Παιδικα τραυματα-εκδικιση - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast
Results 46 to 60 of 68
    Senior Member
    παιδια,φρενα..μην του ξηγιεστε κι ετσι,δεν περασε λιγα..δεν εχει τασεις βιας ως προς ολους,την μανα του εχει αχτι,δεν του εκανε και λιγα..το θεμα ειναι πως θα βοηθησουμε καποιον που ζηταει βοηθεια οχι πως θα του την πουμε..δεν σηκωθηκε ενα πρωι και ειπε α,ωραια μερα να δειρω ολο τον κοσμο..υπηρξε 6 χρονων αθωο και ανυπερασπιστο παιδακι ως θυμα κακοποιησης...και ποιος ξερει τι αλλο πριν τα 6 που δεν θυμαται αλλα ειναι στο αποτερο υποσεινηδητο του...φιλε μου αλλαξε παντως κ εναν ψυχολογο...δοκιμασε το,μην τα παρατας

Senior Member
    Quote Originally Posted by Instant View Post
    Και να μην υπήρχαν τα παιδικά τραύματα θα έβρισκες άλλο λόγο να εκδηλώσεις την επιθυμία σου για βία.
    μην βαφτιζεται ανθρωπους βιαιους..αλλωστε ειναι forum βοηθειας οχι κριτικης...με σεβασμο σου λεω οτι καθε λεξη ισως κλειδι σε αυτην την ευαλωτη κατασταση μπορει να υπαρξει καταστροφικη για καποιον

εγω εκανα αυτο το ποστ για να βοηθηθω και οχι να ακουω τα γελοια πορισματα του τυπου οτι θα εβρησκα κατι αλλο για να ξεσπασω και τα λοιπα..οσοι δεν μπορειτε να βοηθησετε μην γραφετε σε αυτο το ποστ για τον χαβαλε σας..ετσι για να περασει η ωρα..ενταξει??αντε γιατι ξεφυγατε..και ευχαριστω οσους απαντανε απο ενδιαφερον

Senior Member
    τι κανεις?εχουμε καιρο να μαθουμε νεα σου..αλλαξες ψυχολογο,πως εισαι?επισης θα σε βοηθουσε να σκεφτεσαι ποιο αισιοδοξα κανοντας την αρχη σου καπως ετσι...αλλαξε τον τιτλο σου σε αυτο εδω το φορουμ..η φραση που δηλωνεις στον εαυτο σου(ολα εναντιων μου)ειναι πολυ θλιβερη και ξερεις οι σκεψεις μας γινονται συνηθως ο τροπος ζωης μας...ελπιζω να εισαι καλα και να μας γραψεις καποιο νεο συντομα:-)

Junior Member
    Quote Originally Posted by OloiEnantiwnmou View Post
    συνεχεια μου ερχεται στο μυαλο οτιμε ειχε πλακωσει στο ξυλο δεκαδες φορες γιατι να μην την πλακωσω εγω μια????πειτε μου εσεις εναν λογο
    Θα σου πω εγώ λόγους που δεν αφορούν την ηθική ή τη φιλοσοφία ή τη θρησκεία.

Πρώτα απ'όλα, να σημειώσω ότι διαφωνώ με τις περισσότερες απόψεις που έχουν εκφραστεί εδώ μέσα. Δεν είσαι επικίνδυνος άνθρωπος ούτε δυνητικός βιαστής. Αυτά είναι μπούρδες. Ωστόσο, έχεις ένα παρελθόν το οποίο ως ένα βαθμό έχεις επιτρέψει να σε χαρακτηρίζει. Αυτό μπορεί να είναι και καλό αλλά και κακό, ανάλογα με το πώς θα το χειριστείς.

Είναι απόλυτα κατανοητό και υγιές να έχεις βίαιες φαντασιώσεις με άτομα που σε έβλαψαν, ειδικά στο βαθμό που περιέγραψες. Μη νιώθεις άσχημα για αυτές τις σκέψεις σου, γιατί δε σε κάνουν κακό άνθρωπο. Από την άλλη, όμως, η ενσάρκωση αυτών των φαντασιώσεών σου θα ήταν επιζήμια για σένα, για διάφορους λόγους.

Σε αντίθεση με το τι πιστεύει ο πολύ κόσμος, ο θυμός δεν είναι κάτι που πρέπει να "ξεσπά". Ο λόγος που δεν πρέπει να το κάνεις αυτό είναι επειδή ο θυμός είναι εξαιρετικά εθιστικός. Ο εγκέφαλος είναι εξελικτικά σχεδιασμένος να σε ανταμοίβει όταν πολεμάς για το δίκιο σου εκκρίνοντας ντοπαμίνη και διάφορες άλλες ουσίες που σε κάνουν να αισθάνεσαι ωραία. Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι αυτή η ευχάριστη αίσθηση θα κρατήσει όσο και η αίσθηση που σου δίνει η επίσκεψη στον ψυχολόγο. Θα νιώσεις τέλεια για πολύ μικρό χρονικό διάστημα, και μετά θα ξαναγυρίσεις εκεί που ήσουν πριν. Από αυτήν την άποψη, ο θυμός είναι σα ναρκωτικό, γιατί σιγά-σιγά θα θέλεις όλο και περισσότερο να ξεσπάς για να ηρεμείς, και προφανώς δε γίνεται να πηγαίνεις κάθε τόσο και να δέρνεις τη μάνα σου (όχι επειδή δεν της αξίζει, αλλά επειδή πιθανότατα θα πας φυλακή).

Ο θυμός πρέπει να εξουδετερώνεται εσωτερικά, και να βρίσκεις μόνος σου την εσωτερική σου γαλήνη. Αυτός πρέπει να γίνει ο στόχος σου. Έζησες κάποια πράγματα τα οποία ήταν τραυματικά, και θα τα κουβαλάς στην πλάτη σου για το υπόλοιπο της ζωής σου. Δε μπορείς να κάνεις κάτι για να αλλάξεις το παρελθόν. Μπορείς, ωστόσο, να αλλάξεις το παρόν ερχόμενος σε ειρήνη με το παρελθόν σου, ώστε να μη νιώθεις θυματοποιημένος, γιατί αυτή η θυματοποίηση είναι που σε κάνει να νιώθεις την ανάγκη να αντιστρέψεις τους ρόλους και να γίνεις εσύ ο εξουσιαστής της μάνας σου και εκείνη να γίνει το θύμα.

Φυσικά, είναι σημαντικό να αντιπαρατεθείς με τη μάνα σου και να της εκφράσεις όλα όσα θέλεις να της πεις (και φρόντισε να το κάνεις κάποια στιγμή πριν πεθάνει, γιατί μετά μπορεί να είναι ακόμα δυσκολότερο να βρεις γαλήνη). Εφόσον, όμως, λες ότι φοβάσαι για το αν θα καταφέρεις να ελεγξεις τον εαυτό σου, ίσως θα ήταν καλύτερα να της γράψεις ένα γράμμα. Ή γράψε της πολλά γράμματα.

Τέλος, επειδή ανέφερες ότι πολλές φορές εκνευρίζεσαι με την κοπέλα σου, θα ήθελα να σου δώσω μια συμβουλή για την προσωπική σου ζωή. Κάθε φορά που νιώθεις ότι θυμώνεις με την κοπέλα σου (ή, στο μέλλον, με τα παιδιά σου), να θυμάσαι τον εαυτό σου όταν ήταν παιδί και το φόβο που σου δημιουργούσε η μάνα σου, και να σκέφτεσαι για το αν θέλεις να μεταδώσεις αυτό το φόβο στους ανθρώπους για τους οποίους νοιάζεσαι.

σας ευχαριστω παιδια για τον κοπο που κανετε να μου πειτε την γνωμη σας..να εχετε καλη χρονια ολοι και πανω απολα υγεια σε σας κ στις οικογενειες σας..noxterin πιστευω οτι δεν αξιζει να καθομαι να της στελνω γραμματα..δεν αξιζει αν την δω εξω να της πω ουτε γεια..χρυσακι προσπαθω εσυ πως εισαι???δν παω αλλο σε ψυχολογο προσπαθω να το παλευω μονος μου..τα νευρα ομως δεν υποχωρουν

Junior Member
    Όταν σου είπα να της γράψεις γράμμα, δεν εννοούσα ότι θα το έκανες για εκείνη, αλλά για τον εαυτό σου. Ο λόγος που δεν υποχωρούν τα νεύρα είναι επειδή δεν έχεις βρει κάποιον υγιή τρόπο να τα διεξοδεύεις. Η έκφραση του θυμού σου μέσα από γραπτό λόγο θα σου έκανε καλό, ακόμα κι αν δεν το ταχυδρομούσες. Σίγουρα και ο ψυχολόγος σου θα πρότεινε κάτι παρόμοιο (πχ role-playing όπου θα φαντάζεσαι πως έχεις τη μάνα σου μπροστά σου και να τη βρίσεις).

Senior Member
    ...ο θυμός είναι εξαιρετικά εθιστικός. Ο εγκέφαλος είναι εξελικτικά σχεδιασμένος να σε ανταμοίβει όταν πολεμάς για το δίκιο σου εκκρίνοντας ντοπαμίνη και διάφορες άλλες ουσίες που σε κάνουν να αισθάνεσαι ωραία. Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι αυτή η ευχάριστη αίσθηση θα κρατήσει όσο και η αίσθηση που σου δίνει η επίσκεψη στον ψυχολόγο. Θα νιώσεις τέλεια για πολύ μικρό χρονικό διάστημα, και μετά θα ξαναγυρίσεις εκεί που ήσουν πριν. Από αυτήν την άποψη, ο θυμός είναι σα ναρκωτικό, γιατί σιγά-σιγά θα θέλεις όλο και περισσότερο να ξεσπάς για να ηρεμείς...
    πολύ ενδιαφέρον, δεν το είχα ξαναδεί έτσι διατυπωμένο.

εχω αναγκη με καποιον να μιλησω οποιος θελει και εχει κανα μσν ασπουμε ασ μου στειλει πμ ευχαριστω

Banned
    ολοι αμα θες μπες http://xat.com/remedyandfriends

Banned
    ειναι απεπισιμο καναλι του foroum

Senior Member
    Quote Originally Posted by noxteryn View Post
    Όταν σου είπα να της γράψεις γράμμα, δεν εννοούσα ότι θα το έκανες για εκείνη, αλλά για τον εαυτό σου. Ο λόγος που δεν υποχωρούν τα νεύρα είναι επειδή δεν έχεις βρει κάποιον υγιή τρόπο να τα διεξοδεύεις. Η έκφραση του θυμού σου μέσα από γραπτό λόγο θα σου έκανε καλό, ακόμα κι αν δεν το ταχυδρομούσες. Σίγουρα και ο ψυχολόγος σου θα πρότεινε κάτι παρόμοιο (πχ role-playing όπου θα φαντάζεσαι πως έχεις τη μάνα σου μπροστά σου και να τη βρίσεις).
    συμφωνω απολυτα..οπως σου ειπα κι εγω καψε το η σκιστο αλλα θα σε βοηθησει πολυ στο θεμα απελευθερωσης απο εκεινη
    Last edited by secretly; 23-01-2012 at 19:20.

Senior Member
    Quote Originally Posted by OloiEnantiwnmou View Post
    σας ευχαριστω παιδια για τον κοπο που κανετε να μου πειτε την γνωμη σας..να εχετε καλη χρονια ολοι και πανω απολα υγεια σε σας κ στις οικογενειες σας..noxterin πιστευω οτι δεν αξιζει να καθομαι να της στελνω γραμματα..δεν αξιζει αν την δω εξω να της πω ουτε γεια..χρυσακι προσπαθω εσυ πως εισαι???δν παω αλλο σε ψυχολογο προσπαθω να το παλευω μονος μου..τα νευρα ομως δεν υποχωρουν
    μην τα παρατας τωρα καλε μου..αλλαξε ψυχολογο νομιζω οτι αυτος δεν καταφερε να σε βοηθησει οσο θα επρεπε..αλλα μην τα παρατας...αληθεια,ειναι η ΖΩΗ σου!!!μην την αφηνεις!ειναι το μελλον σου!εισαι πολυ νεος,μην χαραμιζεις τα καλυτερα χρονια σου..αυτα που δεν θα ερθουν ποτε ξανα..
    μην αφηνεις το ''φαντασμα'' της να σε κυνηγαει..
    Να σκεφτεσαι γρηγορα μα να μιλας αργα...

Senior Member
    φιλε μου,
    εχει ζησει ενας πολυ δικος μου ανθρωπος παρομοια κατασταση με εσενα
    ΑΚΟΥΜΕ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ

Αυτη η <μανα> εχει 2 παιδια..ενα αγορι και ενα κοριτσι.
    απιστευτα καλα παιδια και τα 2...
    Η <ΜΑΝΑ> τους εβαζε γκομενους στο σπιτι,τα χτυπουσε,ειχα δει τη ξαδερφη μου με καρουμπαλα..την πεταγε πανω στη ντουλαπα...μεχρι που η ντουλαπα ειχε κανει γουβα!!
    Ειχε σχεση με καποιον απτο σοι μας,εστηνε ολοκληρα θεατρα οτι ταχαμου ποναει,οτι την πιανουν νευρικες κρισεις μονο και μονο για να παει αυτος να την δει.
    τα παιδια τρομοκρατημενα,εκλαιγαν μη γνωριζοντας τη ψευτια της μαμας..
    Περνουσαν τα χρονια,αυτη το βιολι της..κανενα ενδιαφερον για τα παιδια της..ντυνοταν σα *****,και το μονο που την ενοιαζε ειναι ποιον θα πιασει γκομενο.
    καποια στιγμη ο θειος μου αποφασισε να χωρισει...
    Τα παιδια σαφως κουβαλανε πολλα τραυματα καθως δεν ενιωσαν ουτε μητροτητα,ουτε αγαπη,μονο ανηθικη,απανθρωπη συμπεριφορα..
    Το φωτεινο σημειο ομως ειναι οτι τα παιδια αυτα προχωρησαν!
    την εσβησαν αοτη ζωη τους..η ξαδερφη μου ειναι παντρεμενη,πολυ ευτυχισμενη,περιμενει παιδι.
    ο ξαδερφος μου και εκεινος εχει μια σχεση και φαινεται να ναι πολυ καλα..
    Δε την αφησαν να τους κανει αλλο ζημια..
    οταν η κορη παει και παρακαλαει να μη παει η μανα της στο γαμο της καταλαβαινεις...
    Ισως να ναι καπως παρηγορο οτι εχουν βασανιστει κι αλλοι ανθρωποι ετσι,απο την αποψη οτι δεν εισαι μονος..εξαλλου καθε οικογενεια εχει αγκαθια..
    ομως εχω καμαρωνω για τα ξαδερφια μου γτ ειναι απιστευτα αξιολογοι ανθρωποι..και ζουν χαρουμενα μεσα απο ττα τοσα που εχουν περασει!!μακαρι να βοηθησα!
    Τα πράγματα συμβαίνουν όλα στροβιλίζονται
    Υπάρχουμε σ' ένα θαύμα,αυτό είναι το μέλλον

Senior Member
    Κοίτα ζητάς εκδίκηση, ζητάς να ηρεμήσεις την ψυχή σου. Και δεν εννοώ την εκδίκηση με τη 'βίαιη' έννοια (μόλις διάβασα το ποστ σου στο φόρουμ). Την καλύτερη εκδίκηση την έχεις ήδη πάρει. Η μάνα σου συνεχίζει τη φτηνή ζωή της προφανώς. Εσύ έχεις εξελιχθεί και έχεις γίνει πολύ σοβαρός άνθρωπος και αυτό φαίνεται από τον τρόπο που γράφεις. Λοιπόν η εκδίκησή σου θα ολοκληρωθεί όταν πεις στον εαυτό σου 'όχι μωρή. δε θα σου κάνω τη χάρη να σκάω επειδή εσύ είσαι όπως είσαι. Δε θα σου κάνω τη χάρη να σου δείξω ότι πέτυχες να με καταστρέψεις. Απλά μην ξεχνάς ότι αυτό που σου έκανε σημαίνει ότι η ίδια είχε ένα σωρό ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΑ προβλήματα από τότε. Αυτό όχι για να τη λυπηθείς απλά για να το ξέρεις. Κράτα δίπλα σου μόνο τους ανθρώπους που σε κατανοούν και σε αποδέχονται. Με όσους θέλεις αλλά δε μπορείς να αποκαλύψεις τι έχεις μέσα στην ψυχή σου δεν έχεις καμία δουλειά γιατί μόνο χειροτερεύουν τα συναισθήματά σου. Και αυτό ισχύει σε όλους τους ανθρώπους. Πες σήμερα θα είμαι καλά, δεν πα να ναι και όλα εναντίον μου, στ @ @ μου, εγώ μπορώ. Εφόσον ζω και έχω τη ζωή μου και την ψυχή μου μαζί μου μετά από όλα αυτά θα μου κλάσουν και τα εναντίον μου και όλα όσα δε μ αρέσουν. Κατόρθωμα είναι που είσαι έτσι. Μπράβο σου. το μόνο που έχω να σου πω είναι ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ. Η μόνη συμβουλη που μπορώ να σου δώσω είναι πίστεψε και απλά συνέχισε. Εξελίσσεσαι. ¨Οσο συνεχίσεις τόσο το καλύτερο για σένα. Και να θυμάσαι έχεις ήδη κάνει πολλά.

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast