Όταν δεν θα μπορείς να παίζεις το πουλί σου με κανένα χέρι πως θα σου φανεί?
Printable View
Έλα ρε σκληρό αντράκι, που εξαφανίστηκες η δεν διαβάζεις τώρα?
Θα σου άρεσε να ήσουν στη θέση μου?
Με κορόιδεψες και δεν μου άρεσε. Τι άλλο θες να σου πω?
σε ποιο ποστ ακριβως ? εκτος αν νομιζεις οτι εισαι ο μοναδικος στο πλανητη γη που παιζει το πουλι του...
ΚΕΝΟ κ καροτο: Λολ ;ρΡΡρ
Πυθαγορα: Συγγνωμη.Τερμα τα σπαμαρισματα απο εμενα
Pythagora isos tha eprepe na yparxei kai mia erotisi gia tous amfixeires giati ap' oti vlepo sto internet einai megalo pososto, gyro sto 6%.
μονο οι αριστεροχειρες θελω να δω ποσοι ειναι ....
οι αριστεροχειρες εχουν παντα μια ταση αμφιχειριας ζουμε σε κοσμο που ολα ειναι φτιαγμενα για δεξιοχειρες.....
Και οι αμφιχειρες συχνα μια ταση δεξιοχειριας, για τον ιδιο λογο. Εχει τετοια πλαστικοτητα ο εγκεφαλος τα πρωτα χρονια της ζωης, υπαρχει τετοιο περιθωριο για προσαρμογη... Πολυ θολο το τοπιο στον ενηλικο πληθυσμο οταν πλεον συνηθειες και κυκλωματα εχουν "κλεισει".
πολυ δυσκολα ενας δεξιοχειρας μπορει να γινει αμφιχειρας ...κοιτα λιγο γυρω σου....του μεσου δεξιοχειρα ετσι και του κοψεις το αριστερο....μπορει να μην το καταλαβει...με εξαιρεση τους μουσικους δεξιοχειρες ....οι αριστεροχειρες αναγκαζονται θελουν δεν θελουν να χρησιμοποιουν το δεξι τους χερι....ολα ειναι αναποδα για τον αριστεροχειρα γι'αυτο και στατιστικως πεθαινουμε και πιο νωρις...απο ατυχηματα...
εγω κενο πιστευω να ξερεις οτι σε παω, μεχρι ενος σημειου παντα, καθως δε σε ξερω πραγματικα, αλλα και παλι ειναι δυσκολο να πηγαινεις καποιον 100%, και καταλαβαινω οτι ο τροπος που γραφεις που ενοχλει καποιους, το μονο που δειχνει ειναι οτι θες παρεα, συντροφια, προσοχη, γκομενα, σεξ. και εισαι οριτζιναλ και σε παραδεχομαι, γιατι και πολλοι αλλοι εδω μεσα τα θελουν αυτα, αλλα ειναι υπουλοι, διπροσωποι, πουλανε παραμυθια, καλοσυνες, ταζουν παπαδες και με μια λεξη αυτοι για μενα ειναι πραγματικα εμετικοι, και επικινδυνοι. Κι επισης δεν υπαρχουν βρωμικες λεξεις, υπαρχουν βρωμικα μυαλα, και το λεω εγω που μεγαλωσα σαν κοπελα του σαλονιου.
Εννοουσα οτι ο εκ γενετης αμφιχειρας εχει πολλους λογους να εξελιχθει σε δεξιοχειρα ακριβως λογω της προσαρμογης σε ενα δεξιοστροφο πολιτισμο. Παντως δεξιοχειρας μπορει να γινει αμφιχειρας - ειναι η λεγομενη αμφιδεξιοτητα Penwald. Αν και σπανια, θεωρειται πολυ πιο συχνη απο την "καθαρη" εκ γενετης αμφιχειρια. Penwald ειμαι κι εγω =Ρ Μεχρι σημερα δε εχω βρει κατι που να μη μπορω να κανω και μετα δυο χερια η ποδια εξισου καλα, με δεδομενη βεβαια λιγη εξασκηση για τη δεξιοτητα που το ενα η αλλο χερι δεν ειχε μεχρι τοτε αποκτησει. Ειναι σουρρεαλιστικο να μαθαινεις να ξαναγραφεις με το αριστερο... (Και να διαβαζονται κιολας τα γραμματα σου, σε αντιθεση με αυτα του δεξιου χεριου! =Ρ)
Γνωρίζω ότι το δεξί ημισφαίριο είναι κυρίως για τα συναισθήματα ενώ το αριστερό για τη λογική.
Νομίζω δεν έχει σημασία η δεξιότητα που αποκτά κάποιος (π.χ. ένας αριστερόχειρας να γράφει με το δεξί), αλλά η ουσία είναι πως είσαι αριστερόχειρας.
Αναφέρεται ότι οι αριστερόχειρες έχουν κάποιες διαφορετικές δεξιότητες εξαιτίας της διαφορετικής χρήσης του δεξιού ημισφαιρίου του εγγεφάλου.
Υπάρχουν και διαβαθμίσεις. Έχω παρατηρήσει ότι αν και είμαι δεξιόχειρας κάποιες δουλειές τις κάνω με το αριστερό χέρι όπως θα τις έκανε ένας αριστερόχειρας.
Φύλαξα ένα άρθρο για το θέμα (είναι σε word) http://www.megaupload.com/?d=EPVBYH0B .
Προσθήκη: Επειδή είναι πολύπλοκο το θέμα, έχω κρατήσει στο μυαλό μου ότι το αριστερό ημισφαίριο είναι κυρίως για τη λογική και τις καθημερινές λειτουργίες, ενώ το δεξιό ημισφαίριο για το συναίσθημα και τη διαίσθηση.
λιλιουμ με συγκινεις παρα πολυ και ειλικρινα δεν εχω τι να γραψω (για να μη γαμαμε και το θεμα του ανθρωπου κι αλλο με offtopic), παρα μονο να σε ευχαριστησω για αλλη μια φορα, και να ξερεις ειμαι στη διαθεση σου για οτι χρειαστεις (οπως εκανες και στο παρελθον), ακομα και την παραμικρη ανοησια που θελεις να μοιραστεις μαζι μου!
αυτα, κι ελπιζω η void να ελαβε την απαντηση που περιμενε.
Δεν ξερω για αυτο... Απο οσο εχω παρατηρησει, υπαρχει αρκετα μεγαλο φασμα αναμεσα στην αμφιχειρια και στο σχεδον αχρηστο αριστερο που λες... Νομιζω οτι δεν ειναι και τοσο σπανιο καποια πραγματα εστω να τα κανει καποιος εξισου καλα η και καλυτερα με το αριστερο. Αναφερθηκε πριν οτι το αριστερο χερι συνηθως κραταει σταθερο κατι ωστε το δεξι να εργαζεται ελευθερα... Μα εχω την αισθηση οτι το αριστερο χερι ειναι καλυτερο απο το δεξι στο να ειναι σταθερο! Ισως ξεγελαει οτι δεν ειναι το πιο δυνατο (γυμνασμενο δηλαδη) αλλα σε ο,τι εχει να κανει με χαλαρη ειδικα σταθεροτητα εχω την εντυπωση οτι το "αλλο" χερι υπερτερει. Απο εξελικτικης αποψεως νομιζω οτι στεκει, αλλα δεν παιρνω και ορκο.
για μενα αμφιχειρια ειναι να μπορεις να πεις ....ξερω γω.....αυτη τη βδομαδα ειμαι αριστεροχειρας......την επομενη βδομαδα να πεις βαρεθηκα....τωρα ειμαι δεξιοχειρας....καπως ετσι....και οχι απλως να κανει καποια πραματα....τωρα για τους δεξιοχειρες βλεπω οτι ειναι τρομερα δυσκολο να συγχρονιστουν με το αριστερο εστω και για απλα πραματα....ξερεις που κανει μπαμ???...οταν ενας δεξιοχειρας σπασει το χερι του.....ουτε να φαει δεν μπορει
Έχω πολύ κακό μάτι φίλοι μου. Σήμερα το μεσημέρι χτύπησα το δεξί μου χέρι σε μέταλλο πιο σκληρό από τα κόκκαλα μου. Δεν μπορώ να ακουμπήσω τον αγκώνα μου σε τραπέζει. Πετάχτηκα σαν κλανιά όταν διάβασα το θέμα εδώ του φίλου μας.
Κουράγιο παιδία, κάποια στιγμή όλα θα τελέιώσουν.
Χαχα... Στο σπασμενο μου δεξι βασιστηκα κι εγω στην εφηβεια μου για να μην γραφω στο σχολειο επι ενα μηνα. Και ομως, δυο τρεις καθηγητες ειχαν υποψιαστει οτι μπορουσα και με το αριστερο. Πως στην ευχη το καταλαβαν δεν ξερω, αφου εκεινα τα χρονια συνειδητα δεν το χρησιμοποιουσα για τιποτε. Τι στην ευχη, απο το βλεμμα μου το καταλαβαν??
Για μενα αμφιχειρια ειναι δυνατοτητα αμεσης προσαρμογης... Πχ, δε σε βολευει να κανεις εξαερωση στο καλοριφερ πισω απο τον καναπε με το δεξι χερι χωρις να παρει το σχημα απο λαιμο κυκνου? Το κανεις με το αριστερο, παει κατ' ευθειαν. Ειναι η κλειδαρια απο αριστερα στην εξωπορτα για να μπεις? Το κλειδι απο πριν σε αριστερη τσεπη για να το χρησιμοποιησεις με το αριστερο. Το προβλημα ειναι οτι δεν αρκει να αλλαξεις χερι πολλες φορες - πρεπει να αλλαξουν τα παντα προσανατολισμο. Απο τη σταση του σωματος και τις γωνιες μεχρι και το πως εστιαζει το βλεμμα. Αν μπορεις να αλλαζεις και "ματι" ακομα καλυτερα. :P
Ουσιαστικα ναι... Εγκεφαλο αλλα και οραση. Ειναι δυσκολο πολλες φορες ακομα και να εξετασεις εναν χωρο η μια φαση τελος παντων και να καταλαβεις ποσο δεξιοστροφη η αριστεροστροφη ειναι για να προσαρμοστεις αναλογα. Πχ δε με συμφερει να κραταω το καλαθι απο το αριστερο στο μαρκετ γιατι οσο και να προσαρμοσω τις διαδρομες, υπαρχουν 3-4 σημεια στο χωρο που ειναι στανταρ δεξιοστροφα... Οποτε, απο το να αλλαζω εκει καθε φορα χερι, προτιμω κι εγω να υποταχθω και να κραταω απο δεξια το καλαθακι.
ομπορο, μπορεις και να κανεις μια ερευνα αγορας, να εντοπισεις αριστεροστροφα σουπερμαρκετ και να κρατας το καλαθακι σου οπως σε βολευει
..........
Μα με βολευει ετσι κι αλλιως... Μπα, δε με διαβαζεις με προσοχη.
Ασε που υπαρχουν πολυ πιο ενδιαφεροντα κριτηρια επιλογης μαρκετ ακομη πιο ασχετα με το σκοπο και τη λειτουργια τους ; )
Παντως μαγαζια με προϊοντα για αριστεροχειρες υπαρχουν. Θυμαμαι ενα στην Αθηνα, στη Φειδιου νομιζω(?) Διπλα σε ενα βιβλιοπωλειο με αγγλικα βιβλια για οσους διαβαζουν απο αριστερα προς δεξια, στα αγγλικα :P
Mπορούν οι αριστερόχειρες του forum να πουν πώς βλέπουν τη φιγούρα να περιστρέφεται; Δεξιόστροφα ή αριστερόστροφα; Και πόσο εύκολα βλέπουν τη μια ή την άλλη κίνηση ή και τις δύο;
http://img36.imageshack.us/img36/4093/fdsfd.gif
Υπάρχει τρόπος όσοι βλέπουν μόνο τη μια περιστροφή να αντιληφθούν και την άλλη. Εστιάστε να βλέπετε κάπου δίπλα από τη φωτογραφία, και με την παράπλευρη όραση παρατηρήστε. Μάλλον κάποια στιγμή θα αντιληφθείτε και την αντίστροφη κίνηση.
Κάποια σχόλια για την εικόνα:
If you see this lady turning in clockwise you are using your right brain.
If you see it the other way, you are using left brain.
Some people do see both ways, but most people see it only one way.
Το αριστερό και δεξί μέρος του εγκεφάλου μας
Θα μπορούσαμε σε μια πρώτη φάση να «χωρίσουμε» το ανθρώπινο μυαλό σε δυο μέρη: (α) Το αριστερό μέρος. (β) Το δεξί μέρος. Αν το αριστερό μέρος του μυαλού πάθει κάποια ζημιά, τότε το δεξί μέρος του σώματός μας θα παραλύσει. Κατά συνέπεια, αν το δεξί μέρος του μυαλού πάθει ζημιά, τότε το αριστερό μέρος του σώματός μας θα παραλύσει. δηλαδή το κάθε μέρος του μυαλού ελέγχει το αντίθετο μέρος του σώματος.
Δύο καθηγητές, ο Δρ. Roger Sperry και ο Robert Ornstein του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, μετά από έρευνες στο ανθρώπινο μυαλό φώτισαν ακόμη πιο πολύ τις γνώσεις μας για τον ανθρώπινο εγκέφαλο.
Προσπάθησαν πρώτα να βρουν αν το κάθε ένα από τα δυο μέρη του μυαλού χειριζόταν διαφορετικές πνευματικές δραστηριότητες εκτός από τις φυσικές δραστηριότητες που αναφέραμε πιο πάνω. Για να το πετύχουν λοιπόν αυτό μέτρησαν με ειδικά μηχανήματα τα εγκεφαλικά κύματα που προέρχονταν από μαθητές οι οποίοι εργάζονταν πάνω σε διαφορετικές πνευματικές ασκήσεις. Μερικές από αυτές τις ασκήσεις ήταν να κάνουν πρόσθεση, να γράψουν επιστολές και δοκίμια, να κάνουν λογικές αναλύσεις, να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους και να κάνουν διάφορους συνδυασμούς χρωμάτων.
Κατά τη διάρκεια της όλης διαδικασίας έπαιρναν συνεχώς μετρήσεις των εγκεφαλικών κυμάτων που προέρχονταν από τον εγκέφαλο του κάθε μαθητή.
Τα ευρήματά τους ήταν εκπληκτικά.
Είχαν έτσι αποδείξει ότι το αριστερό μέρος του μυαλού χειρίζεται τις ακόλουθες δραστηριότητες:
(α) Λογική
(δ) Αλληλουχία
(β) Αριθμούς
(ε) Ανάλυση
(γ) Λέξεις
(ζ) Γραμμικότητα
και άλλες παρόμοιες δραστηριότητες.
Το δεξί μέρος του μυαλού, χρησιμοποιείται για τα ακόλουθα:
(α) Ρυθμό
(δ) Διαστάσεις
(β) Χρώματα
(ε) Μουσική
(γ) φαντασία
(ζ) Όνειρα
και άλλες παρόμοιες δραστηριότητες.
Ακόμη πιο σημαντική ήταν η ανακάλυψη του Ornstein. Αν κάποιος ο οποίος έχει συνηθίσει να χρησιμοποιεί το ένα μέρος του μυαλού του, για παράδειγμα το αριστερό και άρα το δεξί μέρος είναι πιο αδύνατο σε σχέση με το άλλο, καταφέρει να διεγείρει και να χρησιμοποιεί το αδύνατο μέρος σε αρμονική συνεργασία με το άλλο μέρος, τότε το τελικό αποτέλεσμα θα είναι μια τρομερή αύξηση των δυνατοτήτων και της αποτελεσματικότητας του μυαλού.
Αυτό είναι μια απόδειξη του γεγονότος ότι αν κάποιος που είναι καλός στα Μαθηματικά και στην ανάλυση στοιχείων (άρα χρησιμοποιεί το αριστερό μέρος του μυαλού περισσότερο), καταφέρει να αναπτύξει και το δεξί μέρος του μυαλού με ασκήσεις που αναφέρονται περισσότερο στο δεξί μέρος (όπως να κάνει μαθήματα χορού, ή να ασχοληθεί με τη ζωγραφική), τότε το τελικό αποτέλεσμα δε θα είναι απλά δύο συν δύο ίσον τέσσερα, αλλά "2+2= 22" και ακόμη περισσότερα. Οι δυνατότητές του θα αυξηθούν κατακόρυφα.
Αν τώρα σκεφτούμε τα μαθήματα που κάνουμε στα σχολεία μας θα βρούμε ότι τις περισσότερες φορές καλλιεργούμε το αριστερό μέρος του μυαλού μας.( π.χ. Μαθηματικά, Ελληνικά, Ιστορία, Οικονομικά, Φυσική, Χημεία, κ.λ.π.). Πολύ λίγες είναι οι ώρες που αφιερώνουμε για τη βελτίωση του δεξιού μέρους του μυαλού μας. (Ζωγραφική, Μουσική, και ρυθμός). Αυτό φυσικά στηρίζεται και στην αντίληψη που δυστυχώς έχει επικρατήσει, ότι αν κάποιος δεν είναι καλός στα Μαθηματικά, Φυσική, Ελληνικά, κ.λ.π., αλλά είναι καλός στη μουσική και στη ζωγραφική, δεν είναι έξυπνος και δεν έχει ικανότητες.
Θα πρέπει λοιπόν να δοθεί μια ισορροπημένη ανάπτυξη του μυαλού με την κατάλληλη διέγερση, όχι μόνο του αριστερού μέρους του εγκεφάλου αλλά και του δεξιού μέρους. Είναι καλό να ενθαρρύνουμε οτιδήποτε έχει σχέση με το ρυθμό, τη ζωγραφική, τη μουσική και τη διέγερση της φαντασίας μας. Αυτό μακροπρόθεσμα θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα στη σωστή ανάπτυξη και βελτίωση της αντίληψης για τα πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας.
Ξεκινησα να τη βλεπω να περιστρεφεται αντιστροφα προς τη φορα των δεικτων... Μετα εστιασα στην αντανακλαση στο δαπεδο οσο πιο συγκεντρωμενα μπορουσα, και αρχισε να περιστρεφεται αντιστροφα...
Το αστειο ειναι οτι δεν μπορω να την κανω να ξαναλλαξει...
Οκ, τα καταφερα... Χρησιμοποιησα την περιφερειακη οραση κοιταζοντας δεξια της εικονας. Υστερα το κολπο με την αντανακλαση αλλαξε εκ νεου τη φορα.
...Ειναι δικη μου.
Ο_Ο
Τελικα η ζωη ειναι γεματη εκπληξεις!
john, πολύ ενδιαφέρον :)
Εγώ όμως που τη βλέπω να γυρίζει και αριστερόστροφα και δεξιόστροφα, δηλαδή με ένα μπλινκ μπορώ να το αλλάξω, μήπως να ανησυχώ; ίου ίου ίουυυυ..
(Είναι μάλλον αργά να τηλεφωνήσω στον ψυχολόγο μου :P)
Θα το ψάξω περαιτέρω πάντως και στο διαδίκτυο καθώς μου χτύπησε καμπανάκι!
ειναι πολυ παλιο...εχω βαλει πολυ κοσμο να μου πει τι βλεπει....οντως ο καθενας βλεπει το δικο του ...εγω βλεπω οτι ποτέ δεν κανει κυκλο σαν να χτυπαει στη μια μερια και να αλλαζει φορα προς τιν αλλη χωρις να ολοκληρωνει τον κυκλο....
Προφανώς και δεν χρειάζεται να ανησυχείς γι' αυτό.
Και προφανώς είσαι από τα άτομα που βλέπουν και τις δύο κινήσεις.
Αυτό πραγματικά το ακούω για πρώτη φορά. Πάντως σε αυτό το forum που συζητήθηκε εκτενέστατα http://tinyurl.com/67pebtd (και κάποιος μπορεί να πάρει πληροφορίες από ένα μεγάλο αριθμό ατόμων) φαίνεται ότι υπάρχουν και αριστερόχειρες που βλέπουν μόνο τη δεξιόστροφη περιστροφή.