Originally Posted by
WildHoney
Ας πω ένα παράδειγμα, ως προς το "μην σπρώχνεις τον αδύναμο", που ανέφερε η anemoni. Ας υποθέσουμε ότι έχω έναν μαλάκα που τη βρίσκει με το να με δέρνει και να με βρίζει και να με υποτιμά καθημερινά. Γιατί αυτοί υπάρχουν πάντα, έτσι; Είναι μέρος της κοινωνίας στην οποία ζούμε όλοι. Έχω δυο φίλους, ο ένας μου λέει "πήγαινε στην αστυνομία και κατάγγειλέ τονε τον ηλίθιο", ο άλλος μου λέει "χρησιμοποίησε όποιο μέσο μπορείς να σώσεις τον εαυτό σου". Υπάρχει μία διαφορά και είναι Ο ΧΡΟΝΟΣ. Ο χρόνος είναι πολύτιμος κι αν τον ξοδέψει η γυναίκα που κακοποιείται, τότε ο κακοποιητής δε θα περιμένει καμιά αστυνομία να περάσει όλα τα κανάλια της γραφειοκρατίας, και της δικής τους κοιτάω αλλού τεχνικής, και να να να, μέχρι να κάνει κάτι (σκατά θα κάνει, εκτός αν συνετισμό ενός κακοποιητή θεωρείτε να τον κρατάνε μέσα κάνα 24ωρο, να του δίνουν στο χέρι ένα μπατσάκι και να του λένε, πήγαινε ξανά σπίτι σου να τη δείρεις άλλο λίγο, γιατί αυτό είναι το νομικό σύστημα). Σε ποια από τις περιπτώσεις των δύο φίλων που έλεγαν τα παραπάνω (δράσε ή περίμενε), υπάρχει η μεγαλύτερη πιθανότητα η γυναίκα να σκοτωθεί τελικά από τον κακοποιητή; Λες στο δράσε ή στο περίμενε; Εγώ λέω στο περίμενε. Κι αν λοιπόν ο αδύναμος κρίκος είναι στο "περίμενε", αυτός πώς με βοηθάει να σωθώ;
Στην πρώτη περίπτωση, του Δράσε, εγώ θα έχω η ίδια σώσει τον εαυτό μου.