ΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 7 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Results 46 to 60 of 100
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Diana1982 View Post
    Τώρα παίρνουν όλοι αντικαταθλιπτικά και πάνε σε ψυχολόγους γιατί την δεκαετία του 80 ήταν στα σπάργανα αυτές οι θεραπείες....νιώθω νοσταλγία για τα παλαιότερα χρόνια,αλλά δε θα ήθελα απαραίτητα να βρίσκομαι εκεί...ο κόσμος αλλάζει και εξελίσσεται,κυρίως προς το καλό!Το τι περνάμε εμείς είναι θέμα συγκυριών και όχι εποχής.Τουλάχιστον τώρα έχουμε περισσότερα μέσα να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες μας....και όσον αφορά τη θεματοθέτρια μάλλον στο μέλλον θα ήθελα να βρίσκομαι που είναι σίγουρο ότι τα πράγματα στην ανθρωπότητα,θα είναι πολύ καλύτερη και με μεγαλύτερη συμπόνοια ο ένας για τον άλλο!
    θα συμφωνησω με αυτην την αποψη.
    κι εγω βρισκω οτι ο κοσμος εξελισσεται προς το καλο. δνε ξερω αν θα παρει καποια δραματικη τροπη, αλλα προς το παρον, εξελισσεται προς το καλο. περισσοτερη ενσυναισθηση, περισσοτερη ζωοφιλια, περισσοτερο ενδιαφερον για το μελλον του πλανητη, μεγαλυτερες δυνατοτητες λογω εξελιξης της επιστημης.
    η νοσταλγια υπαρχει και σε μενα, αλλα συνειδητοτατα δεν θα θελα να γυρισω πισω. και νομιζω οτι οσοι βρισκουν παλιες δεκαετιες καλυτερες, το κανουν επειδη τοτε ηταν ΝΕΩΤΕΡΟΙ. γι αυτο βρισκουν την τοτε ζωη τους καλυτερη. επειδη ηταν νεωτεροι, ή παιδια. οχι γιατι η εποχη ηταν τοτε καλυτερη...

Senior Member
    Ως γυναίκα, θα ήμουν τρελή να θέλω να γυρίσω πίσω στο χρόνο. Να ζήσω τα βάσανα και τις καθημερινές καταπιέσεις των μητέρων και των γιαγιάδων μας; Με τη θρησκεία και την πατριαρχίΔα στα καλύτερά τους; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.
    Σαν παιδί; Η βία κατά των παιδιών ήταν σχεδόν καθολικά αποδεκτή ως μέσο συμμόρφωσης και εκβιασμού της εξέλιξής του προς την πλευρά που ήθελαν οι γονείς και η κοινωνία.

Και ως χαρακτήρας, δε νοσταλγώ το παρελθόν γιατί δεν το εξιδανικεύω. Ο μόνος λόγος που θα το επιθυμούσα θα ήταν για την κατάσταση του πλανήτη στο οικολογικό αποτύπωμα του Ανθρωπόκαινου.
    Και, συμφωνώ με τη Ρέμεντι, πράγμα που δεν είναι σπάνιο, χα χαα

Banned
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    θα συμφωνησω με αυτην την αποψη.
    κι εγω βρισκω οτι ο κοσμος εξελισσεται προς το καλο. δνε ξερω αν θα παρει καποια δραματικη τροπη, αλλα προς το παρον, εξελισσεται προς το καλο. περισσοτερη ενσυναισθηση, περισσοτερη ζωοφιλια, περισσοτερο ενδιαφερον για το μελλον του πλανητη, μεγαλυτερες δυνατοτητες λογω εξελιξης της επιστημης.
    η νοσταλγια υπαρχει και σε μενα, αλλα συνειδητοτατα δεν θα θελα να γυρισω πισω. και νομιζω οτι οσοι βρισκουν παλιες δεκαετιες καλυτερες, το κανουν επειδη τοτε ηταν ΝΕΩΤΕΡΟΙ. γι αυτο βρισκουν την τοτε ζωη τους καλυτερη. επειδη ηταν νεωτεροι, ή παιδια. οχι γιατι η εποχη ηταν τοτε καλυτερη...
    Θα προτιμούσα να ζήσω εποχές 80,άντε και το 90..κιας ήμουν κατά 20-30χρονια μεγαλύτερη.Δεν έχετε συνειδητοποιήσει ποσό κακό έκαναν στην κοινωνία τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;Από το πρωί ως το βράδυ μιλάνε για ινσταγκραμ,τιντερ κτλπ.Δεν υπάρχει ποιότητα…όλα έχουν εξαλειφθεί στο πέρασμα των χρόνων.Αν βρίσκεται το τώρα καλύτερο,τι να πω…διαφέρει εκ διαμέτρου ο τρόπος σκέψης μας!

Banned
    Quote Originally Posted by WildHoney View Post
    Ως γυναίκα, θα ήμουν τρελή να θέλω να γυρίσω πίσω στο χρόνο. Να ζήσω τα βάσανα και τις καθημερινές καταπιέσεις των μητέρων και των γιαγιάδων μας; Με τη θρησκεία και την πατριαρχίΔα στα καλύτερά τους; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.
    Σαν παιδί; Η βία κατά των παιδιών ήταν σχεδόν καθολικά αποδεκτή ως μέσο συμμόρφωσης και εκβιασμού της εξέλιξής του προς την πλευρά που ήθελαν οι γονείς και η κοινωνία.

Και ως χαρακτήρας, δε νοσταλγώ το παρελθόν γιατί δεν το εξιδανικεύω. Ο μόνος λόγος που θα το επιθυμούσα θα ήταν για την κατάσταση του πλανήτη στο οικολογικό αποτύπωμα του Ανθρωπόκαινου.
    Τρελή δεν είσαι αλλά ούτε όμως και λογική!Τιποτα δεν άλλαξε προς το καλύτερο..ίσως ο τρόπος που γίνεται δεν είναι ο πλέον ιδανικός γιαυτο και το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό.

Banned

Αν όντως έχεις γεννηθεί 30 Νοεμβρίου όπως γράφει στο προφίλ σου..προφανως είμαστε κάτω από το ίδιο ζώδιο…και όμως κάπου σε χάνω,κάπου σε βρίσκω..όσο αφορά τον τρόπο σκέψης σου και τις απόψεις που παραθετεις στο φορουμ.

Senior Member
    Προφανώς προερχόμαστε όχι μόνο από άλλον πλανήτη, εφόσον πιστεύεις εκτός τις άλλες αηδίες ΚΑΙ στα ζώδια, αλλά και από άλλο ηλιακό σύστημα. Και ηλικιακό σύστημα (στο μυαλό).

Senior Member
    Quote Originally Posted by Pinkrose17 View Post
    Θα προτιμούσα να ζήσω εποχές 80,άντε και το 90..κιας ήμουν κατά 20-30χρονια μεγαλύτερη.Δεν έχετε συνειδητοποιήσει ποσό κακό έκαναν στην κοινωνία τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;Από το πρωί ως το βράδυ μιλάνε για ινσταγκραμ,τιντερ κτλπ.Δεν υπάρχει ποιότητα…όλα έχουν εξαλειφθεί στο πέρασμα των χρόνων.Αν βρίσκεται το τώρα καλύτερο,τι να πω…διαφέρει εκ διαμέτρου ο τρόπος σκέψης μας!
    εγω δεν βλεπω κατι κακο να εχει γινει. οι ανεγκεφαλοι θα ηταν σε ολες τις εποχες ανεγκεφαλοι.
    εσυ δλδ εχεις την εντυπωση οτι αυτος που ασχολειται 24/7 με τα σοσιαλ. δεν εχει σπουδασει, δεν εχει αλλα ενδιαφεροντα, στο 80- 90 θα ειχε οργανωσει την πρωτη αποστολη στον αρη;;; επειδη δεν ειχε σοσιαλ;
    οι επιστημονες και τωρα επιστημονες ειναι, οι ερευνητες και τωρα ερευνητες ειναι κι ακομα και αν εχουν σοσιαλ, δεν ασχολουνται 24/7, αλλα καποιον ελευθερο χρονο, που και σε αλλες εποχες θα τον ειχαν ελευθερο... αυτοι που ξυνονται και στα 80 θα ξυνονταν, απλα τωρα κοιτανε σοσιαλ αντι να κοιτανε ταβανι... +-= τα ιδια...

Senior Member
    Τα σόσιαλ έχουν εκτινάξει τους παθολογικούς ναρκισσισμούς στα ουράνια πάντως. Ή τουλάχιστον τους έδωσαν το πεδίο -και το κοινό- να παίζουν ένα διαρκές θέατρο. Αλλά κάθε εργαλείο και τεχνολογική ανακάλυψη έχει τα τρωτά της. Η τεχνολογία προχωράει, αλλά και περιπλέκει. Αυτό δε σημαίνει ότι θα γούσταρα να τρέχω στα ρυάκια να πλένω τα βρακιά μου φυσικά.

Banned
    Προφανώς προερχόμαστε όχι μόνο από άλλον πλανήτη, εφόσον πιστεύεις εκτός τις άλλες αηδίες ΚΑΙ στα ζώδια, αλλά και από άλλο ηλιακό σύστημα. Και ηλικιακό σύστημα (στο μυαλό).
    Χαχαχα..το ηλιακό σύστημα είναι ένα δεν είναι πολλά!Εχεις διαβάσει αστρολογια και κρίνεις ότι είναι αηδίες;

Banned
    Τα σόσιαλ έχουν εκτινάξει τους παθολογικούς ναρκισσισμούς στα ουράνια πάντως. Ή τουλάχιστον τους έδωσαν το πεδίο -και το κοινό- να παίζουν ένα διαρκές θέατρο. Αλλά κάθε εργαλείο και τεχνολογική ανακάλυψη έχει τα τρωτά της. Η τεχνολογία προχωράει, αλλά και περιπλέκει. Αυτό δε σημαίνει ότι θα γούσταρα να τρέχω στα ρυάκια να πλένω τα βρακιά μου φυσικά.
    Πως φαίνεται ότι προσπαθείς να το παίξεις προοδευτική,αλλά στην ουσία είσαι με όλα προκατελλημενη!

Senior Member
    αχαχαχχααα!! κανω εικονα να τρεχεις στα ποταμια να πλενεις τα βρακια σου!!!
    ΣΑΦΩΣ, ΝΑΙ
    εδωσε εδαφος σε παθογενειες (που υπηρχαν), εδωσε απασχοληση (και οχι ενδιαφεροντα) σε ανεγκεφαλους (που επισης, υπηρχαν). και τους εδωσε και βημα. κατι που δεν ειχαν μεσ στην βλακεια και την αμορφωσια βουτηγμενοι.. αλλα δεν δημιουργησε κατι που δεν υπηρχε.
    ουτε βλακεψε κανεναν.
    οι βλακες, βλακες παραμενουν με η χωρις τεχνολογια...

Senior Member
    Το μήνυμα έχει τροποποιηθεί από τη διαχείριση
    Last edited by Aeon; 06-06-2024 at 15:31.

Senior Member

ξεχασα και το σπουδαιοτερο, την μοιρα των γυναικων...
    οι γιαγιαδες μας απαγορευοταν να μορφωθουν! ελαχιστες εβγαζαν το δημοτικο, καμια δεν σπουδαζε... μονο εκκλησια επιτρεποταν να πηγαινουν, να μαθαινουν οτι οι παρθενες γεννανε και οι νεκροι ανασταινονται και οποια αλλη "επιστημονικη" γνωση ειχε να τους προσφερει η εκκλησια. και να φιλανε το βρωμικο χερι του παππουλη...

για τα 80 μιλανε, οχι για την ανθρωποκαινο, κοπελια...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Pinkrose17 View Post
    Εκτός τόπου και χρονου είστε και οι δυο!
    Δωστους μια κουκουρουκου....δεν τις βλεπεις....ειναι οτι ναναι.....

Senior Member
    Εμένα αυτό με το ποτάμι και το πλύσιμο των βρακιων... Δεν μου ακούγεται κακή ιδέα.. Ωραίες εποχές. Έκαναν και ένα γρήγορο μπανακι εκεί.

Page 4 of 7 FirstFirst ... 23456 ... LastLast