"Δεν θελω να σε κλεψω κυριε.. θελω μονο να ζησω αξιοπρεπως.." - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 7 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Results 46 to 60 of 98
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    α, το σε "τρωει" ειναι αλλη ιστορια. εγω δεν λεω για εξαρτησεις που σε "τρωνε". ωστοσο ειναι εξαρτησεις, ειμαι βεβαιη...

ένας ανθρωπος που ειναι εξαρτημενος έστω με μια ασχολια του, τον " τρωει " αυτο.
    παει βαθια αυτο κ υπαρχουν πολλοι τροποι για να το κανει...
    http://www.mazi.org.gr/

Quote Originally Posted by Remedy View Post
    ξερεις κατι?
    εχω την εντυπωση οτι αυτο που λεμε και το λεω κι εγω, στην πραξη δεν ισχυει...
    ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ να βρεις ανθρωπο που να μην ειναι εξαρτημενος απο κατι ευθεως η πλαγιως. οποιον κι αν σκεφτω, βρισκω κατι η καποια πραγματα απο τα οποια ειναι εξαρτημενος.

αυτο που απενοχοποιημενα αποκαλουμε "καποιες ασχολιες" "χομπυ" κλπ, στους περισσοτερους εχουν θεση εξαρτησης αν κατσεις και το ψαξεις.αν οχι μια- μια ξεχωριστα, στο συνολο τους, ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ναι..

και τα προγραμματα απεξαρτησης αν κοιταξεις, αυτο που κανουν ειναι να προσπαθουν να αντικαταστησουν στην ζωη του εθισμενου, την εξαρτηση απο την ουσια με την προσηλωση του (εξαρτηση δεν ειναι κι αυτο?) σε εναν υγιεινο τροπο ζωης. κι αποδειξη αυτου, ειναι ο αυστηρος προγραμματισμος που εχουν οι δρασρτηριοτητες του απο τις οποιες τεινει (και τον ωθουν) και σωστα κατα τη γνωμη μου, να γραπωθει = ΕΘΙΣΤΕΙ!....

οποτε πιστευω οτι θεωρητικολογουμε μιλωντας για καλη ισορροπια και κακους εθισμους.
    αν ψαξουμε πραγματικα βαθια, μιλαμε για καλους, κακους και ουδετερους, εθισμους...

κι η ζωη η ιδια, ενας εθισμος ειναι...

αλλος την τρωει και δροσιζεται, αλλος την τρωει και ζοριζεται (χαχχαχαχαχ)

+ 1000

ο κολλητός μου έχει τεράστιο θέμα με τον αθλητισμό, την υγιεινή διατροφή, είναι αντικαπνιστής μέχρι σπάσιμου νεύρων σε σημείο που λες αυτός ο άνθρωπος δεν ζει τίποτα.
    Και όμως είναι πολύ ευτυχισμένος, απολαμάνει το κάθε τι και ας είναι υπερβολικός.
    Εννοείται πως τον ζηλεύω, οταν δεν μπορώ με τίποτα να μην απεξαρτητοποιηθώ από το τσιγάρο, όταν σχεδόν κάθε βράδυ βγαίνουμε και τρώμε κάθε αηδία που μας σερβίρουν, και πίνουμε "κοινωνικα".
    Αν η εξάρτηση σου προσφέρει υγεία, ευτυχία και μακροζωία, δεν είναι εξάρτηση, είναι εξυπνάδα, (εμότικον που κλείνει μάτι).

Senior Member
    Quote Originally Posted by Θεοφανία View Post
    Αν η εξάρτηση σου προσφέρει υγεία, ευτυχία και μακροζωία, δεν είναι εξάρτηση, είναι εξυπνάδα, (εμότικον που κλείνει μάτι).
    Αν μιλαμε για εξαρτηση, που εδω μιλαμε για εξαρτησεις νομιζω, τοτε σου προσφερει τουλαχιστον αγχος,βαρος, αγωνια μια εξωτερικα υγιεινη κ αθωα ασχολια. Αν μιλαμε για εναν υγιεινο τροπο ζωης που δεν εχει σημαδια εξαρτησης, τοτε μιλαμε για κατι αλλο....
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Quote Originally Posted by Sofia View Post
    Αν μιλαμε για εξαρτηση, που εδω μιλαμε για εξαρτησεις νομιζω, τοτε σου προσφερει τουλαχιστον αγχος,βαρος, αγωνια μια εξωτερικα υγιεινη κ αθωα ασχολια. Αν μιλαμε για εναν υγιεινο τροπο ζωης που δεν εχει σημαδια εξαρτησης, τοτε μιλαμε για κατι αλλο....
    σοφία...δεν πιστεύω πως υπάρχει στις μέρες μας άνθρωπος τόσο ισσοροπημένος που να μην εξαρτάται από κάτι.
    Εγώ προσωπικά δεν έχω γνωρίσει κανένα.
    Στην περίπτωση του φίλου μου, θεωρώ πως ειδικά ο αθλητισμός είναι γι αυτόν εξάρτηση. Έχουμε κάνει Χριστούγεννα μαζί στο εξοχικό και βγήκε στη βροχή και το κρύο να τρέξει, γιατί αυτό ήταν το πρόγραμμα του.
    Έχουμε κάνει καλοκαίρι διακοπές και όλοι ημασταν στο μπιτς μπαρ και εκείνος πήγε για τρέξιμο μες στον ήλιο.
    Αυτό λοιπόν είναι εξάρτηση που φυσικά την προτιμώ απο την εξάρτηση του τσιγάρου.

Senior Member
    Πως το εχω καταλαβει εγω: αλλο ειμαι να ειμαι εξαρτημενος απο κατι (ψυχολογικα η και οχι μονο) και αλλο να επενδυω παρα πολυ σε κατι σε ψυχικο επιπεδο. Κοινως αλλο εξαρτηση και αλλο εμμονη/κολλημα με κατι. Το πρωτο προϋποθετει το δευτερο, το αντιστροφο ομως δεν ισχυει απαραιτητα... Ετσι πχ οταν καποιος ειναι εξαρτημενος σε μια σχεση, προφανως και επενδυει υπερβολικα σε αυτην. Το να επενδυει ομως παρα πολυ σε μια σχεση κανεις, η γενικα στις σχεσεις του, δε σημαινει απαραιτητα οτι εχει εξαρτητικη συμπεριφορα. Μπορει απλως να ειναι το στυλ του αυτο και να μην υποφερει, να μην αναλωνεται ψυχικα. Συγγενεις καταστασεις δηλαδη αλλα και διακριτες.
    "When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
    Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.

When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
    Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."

Senior Member
    Προτιμω να μιλω βιωματικα. Γι αυτο και θα πω πώς ο τροπος ζωης του καθενος, οι ασχολιες του δεν μπορω να ξερω αν αποτελουν εξαρτησεις ή οχι (και μιλω για εξαρτησεις που δεν φαινονται αρχικα ως τετοιες ή δεν ειναι επικινδυνες πχ. εργασια, ιντερνετ, υγιεινη διατροφη). Ο καθενας μονος του λοιπον με προσωπικη δουλεια μπορει να δει αν ειναι εξαρτησεις, ποιες ειναι αυτες, τί κενα καλυπτουν κ τι εξυπηρετουν. Η εξαρτηση "εχει" εμμονη ιδεα, εχει καταναγκασμο, εχει πιεση,αγχος. Κι αυτα ειναι θεματα που δεν φαινονται,μονο τα νιωθει κανεις ή δεν τα νιωθει. Κ πολλες φορες δεν ειναι καν σε επαφη με τα συναισθηματα αυτα. Γι αυτο ειπα κ παραπανω πως ο καθενας μονος του το ξερει ή μπορει να το μαθει.Σαφως κ υπαρχουν καλες κ χειροτερες εξαρτησεις, αλλα οταν υπαρχουν -οποιες κι αν ειναι αυτες- υπαρχει ενας κοινος παρανομαστης.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    σοφία...δεν πιστεύω πως υπάρχει στις μέρες μας άνθρωπος τόσο ισσοροπημένος που να μην εξαρτάται από κάτι.
    Εγώ προσωπικά δεν έχω γνωρίσει κανένα.
    Στην περίπτωση του φίλου μου, θεωρώ πως ειδικά ο αθλητισμός είναι γι αυτόν εξάρτηση. Έχουμε κάνει Χριστούγεννα μαζί στο εξοχικό και βγήκε στη βροχή και το κρύο να τρέξει, γιατί αυτό ήταν το πρόγραμμα του.
    Έχουμε κάνει καλοκαίρι διακοπές και όλοι ημασταν στο μπιτς μπαρ και εκείνος πήγε για τρέξιμο μες στον ήλιο.
    Αυτό λοιπόν είναι εξάρτηση που φυσικά την προτιμώ απο την εξάρτηση του τσιγάρου.

το να πας για τρεξιμο μεσα στη νταλα ηλιο εμενα μου δειχνει εξαρτηση.
    μν συγκρινεις την εξαρτηση σου με μια εξαρτηση κ καλα υγιεινή.

Quote Originally Posted by arktos View Post
    το να πας για τρεξιμο μεσα στη νταλα ηλιο εμενα μου δειχνει εξαρτηση.
    μν συγκρινεις την εξαρτηση σου με μια εξαρτηση κ καλα υγιεινή.
    ..μα αυτό είπα: είναι εξάρτηση.
    Το καλό της όμως είναι πως κάτι σου δίνει και δεν σου παίρνει.

Senior Member
    ..μα αυτό είπα: είναι εξάρτηση.
    Το καλό της όμως είναι πως κάτι σου δίνει και δεν σου παίρνει.

ναι μπορεί κ μια ηλίαση...

Quote Originally Posted by arktos View Post
    ναι μπορεί κ μια ηλίαση...
    ελεος! φορουσε καπελο φυσικα.
    Απλά θα μπορούσε να πει, οκ είμαι σε διακοπές γιατι να τρέχω όταν οι άλλοι διασκεδάζουν. Και όμως πήγε για τρέξιμο και μετά γύρισε κανονικά στην παρέα....

Senior Member
    οχι, κανεις λαθος.
    η εξαρτηση, αυτο που σου προσφερει, ειναι ικανοποιηση, χαρα και κυριως ΑΣΦΑΛΕΙΑ..
    το βαρος το αγχος και η δυστυχια ειναι μονο απο τις παρενεργειες της εξαρτησης.....
    αλλα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ, εκει εχω καταληξει εγω....

οι ουσιες, και το φαγητο, εχουν παρενεργειες και μαλιστα θανατηφορες. εκει ειναι και ολο το προβλημα φυσικα και οχι στην ικανοποιηση που δινουν.
    δεν ειναι καννεας τοσο ηλιθιος να κολλησει σε κατι που του προκαλει βαρος και αγχος...
    αν το αλκοολ δεν χαλουσε το συκωτι και ολα τα υπολοιπα και δεν σε εκανε ρεζιλι, δεν θα υπηρχε κανενα βαρος.
    αν το τσιγαρο δεν χαλουσε δερμα, δοντια, αρτηριες, πνευμονια, δεν θα προκαλουσε κανενα αγχος και κανενα βαρος. δεν κολλαει κανεις στο τσιγαρο για να παθει καρκινο!! αλλα γιατι ειναι ευχαριστο!!! ο καρκινος ειναι ανεπιθυμητη παρενεργεια!

αν τα ναρκωτικα δεν σε αποβλακωναν, και τα πιο βαρια δεν σε σκοτωναν και δεν στοιχιζαν και λεφτα, δεν θα υπηρχε κανενα βαρος.
    οποτε οι ουσιες ολες (και το φαγητο κατα τη γνωμη μου) ειναι OFF σαν εξαρτησεις γιατι ειναι επωδυνες και καταστροφικες και σου παιρνουν περισσοτερα απ οσα σου δινουν.

εχω κι εγω ενα παραδειγμα σαν του φιλου της θεοφανιας, που μαλιστα ξεκινησε απ το αλλο ακρο για να καταληξει στην υγιεινη ζωη.
    ενας συναδελφος με σπουδες στην αμερικη, οπου εκει χωθηκε στις κρεπαλες μεχρι τα αυτια, εξαρτηθηκε απο αλκοολ και ουσιες (μαλλον κοκα) και ειχε καει εντελως. ακομα απορουν πως επιβιωσε με οσα εκανε, οσοι τον ηξεραν απο παλια.εγω τον γνωρισα μετα την αναγεννηση. πριν μου πουν την ιστορια , νομιζα οτι ειναι κανενα φλωρακι που τα βρηκε ολα ευκολα και κανει αμερικανιες τυπου τζοκιγκ.... γελαει σαν την καλη χαρα, δεν ακουμπαει αλκοολ ουτε για πλακα, εχει γινει μαραθωνοδρομος, προπονειται καθε μερα, τρωει μονο υγιεινα, σχεδον καθολου λιπος μαλιστα, τα περισσοτερα νεροβραστα, εχει παρει και διακρισεις, και ολα αυτα φανατικα. του προκαλουν ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ. κανενα βαρος και αγχος, ειναι ωστοσο η νεα του εξαρτηση.κι ολα αυτα σαν χομπι. κατα τα αλλα , δουλευει καθημερινα, κανονικα, εχει προσωπικη ζωη, φιλους , οικογενεια, παιδια...
    χιλιες φορες τετοια εξαρτηση...

ακομα και τις εξαρτησεις απο ανθρωπους να παρεις, βαρος και δυστυχια προκαλουν μον ο αυτες που ειναι με ανθρωπους κακοποιητικους...
    αν εχεις εξαρτηση απο εναν καλο ανθρωπο που σε ενθαρρυνει να βελτιωνεσαι και να περνας ομορφα και περνας μαζι του ζωη χαρισαμενη, ποιο ειναι το βαρος και η δυστυχια??? ειναι ομως εξαρτηση...
    Last edited by Remedy; 08-09-2011 at 09:54.

Senior Member
    ελεος! φορουσε καπελο φυσικα.
    Απλά θα μπορούσε να πει, οκ είμαι σε διακοπές γιατι να τρέχω όταν οι άλλοι διασκεδάζουν. Και όμως πήγε για τρέξιμο και μετά γύρισε κανονικά στην παρέα....

θεοφανία, λεω το πολυ απλο.
    αν δν είχε κολλημα, θα μπορούσε να διαλέξει να παει για τρξιμο όταν θα είχε πέσει ο ήλιος.
    καταπονείς τον οργανισμό σου έτσι.
    όσους αθλητές έχω δει το καλοκαίρι, τους βλέπω να τρέχουν το απογευματάκι.
    δν επιμένω για τηνσ συγκεκριμένη περίπτωση γιατί δν τον γνωρίζω, αλλα για να πω πως η επιλογή τετοιας ώρας, μπορεί να δείχνει εμμονή.

Senior Member
    εχω διαφορετικη γνωμη, εχω εξηγησει παραπανω τους λογους. Κ νομιζω οτι τα εχω πει ολα οσα πιστευω. Δεν ειναι μονο τι φαινεται, ειναι κ πώς αισθανεται κανεις.Δεν ειναι μονο το αποτελεσμα μιας ασχολιας, μιας δρασης, μιας εξαρτησης....ειναι και ο δρομος που σε κανει να κολλησεις με κατι, περα απο το τί ειναι αυτο το κατι. Ειναι η διαδικασια στη σκεψη, ειναι η αναγκη, ειναι ολος ο τροπος που σε φτανει μεχρι καποιο σημειο και αυτο δεν εχει να κανει με τα αποτελεσματα. Αυτο ισχυει παντου, οχι μονο στις εξαρτησεις. Ετσι, οταν καποιος εχει αγχος για να ακολουθει εναν συγκεκριμενο τροπο ζωης, να μην παρεκκλινει δεν ξερω αν το βλεπεις ή οχι σαν παρενεργεια. Εγω προσωπικα το βλεπω σαν κοστος.

Διευκρινιστικα μονο να πω πως προτιμω να μιλω βιωματικα. Εννοω, οτι δεν αμφιβαλλω για τα παραδειγματα φιλων. Ομως ο καθενας το πως βιωνει την ασχολια του ή την οποια επιλογη του, δεν μπορει να το ξερει κανεις αλλος παρα μονο ο ιδιος.Οπως επισης κανεις δεν ξερει, αν καποιος φιλος/γνωστος εχει εξαρτηθει απο καποια ασχολια ή οχι. Ειναι μια δουλεια που θα την κανει μονος του. Εμεις μπορουμε να βλεπουμε καποια πραγματα, που μπορει να εχουν μια βαση, μπορει ομως να βλεπουμε κ αυτο που θελουμε ή εχουμε αναγκη να δουμε.

Τελος, δεν ειπα οτι δεν υπαρχουν καλες ή χειροτερες εξαρτησεις, μιλησα ομως για εναν κοινο τοπο που εχουν. και αυτο δεν ειναι δικη μου αποψη. απλα, ετσι ειναι, οταν μιλαμε για εξαρτησεις.

Αυτα...

Senior Member
    εχω διαφορετικη γνωμη, εχω εξηγησει παραπανω τους λογους. Κ νομιζω οτι τα εχω πει ολα οσα πιστευω. Δεν ειναι μονο τι φαινεται, ειναι κ πώς αισθανεται κανεις.Δεν ειναι μονο το αποτελεσμα μιας ασχολιας, μιας δρασης, μιας εξαρτησης....ειναι και ο δρομος που σε κανει να κολλησεις με κατι, περα απο το τί ειναι αυτο το κατι. Ειναι η διαδικασια στη σκεψη, ειναι η αναγκη, ειναι ολος ο τροπος που σε φτανει μεχρι καποιο σημειο και αυτο δεν εχει να κανει με τα αποτελεσματα. Αυτο ισχυει παντου, οχι μονο στις εξαρτησεις. Ετσι, οταν καποιος εχει αγχος για να ακολουθει εναν συγκεκριμενο τροπο ζωης, να μην παρεκκλινει δεν ξερω αν το βλεπεις ή οχι σαν παρενεργεια. Εγω προσωπικα το βλεπω σαν κοστος.

Διευκρινιστικα μονο να πω πως προτιμω να μιλω βιωματικα. Εννοω, οτι δεν αμφιβαλλω για τα παραδειγματα φιλων. Ομως ο καθενας το πως βιωνει την ασχολια του ή την οποια επιλογη του, δεν μπορει να το ξερει κανεις αλλος παρα μονο ο ιδιος.Οπως επισης κανεις δεν ξερει, αν καποιος φιλος/γνωστος εχει εξαρτηθει απο καποια ασχολια ή οχι. Ειναι μια δουλεια που θα την κανει μονος του. Εμεις μπορουμε να βλεπουμε καποια πραγματα, που μπορει να εχουν μια βαση, μπορει ομως να βλεπουμε κ αυτο που θελουμε ή εχουμε αναγκη να δουμε.

Τελος, δεν ειπα οτι δεν υπαρχουν καλες ή χειροτερες εξαρτησεις, μιλησα ομως για εναν κοινο τοπο που εχουν. και αυτο δεν ειναι δικη μου αποψη. απλα, ετσι ειναι, οταν μιλαμε για εξαρτησεις.

Αυτα...
    φυσικα και ειναι παρενεργεια το αγχος.
    αλλα το οτι υπαρχει αγχος, ειναι μια δικη σου υποθεση.
    εγω δεν το εχω διακρινει σε καμια φαση και εχω ζησει πολυ κοντα σε αυτο το ατομο. εβλεπα ξεκαθαρα οτι η ενασχοληση αυτη του δινει ΧΑΡΑ και την ειχε ενταξει πολυ φυσικα στην ζωη του, χωρις κανενα αγχος ουτε αγκομαχητο!

αν πουμε οτι για τπτ αλλο δεν μπορουμε να μιλησουμε παρα για οτι εχουμε ζησει προσωπικα, μαλλον θα μιλαμε για πολυ συγεγκεκριμενα και λιγα πραγματα...
    οταν εχουμε μια α εμπειρια ζωης και καλη κριση και αντιληψη, νομιζω πως ειμαστε πλεον σε θεση να βγαζουμε συμπερασματα και απο οσα παρατηρουμε, οχι μονο απο οσα ζουμε...
    φαντασου εναν ψυχολογο για παραδειγμα να ειχε αποψη μονο για οσα εχει ζησει..
    φαντασου εναν αρχιτεκτονα να πρεπει να εχει γινει ******* για να σχεδιασει ενα μπουρδελο..
    αποψη μου..

αν μιλησω και βιωματικα, εχω να πω οτι εχω υπαρξει εξαρτημενη απο σχεση, που δεν μου προκαλουσε κανενα αγχος, βαρος, πονο.. ημουν πολυ ευτυχης και τυχαινε μαλιστα να ειναι αξιολογοτατο ατομο που με ωθησε να προχωρησω σε καποια σημεια της προσωπικοτητας μου. ωστοσο ηταν εξαρτηση...
    α! ημουν εξαρτημενη κι απο το τσιγαρο, αλλα το εκοψα.. ΑΥΤΗ ηταν μια εξαρτηση με πολυ σοβαρες επιπτωσεις

εχω κι αλλες εξαρτησεις που ειναι κοινες με τους περισσοτερους νομιζω:
    το νερο, τον αερα, τον υπνο, το φαγητο...
    δεν αστειευομαι ουτε ειρωνευομαι, μιλαω πολυ σοβαρα.
    ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
    ας τα επιλεξουμε τουλαχιστον να ειναι ωφελιμα.
    εκει εχω καταληξει εγω, κι αυτο προσπαθω να κανω.

οποιος πιστευει οτι ειναι ανεξαρτητος (υπο την εννοια χωρις εξαρτησεις) για μενα, δεν το εχει ψαξει βαθια και ειλικρινα...

αυτα..
    Last edited by Remedy; 08-09-2011 at 13:03.

αρκτος και σοφία...
    Νομίζω πως ψειρίζουμε τη μαιμού.
    Μιλάμε για την εξάρτηση των ναρκωτικων/τσιγαρου/ποτου/φαγητού σε αντιδιαστολή με την υγιεινή διατροφή/άθληση και το να μη καπνίζουμε.
    Και εκεί εγώ λέω πως θα προτιμούσα χίλιες φορές να αγχωνόμουν να μη χάσω το τρέξιμο μου ούτε μια μέρα, (γιατί προφανώς μου δίνει χαρά), παρά να είμαι εθισμένη στις παραπάνω συνήθειες.
    Δηλαδή σε λίγο θα πούμε πως ο φίλος μου πχ είναι αλλοπρόσαλος που προσέχει με τόση συνέπεια τον εαυτό του και άλλοι που το λιγότερο που κάνουμε είναι το κάπνισμα, είμαστε μια χαρα.

Page 4 of 7 FirstFirst ... 23456 ... LastLast