Originally Posted by
elisabet
Βρε συ σταμάτα για λίγο και δες τι κάνεις! Εδώ είμαστε όλοι άγνωστοι, ο καθένας μπορεί να λέει την γνώμη του, άλλος μπορεί να είναι επιθετικός, άλλος προσβλητικός...ο καθένας έχει τα θέματα του, τι σε νοιάζει η γνώμη του καθενός; Γιατί πιάνεσαι τόσο πολύ από κουβέντες; Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που σου λέει η Μιλίβα και η Ναταλία, εσύ αφήνεις τον καθένα -και μένα μαζί- να σε επηρεάζει! Όλοι μας το κάνουμε αυτό, όχι μόνο εσύ, δεν είναι κατηγορία αυτό που σου λέω. Κάθε φορά που θυμώνουμε , στεναχωριόμαστε, αφήνουμε την ψυχολογία μας να χαλάσει, είναι γιατί ΕΜΕΙΣ το επιτρέπουμε! Και να το κάνεις αυτό με δικούς σου ανθρώπους κατανοητό. Αλλά να το κάνεις και με αγνώστους...! Δίνεις υπερβολική δύναμη στους άλλους γύρω σου, αυτό προσπαθούμε να σου πούμε όλοι εδώ μέσα και αυτό φαίνεται γιατί αυτό κάνεις και με μας. Και θα συμφωνήσω με αυτό που σου είπε η Ναταλία σε κάποιο ποστ, δεν ξέρω αν το πρόσεξες, που σου είπε οτι της βγάζεις λίγο να σε κάνει "θύμα". Λυπάμαι που στο λέω αλλά τ ίδιο βγάζεις και σε μένα. ΚΙ ίσως ετσι εξηγείται το γιατί όλοι σου φέρονται με τον τρόπο που λες. Δεν ξέρω πως να στο εξηγήσω...βγάζεις μια σιγουριά σε ότι λες που φαίνεται επίπλαστη αλλά προκλητική, είναι σα να φωνάζεις "ειρωνευτείτε με!, πειράξτε με!" Είναι προφανές οτι έχεις περάσει δύσκολα αλλά δίνεις την αίσθηση (δεν σε κατηγορώ, τι αίσθηση δίνεις σε μένα προσπαθώ να σου πω και μπορεί να είμαι λάθος) οτι έχεις κολλήσει εκεί με αποτέλεσμα να τα αντιλαμβάνεσαι όλα σαν επίθεση, είσαι σε μια συνεχή άμυνα σα να προσπαθείς να αποδείξεις ποιος είσαι. Έτσι ακόμα κι όταν ο άλλος δεν έχει τέτοια πρόθεση, στο τέλος καταλήγει να σε ειρωνευτεί κτλ γιατί αυτό περίμενες από αυτόν από την αρχή. ΌΛΟΙ το κάνουμε αυτό, ΟΛΟΙ προκαλούμε με τον τρόπο μας τις συμπεριφορές των γύρω μας. Μπορώ να σου πω πολλά τέτοια παραδείγματα από την δική μου ζωή αν θες.
Δεν είναι παράξενο που το κάνεις αυτό, είσαι πολύ μικρός, κι εγώ στην ηλικία σου χειρότερα έκανα. Αλλά μπήκες σε αυτό το φόρουμ για κάποιο λόγο... δεν έψαξα τα θέματα σου (και δεν θυμάμαι κιόλας τι θέματα έχεις ανοίξει εκτός από αυτό για την νεολαία), αλλά για να μπεις εδώ σημαίνει οτι ζητάς βοήθεια. Ίσως να μην καταλαβαίνεις ακριβώς την βοήθεια που θες, αλλά σίγουρα κάποια βοήθεια ζητάς. Εγώ σε ρωτάω ανοιχτά και χύμα λοιπόν. Τι είδους βοήθεια χρειάζεσαι; Τι θες να ακούσεις από μας; όΤαν βλέπουμε κάτι σε σένα (που μπορεί να σου προκαλεί πρόβλημα στην ζωή σου) δεν θες να στο πούμε; Θες να μόνο να σου λέμε πόσο δίκιο έχεις και πόσο σε έχουν αδικήσει; Εγώ σου δίνω τον λόγο μου, μπορώ να το κάνω κι αυτό αν θες, αλλά δεν θα σε βοηθήσει πουθενά. Ξεσπάς λίγο προσωρινά αλλά τίποτα δνε λύνεται με αυτόν τον τρόπο. Και νιώθω οτι ζητάς κάτι παραπάνω κι ας μη το λες με λόγια.
Δεν είσαι ούτε κακός ούτε τίποτα από αυτές τις σαχλαμάρες που σου χουν πει. Είσαι πληγωμένος και μπερδεμένος αυτή τη στιγμή κι έχεις συσσωρεύσει τόσο θυμό που δεν ξέρεις που να τον ξεσπάσεις και τελικά καταλήγεις να γίνεσαι αυτά για τα οποία σε κατηγορούν. Σκέψου το κι έτσι δηλαδή. Παρτο λίγο εγωιστικά. Σε λέει ο άλλος κομπλεξικό και κακό. Θες να είσαι έτσι; Τρίψτου στη μούρη οτι δεν είσαι, όχι με τα λόγια, με τις πράξεις σου!
Και θα σου πω κι ένα τελευταίο κι αν θες άκουσε με. Έχεις σκεφτεί να πας σε ψυχολόγο; Δεν ξέρω σε ποια πόλη σπουδάζεις, αλλά στη σχολή σου ίσως να έχει δωρεάν ψυχολόγους που μπορείς να πας και να μιλήσεις για όλα αυτά. Πιστεύω πως θα σε βοηθήσει και θα σου δείξει μια άλλη οπτική χωρίς να νιώθεις οτι σου επιτίθεται. Γιατί βλέπω οτι από μας εδώ, με όσο καλή πρόθεση κι αν σου μιλάμε , τα νιώθεις όλα σαν επίθεση και μπορεί να χεις δίκιο, εμείς δεν είμαστε ψυχολόγοι, ίσως να μην ξέρουμε τον τρόπο να σε βοηθήσουμε.