Originally Posted by
Sofia
εχω διαφορετικη γνωμη, εχω εξηγησει παραπανω τους λογους. Κ νομιζω οτι τα εχω πει ολα οσα πιστευω. Δεν ειναι μονο τι φαινεται, ειναι κ πώς αισθανεται κανεις.Δεν ειναι μονο το αποτελεσμα μιας ασχολιας, μιας δρασης, μιας εξαρτησης....ειναι και ο δρομος που σε κανει να κολλησεις με κατι, περα απο το τί ειναι αυτο το κατι. Ειναι η διαδικασια στη σκεψη, ειναι η αναγκη, ειναι ολος ο τροπος που σε φτανει μεχρι καποιο σημειο και αυτο δεν εχει να κανει με τα αποτελεσματα. Αυτο ισχυει παντου, οχι μονο στις εξαρτησεις. Ετσι, οταν καποιος εχει αγχος για να ακολουθει εναν συγκεκριμενο τροπο ζωης, να μην παρεκκλινει δεν ξερω αν το βλεπεις ή οχι σαν παρενεργεια. Εγω προσωπικα το βλεπω σαν κοστος.
Διευκρινιστικα μονο να πω πως προτιμω να μιλω βιωματικα. Εννοω, οτι δεν αμφιβαλλω για τα παραδειγματα φιλων. Ομως ο καθενας το πως βιωνει την ασχολια του ή την οποια επιλογη του, δεν μπορει να το ξερει κανεις αλλος παρα μονο ο ιδιος.Οπως επισης κανεις δεν ξερει, αν καποιος φιλος/γνωστος εχει εξαρτηθει απο καποια ασχολια ή οχι. Ειναι μια δουλεια που θα την κανει μονος του. Εμεις μπορουμε να βλεπουμε καποια πραγματα, που μπορει να εχουν μια βαση, μπορει ομως να βλεπουμε κ αυτο που θελουμε ή εχουμε αναγκη να δουμε.
Τελος, δεν ειπα οτι δεν υπαρχουν καλες ή χειροτερες εξαρτησεις, μιλησα ομως για εναν κοινο τοπο που εχουν. και αυτο δεν ειναι δικη μου αποψη. απλα, ετσι ειναι, οταν μιλαμε για εξαρτησεις.
Αυτα...