Originally Posted by
_Vassilis
......
Που το ξέρεις ότι φθείρεται η σχεση? Το ρώτησες το παιδι (το φίλο της..) και το είπε αυτό? Εγώ λέω ότι δε φθείρεται καμία σχεση. Μια χαρά αυθεντική είναι η σχεση όταν λες αυτό που νιώθεις. Αυτό που νιώθει λέει η κοπέλα (νομίζω..) δεν είναι ότι κάθεται και «γκρινιάζει» (είτε στο αγόρι της, είτε εδώ). Ίσα ίσα που από «τύψεις» που νιώθει η ίδια επειδή «γκρινιάζει» χρησιμοποίησε αυτήν ακριβώς τη λέξη για να χαρακτηρίσει τον εαυτό της (διαφωνώ με το «γκρινιάζω»)......
ρωτησα μια τσιγγανα...
που να το ξερω βρε βασιλη; την αποψη μου λεω και σ αυτο και σε ολα τα παρακατω που σχολιαζεις. χρειαζεται να γραφω κατω απο καθε προταση "εγω αυτο πιστευω οτι ισχυει";;;
παρολ αυτα, ακομα και να ρωτουσα το "παιδι" δεν ειμαι καθολου σιγουρη οτι θα απαντουσε αυτο που οντως ισχυει, γιατι ειναι μικρος κι αυτος και πιθανοτατα δεν εχει συνειδητοποιησει ποσο κουραζει την σχεση τους αυτη η γκρινια και αυτη η αυτολυπηση και ελλειψη αυτοπεποιθησης. τον συντροφο μας θελουμε να τον θαυμαζουμε, οχι να τον λυπομαστε. πολυ σωστα το λεει γκρινια, γιατι γκρινια ειναι απο ενα σημειο και περα και αυτο το σημειο το εχει ξεπερασει πολυ..
Εμένα Remedy δεν με κούρασε γιατί δε με ανάγκασε ποτέ να συμμετέχω...
μα δεν μιλησα για σενα. ουτε απευθυνομουν σε σενα. σε εκεινην απευθυνομουν...
Αυτό με την ψυχοθεραπεία επειδή το αναφέρεις αρκετά, το λες από προσωπική πείρα? Έχεις πάει δηλαδή εσυ να μιλήσεις με αφορμή τα δικά σου και είδες ότι σε βοήθησε αυτό? Μακάρι.. Εγώ στάθηκα λίγο πιο άτυχος .....
αυτο που ρωτας το εχω απαντησει αλλου, αλλα να το επαναλαβω γιατι κι εγω το θεωρω σημαντικο. οχι, δεν εχω κανει ποτε ψυχοθεραπεια. αυτο το προτεινω, γιατι βλεπω οτι το χ ατομο ειναι σε αδιεξοδο καιχ ρειαζεται βοηθεια απο εξω. απο καπου με γνωση. ΕΛΠΙΖΩ οτι θα βοηθηθει. δεν το ξερω... κι εχω κι εγω τις αμφιβολιες μου, γιατι και προβληματικους ψυχολογους εχω γνωρισει, και ανθρωπους που δεν βοηθηθηκαν εχω διαβασει εδω, αρκετους. αλλα εχω ακουσει και καποιους που ευγνωμονουν την ωρα που απευθυνθηκαν στην ψυχοθεραπεια.
(Αυτό με το «φευγάτο» αγόρι δεν μπορείς να το ξέρεις, μην το λες..)
ας το επαναλαβω μηπως δεν εγινα κατανοητη. ΛΕΩ την αποψη μου. δεν λεω ο,τι εχω εξακριβωσει με ερευνες... και θα λεω οτι θελω. δεν δεχομαι υποδειξεις απο κανεναν...
Και παλι νιωθω την αναγκη να πω πως απλά συνεισφέρω την προσωπική γνώμη του Βασίλη, ούτε «κηδεμονευω» το λόγο κανενός, ούτε υπερασπίζομαι κανέναν. Ένας από όλους είμαι κι εγώ, που συμμετέχει και μιλάει..
οταν μας λες τι να λεμε και τι να μην λεμε, κανεις υποδειξεις. οι διαφωνιες με απασχολουν οσο και οι συμφωνιες. δηλαδη, ΚΑΘΟΛΟΥ. υποδειξεις δεν δεχομαι. καλα θα κανεις να μην τις απευθυνσεις σε μενα.
......