ποναω εδω ποναω εκει κανενασ σεβασμοσ τιποτα στα παπαρια σου εκτοσ κι αν αλλα σε βασανιζουν αλλα λεσ οποτε παω πασο ξεκολλα δεν ειναι το προσωπικο σου ημερολογιο το φορουμ μασ φορτιζει το δραμα
Printable View
Δεν καταλαβαινεισ οτι το κανεσ σηριαλ ποναω εδω ποναω εκει κανενασ σεβασμοσ τιποτα στα παπαρια σου εκτοσ κι αν αλλα σε βασανιζουν αλλα λεσ οποτε παω πασο ξεκολλα δεν ειναι το προσωπικο σου ημερολογιο το φορουμ μασ φορτιζει το δραμα
Κοριτσι μου, καλημέρα κ χρόνια πολλά
Μίλησε με γαστρεντερολογο σου κ ρώτησε τον για την εξέταση της μανομετριας κ για ακτινολογικό ελέγχο με βαριουχο γεύμα. Πραγματικά απορω που δεν στα πρότεινε κ ο ίδιος αφου δεν βλέπεις βελτιωση με την αγωγή. Έχω αυτοανοσο που λέγεται αχαλασια. Έχω κάνει χειρουργείο για να αντιμετωπίσω το ότι δεν κατέβαινε κάτω ουτε το νερό. Μέχρι να πάρω διάγνωση 18 χρόνια πριν πέρασαν 9 μήνες. Δυσφαγια κ σπασμοι στον οισοφαγο έτρωγα δεν έτρωγα
πονουσα κ ολοι λεγανε μην σκας ειναι ψυχολογικό.
Εύχομαι κ ελπίζω να μην είναι αυτό αλλά πρέπει να δεις τι στο προκαλεί όλο αυτο. Τουλάχιστον να αποκλεισεις αυτό.
Περαστικά κ εύχομαι να απαλλαγείς σύντομα
Γειά σου και χρόνια πολλά! Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Προσπαθούν και οι γιατροί γιατί έχω κάνει γαστροσκοπηση λένε και ήταν πεντακάθαρη. Βέβαια ήταν χρόνια πριν αλλά επιμένουν. Έχω δει βελτίωση με τα χάπια αλλά έχω πόνο ακόμα όχι το ίδιο αλλά έχω. Θα πάω πάλι τέλος του μήνα να με δει και δίνω λίγο χρόνο στη θεραπεία να δω πως θα είμαι. Γενικά έχω ξεσπάσει σαν οργανισμός. Δεν ήμουν καλά και το παλεύω πολύ. Για αχαλασια το έχω σκεφτεί πολύ αλλά δεν ξέρω δεν θα το έβλεπε και ο γαστρεντερολογος να μου πει κάτι? Αν δεν σου κάνει κόπο και μπορείς πες μου σε παρακαλώ τι ακριβώς αισθανοσουν?
Ελι εγω καταλαβα τι φοβασαι θα σου πω την αληθεια οτι κι αν εχεισ υπαρχει θεραπεια αν δεν εισαι επικινδυνη το λενε σωματικο στη δινουν τελειωνει αμα εισαι επικινδυνη το λενε ψυχολογικο κ δεν σ δινουν θεραπεια για τιποτα υπαρχει μια πρριπτωση με τα παιδια που πουλαν τα παντα να βρεισ θεραπεια
Κανει 1000 ευρω νομιζω δεν ξερω σιγουρα
Μόλις πήρα το χάπι μου και πονεσα γμτ. Τα πήγαινα καλά σήμερα χωρίς πόνο και το πρωί πήρα το χάπι όλα καλά αλλά τώρα το βράδυ πονεσα. Πονεσα και ψηλά και κατά μήκος όπως κατέβαινε το χάπι. Τι είναι αυτό το κακό γμτ. Γιατί δεν φεύγει γιατί δεν ηρεμεί. Ανυπομονώ να πάω στο γιατρό ξανά. Θα ζητήσω πάση θυσία γαστροσκοπηση. Δεν πάει άλλο δεν αντέχω άλλο.
Και αποψε το ίδιο σκηνικό. Πήρα το χάπι και πονεσα ενώ όλη μέρα δεν πονεσα καθόλου. Δεν ξέρω γιατί ρε γμτ. Τι να κάνω. Φοβάμαι πολύ τρέμω να κάνω γαστροσκοπηση μη τυχόν και έχω καρκίνο. Αλλιώς γιατί να πονάω τόσο καιρό όταν τρώω και καταπίνω χάπι και ακόμα και νερό. Νιώθω σαν να με γδερνει κάτι όπως κατεβαινει. Τι να πω. Δεν βρίσκω καν κάποιον να νιώθει το ίδιο. Να πω μια κουβέντα. Αν ξέρετε έστω κάποιον γνωστό σας παρακαλώ ρωτήστε τον πως και αν το ξεπέρασε και σε ποσο καιρο.
Ελι γενικα καποια πραγματα μαζι με τα ψυχολογικα παιζει φυματιωση κ χοληστερινη ψαξε τα τωρα αυτο με το στομαχι σε αφηνει μονο οταν βρεισ την αιτια τα παιδια που πουλανε τα παντα εχουν θεραπειεσ ουτε γιατροι ουτε τιποτα εγω ψηφιζω οτι εχεισ φυματιωση δηλαδη μολυνση απο μικροβιο στα πνευμονια
Φυσικά και όχι. Έχω πάει 5 φορές στους 2 γιατρούς μέχρι τώρα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Καθ οι 2 επιμένουν ότι δεν έχω κάτι κακό μιας και κάναμε εξεταση πριν 3 χρονια. Θα επιμείνω εννοείται εφόσον έχω ακόμα πόνο και δεν περνάει. Ελπίζω να πάνε όλα καλά. Ταλαιπωρουμαι καιρό τώρα. Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Με βοηθούν πολύ.
Παρακαλώ πολύ αν υπάρχει κάποιος που να περνάει το ίδιο να μου γράψει εδώ. Αν υπάρχει.
Δεν ανοίγω νέο θέμα γιατί έχω κουράσει. Πονάω ακόμα και πιο πολύ αν καταναλωσω σοκολάτα. Θα σταματήσω εννοείται απλά αν υπάρχει κάποιος που να παιδεύεται με το στομάχι και τον οισοφάγο πιο πολύ ας μου γράψει. Νιώθω μερικές φορές τον οισοφάγο μέσα να κινείται, νιώθω να καταπίνω λάθος και να πονάω. Νιώθω να πονάω γενικά ενώ καταπίνω και όλα αυτά στο κέντρο του στήθους. Επίσης έχω τρελό πιάσιμο στο κέντρο και πίσω αντανακλάει πονος μεγάλος. Δεν ξέρω τι είναι όλα αυτά. Εξετάσεις καλές. Πρόσφατη ακτινογραφία θωρακος δεν έδειξε κάτι. Οι γιατροί επιμένουν να συνεχίσω χάπια. Έχω δει βελτίωση αλλά επιμένει ο πόνος και μαζί και ο τεράστιος φοβος μου για καρκίνο οισοφάγου. Βοήθεια.
Πατεντα δικη μου ρεντμπουλ με ντεπον 1000αρι σε εμφιαλωμενο νερο κ στρωνει ολο το συστημα ξερω κ την κανονικη θεραπεια αλλα αστο αυτο
Πάλι τα ίδια. Πήρα το χάπι βράδυ και πάλι πονεσα. Πονεσα σε ολο τον οισοφαγο. Ένιωσα δηλαδή να κατεβαίνει και να πονάω σε όλο το μήκος. Να είναι οισοφαγικος σπασμος αυτό που νιώθω? Φοβάμαι πολύ. Πήγαινα καλύτερα αλλά πάλι με πιάνει πονος. Και νιώθω να καταπίνω και να στραβωνει το μέσα μου αλλά δεν ξέρω αν έχω επηρεαστει επειδή έχω ψάξει και έχω δει πως κάνει ο οισοφαγος σε σπασμο. Να έχω κάτι κακό γμτ? Σε λίγες μέρες πάω στο γιατρό. Φοβάμαι πολύ.
Συνεχίζω να πονάω αλλά λιγότερο. Έχω αρχίσει να τρώω χωρίς τόσο πόνο. Και γενικά νιώθω καλύτερα. Αλλά κάποιες φορές πονάω και αυτό με πάει πίσω. Ακόμα δεν έχω βρει κάποιον που να περνάει το ίδιο. Ο φόβος μου παραμένει. Ελπίζω να πάνε όλα καλά.
Μακάρι να απαντούσε και να μαθαίναμε κι άλλα για την αχαλασια. Ενώ πήγαινα λίγο καλύτερα αρρωστησα και πήρα αντιβίωση και πάλι άρχισα να πονάω όταν καταπίνω. Πάλι πονάω πάλι νιώθω χάλια. Προσπαθώ να μη πέσω τελείως πάλι άλλα αρχίζω και φρικάρω άσχημα.
Εγω τον κομπο που ειχα τον ξεπερασα,εβγαλα τελειως το ανχος και ξεκινησα παλι να βγαινω και παω αρκετα καλυτερα.
Γυρισε η ορεξη μου και μπορω επιτελους να φαω,μονο που δεν μπορω να φαω πολυ φουσκωνω και εχω και τα διαρκη ρεψιματα και ειναι λογικο λογω τις παλινδρομησης απλα τρωω ανα 3ωρες περιπου και δεν αφηνω το στομαχι αδειο οπως και κανω εδω και 1μιση χρονο.
Τουλαχιστον ομως εφυγε ο πονος στο στηθος και μου εφτιαξε η διαθεση.
Προσπαθησε να βγεις και να τρως με παρεα ωστε να μην το σκεφτεσαι τοσο,εγω τουλαχιστον ετσι εκανα και επιασε!!
Έχεις δίκιο. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Και χαίρομαι πάρα πολύ για σένα!! Θα το κάνω και θα σου πω.
Υποπτεύομαι ότι έχω οισοφαγικους σπασμούς τελικά. Ξεκίνησα να τρώω πρωινό όλα οκ σχετικά και μετά έφαγα κρύο γιαούρτι. Αμέσως ένιωσα ακόμα και πόνο. Αμέσως. Και κράτησε και όταν ήπια νερό. Δεν έφαγα κάτι που να μη μπορούσε να κατέβει άρα δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Έχω βαρεθεί πια. Να πονάω με το νερό? Νιώθω ότι ο οισοφαγος μέσα μου σφίγγει λάθος όταν συμβαίνει αυτό ότι στραβώνει δεν ξέρω πως να το πω. Αν υπάρχει κάποιος που να περνάει το ίδιο χάλι ας μου πει κάτι.
Έλλη εμένα το πρόβλημα μ είναι η παλινδρομηση κ δεν ξέρω τι να κάνω σταμάτησα τα χάπια για να κάνω γαστροσκοπηση κ πάλι με έπιασε.
Έλλη μήπως να πας κ σε κανένα άλλο γιατρο για γνώμη?
..........
Εlli λυπάμαι που δεν είδα έγκαιρα τα μηνύματα σου να απαντήσω. Ελπίζω να σε βρίσκω καλά. Αχαλασια για να είσαι βέβαια ότι έχεις πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε τιε εξετάσεις που σου είπα. Είχα τα ίδια συμπτώματα με εσένα κ μετά από το χειρουργείο όλα είναι πολύ καλύτερα. Οι μυικοι σπασμοι παραμένουν αλλά πολύ αραια. Η δυσκαταποσια μειώθηκε κατά πολύ. Αν ακόμα σε ταλαιπωρεί δεν έχεις να χάσεις κάτι κ να κάνεις ακτινολογικό έλεγχο με σκιαγραφικο. Ζω με αυτό το αυτοανοσο εδώ και 20 χρόνια. Χειρουργηθηκα πριν 19 που τοτε η αχαλασια ήταν φτερωτός μονοκερος για την ιατρική κοινότητα. Λίγοι την ξερανε.
Αν είναι αχαλασια, που φυσικά δεν στο εύχομαι, τα υγρά κ ειδικα τα παγωμενα είναι πιο ζόρικα στην κατάποση αν δεν έχεις κάνει επέμβαση. Έπινα νερο προ χειρουργειου κ μου έβγαινε από τη μύτη. Αυτό συμβαίνει γιατι ο οισοφαγος κλείνει σε κάποιο σημείο, φαντάσου πως γίνεται σαν κλεψυδρα, κ το υγρό κατεβαίνει στιγμήν άρα θέλει περισσότερο χρόνο από μια στερεης τροφής μπουκιά που πίεζει το κλειστό σημείο κ κατεβαίνει με τη βαρύτητα