Σίγουρα δεν είναι εύκολο να τα βάζεις με δικούς σου ανθρώπους.Quote:
Originally posted by alexandros3
_Τις λέω ότι με ενοχλεί κάτι και το επαναλαμβάνει, βλέπει ότι στεναχωριέμαι με τη συμπεριφορά κάποιων δικών της απέναντί μου, το παραδέχεται, αλλά απλώς κάθεται και παρατηρεί.
Μπορεί να της είναι δύσκολο να πάει κόντρα στην οικογενειά της. Εσύ είσαι ελεύθερος να είσαι όσο \"κακός\" θέλεις με οποιονδήποτε ή να ακολουθήσεις την πιο \"πεφωτισμένη\" οδό της συμφιλίωσης αν θεωρείς ότι υπάρχει περιθώριο.
Κατά γενική ομολογία πάντως είναι σκληρό να βάζεις κάποιον να επιλέξει μεταξύ δύο ανθρώπων, ή να κακολογείς ανθρώπους που αγαπάει.
Ή συγκρούεσαι εσύ ανοιχτά και παρουσία όλων και αμύνεσαι του εαυτού σου ή κάνεις ένα βήμα πίσω και περιμένεις να ακολουθήσει.
Επίσης ίσως να δεις και γιατί \"υπομένεις\" μία απουσία συναισθήματος να το πω από τη μεριά της. Αφού αυτό σε πνίγει; Μήπως είναι και αυτομαστίγωμα;
Δεν σημαίνει όμως ότι αν ξέρεις να διεκδικείς το δίκιο σου ότι γίνεσαι κακός και στιγματίζεσαι.
Γιατί εχω νοιώσει το συναίσθημα να διεκδικεί από μένα πράγματα για δικούς της ανθρώπους αλλά στην αντίθετη περίπτωση απλώς σιωπά.Είναι ισοτιμία αυτό ?
Εγω ξέρω να αποδίδω αυτά που πρέπει εκεί που πρέπει χωρίς απαραίτητα να πρέπει να ξακωθώ.
Αν δηλαδή κάποιοι δικοί μου νοιώθω ότι αγνοούν με τη συμπεριφορά τους τη γυναίκα μου ή την κάνουν και νοιώθουν άσχημα δεν θα διεκδικήσω καλύτερη συμπεριφορά φοβούμενος μήπως παρεξηγηθώ ?
Αυτή η θεωρία του αυτομαστιγώματος που λες είναι ενδιαφέρουσα, δεν το είχα σκεφτεί έτσι.
Μάλλον επένδυσα πολλά αισθήματα και είχα πολλές προσδοκίες από έναν άνθρωπο που δεν μπορούσε να τα δώσει.
Αυτό σίγουρα είναι δικό μου λάθος.
Το ζητούμενο είναι τι γίνεται από δω και πέρα.
Αξίζει να παλέψω για να βρεθούν καλύτερες ισορροπίες ?
Ως πότε θα νοιώθω το συναίσθημα έλλειψης ενδιαφέροντος ?
Δεν πρέπει να γίνουν κάποιες δυναμικές αντιδράσεις και από την άλλη πλευρά ?
Γιατί μπορεί ένας άνθρωπος να τα παραδέχεται αυτά (έως ένα σημείο τουλάχιστον) αλλά να παραμένει στη γνωστή τακτική της σιωπής περιμένοντας να λυθούν κάποια πράγματα ως δια μαγείας.
Με τη γυναίκα μου γνωριστήκαμε σε φιλικό σπίτι.
Τη διεκδίκησα πολύ και επίμονα μέχρι να καταφέρω να κερδίσω λίγη από την εμπιστοσύνη της.
Αυτή η στάση της μου άρεσε στην αρχή.
Δεν φαντάστηκα ότι θα γύριζε μπούμερανγκ.
Εβλεπα έναν άνθρωπο που όταν αποκτά εμπιστοσύνη στον άλλο μπορεί να τα δώσει όλα ?
Αυτά βέβαια σε σχέση με το φιλικό της περιβάλλον.
Ισως όμως για κείνη η εμπιστοσύνη αποκτάται τουλάχιστον μετά από 20 χρόνια.
Για ανθρώπους που ξέρει πολλά χρόνια είναι πολύ καλή.
Ενδιαφέρεται για κάθε τι, τρέχει να τους εξυπηρετήσει, διεκδικεί γι αυτούς το καλύτερο.