κ ποιος ειπε οτι με το διαιτολογο δε χανεις γρηγορα? 1 κιλο τη βδομαδα κ καθαρο λιπος ειναι ιλιγο? :)
Printable View
κ ποιος ειπε οτι με το διαιτολογο δε χανεις γρηγορα? 1 κιλο τη βδομαδα κ καθαρο λιπος ειναι ιλιγο? :)
Σκεφτομαι να παω, δεν εχω να χασω τιποτα, θα μου κανει καλο
στη φαση που ειμαι τωρα, θα παρω και τα πανω μου.
Πρεπει να κανω και λιπομετρηση να δω που βαδιζω και τι πρεπει να κανω..
Quote:
Originally posted by badgirl11
Καθολου λιγο δεν ειναι ισα ισα.
Αν χανω ενα κιλο το μηνα θα ειμαι σουπερ.
Η φιλη μου παντως που πηγαινε προ εγκυμοσυνης της,
εχανε σταθερα 6 κιλα το μηνα.
κοιτα στο διαιτολογο χανεις 10% του βαρους σου...τωρα αν το ζητησεις θα σου δωσει πιο μαζεμενο διαιτολογιο κ αντε να χασεις 200-300 γρ. παραπανω τη βδομαδα...απλα οι διατολογοι, κ πολυ καλα κανουν, θελουν να χανεις καθαρο λιπος...κ δε γινεται παραπανω απο αυτο...
τετη ειναι αρκετα καλη ιδεα να πας σε εναν ειδικό!
ετσι θα ξερεις αν ειναι σωστη η πορεια σου, να δεις τα εμποδια που υπάρχουν στο δρομο σου και να τα αντιμετοπίσεις! Εμενα με συμβουλευει ο γυμανστης μου, που ειναι και διατροφολογος και με βοηθα παρα πολυ αυτο. Ειναι καλο να ξερεις πως εχεις καποιον κοντα σου και μπορει να σου δωσει τη σωστη συμβουλη....
αχ κοριτσια εμαθα νεα στη δουλεια και ειμαι τοσο χαρουμενη!!!! αχ!!!!!!!!!!!
λεω να την ξεκινησω την εν λογω διαιτα μπας και τις τελευταιες μερες μονο ισορροπημενη δεν εινει η διατροφη μου.
για να καταλαβω μπορω να τρωω οτι θελω αρκει να είναι πχ απο τις 9 το πρωι μεχρι τις 2 το μεσημερι?
δεν υπαρχει αλλος περιορισμος?
οσοι τη κανανε βλεπουν αποτελεσματα?
ε, όχι και ό,τι θες.Quote:
Originally posted by irenep
λεω να την ξεκινησω την εν λογω διαιτα μπας και τις τελευταιες μερες μονο ισορροπημενη δεν εινει η διατροφη μου.
για να καταλαβω μπορω να τρωω οτι θελω αρκει να είναι πχ απο τις 9 το πρωι μεχρι τις 2 το μεσημερι?
δεν υπαρχει αλλος περιορισμος?
οσοι τη κανανε βλεπουν αποτελεσματα?
αν πλακώσειες τις πίτσες και τα λουκάνικα μια χαρά κιλάκια θα πάρεις.
γενικά αν προσλαμβάνεις περισσοτερες θερμίδες απ όσες καταναλώνεις θα πάρεις κιλά.
Απλή φυσική.
καλα αυτο το ξερω απλως ρωταω πχ πρεπει να μειωσω τους υδατανθρακες ή δεν εχει σημασια?
την εχεις δοκιμασει?
δεν την έχω δοκιμάσει απλα αυτο πουδιάβασα απο κάπιον που εμπιστευομαι αρκετα ειναι οτι ακολουθεις κανονικότατα το σωστο διατροφικο σου προγραμμα (λιγο απ όλα - μειωμένες θερμίδες) απλα μεταβάλλονται κάπως οι ώρες των γευμάτων.
να σε ρωτησω κατι ακομα? ο γνωστος σου που εμπιστευεσαι ειδε αποτελεσματα αμεσα?πχ απο την πρωτη εβδομαδα?
σορρυ αν σε κουραζω αλλα τον τελευταιο καιρο τα εχω κανει θαλασσα και τα βλεπω ολα μαυρα.
οχι καλε! συγ΄γραφέας βιβλίων διατροφης ειναι
ο tom venuto.
και φυσικα δεν ειναι αυτος που πιστευει σε "διαιτες" σε γρήγορα αποτελέσματα και λοιπες μαλακιδιουλες.
οκ.το ομολογω.ειμαι ξανθια.θα την ξεκινησω απο τωρα κιολας.
και ελπιζω τουλαχιστον να εχω αποτελεσματα .
σε ευχαριστω και αν εχεις να μου δωσεις και καποια συμβουλη ακομα που θα με βοηθησει ειναι πραγματικα ευπροσδεκτη.
καλυτερα να σου πουν οι άλλες κοπελες, εγω δεν την ακολουθω, οπότε δεν ξερω και πολλά πραγματα.
Η καλύτερη συζήτηση που έχει γίνει ποτέ στο φόρουμ κορίτσια :)
Ο Τομ πάντως θεωρείται κάτι σα μεσσίας για τους μποντιμπιλντεράδες. Από άποψη γυμναστικής είναι όντως φοβερός.
Device αν εχεις φιλο τον τομ κ δε μου τον συστησες πεθανες! :D:D
Λοιπον ο Βενουτο πρεπει ναναι κορυφη, εγω εμπιστευομαι αυτους που τον εμπιστευονται, αρα εμπιστευομαι κ τον ιδιο...
Οντως οι μποντυμπιλντερς τον εχουν ευαγγελιο, τουλαχιστο αυτοι που εγω ξερω.
Οσο για τις νηστειες, καλως ηρθες irene,οχι δεν τρως ο,τι θελεις...
ισα ισα πρεπει να προσεχεις πολυ τι τρως ωστε να κρατηθεις να κανεις νηστεια...
Παντως εμενα με βοηθουν πολυ ψυχολογικα ακομα κ οταν τρωω ο,τι ναναι...
Δες το πρωτο πρωτο μηνυμα στο τοπικ αυτο, διαβασε τα διαφορα ειδη νηστειας που υπαρχουν κ για την συνεχεια εδω ειμαστε!
Παω να ξαναποσταρω διαφορα για νηστειες απο αλλο φορουμ, να ενημερωθεις...
Τα παρακατω ειναι απο εδω : http://www.bodybuilders.gr/data/main...TOPIC_ID=13557
"Ήθελα καιρό να γράψω κάτι γι'αυτό το θέμα καθώς και για τις υπάρχουσες αντιλήψεις που μπορεί να έχουμε όλοι πάνω στο θέμα της διατροφής και κυρίως του χρονισμού των γευμάτων.
Όλοι μας ξέρουμε και έχουμε διαβάσει ότι ο καλύτερος τρόπος-αν όχι ο μοναδικός- για να τρεφόμαστε είναι μικρά γεύματα ανα τακτά χρονικά διαστήματα(2,5-3ώρες)είτε θέλουμε να αποκτήσουμε μυική μάζα ή να χάσουμε λίπος.Όλοι μας έχουμε ένα συνεχές άγχος ότι χάνουμε μυικό ιστό αν παραλείψουμε ένα γεύμα ή ότι επιβραδύνουμε τον μεταβολικό μας ρυθμό.Έτσι υιοθετούμε πολλές φορές καταναγκαστικές διατροφικές συνήθειες τρώγοντας ενώ δεν πεινάμε,κουβαλώντας γεύματα μαζί μας κτλ...Τίποτα από όλα αυτά όμως δεν ισχύει(κατα ένα βαθμό)...
Η μέθοδος ΙF(intermittent fasting-διαλλειματική νηστεία) δεν είναι μια δίαιτα αλλά ένας άλλος τρόπος χρονισμός των γευμάτων.Ουσιαστικά κάνουμε μια ΄΄νηστεία΄΄(δεν καταναλώνουμε τπτ)για 16ώρες(θα αναλύσω αργότερα γιατί μόνο 16 ώρες και όχι παραπάνω) και έχουμε ένα παράθυρο 8 ωρών για να καταναλώσουμε την τροφή μας.Υπάρχουν και άλλα παρόμοια πρωτόκολα όπως η δίαιτα του πολεμιστή(warrior's diet)και άλλα πιο extreme όπως το eat/stop.Μιας και μιλάμε όμως για bbing εμφανίζουν πρακτικές δυσκολίες και δε θα αναφερθούμε εδώ σε αυτά.
Τεχνική ανάλυση της μεθόδου:
Με τη μέθοδο ΙF τις πρώτες 16 ώρες δεν κατάναλώνουμε τπτ εκτός απο ροφήματα τα οποία δεν περιέχουν θερμίδες πχ καφε,τσαικτλ(Μετά τις 16 ώρες το υπατικό γλυκογόνο μειώνεται υπερβολικά και εξαντλέιται γύρω στις 24 ώρες).Τις επόμενες 8 ώρες καταναλώνουμε κανονικά τα γεύματά μας τα οποία μπορεί να είναι 2 ή 3 ανάλογα με το πως βολεύει τον καθένα,αρκέι να φτανει ς ημερήσιες θερμιδικές του ανάγκες.Τις ημέρες προπόνησης το ένα γεύμα είναι preworkout και τα υπόλοιπα postworkout.Tις ημέρες που δεν έχουμε προπόνηση μειώνουμε τους υδατάνθρακες καθώς δεν έχουμε τόσες πολλές ενεργειακές απαιτήσεις και αυξάνουμε τα καλά λιπαρά.Βασιζόμαστε κυρίως σε στερεά τροφή και όχι τόσο σε συμπληρώματα.
Tα πλεονεκτήματα αυτής της μεθόδου:
H μέθοδος αυτή μαζί με μια ισορροπημένη διατροφή αυξάνει την αντίσταση στις ασθένειες,προάγει τη μακροζωία,και βοηθάει στην εγκεφαλική υγεία διεγείρωντας την παραγωγή νευρώνων από τα βλαστοκύτταρα.
Πολλοί έχουμε την εσφαλμένη εντύπωση ότι αν δεν ακολουθούμε συχνά μικρά γεύματα έχουμε πτώση στο μεταβολισμό μας.Κάτι τέτοιο δεν ισχύει και μάλιστα μέσα από έρευνες,μικρής διάρκειας νηστεια(<72ώρες) δεν οδηγεί σε μείωση του μεταβολικού ρυθμού/θερμοκρασία σώματος στους ανθρώπους.Η υψηλή συχνότητα γευμάτων δεν αυξάνει το μεταβολισμό,ούτε η μικρή συχνότητα τον μειώνει.Ερευνητές έβαλαν ανθρώπους να νηστέψουν για 72 ώρες,χωρίς να βρούνε καμία διαφορά(πτώση) στο μεταβολικό ρυθμό ύστερα από 12 και 72 ώρες.Οι 72 ώρες είναι 3 μέρες!χωρίς φαγητό και πάλι δε βρήκαν καμία πτώση στο μεταβολισμό.Αντίθετα βρήκαν μια ελαφρά αύξηση κατά τις αρχικές 36ώρες,η οποία ίσως οφείλεται στην νορεπινεφρίνη καθώς το σώμα κινητοποιεί extra ενέργεια όταν η τροφή είναι σπάνια.Αυτό ίσως αποτελεί και εξέλιξη του ανθρώπου ανάμεσα στους αιώνες.Μπορείτε να φανταστείτε τον άνθρωπο των σπηλαίων να είναι ληθαργικός και αργός ένώ ψάχνει να βρει φαγητό για να μην πεθάνει?
Κάποιες από τις σχετικές έρευνες-θα ακολουθήσουν και άλλες πιο κάτω:
http://journals.cambridge.org/action...ne&aid=1812308
http://www.ajcn.org/cgi/content/full/71/6/1511
Tα οφέλη αυτής της μεθόδου σε συνδιασμό με άσκηση:
-Αυξημένη ινσουλινοευαισθησία και καλύτερη απορρόφηση θρεπτικών συστατικών σε συγκριση με περισσότερα γεύματα.Ο bigsteve είχα διαβάσει σε ένα post του αν θυμάμαι καλά ότι πρότεινε κάποιες μέρες μικρότερη λήψη πρωτείνης καθώς και κυκλική λήψη της για να ξεγελάμε τον οργανισμό και να έχει καλύτερη απορρόφηση.Πότε μας φαίνεται πιο πιθανό ο οργάνισμός να απορροφήσει κάτι καλύτερα?όταν αυτο του παρέχεται συνεχώς η όταν του το στερούμε για κάποιο χρονικό διάστημα και ύστερα του το προσφέρουμε?
Επιπλέον οφέλη στην υγεία τα οποία ανέφερα πιο πάνω καθώς και στα λιπίδια του αίματος(επιστημονικα αποδεδειγμένα)
-Πιθανότητα μείωσης του σωματικού λίπους και αύξησης της μυικής μάζας μέσω της κυκλικής λήψης θερμίδων.
-Αυξημένη συγκέντρωση,ενέργεια και παραγωγικότητα κατά τη διάρκεια της νηστείας
-Αυξημένος μεταβολικός ρυθμός.Σε αντίθεση με ότι πιστεύουν οι περισσότεροι
-Μειωμένη διάθεση για φαγητό.Ιδιαίτερα καλό αν κάποιος έχει πρωταρχικό στόχο την απώλεια λίπους
Σχετικές έρευνες και βιβλιογραφία:http://www.pnas.org/content/100/10/6216.full#ref-6
H μέθοδος αυτή δεν είναι η απόλυτη λύση για απόκτηση μυικής μάζας ή απώλεια λίπους.Όπως κάποιοι προτιμούν δίαιτα υψηλών υδατανθράκων και άλλοι χαμηλών,έτσι και κάποιοι προτιμούν μικρότερα και συχνότερα γευματα και άλλοι λιγότερα.Και εδώ οι θερμίδες ΜΕΤΡΑΝΕ."
να το τονισω σε περίπτωση που δεν το κατάλαβε κάποια
"Και εδώ οι θερμίδες ΜΕΤΡΑΝΕ"
σε ευχαριστω badgirl11. δεν γνωριζα τιποτε απο ολα αυτα.
ιρενε εδω ειμαστε οι κοπελες κ τα συζηταμε οποτε θες...αυτο το κειμενο εστω κ απο αλλου μου φαινεται παρα πολυ ενημερωτικ, κ γω προσφατα το διαβασα, ενω ηδη εκανα νηστειες...
Δεν ειναι τιποτε φοβερο, απλα βρισκεις ποιες ωρες σε βολευει να τρως πρωτο γευμα κ τελευταιο, ενδιαμεσα κανεις ολα τα γευματα σου κανονικα, κ μετα το τελευταιο γευμα το ραβεις ωστε να βγουν καποιες ωρες νηστειας...οι οποιες πρεπει ναναι συγκεκριμενες...
[b]Στις δινω σε επομενο μηνυμα απο την forty (αλλη κοπελα που εχασε τα κιλα κ μπαινει να δει τι κανουμε κ φευγει, οχι εμεις δεν της κραταμε κακια αλλα μας λειπει :D κ ζηλευουμε τα κιλα! :P )
to ebook που λεει στην τελευταια φραση μπορεις να το κατεβασεις να το διαβασεις (στα αγγλικα ειναι) κ ο,τι λεει μεσα εσυ να το φανταστεις για οσες ωρες επιλεξεις να τρως...Quote:
Originally posted by forty
Το IF (διαλλειματικη νηστεια) δεν ειναι καποια διαιτα αλλα ενας τροπος να βαλουμε σε ενα χρονικο πλαισιο τα γευματα μας.
υπαρχουν διαφορα μοντελα IF ....19 ωρες νηστεια + 5 ωρες γευματα ....16 ωρες νηστεια + 8 ωρες γευματα....15 ωρες νηστεια + 9 ωρες γευματα.
Εγω ξεκινησα αυτο που κανεις νηστεια 16 ωρες.Αρχισα το πρωι στις 11 το πρωτο γευμα και το τελευταιο στις 7 το απογευμα.Σιγα σιγα θελω να το αλλαξω σε 12-8 και αν τα καταφερω 1-8
εδω ενα e-book http://www.fast-5.com/Fast-5-ebook100.pdf για το fast-5 που ειναι 19 ωρες νηστεια και 5 ωρες τα γευματα
Πχ για αρχη μπορεις να τρως σε ενα παραθυρο 9 ωρων, πχ 11 πρωι εως 8 βραδυ, αν το κανεις αυτο τοτε θεωρειται οτι εκανες 15 ωρες νηστεια.
Πριν τις 11 το πρωι μπορεις να πιεις καφε χωρις θερμιδες, δηλ. χωρις ζαχαρη, αψεφηματα, ροφηματα, οτιδηποτε δεν εχει θερμιδες...μετα τις 8 το βραδυ κανεις ακριβως το ιδιο...
Αναμεσα τρως οτιδηποτε θελεις αρκει να αρχιζεις τα γευματα σου με ενα θρεπτικο πρωινο κ να τα τελειωνεις με ενα σωστο βραδυνο που θα σε κρατησει να μη πεινας...
Ο σκοπος δεν ειναι να πεινας, ισα ισα, να χορταινεις αλλα να μη τρως απο μια ωρα κ μετα που εσυ θα επιλεξεις, ωστε να δωσεις στον εαυτο σου την ευκαιρια να αποοτοξινωθει ο καυμενος...
Επισης δε χρειαζεται να το κανεις καθε μερα αλλα οποτε νιωθεις εσυ οτι το χρειαζεσαι...
Τελος υπαρχουν απειρες επιλογες για το ποτε τρως κ ποτε οχι, εσυ θα το καθορισεις...αρκει οι ωρες που δεν τρως να ειναι 15 ή 16 ή 19...
καλησπερα σας και παλι!!
λοιπον, τα σημερινα...
πρωι μετα απο 14 ωρες νηστεια
τοστ γαλοπουλα-τυρι
1 χυμο 250ml
μεσημερι
μισο στοιθος κοτοπουλο + 2 μικρες βραστες πατατες
απογευμα 1 ποτηρι φυσικο χυμο πορτοκαλι
γυμναστηριο
50' διαδρομο
40' οργανα χερια-ποδια
30΄ κοιλίακους
καλα νομιζω ε?
Γεια σου ρε bad ντασκαλαααααα μας!
χιχι
χαχαχαχ πιδι μ μη μιλας εν ωρa μαθηματος! :D
Μαλιστα κυρια.
ti kala vre mtsek...τωρα νιωθω τυψεις που πηγα αργα τζιμ κ δε ρολαβα να τα κανω ολα! χαχαχαχ
ποιος?
τζιμ= gym ειναι ο νεος μου γκομενος :D
ρολαβα = προλαβα... χαχαχαχ
εγω κλασικα το εκλεισα το γυμναστηριο!!!
χιχι
11 κλεινει και εφυγα με τη κολλητη μου 11,15...
:)
τελικα τι μπορει να σου κανει η καλη διαθεση βρε φιλεναδα.....
σημερα εμαθα υπεροχα νεα για τη δουλεια μου και εχω ανεβει παρα πολυ ψυχολογικα!!!
πηγα με χαρα στο γυμναστηριο! εκαναα τις ασκησουλες μου και ουτε που καταλαβα πως περασε η ωρα!!! τελεια!
το διαβασα σε αλλο τοπικ αλλα σκεφτηκα οτι θα μας πεις κ δω τα ευχαριστα κ δε σχολιασα :)
για πες για πες μπα ςκ ανεβουμε κ μεις με σενα!
Quote:
Originally posted by badgirl11
τζιμ= gym ειναι ο νεος μου γκομενος :D
ρολαβα = προλαβα... χαχαχαχ
χθες παντως με τα ουζα τα εγραφες καλυτερα!
μουχαχαχα!
πλακκα πλακα! ε ειμαι κουρασμενο μωρε το καμμενο ουφ...πω ποιος παει σπιτι τωρα για μπανιο ρε γμτ
Μπραβο βρε καλη μου, αντε επιτελους να νιωσεις καλυτερα κι εσυ!
Μονο με νερα την εβγαζες τοσες μερες!:P
πωπω λυτρωθηκες μτσεκακι! αντε να σε δουμε να λαμπεις επιτελους!
πλακα πλακα με νερα τη βγαζω τοσες μερες.... και οντως λυτρωθηκα! ελπιζω ολα να πανε καλα γιατι οπως ειπα και στην προησταμενη μου το πρωι, δεν εχω αλλες ψυχικες αντοχες να αντιμετωπισω την κατασταση.... αν συνεχιζα να ειμαι εκει για λιγο ακομα ή θα κατερρεα ή θα εφευγα απτη δουλεια...
καλα δεν μπορουσες να τη "διωξεις απο τη ζωη σου? τι ρωταω τωρα ε...
Τωρα ομως θα ηρεμησεις ρε κοριτσακι ναι?
Αφου τωρα ειναι εφικτο να την αποφευγεις ολα θα καλυτερευσουν.
Μην δινεις σημασια πια.
Μη φρικάρεις, γράψτους κανονικά. Ο μικρός δεν είναι 5 χρονών για να εχει το ακαταλόγιστο. Ας σεβόταν αυτός την συγγένεια σας.
Έχω και μια ερώτηση, όταν βγαίνουν που τον πάει στο λούνα παρκ; Του παίρνει και μαλλι της γριάς :)
Quote:
Originally posted by Danai20
Μη φρικάρεις, γράψτους κανονικά. Ο μικρός δεν είναι 5 χρονών για να εχει το ακαταλόγιστο. Ας σεβόταν αυτός την συγγένεια σας.
Έχω και μια ερώτηση, όταν βγαίνουν που τον πάει στο λούνα παρκ; Του παίρνει και μαλλι της γριάς :)
+1
χαχαχαχαχ ωραιο!
αυτο ηθελα.. να φυγω απο εκει.. να μη τη βλεπω.. να μην την ακουω... να μη μαθαινω νεα... για να παψω να σκεφτομαι την ολη κατασταση, να μην ασχοληθει κανεις ξανα μαζι μου χωρις λογο... και να ασχοληθω με τα δικα μου
δε μπορω να φανταστω την εξοδο τους... αυτος ειναι 17 αλλα διχνει μικρος ουτε μουσια δεν εχει βγαλει κ η αλλη ειναι 30 και τα διχνει κ με το παραπανω.....
τι να πω, απορω απλα...
Quote:
Originally posted by Danai20