Πως νιώθετε όσοι έχετε σχιζοφρένεια; - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast
Results 46 to 60 of 75
    Senior Member
    Quote Originally Posted by ΟΥΤΙΔΑΝΟΣ View Post
    Βασικά είμαι άθεος όμως μετά από προσωπικές έρευνες και μελέτες ανακάλυψα πως ο ορθόδοξος χριστιανισμός πέτυχε εκπληκτικά και τα πλέον ολοκληρωμένα, αλλά και εφαρμοσμένα στο διάστημα 2+ αιώνων παρουσίας του, αποτελέσματα στο χώρο της ψυχικής και πνευματικής υγιεινής. Θα διαπιστώσουμε την ορθότητα ή μη του τι εννοώ αλλά και τις διαστάσεις του, εάν αποθρησκειοποιήσουμε την ορολογία του αντικαταστώντας την με όρους από το χώρο της ψυχικής υγείας ή με όρους συμβατούς στην καθημερινότητα. Εν πάσει περιπτώσει, όροι όπως, λόγου χάριν, Μετάνοια, αφορούν και στις υποσυνείδητες ή ασυνείδητες επιρροές στην προσωπικότητα αλλά και μία θεραπευτική παρέμβαση με τα μέσα που διατίθεντε από την ορθόδοξη πρακτική. Τέλος πάντων, απαιτεί πολλά το θέμα και ο χρόνος δεν βοηθά να πω λίγα ακόμη.
    Άθεο δεν θα με χαρακτήριζα, άγνωστο ναι, δεν ξέρω πως πήδηξες σε αυτή την κατεύθυνση αλλά να το συζητήσουμε αν θες.
    Μερικά πράματα είναι βαθιά ριζωμένα, σε κάποιους δεν είναι η είναι άλλα πράματα ριζωμένα. Είναι οι εντολές, όπως είναι και οι εντολές της θρησκείας, που αν παραβεί το πρόγραμμα θα κρασάρει.
    Κάποιος είχε πει πως ένας μόνο τρόπος υπάρχει για να μάθει όποιος έχει την περιέργεια, αλλά δεν θα μπορεί να γυρίσει να το πει και στους άλλους (σε αντίθεση με τους βάτραχους βάτραχους).

Quote Originally Posted by carrot View Post
    Νομίζω πως και η τελειομανία είναι μια εξελιγμένη μορφή σχιζοφρένειας, η υπέρβαση των ορίων και δυνατοτήτων. Τα λάθη είναι ανθρώπινα.

Άλλωστε και οι ψυχίατροι λένε πως σχιζοφρενείς είναι όσοι δεν το ξέρουν και ότι είναι αθεράπευτη η τρέλα τους.

Δεν είναι έξυπνοι και καταφερτζίδες οι σχιζοφρενείς, όπως οι εύπορες ομάδες του πληθυσμού, είναι όμως πιο ανθρώπινοι.

Αυτά.
    Δεν ξέρω αν κατάλαβα τι θέλεις να πεις. Για το πρώτο σκέλος όμως του ποστ πρέπει να γίνει μιά διευκρίνηση. Δεν είναι από την φύση της η τελειομανία ασθένεια, όπως την ονομάζεις, αλλά την καθιστά τέτοια ο τρόπος που εκδηλώνετε, ο τρόπος που εκφράζεται μέσα από εκείνον που την "ασκεί". Αυτό σημαίνει δύο πράγματα, είτε εκφράζεται η τελειομανία μέσα στα φυσικά της όρια (πιστεύω πως είναι ορμέμφυτο του ανθρώπινου ψυχισμού), είτε εκφράζεται με έκδηλη εμπάθεια οπότε χαρακτηρίζετε ασθένεια όπως στην αρχή την ονόμασες.

Άθεο δεν θα με χαρακτήριζα, άγνωστο ναι, δεν ξέρω πως πήδηξες σε αυτή την κατεύθυνση αλλά να το συζητήσουμε να θες.
    Μερικά πράματα είναι βαθιά ριζωμένα, σε κάποιους δεν είναι η είναι άλλα πράματα ριζωμένα. Είναι οι εντολές, όπως είναι και οι εντολές της θρησκείας, που αν παραβεί το πρόγραμμα θα κρασάρει.
    Κάποιος είχε πει πως ένας μόνο τρόπος υπάρχει για να μάθει όποιος έχει την περιέργεια, αλλά δεν θα μπορεί να γυρίσει να το πει και στους άλλους (σε αντίθεση με τους βάτραχους βάτραχους).
    Είμαι της άποψης πως, για λόγους που μπορούμε να διακρίνουμε και ονομάσουμε, ο άνθρωπος υφείστατε σε έναν ορισμένο βαθμό, κι αυτό ισχύει για όλους ανεξαίρετα με την διαφορά στο βαθμό "μεγέθους", ένα ασθενές αντιληπτικό όργανο το οποίο του παρουσιάζει διαστρεβλωμένα ή και καθόλου την Φύση των Πραγμάτων, ή πιο σωστά, ορισμένων Πραγμάτων. Και ανάλογη κατόπιν είναι και η θέση του απέναντι σε αυτά.

Quote Originally Posted by ΟΥΤΙΔΑΝΟΣ View Post
    Είμαι της άποψης πως, για λόγους που μπορούμε να διακρίνουμε και ονομάσουμε, ο άνθρωπος υφείστατε σε έναν ορισμένο βαθμό, κι αυτό ισχύει για όλους ανεξαίρετα με την διαφορά στο βαθμό "μεγέθους", ένα ασθενές αντιληπτικό όργανο το οποίο του παρουσιάζει διαστρεβλωμένα ή και καθόλου την Φύση των Πραγμάτων, ή πιο σωστά, ορισμένων Πραγμάτων. Και ανάλογη κατόπιν είναι και η θέση του απέναντι σε αυτά.
    Αυτό που ήθελα να πω είναι πως το ίδιο ισχύει και για την έννοια του Θεού. Δεν γνωρίζω κατά πόσο υπάρχει το περιθώριο για αγνωστικισμό. Επειδή στις Ιερές Γραφές των χριστιανών περιγράφετε ο Θεός ως Αγάπη και Λόγος, μεταξύ άλλων. Όλες όμως οι ονομασίες περί Θεού δείχνουν πως υπάρχει απόλυτη σχέση μεταξύ ανθρώπου και Θεού και εάν εξαιρέσουμε την ανθρώπινη παρουσία μέσα στην δημιουργία, δεν υφείστατε Θεός. Δίχως τον άνθρωπο δεν υπάρχει Θεός. Εξάλλου η Αγία Γραφή είναι ποιητικό κείμενο. Είναι ένα μεγάλο ποίημα το οποίο περιγράφει την χριστιανική κοσμοθεωρία. Όλα όσα αναφέρονται μέσα στα δύο έργα, Παλαιά και Καινή Διαθήκη, αφορούν την εσωτερική ανθρώπινη πραγματικότητα. Δεν υπάρχει απολύτως καμία ιστορική αξία διότι πολύ απλά τα περιγραφώμενα γεγονότα ουδέποτε έλαβαν χώρα.

Επομένως, κατά την δική μου αντίληψη, Θεός με την επικρατέστερη έννοια ΔΕΝ υπάρχει. Θεός που δημιούργησε το σύμπαν και το γήινο περιβάλον ΔΕΝ υπάρχει. Το πρώτο κεφάλαιο της Π. Διαθήκης η Γένεση, είναι εισαγωγή στην χριστιανική ανθρωπολογία, σε γλώσσα σαφώς ποιητική, με περιγραφή ενός Θεού που δημιουργεί τον Κόσμο, όμως τον εσωτερικό Κόσμο και όχι αυτό που αντιλαμβανόμαστε με τις αισθήσεις.

Senior Member
    Ονούφριε, αυτός που μένει ψηλά σε ένα δορυφόρο έχει εντύπωση πως είναι Θεός ο ίδιος. Είναι το σύνδρομο "I am a God" η αλλιώς "Adore me I have the power" η σκέτο "I can buy anything". Εγώ όμως φίλε μου κατοικώ στο μάγμα όχι στον δορυφόρο. Θεός μπορεί να υπάρχει και δω κάτω αν με νοείς.

Φιλικά

Senior Member
    Θεούλη , ακόμα να απαντήσεις? Αδιάβαστο σε πιάνω...

Senior Member
    Ονούφριε,

Ακριβώς...λολ. The troll is back

Senior Member

Senior Member
    Όλα είναι στο μυαλό σου PETRAN, μην τρελένεσαι...

... ...

Δεν θα μπω στην διαδικασία να παρατείνω συζήτηση που δεν σκοπεύει σε εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων. Πρέπει εξάλλου να διατηρηθεί αλώβητη, τουλάχιστον από εμένα, η επικοινωνιακή ανάγκη, έστω και του είδους που το διαδίκτυο προσφέρει μέσα από την αμορφία, απροσωπία και ανωνυμία... ...
    Last edited by deleted-member-09-05-2016-2; 25-07-2011 at 23:17.

Senior Member
    βασικα κατα την γνωμη μου το διανοητικο επιπεδο δεν ειναι μειωμενο!μειωνεται με τα χαπια επιτιδες για να μην βασανιζεται και καλα το μυαλο! εγω πχ σκεφτομουνα και με τρομαζε η ιδεα οταν ημουνα μικρη πως οι γονεις μου οταν λειπανε απ το σπιτι μου ειχαν βαλει καπου καμερα για να με παρακολουθουν και γι αυτο δεν περπαταγα μεσα στο σπιτι παρα καθομουν ξαπλωμενη. ετσι χωρις λογο. και οταν ημουν σε μερος με κοσμο σκεφτομουν εναν μαυρο τοιχο γιατι ημουν σιγουρη πως διαβαζαν την σκεψη μου και θα γινομουνα ρεζιλι. πραγμα που μπορει και να στεκει γτ δεν ξερεις ποτε ποιος σε παρακολουθει εχει εξελιχθει η κοινωνια. δλδ ποιος μας λεει οτι εμεις δεν ειμαστε τα παιδια indigo?

απο το αγχος παθαινα εμβοη στα αυτια και ακουγα τις καμπανουλες οι οποιες μεσω του μυαλου μου ειχαν παρει μορφη κανονικης καμπανας ηδου και οι παραισθησεις, φωνες δεν ακουγα παρα μονο φωνες χωρις ηχο που λενε. εμενα φυσικα τα συμπτωματα ολα κρατησαν πολυ λιγοτερο απο αλλους για να τα συνηδειτοποιησω επειδη ηταν σχιζοφρενικομορφη αρα πιο ελαφρια, αλλα και τωρα εχω ακομα την εμμονη πως με κοροιδευουνε για το βαρος μου και πως μ λενε ψεματα και πως ο καθρευτης δεν δειχνει το πως ειμαι πραγματικα. δλδ δεν εχω εικονα του εαυτου μου και συνεχεια σκεφτομαι πως με βλεπω σαν 3ος παρατηρητης και διαβαζω ολο βιβλια και μελετες σχετικα με την λειτουργια του μυαλου και τα υποθιλακια και το πρωμετοπιαιους λοβους κλπ κλπ μπας και καταλαβω και αυτα με πανε σε αλλες σκεψεις κλπ κλπ μεχρι που το μυαλο το καει το φλαντζι!!!!

κ αν εμεις τελικα ειμαστε οι πιο εξυπνοι κ ολοι οι αλλοι οι χαζοι? το χετε σκεφτει αυτο? εγω το βλεπω καθημερινα ολο και πιο πολυ!
    I m a Good Person With Bad Attitude

Senior Member
    Quote Originally Posted by Broken_DoLL View Post
    βασικα κατα την γνωμη μου το διανοητικο επιπεδο δεν ειναι μειωμενο!μειωνεται με τα χαπια επιτιδες για να μην βασανιζεται και καλα το μυαλο! εγω πχ σκεφτομουνα και με τρομαζε η ιδεα οταν ημουνα μικρη πως οι γονεις μου οταν λειπανε απ το σπιτι μου ειχαν βαλει καπου καμερα για να με παρακολουθουν και γι αυτο δεν περπαταγα μεσα στο σπιτι παρα καθομουν ξαπλωμενη. ετσι χωρις λογο. και οταν ημουν σε μερος με κοσμο σκεφτομουν εναν μαυρο τοιχο γιατι ημουν σιγουρη πως διαβαζαν την σκεψη μου και θα γινομουνα ρεζιλι. πραγμα που μπορει και να στεκει γτ δεν ξερεις ποτε ποιος σε παρακολουθει εχει εξελιχθει η κοινωνια. δλδ ποιος μας λεει οτι εμεις δεν ειμαστε τα παιδια indigo?

απο το αγχος παθαινα εμβοη στα αυτια και ακουγα τις καμπανουλες οι οποιες μεσω του μυαλου μου ειχαν παρει μορφη κανονικης καμπανας ηδου και οι παραισθησεις, φωνες δεν ακουγα παρα μονο φωνες χωρις ηχο που λενε. εμενα φυσικα τα συμπτωματα ολα κρατησαν πολυ λιγοτερο απο αλλους για να τα συνηδειτοποιησω επειδη ηταν σχιζοφρενικομορφη αρα πιο ελαφρια, αλλα και τωρα εχω ακομα την εμμονη πως με κοροιδευουνε για το βαρος μου και πως μ λενε ψεματα και πως ο καθρευτης δεν δειχνει το πως ειμαι πραγματικα. δλδ δεν εχω εικονα του εαυτου μου και συνεχεια σκεφτομαι πως με βλεπω σαν 3ος παρατηρητης και διαβαζω ολο βιβλια και μελετες σχετικα με την λειτουργια του μυαλου και τα υποθιλακια και το πρωμετοπιαιους λοβους κλπ κλπ μπας και καταλαβω και αυτα με πανε σε αλλες σκεψεις κλπ κλπ μεχρι που το μυαλο το καει το φλαντζι!!!!

κ αν εμεις τελικα ειμαστε οι πιο εξυπνοι κ ολοι οι αλλοι οι χαζοι? το χετε σκεφτει αυτο? εγω το βλεπω καθημερινα ολο και πιο πολυ!
    http://www.youtube.com/watch?v=xsK7O...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=IQtfMR-UKd0&feature=related
    Last edited by pythagoras23; 26-07-2011 at 18:22.
    in my thoughts I have seen rings of smoke through the trees
    And the voices of those who stand looking...

Senior Member
    ανεκαθεν πιστευα στην κοσμοθεωρια πως η κοινωνια θετει τα στανταρ. αλλα ποιος εθεσε τα στανταρ στην κοινωνια?????????
    I m a Good Person With Bad Attitude

Senior Member
    πολυ ωραια τα βιντεο που εβαλες πυθαγορα.

προφανως δεν εννοουν τις κοινωνικο πολιτικες μας αποψεις το βιντεο.

αλλα τη ζωη μας την ιδια. την ιδια μας την συνειδηση.

οσοι εχουν βγει απο αυτη τη σπηλια , ξερουν τον πνευματικο κοσμο κ.λ.π.

Αλλα ο Σωκρατης ο ιδιος λεει οτι απο αυτη τη φυλακη που μας εβαλαν οι Θεοι δε πρεπει να βγαινουμε. Εξαλλου μετα το θανατο θα συμβει σε ολους..

Εμεις ομως εχουμε βγει μαλλον και εχουμε κακο ταξιδι...
    Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.

Senior Member
    Quote Originally Posted by maus View Post
    πολυ ωραια τα βιντεο που εβαλες πυθαγορα.

προφανως δεν εννοουν τις κοινωνικο πολιτικες μας αποψεις το βιντεο.

αλλα τη ζωη μας την ιδια. την ιδια μας την συνειδηση.

οσοι εχουν βγει απο αυτη τη σπηλια , ξερουν τον πνευματικο κοσμο κ.λ.π.

Αλλα ο Σωκρατης ο ιδιος λεει οτι απο αυτη τη φυλακη που μας εβαλαν οι Θεοι δε πρεπει να βγαινουμε. Εξαλλου μετα το θανατο θα συμβει σε ολους..

Εμεις ομως εχουμε βγει μαλλον και εχουμε κακο ταξιδι...
    http://magazine.nea-acropoli.gr/inde...-138&Itemid=62

....δεν επρεπε να πει στους φυλακισμενους για το "δαιμονιο"....γι'αυτο κλαιγοτανε μετα "εγω ενα ξερω οτι δεν ξερω τιποτα"χαχαχαχαχα
    in my thoughts I have seen rings of smoke through the trees
    And the voices of those who stand looking...

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast