Αντε να απαντησω αλλη μια. Οι αισθησεις δεν περιγραφονται σε καποιον που δεν της εχει. Το οτι το σεξ ειναι ολες οι αισθησεις μαζι δεν σημαινει οτι δεν ειναι περιγραψιμο.
Printable View
Το όλο θέμα θα είχε λυθεί πάντως άμα ο οποιοσδήποτε πριν έλεγε κάτι έβαζε μπροστά ένα "προσωπικά πιστεύω ότι..".
Αυτή η φράση είναι αόρατη στις προτάσεις και συνήθως υπονοείται βέβαια.
Rem και του καθενος οι εμπειριες στην τελικη πιστευω του γινονται...πριν ειχαμε και εμεις μια διαφωνια που ειχε σχεση με προσωπικες εμπειριες αλλα και παλι διαφωνουσαμε...αρα και οι προσωπικες εμπειριες τελικα μπορει να ειναι υπο αμφισβητηση...με λιγα λογια ποτε δεν μπορει να ληξει καμια συζητηση αν διαφωνουν εκ πεποιθησεως οι δυο πλευρες...
νομιζω οτι ειναι αυτονοητο και φυσικα εννοειται!!εχει ομως να κανει και με την διαθεση του αλλου που διαβαζει ενα ποστ και επισης πως επενεργει συναισθηματικα σε καποιον η αποψη που διαβαζει,δλδ αυτο που γραφεις εσυ μπορει να με θυμωνει η αντιστροφα μπορει να με ευχαριστει.Η διαχειρηση των συναισθηματων αυτων ειναι πολλες φορες η αιτια των διενεξων εδω μεσα!!
Βεβαια υπαρχει και το θεμα ποσο σεβαστη ειναι η αποψη του αλλου..........
Eγω ξερετε τι σκεφτομαι;
Γιατι να ειναι λιγοτερο ή και καθολου αποδεκτη η αποψη μιας παρθενας για το σεξ, που στην τελικη δε λεει και κατι εντελως ασχετο η μονοπλευρο καθως αναφερεται σε πραγματα που εχει διαβασει και ακουσει και συζητησει με αλλους με εμπειριες, απο την αποψη καποιας εχει εμπειριες, και που π.χ. εχει παει με 3 που δεν την ικανοποιησαν, και υποστηριζει ολοθερμα οτι το σεξ ειναι μονο για τους αντρες να ευχαριστιουνται, και ειναι αγγαρεια για τις γυναικες και το κανουνε για να τυλιξουν τους αντρες και να τους παντρευτουνε? Γιατι η μεν το εχει βιωσει, και η αλλη το φανταζεται, αλλα αποψη για το πως ειναι, μπορει να εχει και η απειρη! Αλλο να μιλαμε ομως με βαση τα βιωματα μας, και αλλο με βαση θεωρητικες γνωσεις. Ειναι δυο διαφορετικα πραγματα.
Δλδ ολα ειναι λιγο πολυ υποκειμενικα, η εμπειρια δε σημαινει οτι θα πεις και μια σωστη αποψη για το σεξ, θα πεις απλα την δικη σου, και οταν μιλαμε λοιπον θεωρητικα και φιλολογικα και λεμε και το μακρυ μας και το κοντο μας, ας δεχτω μια αποψη που εχει σχηματισει καποιος χωρις εμπειρια.
Εκει που περιπλεκεται ειναι οτι αν κανεις θελει να κανει μια επιστημονικη ερευνα να ρωτησει πως βιωνουν το σεξ οι ανθρωποι, θα αποταθουν φυσικα σε ανθρωπους με εμπειριες, ακομα και αν οι αποψεις τους θεωρουνται λαθος, εχουν διαμορφωθει απο τα βιωματα τους, και αυτο τις κανει εγκυρες. Δε μπορεις να κανεις τεστ οινογνωσιας και οι οινογνωστες να μην πινουν το κρασι, αλλα να λενε τι ακουσαν απο αλλους οινογνωστες ή να το κοβουν το κρασι απο μακρια με το ματι.
Θα μπορουσε να γινει μια αλλη ερευνα, σχετικα με το πως αντιλαμβανονται το σεξ θεωρητικα παρθενοι και μη και να συγκρινει κανεις τους δυο πληθυσμους, θα μπορουσε να γινει μια ερευνα στους απειρους αποκλειστικα και να ρωτησεις τι πιστευουν για το σεξ, αλλα δε θα μπορουσαν σε καμια περιπτωση να σου πουν πως το βιωνουν, παρα μονο πως φανταζονται οτι θα το βιωσουν, οπως (και αυτο παει για τον Μπολτ), θα φανταζοταν κανεις πως θα ηταν η γευση του μουχλιασμενου κρεατος. Ποσοι και ποσες φανταζονται οτι το σεξ ειναι κατι βρωμικο και αμαρτωλο και δεν το δοκιμαζουν?
Αλλα αυτη ειναι μονο η αποψη μου. :D
..επειδή εγώ είπα στην τζίπσι πως δεν θέλω να μιλήσω μαζί της για κάτι που θεωρώ πως δεν ξέρει...συνεχίζω.
Συμφωνώ 1000% με τη ρεμ
Δεν μπορω να κάνω κουβέντα για τη Νότια Αφρική με κάποιον που την έχει δει στο χάρτη και γω έχω ζήσει εκεί.
ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ
Όσο για το "εφυες" σχόλιο του μπολτ, να πω πως το χαλασμένο κρέας μυρίζει και σε απωθεί, οπότε ξέρεις πως έχει χάλια γευση όταν πας να το δοκιμάσεις.
ολη η ουσια της συζητησης που προηγηθηκε, για μενα ειναι αυτο ΚΑΙ ΜΟΝΟ.
οταν μιλαμε για εμπειριες,και ειδικοτερα για αισθησεις! ενδιαφερον εχει η προσωπικη αποψη κι οχι οτι διαβασαμε η ακουσαμε.
καμια σημασια δεν εχει ποσο σωστη η λαθος ειναι...
η συμμετοχη στην συζητηση, ειναι ενα τελειως αλλο θεμα βεβαια. εγω θα ηθελα την συμμετοχη της "παρθενας" (και του σατανα μπορω να σου πω) χαριν της παρεας και μονο ομως...
μιας και μια παρεα ειμαστε βρε αδερφε εδω μεσα, δεν θαθελα καποιος να απομονωθει
οι αποψεις που με ενδιαφερουν ομως ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ.
οι απο σποντα ειναι απλα παρεακι
ελπιζω να εγινα περισσοτερο κατανοητη τωρα (αν και υποπτευομαι οτι χασμουριοσουν και διαβασες μονο το μνμ που κουοταρες :Ρ)
Eιπα να πω κι εγω.. το μακρυ μου στη συγκεκριμενη περιπτωση, ετσι για να φωτιζονται οι αποψεις μας καλυτερα.. Δε χασμουρηθηκα!! :(
Μπαίνω μετά από σχεδόν μήνα, λέω να κάνω και εγώ ένα σχολιάκι τώρα που έχω χρόνο... και πετυχαίνω ΞΑΝΑ σχόλιο εναντίον μου, από μέλος που νόμιζα κιόλας ότι είχε αποχωρήσει. Μα καλά, στον ύπνο σου με βλέπεις ρε κοπελιά;
Τη μία λες ότι στην είπα για την ασθένειά σου, που δεν την θυμάμαι και καλά. Την άλλη, για τα οικογενειακά σου προβλήματα, που δεν τα ξέρω καν γιατί δεν νομίζω να τα έχεις αναφέρει και πουθενά. Τώρα λες ότι εκμεταλλεύτηκα το θέμα της παρθενιάς σου, και μάλλιστα επανειλλημένως... παραισθήσεις έχεις και τα λες και τα πιστεύεις όλα αυτά;! Ούτε μου την έχεις πει ποτέ, ούτε έχω ασχοληθεί τόσο πια μαζί σου, εσύ τι πρόβλημα έχεις και το κρατάς μανιάτικο;! Τόσο πια σε πλήγωσα που δεν μπορείς να το ξεπεράσεις μετά από ούτε και εγώ δεν ξέρω πόσους μήνες; Μου φαίνεται θέλεις απλά να εστιάσεις το μίσος σου κάπου στη ζωή σου και διάλλεξες εμένα... δικαίωμά σου, αλλά μόνη σου φυσάς και ξεφυσάς.
Ξεκόλλα, σοβαρά τώρα...
H μικρή Dissolved διαφωνεί, και παραθέτει εμπειρία.
Η πλάτη μου είναι εξαιρετικά ευαίσθητη, είναι ένα από τα εναλλακτικά σημεία G μου. Μια από τις πιο κουλές εμπειρίες που μου έχει συμβεί ποτέ, ήταν όταν ήμουν ακόμα λύκειο και είχα ένα από αυτά τα "όνειρα που τα βλέπεις όταν είσαι σχεδόν ξύπνιος". Το αγόρι μιας φίλης μου, ο οποίος σημειοτέων ΔΕΝ μου άρεσε, φίλαγε και χάιδευε την πλάτη μου, και το σκεφτόμουν/φαντασιωνόμουν για αρκετά λεπτά... και τελείωσα χωρίς καν εγώ να αγγίξω τον εαυτό μου.
Δεν έχω δοκιμάσει κάτι αντίστοιχο από τότε γιατί δε χρειάστηκε (προτιμώ να με αγγίζουν κτλ για να ευχαριστηθώ τον οργασμό), αλλά είμαι αρκετά βέβαιη ότι, εφόσον κατάφερα κάτι τέτοιο μια φορά με κάποιον πραγματικά άσχετο στο μυαλό μου, θα μπορούσα κάλλιστα να τελειώσω μόνο με φιλιά στην πλάτη μου. Ιδιαίτερα δε αν είναι με κάποιο άτομο που ποθώ για πολύ καιρό και έχω περάσει ώρες ατέλειωτες να το φαντασιώνομαι, δεν έχω καμία αμφιβολία...
Όσο για τις ξεπέτες... Η δική μου προσωπική εμπειρία από εμένα και μια κολλητούλα άσσο στις ξεπέτες, είναι ότι γίνονται όταν έχεις άλλες ανάγκες να καλύψεις, και ζητάς μια κάποια ικανοποίηση, έστω και μόνο σωματική, έστω και από κάποιον ξένο. Συνήθως αν δεν είμαι σε σχέση αλλά δεν έχω και πολλές απαιτήσεις στην καθημερινή ζωή, μπορώ να με κρατήσω ικανοποιημένη μόνη μου, με το δικό μου κορμί και φαντασία. Υπάρχουν όμως και φορές που είμαι τόσο πιεσμένη, απομονωμένη λόγω υποχρεώσεων, πηγμένη και σε σημείο να φλιπάρω, που χρειάζομαι να αιστανθώ, έστω και για μια νύχτα, ότι κάποιος εκτιμά έστω και μόνο το σώμα μου, και ασχολείται με το να το ικανοποιήσει.
Παντελώς άσχετη ξεπέτα με κάποιον που μόλις ψάρεψα από το club δεν έχω κάνει, πάντα προτιμώ άτομα που ξέρω ότι έχουμε μια κάποια αμοιβαία συμπάθεια, και προσπαθώ να ξεκαθαρίζω και όσο γίνεται τη θέση μου πριν γίνει το οτιδήποτε (το οποίο δεν είναι πάντα σεξ, αρκούμαι και σε αγκαλίτσες και φιλάκια μερικές φορές)... Μια πολύ κολλητή μου όμως κάνει ελεύθερα σεξ με όποιον της αρέσει. Στη ζωή της είναι πολύ καλά επιτυχημένη κατ'εμέ, και όταν ερωτεύεται δίνεται ψυχή τε και σώματι, αλλά στο μεταξύ -αφού έχει περάσει η κλασσική περίοδος ατονίας και γενικής αδιαθεσίας μετά από σοβαρή σχέση- δεν θεωρεί ότι το να κάνει απλά σεξ με κάποιον που της αρέσει χωρίς να έχει σχέση είναι κάτι μεμπτό.
Ξέρω τέλος ότι το σώμα έχει αφάνταστη δύναμη στην ψυχολογία ενός ανθρώπου, και ένα ικανοποιημένο σώμα από έναν καλό, διαρκή, ισχυρό οργασμό επιφέρει ευφορία και ξεμπερδεύει και μερικά νεύρα. Μπορεί να είναι ενστικτώδης, βασική και "κατώτερη" ικανοποίηση από, ας πούμε, τέχνες ή επιτεύγματα, αλλά δεν παύει να έχει και αυτή σημασία και επιρροή. Το σώμα μπορεί να κάνει στην ψυχή πράγματα που το μυαλό δεν μπορεί καν να φανταστεί.