Μπα εχω το λουλουδι μου για να ρουφηξω τους υπεροχους χυμους του τωρα αν χρειαστω κατι θα σε εχω στην λιστα αναμονης. :P
Printable View
Ο σημειωμένος με κόκκινο παράγοντας που αναφέρεις νομίζω πως είναι ο σημαντικότερος για την εμφάνιση και εκδήλωση της ασθένειας. Γιατί, πιστεύω πως αν το άτομο ανατράφηκε με αντιπροσωπευτική για κάθε στάδιο ανάπτυξης παιδεία, μέσα σε ένα περιβάλον ασφαλές το οποίο ευνοούσε, στο μέτρο του εφικτού, κάθε απαραίτητη και αναγκαία πτυχή λειτουργικότητας και ομαλής ανάπτυξης του ψυχοπνευματικού οργανισμού του, πλέον δεν θα παρουσιάζει ή θα παρουσιάσει συγκριτικά λιγότερο, ευάλλωτες αιτιακές πλευρές παθογένειας στην ασθένεια, κατά την ενήλικη περίοδο. Βέβαια, αν και είναι δύσκολο να εφαρμοστεί η πλέον κατάλληλη παιδεία κατά την ανατροφή ούτε ανέφικτο όμως είναι με τα σημερινά μέσα και τις συμβουλευτικές δυνατότητες που υπάρχουν.
Σε γενικές γραμμές πρέπει να δίδετε βάρος στο να αναπτύξει το άτομο στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό την συνειδησιακή εσωτερική αίσθηση της αυτογνωσίας. Γιατί, νομίζω, πως όσο περισσότερο ισχυρό αλλά ταυτόχρονα εκλεπτυσμένο είναι το όργανο επεξεργασίας των εσωτερικών δεδομένων άλλο τόσο στον ίδιο βαθμό και ανάλογα θα λειτουργεί και τα εξωτερικά δεδομένα δίνοντας τα τις πραγματικές διαστάσεις. Το ζητούμενο δηλαδή, με άλλα λόγια, πριν από όλα πρέπει, μάλλον, να είναι, η ορθή και διαυγής με σαφήνεια αντίληψη και ερμηνεία του εσωτερικού κόσμου με τα επι μέρους του.
Νομίζω πως και η τελειομανία είναι μια εξελιγμένη μορφή σχιζοφρένειας, η υπέρβαση των ορίων και δυνατοτήτων. Τα λάθη είναι ανθρώπινα.
Άλλωστε και οι ψυχίατροι λένε πως σχιζοφρενείς είναι όσοι δεν το ξέρουν και ότι είναι αθεράπευτη η τρέλα τους.
Δεν είναι έξυπνοι και καταφερτζίδες οι σχιζοφρενείς, όπως οι εύπορες ομάδες του πληθυσμού, είναι όμως πιο ανθρώπινοι.
Αυτά.
Βασικά είμαι άθεος όμως μετά από προσωπικές έρευνες και μελέτες ανακάλυψα πως ο ορθόδοξος χριστιανισμός πέτυχε εκπληκτικά και τα πλέον ολοκληρωμένα, αλλά και εφαρμοσμένα στο διάστημα 2+ αιώνων παρουσίας του, αποτελέσματα στο χώρο της ψυχικής και πνευματικής υγιεινής. Θα διαπιστώσουμε την ορθότητα ή μη του τι εννοώ αλλά και τις διαστάσεις του, εάν αποθρησκειοποιήσουμε την ορολογία του αντικαταστώντας την με όρους από το χώρο της ψυχικής υγείας ή με όρους συμβατούς στην καθημερινότητα. Εν πάσει περιπτώσει, όροι όπως, λόγου χάριν, Μετάνοια, αφορούν και στις υποσυνείδητες ή ασυνείδητες επιρροές στην προσωπικότητα αλλά και μία θεραπευτική παρέμβαση με τα μέσα που διατίθεντε από την ορθόδοξη πρακτική. Τέλος πάντων, απαιτεί πολλά το θέμα και ο χρόνος δεν βοηθά να πω λίγα ακόμη.
Άθεο δεν θα με χαρακτήριζα, άγνωστο ναι, δεν ξέρω πως πήδηξες σε αυτή την κατεύθυνση αλλά να το συζητήσουμε αν θες.
Μερικά πράματα είναι βαθιά ριζωμένα, σε κάποιους δεν είναι η είναι άλλα πράματα ριζωμένα. Είναι οι εντολές, όπως είναι και οι εντολές της θρησκείας, που αν παραβεί το πρόγραμμα θα κρασάρει.
Κάποιος είχε πει πως ένας μόνο τρόπος υπάρχει για να μάθει όποιος έχει την περιέργεια, αλλά δεν θα μπορεί να γυρίσει να το πει και στους άλλους (σε αντίθεση με τους βάτραχους βάτραχους).
Δεν ξέρω αν κατάλαβα τι θέλεις να πεις. Για το πρώτο σκέλος όμως του ποστ πρέπει να γίνει μιά διευκρίνηση. Δεν είναι από την φύση της η τελειομανία ασθένεια, όπως την ονομάζεις, αλλά την καθιστά τέτοια ο τρόπος που εκδηλώνετε, ο τρόπος που εκφράζεται μέσα από εκείνον που την "ασκεί". Αυτό σημαίνει δύο πράγματα, είτε εκφράζεται η τελειομανία μέσα στα φυσικά της όρια (πιστεύω πως είναι ορμέμφυτο του ανθρώπινου ψυχισμού), είτε εκφράζεται με έκδηλη εμπάθεια οπότε χαρακτηρίζετε ασθένεια όπως στην αρχή την ονόμασες.
Είμαι της άποψης πως, για λόγους που μπορούμε να διακρίνουμε και ονομάσουμε, ο άνθρωπος υφείστατε σε έναν ορισμένο βαθμό, κι αυτό ισχύει για όλους ανεξαίρετα με την διαφορά στο βαθμό "μεγέθους", ένα ασθενές αντιληπτικό όργανο το οποίο του παρουσιάζει διαστρεβλωμένα ή και καθόλου την Φύση των Πραγμάτων, ή πιο σωστά, ορισμένων Πραγμάτων. Και ανάλογη κατόπιν είναι και η θέση του απέναντι σε αυτά.
Αυτό που ήθελα να πω είναι πως το ίδιο ισχύει και για την έννοια του Θεού. Δεν γνωρίζω κατά πόσο υπάρχει το περιθώριο για αγνωστικισμό. Επειδή στις Ιερές Γραφές των χριστιανών περιγράφετε ο Θεός ως Αγάπη και Λόγος, μεταξύ άλλων. Όλες όμως οι ονομασίες περί Θεού δείχνουν πως υπάρχει απόλυτη σχέση μεταξύ ανθρώπου και Θεού και εάν εξαιρέσουμε την ανθρώπινη παρουσία μέσα στην δημιουργία, δεν υφείστατε Θεός. Δίχως τον άνθρωπο δεν υπάρχει Θεός. Εξάλλου η Αγία Γραφή είναι ποιητικό κείμενο. Είναι ένα μεγάλο ποίημα το οποίο περιγράφει την χριστιανική κοσμοθεωρία. Όλα όσα αναφέρονται μέσα στα δύο έργα, Παλαιά και Καινή Διαθήκη, αφορούν την εσωτερική ανθρώπινη πραγματικότητα. Δεν υπάρχει απολύτως καμία ιστορική αξία διότι πολύ απλά τα περιγραφώμενα γεγονότα ουδέποτε έλαβαν χώρα.
Επομένως, κατά την δική μου αντίληψη, Θεός με την επικρατέστερη έννοια ΔΕΝ υπάρχει. Θεός που δημιούργησε το σύμπαν και το γήινο περιβάλον ΔΕΝ υπάρχει. Το πρώτο κεφάλαιο της Π. Διαθήκης η Γένεση, είναι εισαγωγή στην χριστιανική ανθρωπολογία, σε γλώσσα σαφώς ποιητική, με περιγραφή ενός Θεού που δημιουργεί τον Κόσμο, όμως τον εσωτερικό Κόσμο και όχι αυτό που αντιλαμβανόμαστε με τις αισθήσεις.
Ονούφριε, αυτός που μένει ψηλά σε ένα δορυφόρο έχει εντύπωση πως είναι Θεός ο ίδιος. Είναι το σύνδρομο "I am a God" η αλλιώς "Adore me I have the power" η σκέτο "I can buy anything". Εγώ όμως φίλε μου κατοικώ στο μάγμα όχι στον δορυφόρο. Θεός μπορεί να υπάρχει και δω κάτω αν με νοείς.
Φιλικά
Θεούλη , ακόμα να απαντήσεις? Αδιάβαστο σε πιάνω...
Όλα είναι στο μυαλό σου PETRAN, μην τρελένεσαι...
Δεν θα μπω στην διαδικασία να παρατείνω συζήτηση που δεν σκοπεύει σε εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων. Πρέπει εξάλλου να διατηρηθεί αλώβητη, τουλάχιστον από εμένα, η επικοινωνιακή ανάγκη, έστω και του είδους που το διαδίκτυο προσφέρει μέσα από την αμορφία, απροσωπία και ανωνυμία... ...
βασικα κατα την γνωμη μου το διανοητικο επιπεδο δεν ειναι μειωμενο!μειωνεται με τα χαπια επιτιδες για να μην βασανιζεται και καλα το μυαλο! εγω πχ σκεφτομουνα και με τρομαζε η ιδεα οταν ημουνα μικρη πως οι γονεις μου οταν λειπανε απ το σπιτι μου ειχαν βαλει καπου καμερα για να με παρακολουθουν και γι αυτο δεν περπαταγα μεσα στο σπιτι παρα καθομουν ξαπλωμενη. ετσι χωρις λογο. και οταν ημουν σε μερος με κοσμο σκεφτομουν εναν μαυρο τοιχο γιατι ημουν σιγουρη πως διαβαζαν την σκεψη μου και θα γινομουνα ρεζιλι. πραγμα που μπορει και να στεκει γτ δεν ξερεις ποτε ποιος σε παρακολουθει εχει εξελιχθει η κοινωνια. δλδ ποιος μας λεει οτι εμεις δεν ειμαστε τα παιδια indigo?
απο το αγχος παθαινα εμβοη στα αυτια και ακουγα τις καμπανουλες οι οποιες μεσω του μυαλου μου ειχαν παρει μορφη κανονικης καμπανας ηδου και οι παραισθησεις, φωνες δεν ακουγα παρα μονο φωνες χωρις ηχο που λενε. εμενα φυσικα τα συμπτωματα ολα κρατησαν πολυ λιγοτερο απο αλλους για να τα συνηδειτοποιησω επειδη ηταν σχιζοφρενικομορφη αρα πιο ελαφρια, αλλα και τωρα εχω ακομα την εμμονη πως με κοροιδευουνε για το βαρος μου και πως μ λενε ψεματα και πως ο καθρευτης δεν δειχνει το πως ειμαι πραγματικα. δλδ δεν εχω εικονα του εαυτου μου και συνεχεια σκεφτομαι πως με βλεπω σαν 3ος παρατηρητης και διαβαζω ολο βιβλια και μελετες σχετικα με την λειτουργια του μυαλου και τα υποθιλακια και το πρωμετοπιαιους λοβους κλπ κλπ μπας και καταλαβω και αυτα με πανε σε αλλες σκεψεις κλπ κλπ μεχρι που το μυαλο το καει το φλαντζι!!!!
κ αν εμεις τελικα ειμαστε οι πιο εξυπνοι κ ολοι οι αλλοι οι χαζοι? το χετε σκεφτει αυτο? εγω το βλεπω καθημερινα ολο και πιο πολυ!
ανεκαθεν πιστευα στην κοσμοθεωρια πως η κοινωνια θετει τα στανταρ. αλλα ποιος εθεσε τα στανταρ στην κοινωνια?????????
πολυ ωραια τα βιντεο που εβαλες πυθαγορα.
προφανως δεν εννοουν τις κοινωνικο πολιτικες μας αποψεις το βιντεο.
αλλα τη ζωη μας την ιδια. την ιδια μας την συνειδηση.
οσοι εχουν βγει απο αυτη τη σπηλια , ξερουν τον πνευματικο κοσμο κ.λ.π.
Αλλα ο Σωκρατης ο ιδιος λεει οτι απο αυτη τη φυλακη που μας εβαλαν οι Θεοι δε πρεπει να βγαινουμε. Εξαλλου μετα το θανατο θα συμβει σε ολους..
Εμεις ομως εχουμε βγει μαλλον και εχουμε κακο ταξιδι...
http://magazine.nea-acropoli.gr/inde...-138&Itemid=62
....δεν επρεπε να πει στους φυλακισμενους για το "δαιμονιο"....γι'αυτο κλαιγοτανε μετα "εγω ενα ξερω οτι δεν ξερω τιποτα"χαχαχαχαχα
ναι αλλα ο πλατωνας που ηταν πιο προχω στην αλληγορια του σπηλαιου υποστηριζει οτι πρεπει να βγουμε απο την αβυσσο κ το σκοταδι !!!!
χεχε σας ταπωσα !! (τι θυμαμαι βραδιατικα λολ !!!)
ρε σεις διαβαζα τις προαλλες σε κατι φυλλαδια απο το σχολειο ακομη που τα χω, οτι ο Σωκρατης ακουγε κατι σαν φωνες μες στο μυαλο του τις οποιες αποκαλουσε "καινα δαιμονια" κ οτι επρεπε αυτο να το μεταδωσει προς τα εξω !!!
μου βγαζει "η σελιδα που αναζητησατε δεν υπαρχει", κανε μια προσπαθεια ακομη με το λινκ αν θες !! :)
σε ευχαριστω !! πραγματικα πολυ ενδιαφερον αν κ με τις αναλυσεις της πολιτειας καπου πλατιαζει κ χανεσαι, νομιζω πως η ουσια εγκειται σ αυτο εδω το σημειο :
"Το «δαιμόνιό» του δηλαδή δεν αποκλείεται να ήταν τίποτε άλλο από το ίδιο το ανώτερο Εγώ του με το οποίο κατόρθωνε να έρθει σε μια μορφή επαφής.
Τέλος να σημειώσουμε ότι σήμερα στην ιατρική γίνεται δεκτό ότι κάποιοι άνθρωποι αισθάνονται σαν να «ακούν φωνές» και πρόκειται για παθολογικές καταστάσεις. Αυτοί οι άνθρωποι, για κάποιους λόγους και μια ιδιαίτερη ανεξέλεγκτη ευαισθησία -χρήση ναρκωτικών, μέθη, ψυχικές αρρώστιες- έχουν επαφή με τους αόρατους κόσμους συνήθως με τους κατώτερους, γιατί γενικά οι κόσμοι χωρίζονται σε κατώτερα και ανώτερα επίπεδα. Αυτού του είδους η επαφή είναι ανεξέλεγκτη και συνήθως προκαλεί προβλήματα σε όσους εμφανίζεται. Αυτό είναι ένα φαινόμενο, το οποίο σήμερα το αντιμετωπίζει η ψυχιατρική. Στο μεσαίωνα όποιους παρουσίαζαν κάτι τέτοιο τους έκαιγαν. Στην περίπτωση του Σωκράτη συνέβαινε μεν κάτι ανάλογο, αλλά δεν του δημιουργούσε πρόβλημα. Σίγουρα δεν θα ήταν μια παθολογική κατάσταση. Εδώ ας θυμηθούμε και τους διάφορους προφήτες της Βίβλου και τους «αγίους» διαφόρων θρησκειών, οι οποίοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο άκουσαν τη φωνή του Θεού τους και δεν καταδικάστηκαν, αλλά αγιοποιήθηκαν.
Με αυτά τα λίγα πράγματα θίξαμε απλώς το θέμα του δαιμονίου του Σωκράτη. Ο αναγνώστης που ενδιαφέρεται θα ψάξει και θα βρει πολλά και ενδιαφέροντα σχετικά με αυτό. Αλλά την καλύτερη εξήγηση την έδωσε ο ίδιος ο Σωκράτης. Γιατί με τη ζωή και το παράδειγμά του δεν μας αφήνει να έχουμε προκαταλήψεις ως προς το «παραψυχολογικό φαινόμενο» που τον συνόδευε σ’ όλη του τη ζωή. Σίγουρα ήταν ένα ανώτερο πνεύμα ή η ίδια η φωνή του ανώτερου Εγώ του. Και ο ίδιος ήταν ένας μεγάλος φιλόσοφος και ένας μάρτυρας της ελεύθερης σκέψης με παγκόσμια αναγνώριση."
Είναι νομίζω χαρακτηριστικό να θαυμάζουμε τους πεθαμένους και όχι τους ζωντανούς (όσο ζωντανοί και αν είναι αυτοί). Είναι και ασφάλεια γιατί ο πεθαμένος δεν μπορεί να αναστηθεί να απαντήσει, να υποστηρίξει η να αντισταθεί.
Μιλάμε για θαυμασμό προς ανθρώπους που πίστευαν ότι στην κορυφή του ανεξερεύνητου τότε Όλυμπου ζούσαν δώδεκα Θεοί, άλλοτε για Χριστιανούς που νόμιζαν ότι η Γη είναι επίπεδη και μονοδιάστατη. Ότι μπορεί να απομακρύνει από την δυσάρεστη πραγματικότητα είναι συναρπαστικό, όπως οι αρχαίοι, το ίδιο και οι ήρωες του Disney η της Marvel.
Ψυχώσεις έχουν παρατηρηθεί σε μόνιμες βλάβες του εγκεφάλλου, όπως και σε περιοδικές. Αν δεν υπάρχει βλάβη πιθανώς να είναι αληθινές οι φωνές και να ακούγονται κατά κάποιο τρόπο μόνο από τον πάσχοντα (όπως ο σκύλος ακούει θορύβους που δεν μπορεί να ακούσει ο άνθρωπος) η ακόμα να είναι αληθινές και να μπορούν να τις ακούσουν και άλλοι σε κάποια κατάσταση, διάθεση, λένε πως ο φόβος μεγαλοποιεί.
Αν είναι να δεχόμασταν το υπερφυσικό ειλικρινά, δεν θα είχαμε φτάσει 6-7 δισεκατομμύρια άνρθωποι στον πλανήτη μέσα σε λίγα χρόνια. Θα λέγαμε... α ωραία υπάρχει και κάτι άλλο.
Αν δεν έρθει ο big daddy "you know who" να μας λύσει τις απορίες χλωμά τα βλέπω τα επόμενα χρόνια.
Σεβασμός στους νεκρούς και στους ζωντανους λοιπόν.
Και εδώ και λίγη ώρα αναρρωτιέμαι αν η αγάπη είναι απλά μια παραλλαγή της λέξης σεβασμός.
Όπως ο σεβασμός ενός νέου σε έναν γηρεότερο.
αν ειναι οι φωνες αληθινες???...τι παει να πει αν ειναι αληθινες???....αυτο που ξερω ειναι οτι ο Σωκρατης ηταν αυτο που λεμε σημερα...Θεομουρλος...και πιστεψε με δεν τον θαυμαζω τον σωκρατη....τον συμποναω ομως γιατι εκανε την ιδια μαλακια που εχουν κανει εκατομμυρια σχιζοφρενεις....ΔΕΝ ΤΟ ΒΟΥΛΩΝΕ!!!...;)....
το θεμα ειναι αν υπαρχει κατι ή δεν υπαρχει.
εγω νομιζω οτι σιγουρα υπαρχει.
τωρα οι εμπειριες των σχιζοφρενων νομιζω ομως οτι ειναι απλως παιχνιδια του μυαλου.
αλλα αυτο δε νομιζω να αποκλειει να υπαρχει κατι αλλο περα απο αυτες τις εμπειριες..
εξαλλου και αυτο που βιωνουμε τωρα και οι "νορμαλ" απλως μια εμπειρια του μυαλου ειναι..
Υπάρχει δεν υπάρχει κάτι πέρα της ζωής αυτής πόση σημασία να έχει? Τι κάνουμε όσο είμαστε εδώ έχει σημασία. Από τα λίγα που καταλαβαίνω αυτά που κάνουμε είναι:
-Καίμε τα δάση, τα δέντρα, παράγουμε ρύπους, αύξηση της θερμότητας
-Τρώμε σκ...α (συγνώμη για την έκφραση), τα περισσότερα από αυτά που τρώμε είναι σκουπίδια
-Εξαιτίας της παντοδυναμίας μας απειλούνται πολλά είδη ζώων και οργανισμών με εξαφάνιση
Μακάρι να είχα μια πιο σφαιρική ματιά να ήξερα να πω δυο πράματα περισσότερο αλλά αυτά που αναφέρω πιο πάνω βασίζονται σε παρατηρήσεις όχι σε διάβασμα.
θα ημουν πολυ ευτυχης αν καποιος πει περισσοτερα για αυτο το θεμα,οχι φυσικα πως η στιχομυθια των απο πανω φιλων δεν ειναι ενδιαφερουσα
σε αυτο το επιπεδο ζωης νομιζω αυτο ειναι φυσικο και αναποσπαστο κομματι της πραγματικοτητας.
η καταστροφη, ο θανατος, οι συγκρουσεις ειναι κατι αναποφευκτο οσο ειμαστε σε υλικα σωματα. για αυτο ειναι σημαντικο να σκεπτεσαι εαν υπαρχει κατι αλλο.
"πολεμος πατηρ παντων"..
Βασικα εγω νοιωθω καλα, αλλα τωρα με τη ζεστη ιδιως νοιωθω μια ζαλαδα απο τα φαρμακα.
Δεν εχω συμπτωματα αλλα τα φαρμακα με καταστελλουν , σαν να εισαι λιγο μεθυσμενος συνεχεια.
Για αυτο ολοι θελουν να τα κοψουν.. Νοιωθουν σαν να μη ζουν ή να ζουν υπνωτισμενοι.
Τωρα το μη χειρον βελτιστον ομως, αρα και αμα εισαι λιγο υπνωτισμενος δε πειραζει απο τα να εισαι αλλου, με πανικο και ψευδαισθησεις.