Originally Posted by
OD1
Ελπίζω να μην με ξαναπλησιάσει ή, αν με πλησιάσει, να το κάνει αργότερα, όταν θα έχω χτίσει κάπως πιο γερές άμυνες. Δεν εννοώ με αυτό ότι υπάρχει περίπτωση να ξεκινήσω ξανά κάτι μαζί της, αλλά θα μπορώ εγώ να χειριστώ την κατάσταση καλύτερα. Είναι εντελώς ανθυγιεινή. Σύμφωνα με τους ειδικούς, συνήθως υπάρχει ένα δίκτυο ανθρώπων, από το οποίο αυτά τα άτομα αντλούν την προσοχή που χρειάζονται (παράλληλοι ή σε καβάτζα γκόμενοι/γκόμενες, φίλοι, οικογένεια). Δεν αποκλείεται να επιστρέψει. Έχω μάθει από κοινό μας γνωστό ότι συχνάζει τελευταία στην περιοχή, όπου εργάζομαι. Κάθε φορά που πηγαίνω ή που φεύγω από τη δουλειά, σκανάρω πρώτα την περιοχή για να μην την πετύχω.
Την πρώτη φορά που χωρίσαμε, της το είχα ζητήσει εγώ. Το είχε αποδεχτεί χωρίς να πει λέξη, αλλά ήταν έτοιμη να εκτοξευτεί από τα νεύρα της, μπορούσα να το δω. Λίγες ημέρες αργότερα, άρχισε να στέλνει μηνύματα του τύπου «εγώ που για σένα έκανα αυτό / εκείνο / το άλλο», «που δεν μπορώ να πάω στο τάδε μέρος γιατί σε θυμίζει». Τότε, θεωρούσα ότι υπήρχε ελπίδα. Θέλησα να τη διευκολύνω και την πήρα με το καλό. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, έτρεξα ξανά πίσω της (ναι... αυτή είναι η σωστή λέξη. Βλαξ).
Όπως έχει πει άλλος φίλος εδώ μέσα όμως, αυτά τα άτομα επιστρέφουν στη σχέση για να σε χωρίσουν με τους όρους τους. Έτσι αντιλαμβάνονται τις σχέσεις - με όρους μάχης. Όποιος χωρίσει τον άλλον, κέρδισε. Την πρώτη φορά που χωρίσαμε, δεν την ένοιαξε τόσο που διαλύθηκε η σχέση μας, όσο το ότι της το ζήτησα εγώ. Τη δεύτερη φορά λοιπόν, κατά τη διάρκεια ενός ακόμη επικών διαστάσεων καυγά για μια ανοησία, ούρλιαζε τόσο πολύ που μάλλον μας άκουσαν παντού στη γειτονιά. Για να αποφύγω να γίνουμε περισσότερο ρεζίλι, για να μη μας φέρουν καμιά αστυνομία και επειδή είχα εξαντληθεί να τσακώνομαι, παραδέχτηκα ότι το λάθος ήταν δικό μου, όπως και τα λάθη που υποτίθεται πως έκανα σε περιπτώσεις που ούτε καν θυμόμουν περί τίνος επρόκειτο. Αυτή βεβαίως θυμόταν τα πάντα: αιτία, ημερομηνία, ώρα κ.λπ. Ε αυτό ήταν, εκεί ηρέμησε. Την επόμενη μάζεψε τα πράγματά της και μου είπε ότι χωρίζουμε. Μού έστειλε κάποια στιγμή μήνυμα για τη γιορτή μου μετά από μερικές εβδομάδες και από τότε δεν εμφανίστηκε ξανά. Ούτε εγώ επικοινώνησα μαζί της.