Και εγώ έτσι νομίζω.Εάν ήταν κάτι σοβαρό θα με κρατούσαν στο νοσοκομείο.Το θέμα είναι οτι δεν μπορώ να ζήσω με αυτό.Θέλω να φύγει για πάντα και να μην έχω το άγχος σε όλη μου τη ζωή οτι θα το ξαναπάθω.Ούτε χάπια θέλω να πάρω απο τα 23 μου.
Printable View
Και εγώ έτσι νομίζω.Εάν ήταν κάτι σοβαρό θα με κρατούσαν στο νοσοκομείο.Το θέμα είναι οτι δεν μπορώ να ζήσω με αυτό.Θέλω να φύγει για πάντα και να μην έχω το άγχος σε όλη μου τη ζωή οτι θα το ξαναπάθω.Ούτε χάπια θέλω να πάρω απο τα 23 μου.
Αδερφε εγω ειμαι 45 και ζω μια ζωη με το φοβο. Μιλα ξεκαθαρα με το γιατρο σου , αν χρειαστει δες και δευτερο αλλα καποιον που να του εχεις εμπιστοσυνη και οτι σου πουν κανε μην μεινεις πισω απο φοβο μην κανεις το λαθος μου
Προσπαθώ φίλε Νίκο.
Γεια σας παιδια!Διαβαζω τον διαλογο σας,Johnc φυσικο ειναι να φοβηθηκες....εμεις τον εχουμε ζησει πολλες φορες τον φοβο με την καρδια,ειναι ενα πλεον με το πετσι μας!Ακου τον Νικο,βασανιζεται χρονια & ειναι αληθινος μαχητης,οπως ολοι που ζουμε αυτες τις βασανιστικες καταστασεις!Ας εχουμε πιστη Στον Κυριο, να μας δινει δυναμη να μπορουμε να το αντιμετωπιζουμε!Σας ευχομαι Καλη Ανασταση!
PANH πήγα στον γιατρό μου σήμερα.Κάναμε ένα καρδιογράφημα πάλι και ήταν καλό.Κάποιες έκτακτες έχω αλλα όλη την ημέρα.Μου έβαλε χόλτερ και θα πάω αύριο να δούμε τι γίνετε.Μου είπε οτι εάν παθαίνω υπερκοιλιακή 1 φορά το χρόνο το αφήνουμε ως έχει αλλιώς θα μιλήσουμε για αμπλέισον για να μην βασανίζομαι ψυχολογικά ! Καλή ανάσταση !!!
Γειά σου φίλε μου!!
Να είσαι καλά, είμαι και γω παθών και σε καταλαβαίνω απόλυτα, και μάλιστα σε πανικό εχω βαρέσει 200άρες και νόμιζα οτι απλά λέω αντίο και είχα αφεθεί αλλά μετά απο μερικά λεπτά κατεβηκαν οι σφυγμοί..
Σε κρίση πανικού το έπαθες αυτό? Η απο μόνο του?
πως διάολο θα καταλάβω αν παθαίνω υπερκοιλιακές κι εγω να προσέχω?
Το πάθαινες απο μικρός?Το είχες ξαναπάθει?
Φίλε Μάνο καλημέρα.Δεν το έπαθα σε πανικό.Στα καλά καθούμενα άρχισε και μετά έπαθα πανικό.Για να καταλάβεις εάν είναι υπερκοιλιακές είναι λίγο δύσκολο.Πρέπει την ώρα που παθαίνεις την ταχυκαρδία να την καταγράψεις σε καρδιογράφημα-χόλτερ.Το έω πάθει ξανά αλλα όχι τόσο έντονα.Σταματούσε απο μόνο του.Αυτη την φορά ήταν πολύ έντονο και πήγα νοσοκομείο για να το σταματήσουν.
Καλημέρα Γιάνη, ελπίζω να είσαι καλύτερα.
Να φανταστείς χθές αφού διάβασα οτι έγραψες μου μπήκε η ιδέα οτι κάτι τρέχει και με μένα, και δεν έκλεινα μάτι.
Ευτυχώς πήρα το πρωί το γιατρό μου που είναι καλός άνθρωπος και μου είπε οτι ακόμα και οι υπερκοιλιακές οταν δεν υπάρχει σοβαρο υπόστρωμα ,είναι ακινδυνες..
Ναί Μάνο δεν είναι υπάρχει άμεσος κίνδυνος με τις υπερκοιλιακές-κολπικές αρρυθμίες.Πήγα πρίν λίγο στον καρδιολόγο μου και μου έβγαλε το χόλτερ.Τώρα περιμένω τηλέφωνο για να μου πεί τι γίνεται.Το μόνο που μου είπε είναι οτι έχω κατα μέσο όρο 90-110 παλμούς μέσα στην ημέρα το οποίο δεν είναι καλό.(Αν και εγώ μετράω 65-75).Θέλω να απαλλαγώ απο τις αρρυθμίες μια για πάντα.Εσύ επειδή έχεις ταχυπαλμία δεν σημαίνει οτι έχεις υπερκοιλιακές.Μπορεί απλά απο το άγχος σου να ανεβάζεις παλμούς.Στις υπερκοιλιακές μιλάμε για 170 μεχρι 300 παλμούς.Εγώ έπιασα μέχρι 207.
Johnc , εχεις δοκιμασει να αρχισεις καποιο αθλημα ή αεροβικη ασκηση?
Παλιότερα έκανα κικμποξινγκ και γενικά άθληση.Τώρα δεν νομίζω πως πρέπει να κάνω μέχρι να δούμε απο πού προέρχεται η υπερκοιλιακή ταχυκαρδία.Ο γιατρός μου είπε πως το άγχος προκαλεί έκτακτες αλλα υπερκοιλιακές όχι.Είναι καθαρά παθολογικό.Γίνεται ουσιαστικά κάποιο βραχυκύκλωμα μέσα στους κόλπους της καρδιάς.
Βγήκαν τα αποτελέσματα του χόλτερ.Έκανα μόνο 20 έκτακτες.Ο γιατρός είπε οτι οι έκτακτες δε μας ενοχλούν.Θα δούμε αν ξαναπάθω υπερκοιλιακή και βλέπουμε !
Μονο 20 μια χαρα σε βρισκω. Εγω εγραψα 600
Όντος Νίκο 20 δεν ειναι τίποτα.Γενικά έχω γύρω στις 100 την ημέρα.Το θέμα μου είναι η υπερκοιλιακές ταχυκαρδίες και όχι οι έκτακτες.Αυτό είναι το άγχος μου.Φοβάμαι μην το πάθω στην μέση του πουθενά..Αν το πάθω τι κάνω?...
Φίλε μου οι έκτακτες είναι αστείες...Ακου 20...Είχα 220 εγώ στο τελευταίο χολτερ, 180 υπερκοιλιακες και καμμιά 40ριά κοιλιακές.
Μήπως δεν ήταν υπερκοιλιακή η ταχυκαρδία σου και το καρδιογράφημα το είδε κανένας ειδικεύομενος?
Μέσος ορος ρυθμού?
Υπερκοιλιακές έχεις μικρές?
Φίλε Μάνο γενικά έχω γύρω στις 20-100 έκτακτες την ημέρα(κοιλιακές και κολπικές),την ημέρα του χόλτερ απλά έπαθα μόνο 20.Τις προάλλες έπαθα υπερκοιλιακή ταχυκαρδία ή αλλιώς κομβική ταχυκαρδία επανεισόδου και την σταμάτησαν στο νοσοκομείο με αδενοσίνη.Εγώ αυτό φοβάμαι.Την υπερκοιλιακή.Όχι τις έκτακτες.Έχω φτάσει σε σημείο που οι έκτακτες δε με ενοχλούν καθόλου .Ειλικρινά.Φοβάμαι μην πάθω πάλι την ταχυπαλμία σε κανένα απόμερο μέρος(καθημερινά βρίσκομαι εκτός Θεσσαλονίκης).
Μέσος όρος ρυθμού 90-110 έδειξε το χόλτερ.
Το καρδιογράφημα το είδε ο καρδιολόγος μου(οικογενειακός φίλος και γιατρός).Είναι καλός γιατρός.
Σου είπαν αν το προκαλεί το άγχος?
Μήπως αγχώθηκες πολύ γι αυτό σε ρωτάω..Και γω τα φοβάμαι πολύ τ απόμερα μέρη απο τότε που μου βγήκαν οι ταχυκαρδίες και οι αρρυθμίες.
Επίσης μια φορά πήγαινα και γω νοσοκομείο και επειδή νιώθω οτι με κοροιδευε η καρδιά μου με τρελλό καρδιοχτυπι μολις μπήκα στο νοσοκομείο επεφταν οι σφυγμοί και δεν μπόρεσα να δώ τι είχα δυστυχώς.
Μου εδωσαν και ενα ζαναχ.
Φίλε μάνο ο καρδιολόγος μου,μου είπε πως τις έκτακτες μπορεί να τις προκαλέσει το άγχος αλλα την υπερκοιλιακή δεν μου την προκάλεσε το άγχος.Εκείνη την ημέρα μάλιστα μόλις είχα κατέβει απο το αμάξι και πήγα στο μαγαζί ενός φίλου.Ημουν μια χαρά και με έπιασε εντελώς ξαφνικά.Ξεκίνησε σαν πολλές έκτακτες μαζί και στη συνέχεια εξελίχθηκε σε υπερκοιλιακή ταχυκαρδία.Γίνετε απλά ένα βραχυκύκλωμα στους κόλπους τις καρδίας(η λίγο πιο κάτω απο τους κόλπους).
Μακάρι να γίνουμε καλά!
Γεια σας... ειμαι καινουργιος εδω...βρηκα το φορουμ τυχαια ψαχνοντας,κι εγω τα ιδια με εσας,αυριο ειναι η τριτη ημερα που θα παρω το concor,πηγα εκανα triplex και holder. το triplex βγηκε οκ,αλλα ο καρδιολογος μου ειπε πως στο holder ειδε εκτακτες πιο πολυπλοκες,που δεν ειναι απο αγχος,τωρα οτι και να πω ειμαι ασχετος....
θα με βοηθησει το φαρμακο αυτο,γιατι και εχθες και σημερα ενιωσα την καρδια μου να φτερουγιζει.
παιδια διαβαζω μηνηματα εδω,που λεω,κοιτα δεν το παθαινω μονο εγω...
Ξεκινησαν οι κρισεις πανικου πριν 3 χρονια,αλλα αυτο με το κενο στην καρδια το φτερουγισμα,αυτη η αισθηση που πιο ασχημη δεν υπαρχει την ενιωσα την παραμονη της Πρωτοχρονιας πρωτη φορα και πηγα Ευαγγελισμο και μου εκαναν καρδιογραφημα και μου ειπαν πως ειναι μοναχα αγχος και δεν εχω τιποτα,μετα απο 5 μερες παλι πιο δυνατα παλι νοσοκομειο και παλι τα ιδια,πηγα σε ιατρειο ιδιωτικο και μου εγραψε παλι εξετασεις και holder και ξεκινησα το χαπι αυτο,αλλα γενικα τον τελευταιο καιρο δε νιωθω καθολου καλα....
Φιλε το concor το παιρνω κι εγω εδω και ενα χρονο. Ειναι b αναστολεας και σχετικα ελαφρυ. Ποσο παιρνεις;;;
Καλησπερα, Νικο παιρνω 1 το πρωι 5αρι. σημερα ειναι τριτη μερα. παντως νιωθω καπως,ειδικα την πρωτη ημερα,αλλα και σημερα. δεν ξερω περιεργα με κανει...αν και μου ειπε οτι ειναι της καρδιας ηρεμιστικο...
Προφανως στο δινει για προληψη η κανονικη δοσολογια ειναι 10 mg. Καλο κανει παντως και μου ειπε ο γιατρος μου οτι το πινει και ο ιδιος προληπτικα. Εγω πινω αλλα οι αρρυθμιες δεν λενε να με αφησουν. Σημρα εχω διαλυθει καθε 3 παλμους εχω μια εκτακτη
Ναι,δεν ξερω μπορει να ειναι καλο μα με εχει κανει καπως. ειδικα την πρωτη ημερα,ημουν πολυ χαλια μα και σημερα που ειναι 3-4 μερα.
νιωθω χαλια,κρυωνω και ορεξη μηδεν. τα ειχες κι εσυ αυτα?
ακομα και με το φαρμακο δεν σου παιρνανε? εγω την πρωτη ημερα ειχα,ενιωθα την καρδια μου να φτερουγιζει,αλλα σημερα οχι τοσο,πολυ λιγο μπορω να πω,μα λες και ειναι ηρεμιστικο κανονικο νιωθω και οχι της καρδιας,οπως μου ειπε....ο γιατρος
Κοιτα ριχνει καπως τους παλμους και την πιεση ποσο εχεις;
Γεια σας παιδια... ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ. Να ειστε καλα,με υγεια ευχομαι....
Νικο οσο για την πιεση δεν ξερω καν. δεν εχω ασχοληθει τοσο πολυ τελευταια. τι να πω?
παλια με τις κρισεις πανικου που πηγαινα σε γιατρους θυμαμαι φυσιλογικα.... δεν ξερω γενικα εχω χαλαστει,αλλα γενικα οντως το εχει μετριασει αυτο το φτερουγισμα στην καρδια. δεν εχει φυγει τελειως και εχω που και που φτερουγισμα και πριν λιγο,δεν ξερω ισως ειναι και το τσιγαρο,δεν ξερω καπνιζω περισσοτερο τις τελευταιες ημερες...
...............
Έχω να βγώ απο το σπίτι μία εβδομάδα επειδή έπαθα υπερκοιλιακή και φοβάμαι μην ξαναπάθω.Απο την επόμενη εβδομάδας πρέπει καθημερινά να είμαι εκτώς πόλης..Εχω άπειρο άγχος μην παθω πάλι υπερκοιλιακή.Γενικά όλη μέρα σκέφτομαι οτι θα πάθω ανακοπή.Εχω αίσθημα παλμών 24 ώρες την ημέρα,κρύα χέρια και πόδια.
Εμένα βαράει γρήγορα όλη μέρα.Αισθάνομαι τους παλμούς στο στήθος και την κοιλιά συνέχεια.
Οσο το σκεφτομαστε δεν προκειται να σταματησουν ουτε οι ταχυκαρδιες ουτε οι αρρυθμιες, κανω τις ασκησεις με τις αναπνοες ψιλοπερνανε λιγο αλλα παλι το σκεφτομαι και με ξαναπιανουν δυστυχως πρεπει να απασχολουμε συνεχεια το μυαλο με κατι αλλο δεν γινετε αλλιως....
Όλοι λένε πως είναι θέμα ψυχολογίας οι αρρυθμίες.Εγώ πάω στοίχημα οτι στην περίπτωσή μου είναι παθολογικό.Όχι οτι είναι σοβαρό αλλα είναι παθολογικό.Έκτακτες συνέχεια,αίσθημα παλμών όλη μέρα και υπερκοιλιακές ταχυκαρδίεσ.Ωραία ζωη.
Παιδιά καλησπέρα και χρόνια πολλά με υγεια!εσείς γενικά παίρνετε κάποιο φάρμακο?κάποιοι ξέρω οτι παίρνουν και κάποιοι όχι.εγώ εδώ και 9 μηνες παίρνω ενα β αναστολέα και τελευταια κι ενα ηρεμιστικό +μαγνήσιο.κι εγώ δεν ήθελα να τα ξεκίνησω(είμαι 35),αλλά μάλλον είναι αναγκαίο κακό.εμένα προσωπικά με βοηθάνε,ειδικα στους ανεβασμένος παλμούς,αλλά και στις έκτακτες.
Με βοηθούσαν τα ρυθμονορμ στις έκτακτες αλλα δε θέλω να τα παίρνω.10 φορές πείρα.
Γεια σε ολους & χρονια πολλα!διαβασα τα μηνυματα σας & εχω να γραψω αυτα που νιωθω στην καρδια μου.εκτος απ' τα πολλα χρονια βασανισμου(στην κυριολεξια!!)απο τις αρρυθμιες,εχω & εγω αισθημα παλμων.εχω οταν πινω καφε(πινω μονο εναν ελαφρυ το πρωι),οταν βγω με παρεα για φαγητο & ποτο συν καπνισμα....εχθες για παραδειγμα αφου περνουσα πολυ ομορφα,ειχαμε φαει το καταπετασμα,ειχαμε πιει μπολικο κρασι & καπνισα 4-5 τσιγαρα,ενιωθα εντονους τους παλμους & με την εφαρμογη που εχω στο κινητο(αναθεμα την ωρα που την εβαλα!!)τους μετρουσα κρυφα απ τους αλλους στην παρεα & ειχα μια 85 μια 90 & καποια στιγμη εφτασαν & 100!φυσικα εστειλα μηνυμα στην καρδιολογο μου & μου ειπε οτι το τσιγαρο & το αλκοολ ανεβαζουν τους παλμους....εχω κανει απειρες καρδιολογικες εξετασεις & το χολντερ ηταν φυσιολογικο μου ειπε ο καρδιολογος.εγω εχω την εμμονη οτι αν δω τους παλμους 80 με 85 ανησυχω αλλα η καρδιολογος μου ειπε οτι ειναι φυσιολογικοι.παντως σας καταλαβαινω,ειναι τρομερα ενοχλητικο & σου χαλανε ολα αυτα τις ομορφες στιμες της ζωης!τι κριμα,νεοι ανθρωποι!!
PANH μια καρδιά δεν χτυπάει ποτέ σταθερά.Μία έχεις 65 και μια 100.Ξύπνα το πρωί και μέτρα τους παλμούς σου.Στη συνέχεια κάνε ένα τσιγάρο και μετα απο 2 λεπτά ξαναμέτρα τους.Θα έχεις πολύ περισσότερους.Το αλκόολ εννοείτε πως τους ανεβάζει.Και εσύ μην κάθεσαι να μετράς όλη μέρα παλμούς.