«Ο κόσμος αλλάζει και εξελίσσεται κυρίως προς το καλό>>.Μπορείς να γινεις πιο συγκεκριμένη;
Printable View
Για κάποιον που έχει εντρυφήσει στην πνευματικότητα,αυτά τα πράγματα έχουν δοθεί από δασκάλους και κάθε λογής ανθρώπους που ασχολούνται με αυτό το πεδίο ,όπως και γω!
Δεν είναι έργο επιστημονικής φαντασίας,εξάλλου ο καθένας βιώνει την πραγματικότητα του,ανάλογα με τις σκέψεις του και τα συναισθήματα του.
Και οι Μάγιας είχαν μιλήσει για την αλλαγή ενέργειας στην ανθρωπότητα,με ορόσημο το 2012....θυμάσαι τότε που έλεγαν ότι θα καταστραφεί ο κόσμος....τελικά δεν καταστράφηκε αλλά άρχισε να μετουσιώνεται σε κάτι άλλο!
Σίγουρα τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα σε σχέση με πριν 100 χρόνια.
Η επιστήμη έχει εξελιχθεί,το προσδόκιμο ζωής έχει αυξηθεί,λιγότεροι πόλεμοι γίνονται τώρα...περισσότεροι άνθρωποι έχουν πρόσβαση στην γνώση....
Αν αναλογιστούμε που ήμασταν και που είμαστε τώρα,θα καταλάβεις ότι το μέλλον διαφαίνεται καλύτερο!!!
Εξάλλου αυτά τα πράγματα γίνονται αργά και κυρίως βασανιστικά!
Ολα ξεκινουν απο την οικονομικη κατασταση ενος λαου .
Εκεινες οι εποχες ειδικα 80 με 90 το χρημα υπηρχε αφθονο ...
Μου λεγε ιστοριες ο πατερας μου για την διασκέδαση τους τοτε στα μουζουκια που τα τοτε 5χιλιαρα εφευγαν σαν τα μαρουλόφυλλα .
Ως γνωστο το χρημα μπορει να μην φερνει την ευτυχια οπως λενε πολλοί αλλα οταν φεύγει αποδεικνύεται τελικα οτι την παίρνει μαζι του ;)
θα συμφωνησω με αυτην την αποψη.
κι εγω βρισκω οτι ο κοσμος εξελισσεται προς το καλο. δνε ξερω αν θα παρει καποια δραματικη τροπη, αλλα προς το παρον, εξελισσεται προς το καλο. περισσοτερη ενσυναισθηση, περισσοτερη ζωοφιλια, περισσοτερο ενδιαφερον για το μελλον του πλανητη, μεγαλυτερες δυνατοτητες λογω εξελιξης της επιστημης.
η νοσταλγια υπαρχει και σε μενα, αλλα συνειδητοτατα δεν θα θελα να γυρισω πισω. και νομιζω οτι οσοι βρισκουν παλιες δεκαετιες καλυτερες, το κανουν επειδη τοτε ηταν ΝΕΩΤΕΡΟΙ. γι αυτο βρισκουν την τοτε ζωη τους καλυτερη. επειδη ηταν νεωτεροι, ή παιδια. οχι γιατι η εποχη ηταν τοτε καλυτερη...
Ως γυναίκα, θα ήμουν τρελή να θέλω να γυρίσω πίσω στο χρόνο. Να ζήσω τα βάσανα και τις καθημερινές καταπιέσεις των μητέρων και των γιαγιάδων μας; Με τη θρησκεία και την πατριαρχίΔα στα καλύτερά τους; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.
Σαν παιδί; Η βία κατά των παιδιών ήταν σχεδόν καθολικά αποδεκτή ως μέσο συμμόρφωσης και εκβιασμού της εξέλιξής του προς την πλευρά που ήθελαν οι γονείς και η κοινωνία.
Και ως χαρακτήρας, δε νοσταλγώ το παρελθόν γιατί δεν το εξιδανικεύω. Ο μόνος λόγος που θα το επιθυμούσα θα ήταν για την κατάσταση του πλανήτη στο οικολογικό αποτύπωμα του Ανθρωπόκαινου.
Και, συμφωνώ με τη Ρέμεντι, πράγμα που δεν είναι σπάνιο, χα χαα
Θα προτιμούσα να ζήσω εποχές 80,άντε και το 90..κιας ήμουν κατά 20-30χρονια μεγαλύτερη.Δεν έχετε συνειδητοποιήσει ποσό κακό έκαναν στην κοινωνία τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;Από το πρωί ως το βράδυ μιλάνε για ινσταγκραμ,τιντερ κτλπ.Δεν υπάρχει ποιότητα…όλα έχουν εξαλειφθεί στο πέρασμα των χρόνων.Αν βρίσκεται το τώρα καλύτερο,τι να πω…διαφέρει εκ διαμέτρου ο τρόπος σκέψης μας!
Προφανώς προερχόμαστε όχι μόνο από άλλον πλανήτη, εφόσον πιστεύεις εκτός τις άλλες αηδίες ΚΑΙ στα ζώδια, αλλά και από άλλο ηλιακό σύστημα. Και ηλικιακό σύστημα (στο μυαλό).
εγω δεν βλεπω κατι κακο να εχει γινει. οι ανεγκεφαλοι θα ηταν σε ολες τις εποχες ανεγκεφαλοι.
εσυ δλδ εχεις την εντυπωση οτι αυτος που ασχολειται 24/7 με τα σοσιαλ. δεν εχει σπουδασει, δεν εχει αλλα ενδιαφεροντα, στο 80- 90 θα ειχε οργανωσει την πρωτη αποστολη στον αρη;;; επειδη δεν ειχε σοσιαλ;
οι επιστημονες και τωρα επιστημονες ειναι, οι ερευνητες και τωρα ερευνητες ειναι κι ακομα και αν εχουν σοσιαλ, δεν ασχολουνται 24/7, αλλα καποιον ελευθερο χρονο, που και σε αλλες εποχες θα τον ειχαν ελευθερο... αυτοι που ξυνονται και στα 80 θα ξυνονταν, απλα τωρα κοιτανε σοσιαλ αντι να κοιτανε ταβανι... +-= τα ιδια...
Τα σόσιαλ έχουν εκτινάξει τους παθολογικούς ναρκισσισμούς στα ουράνια πάντως. Ή τουλάχιστον τους έδωσαν το πεδίο -και το κοινό- να παίζουν ένα διαρκές θέατρο. Αλλά κάθε εργαλείο και τεχνολογική ανακάλυψη έχει τα τρωτά της. Η τεχνολογία προχωράει, αλλά και περιπλέκει. Αυτό δε σημαίνει ότι θα γούσταρα να τρέχω στα ρυάκια να πλένω τα βρακιά μου φυσικά.
αχαχαχχααα!! κανω εικονα να τρεχεις στα ποταμια να πλενεις τα βρακια σου!!!
ΣΑΦΩΣ, ΝΑΙ
εδωσε εδαφος σε παθογενειες (που υπηρχαν), εδωσε απασχοληση (και οχι ενδιαφεροντα) σε ανεγκεφαλους (που επισης, υπηρχαν). και τους εδωσε και βημα. κατι που δεν ειχαν μεσ στην βλακεια και την αμορφωσια βουτηγμενοι.. αλλα δεν δημιουργησε κατι που δεν υπηρχε.
ουτε βλακεψε κανεναν.
οι βλακες, βλακες παραμενουν με η χωρις τεχνολογια...
Το μήνυμα έχει τροποποιηθεί από τη διαχείριση
ξεχασα και το σπουδαιοτερο, την μοιρα των γυναικων...
οι γιαγιαδες μας απαγορευοταν να μορφωθουν! ελαχιστες εβγαζαν το δημοτικο, καμια δεν σπουδαζε... μονο εκκλησια επιτρεποταν να πηγαινουν, να μαθαινουν οτι οι παρθενες γεννανε και οι νεκροι ανασταινονται και οποια αλλη "επιστημονικη" γνωση ειχε να τους προσφερει η εκκλησια. και να φιλανε το βρωμικο χερι του παππουλη...
για τα 80 μιλανε, οχι για την ανθρωποκαινο, κοπελια...
Εμένα αυτό με το ποτάμι και το πλύσιμο των βρακιων... Δεν μου ακούγεται κακή ιδέα.. Ωραίες εποχές. Έκαναν και ένα γρήγορο μπανακι εκεί.
Πού χρόνο να είχαν οι άμοιρες Γιώργο για μπανάκι; Εκτός ότι τις πάντρευαν με το έτσι θέλω, εκτός ότι ξύπναγαν πρώτες και κοιμόντουσταν τελευταίες, τα ρούχα ΔΕΝ τα έπλεναν οι άντρες, φυσικά τα πάντα εκτός από τις τελευταίες δεκαετίες δε νοούνταν να δούνε άντρα οι υπόλοιποι άντρες να κάνει οικιακές εργασίες (peer pressure anyone?) και είχαν γαλουχηθεί με το άντρας είμαι ό,τι θέλω κάνω. Πολύ ωραίες οι εποχές που ζούμε και εύχομαι εις ανώτερα χα χα. Πάμε καλύτερα, αλλά να που ψηφίζουν οι παραπάνω... Και γι αυτό η χελωνίαση του ανθρώπινου είδους, γιατί ο εγκέφαλός του μαστίζεται από ένα κάρο δεισιδαιμονίες, φόβους, προκαταλήψεις, στερεότυπα και "οικειοθελείς" δουλοπρέπειες.
Νοσταλγεί η άλλη τα 80's που η προίκα υπήρχε. Όχι, να αρχίσω να νοσταλγώ και τους κορσέδες.
Μα αυτό είναι το ποιντ της συζήτησης και όχι η σκάφη και τα κουλά...
Οτα λέμε ότι παλιότερα ήταν καλύτερα όχι από θέμα υλικών και ευκολιών αλλά από θέμα ποιοτικών σχέσεων.
Μεγαλώσαμε σαν παιδιά έξω σε αλάνες με μάνες να μας περιμένουν στο σπίτι και όχι να είναι μπαστακες ακόμα και στις κούνιες με τους σημερινούς ανώμαλους που κυκλοφορούν.
Ει αι δυνατόν να συγκρίνουμε το τότε με το τώρα σε αυτό το θέμα;
Ένα παιδί ειναι εγκλωβισμένη σ ένα διαμέρισμα ακόμα και στο σχολείο με συνοδια πάει .
Που ειναι η ελευθερία ή ανεμελιά της τότε εποχής.
Ποδήλατο μέχρι αργά το βράδυ, κρυφτό κυνηγητό συζητησεις τα καλοκαίρια και η μάνα μας μας μαζευε γιατί πήγαινε 12 και έπρεπε αν κοιμηθούμε όχι γιατί θα μας σφάξουν στην ίδια μας την γειτονιά..
Δυστυχώς τα παιδακια μας τέτοιες εποχές με ελεύθερο παιχνίδι δε θα ζήσουν, μια ζωή στη επιτήρηση θα είναι...
Εδώ πλέον ακούς βιασμούς παιδιών μέσα στο ίδιο τους το σπίτι εφόσον η τεχνολογία δίνει περιθώριο στον κακοποιητη να εισβάλει και στο πιο ασφαλρς υποτίθεται μέρος για ένα παιδί, το ίδιο του το δωμάτιο.
Πόσο φαίνεται ότι κάποιοι δεν έχουν ιδέα τι είναι να μεγαλώνεις ένα παιδί σε αυτή την σημερινή κοινωνία
Ο άλλος μπορεί να σε εξαπατήσεις πίσω από μια οθόνη υπολογιστή και να βγαίνει να το παίζει ηθικός στην κοινωνία μετά..
Τι συζητάμε τώρα!
Καλές οι ανέσεις και η τεχνολογία αλλά μιλάμε για ανθρώπινες σχέσεις ξεκάθαρα, τίποτε άλλο!
Κοπέλια είμαι φεμινίστρια αλλά με τα δεδομένα που ξεκίνησε,όχι με τις σημερινές μπαρούφες!Ξερεις πολύ καλά ποσό ανεξάρτητες και φιλελεύθερες γυναίκες είμαστε σαν ζώδιο!Προσπαθεί να γίνει μια προσπάθεια προς το καλύτερο αλλά δεν ευδοκιμεί!Γιατι άραγε;Γιατί γίνεται με τον λάθος τρόπο,τις λάθος κινήσεις από την μεριά των γυναικών.Δεν είμαι λεσβία για να εναντιώνομαι τόσο εντονα απέναντι στο ανδρικο πρότυπο.Αν αρχίσει πόλεμος είναι μια μάχη με δυο χαμένους!Βαλτε τον εγκέφαλο σας να δουλέψει προς την σωστή κατεύθυνση,και όχι προς την λάθος!
Ξέρεις κάνει καλύτερη δουλειά σε αυτές τις περιπτώσεις καμία μπανάνα αγγουράκι γιατί αντιλαμβανεσαι γιατί διατροφή κάνουν χαχαχα
Λείπει πολύ εδώ και χρόνια η συγκεκριμένη βιταμίνη δεν ειναιβκαλα τα νευρα τους απο το πρωι σημερα πηραν σβαρνα εναν εναν χαχαχ
Ηρεμία βρε παιδιά σε ένα θέμα οι γνωστές άγνωστες να μην προβάλετε δεν γίνετε;
Που ειναι η διαχειρηση ;
Μεσημέρι κοιματε; από πρωί όμως σήμερα..
Αντε να έρθει να μας βγάλει εμάς τώρα μπας και ξυπνήσει...
Μην πτοείσαι ΡΙn ήρθε η σειρά σου χαχα
Σας αφήνω πάω στο παιδάκι μου σφαχτητε και σημερα μέχρι τη νύχτα πάλι φιλιά ααα και κάντε κάνα σεξακι βοηθάει τα νεύρα
καλά ήταν γιατί περάσανε δόξα τω θεώ μεγάλωσα και δεν είμαι πια στην εφηβία. σήμερα πχ φαντάζομαι θα έτρωγα τρελό μπούλινγκ, έχω ξεθαρέψει τα παιδιά, αλλά νομίζω πως πάλι θα έβρισκα αργά -ή γρήγορα- την φυλή μου. οπότε ναι, ήμουν τυχερή. επειδή τα πέρασα τα 90σ :cool:
Ούτε οι άνδρες πήγαιναν σχολείο, δεν σπούδαζαν, για ένα κορίτσι ήταν αδιάφορο να σπουδάσει, δεν χρειαζόταν αφού υποτίθεται πως θα γεννούσε και θα μεγάλωνε τα παιδιά, θα την τάιζε ο άνδρας της , ο πατέρας,ο αδερφός και θα έπαιρνε σύνταξη ως άγαμη θυγατέρα. Οι άνδρες ίσως έβγαζαν ένα δημοτικό και πάλι θα δούλευαν σε μια δουλειά που θα μάθαιναν στην πράξη! Τώρα σπουδάζουν μέχρι και οι γάτες και τα "προσόντα" δεν φτάνουν όσα κι αν έχεις πάλι θέλουν προϋπηρεσία και να είσαι νέος! Δεν νομίζω πως οι σπουδές σε κάνουν καλύτερο μόνο άγχος και χάσιμο χρόνου μέχρι να το αποφασίσεις να δουλέψεις σε κάτι για να πληρωθείς σωστά και με ένσημα. Η ζωή είναι μόνο απογοήτευση, ακόμα και για πλύνεις βρακιά χρειάζεσαι να αγοράσεις (καλά ακριβά).Γιατί θα σου το βλέπουν...νερό, ρεύμα, απορρυπαντικό, πλυντήριο.
Καλή η άνεση που έχουμε τώρα αλλά είναι μαρτύριο για να ζεις στον πολιτισμό παλιότερα ήταν φτωχότερα και ανέμελα.
Ετσι ακριβως !
Μην μηλησουμε για το σημερινο μπουλινγκ και για τα παιδια αυτων των δηθεν καλυτερων οικογενειων ..
Παλια που τολμουσε παιδι να κανει ολα αυτα ,δεν ειχε εισπραξει τοση αδιαφορια απο το σπιτι του γιατι η μανα του το επαιζε καριερίστας και το ειχε παρατημενο σε καμια νταντα ..
Εχει ξεφυγει η σημερινη γενια και το βλεπουμε καθε μερα στις ειδησεις ..Προχθες εβλεπα για συμμορια κοριτσιων ,ολοκληρη κλικα σε γυμνασιο εσπασαν στο ξυλο ενα κοριτσακι το οποιο δεν συμφωνουσε μαζι τους ..
Τι κοριτσια τι μανες τα μεγαλωσαν και θα πω οτι οι σημερινες εποχες εχουν καλυτερους ανθρωπους ;
Σκεφτειτε αυτα τα κοριτσια αυριο μεθαυριο τι συντροφοι θα ειναι και τι παιδια θα κανουν ...
Ν μιλησουμε για οπαδικη βια που εχει ξεφυγει και πλεον την βλεπουμε κια στους δρομους;
Που υπηρχαν αυτα παλια ,νομιζω ζουν σε αλλο πλανητη ολοι αυτοι ή δεν βλεπουν ειδησεις εχουν καψει εγκεφαλικα κύτταρα μεσα σε ενα φορουμ τοσα χρονια :cool:
δεν τα ξερεις καλα.
δεν σπουδαζαν τα φτωχαδακια.. οι αγροτες και οι εργατες.
οι ανδρες των καλων οικογενειων, σπουδαζαν ομως... δεν βγηκαν το 80 οι πρωτοι γιατροι, μηχανικοι κλπ. υπηρχαν απο παλια.
οχι ομως και οι γυναικες.
οι γυναικες καλων οικογενειων, μαθαιναν γαλλικα και πιανο και πως να γινουν μανες και οικοδεσποινες. οικοδεσποινες ομως, ΟΧΙ νοικοκυρες- καθαριστριες. ουτε δουλειες χειρωνακτικες εκαναν. αυτες τις εκαναν οι φτωχες κοπελες...
ειχαν παντα βοηθητικο προσωπικο τα πλουσια σπιτια.
Η σωστή γυναίκα κάνει πίσω και έχει τον τρόπο της να γίνει αυτό που θέλει! Όσες βγάζουν γλώσσα έχουν άσχημη κατάληξη. Ο άνδρας έχει ανάγκη να επιβληθεί άσχετα με το αποτέλεσμα, ενώ η γυναίκα θέλει να πετύχει τον σκοπό της και αντικειμενικά δεν έχει την δύναμη να βγεί πάνω από τον άνδρα. Για να νοιώθει καλά ο άνδρας αρκεί να συμφωνεί η γυναίκα ακόμα κι αν τελικά δεν γίνει αυτό που συμφώνησαν.
Ανάλογα τον χαρακτήρα του άνδρα..δεν συμπεριφέρονται ολοι έτσι.Ένας αδύναμος άνδρας δεν μπορεί να πατήσει πόδι σε μια δυναμική γυναίκα.Ο τύπος όμως του μπρουταλ έχει δικτάτορικη συμπεριφορά,εκεί δεν περνάνε τα τσαλίμια καμίας γυναίκας,είναι αποφασιζόμεν και διατάζομεν.Μάλλον σε αυτό το στυλ άντρα αναφέρεσαι.
ΟΣΕΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΓΛΩΣΣΑ ΕΧΟΥΝ ΑΣΧΗΜΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ;
σοβαρά τώρα;