Originally Posted by
Ναταshα
Αν το σκεφτεις αλλιώς.. ότι εχουμε ζήσει έχει περάσει.
Βίωσες παλια καταστάσεις πόνου (σώμα ψυχή). Και φέρνοντάς τες τωρα στο μυαλό σου αναπαριστάς τον πόνο που ένιωσες. Αλλά μόνο τον ΑΝΑΠΑΡΙΣΤΑΣ. Ο πόνος αυτούσιος όπως τον βίωσες δεν υπάρχει, σημερα δε σε χτυπαει η μητερα σου, δεν ειναι εκει αυτος που σου το προκαλεσε. Ειναι άλλος πόνος. Στεναχωριέσαι για τον εαυτο σου για οσα περασε, τοσο που θυμωνεις. Και ολα αυτα τα αρνητικα συναισθηματα σου δημιουργουν πονο.. Κοιταξε τον εαυτο σου εξω απο εσενα, σαν να κοιτας και να ακους τα οσα περασε ενας αλλος ανθρωπος. ''Κριμα'' θα πεις ''το παιδι, δες τι περασε''. Και μετα λογικα θα ''του'' συμπαρασταθεις. Δε θα τον λυπηθεις! Θα νιωσεις συμπαθεια, θα θες να τον κανεις να νιωσει καλα, θα θες το καλυτερο για αυτον.
Καθε φορα που σου ερχονται οι σκεψεις και οι αναμνησεις νιωσε τες. Στο επακρο, οπως ακριβως ειναι. Πονος, θυμος, απογνωση, φοβος. Ασε ολα τα συναισθηματα να διαπερασουν το μυαλο και το κορμι σου. Να μη φοβασαι τα συναισθηματα αυτα. Ειναι προσωπικη μου γνωμη πως το να ''ξεσπασεις καπου το θυμο σου'' δεν πρεπει να σημαινει μεταφορά βιαιης ενεργειας σε καποιο αντικειμενο ή υποκειμενο! Αυτη η ενεργεια του συναισθηματος περναει τοτε απο εσενα σε κατι αλλο και συνεχιζει το κυκλο του. Ειναι τοσο σημαντικο πιστευω να μετατρεψεις τη βιαιη ενεργεια που προκαλει ο θυμος σε κατι αλλο, κατι παραγωγικο για σενα, κατι ηρεμο. Να μη ξεχυθει ο θυμος σαν τσουναμι με θυματα, αλλα σαν βαθυ ποταμι που ρεει ηρεμα. Και πιστευω αυτο το ''ποταμι'' μεταφερει την ιδια ακριβως ποσοτητα ενεργειας με το ''τσουναμι''. Μονο που δε θα υπαρχουν θυματα, αλλα ποτισμενη γη ετοιμη να δωσει καρπο. Ποιητικα μιλάω, γιατι ποητικα τα σκεφτομαι, συγνωμη αληθεια.
Δεν ειμαι ειδικος, καμια σχεση. ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ.
Ειναι δυσκολο να σε κανει καποιος η κατι να μη θες να βιαιοπραγησεις στη μητερα σου. Νομιζεις ακραδαντα οτι θα σε λυτρωσει, και ειναι απολυτα φυσιολογικο, ''Η ΒΙΑ ΓΕΝΝΑ ΒΙΑ''. Εσυ ο ιδιος ειπες πως δε θες να κανεις το ιδιο στη μελλοντικη οικογενεια σου. Οριστε! ΕΣΥ θα κανεις την αρχη. Εσυ εισαι ο ΗΡΩΑΣ της ιστοριας. Σε εσενα πεφτει η ευθυνη αλλα και τιμη να σταματησεις το κυκλο βιας που ξεκινησε η μητερα σου. Εχω και εγω οπως και εσυ τασεις επιθετικοτητας. Όταν το καταλαβα ξερεις τι αποφασισα? Πως ειμαι διατεθειμενη να παλευω και να δουλευω με τον εαυτο μου καθημερινα να μην πληγωσω τους δικους μου. Το αποδεχτηκα, δεν το αγνοησα και ζω με αυτο. Πιστευω στο καλο μεσα μου και θελω να νικησει.
Τα ερεθισματα που πηρες απο το περιβαλλον καθως μεγαλωνες ηταν βιαια. Και ετσι ΕΜΑΘΕΣ (σε ''διδαξανε''). Γιαυτο εισαι ετσι. Ο ανθρωπος ομως ευτυχως δεν ειναι μονο οτι παιρνει απο το περιβαλλον που ζει. Ειναι και το τι πραγματικα ειναι! Κι εσυ, για μενα, εχεις μεσα σου το καλο πιο δυνατο απο το κακο! Το φωναζουν τα λογια σου. Αγαπησε τον εαυτο σου γιαυτο. Κι οταν αγαπησεις το ποιος εισαι και πιστεψεις στο καλο μεσα σου αλλα και το καλο που μπορεις να δημιουργησεις, ολα τα ασχημα θα φυγουν ΜΟΝΑ τους, χωρις πιεση, χωρις δικαιολογιες και ψεματα στον εαυτο σου για να τον πεισεις για κατι...
Συγνωμη που ειπα πολλα και που πολλα μοιαζουν ακαταλαβιστικα
Σε θαυμαζω. Γτ το ιδιο ζει και ο αδερφος μου, μονο που το αγνοει και το διαιωνιζει, και πανω μου.
Με εκτιμηση, Αναστασια