Χρυσάκι, πολύ super το βιβλίο ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ
ANΘPΩΠINH APMONIA που πρότεινες:)
Printable View
Χρυσάκι, πολύ super το βιβλίο ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ
ANΘPΩΠINH APMONIA που πρότεινες:)
εγω οταν θελω να συζητησω ενα θεμα που με απασχολει, δε θα ερθω να το κανω εδω που ποσταρετε μονο τις σκεψεις σας. εχει διαφορα το να μπεις σε ενα θεμα με τιτλο "τι σκεφτεστε" και να γραψεις απλα το τι σκεφτεσαι και να τελειωσει εκει. και εχει διαφορα το να γραψεις πχ "σημερα απετυχα στις εξετασεις", και να πεσουν ολοι πανω σου να σε βοηθησουν (και καλα κανουν σαν φορουμ υποστηριξης) και να ξεφυγει το θεμα του "τι σκεφτεστε". το "σημερα απετυχα στις εξετασεις" θα μπορουσε να ειχε δικο του θεμα, κι οσοι θελουν να βοηθησουν αυτον που απετυχε να πηγαινουν εκει. εγω γιατι να ειμαι αναγκασμενος να διαβαζω ολο αυτο το σπαμμιλικι τωρα εδω, με οχι το "τι σκεφτεστε" του καθενος αλλα το υποθετικο σεναριο βοηθειας ?
Σε υποχρεώνει κανένας να διαβάσεις? Εσυ το επιλέγεις αυτό και αν δεν σου αρέσει αυτό που γίνεται κάνε αναφορά ή απευθύνσου στον αρμόδιο. Τις σκέψεις μου γράφω και εγώ ακόμα και αν απευθύνομαι σε κάποιο μέλος, έτσι το βλέπω εγώ.. Αν είναι τότε άνοιξε ένα θέμα και εσύ με το παράπονο σου διοτί σύμφωνα με σένα ούτε θα έπρεπε να είχες ασχοληθει με αυτό που έγραψα και τσατάρεις αυτή τη στιγμή μαζί μου..
ρε Χριστινα τωρα παιζουμε με το πρωτο ερωτημα, ετσι ? αν στα βαζαν εσενα μπροστα στα ματια σου πεντε-δεκα σελιδες ολοι δηθεν βοηθανε μια ασυναρτησια που γραφτηκε στο "τι σκεφτεστε" αντι να γραφουν το τι σκεφτονται, δε θα σε ενοχλουσε ? που αν αυτος που εγραψε την ασυναρτησια ηθελε να παρει βοηθεια, θα ξεκινουσε νεο θεμα αποκλειστικα και μονο γι'αυτο που τον προβληματιζει. αλλα προφανως για να το ποσταρει στο "τι σκεφτεστε" ηταν απλα μια σκεψη της στιγμης, και δεν χρειαζοταν παραπανω σχολιασμο ολοκληρες σελιδες. και προφανως εχω κανει ηδη αναφορα στο παρελθον, και ειχα βρισει και πολυ ασχημα οταν με νευριασατε! αλλα ο αντμιν οπως παντα οχι μονο αδιαφορησε, αλλα μου δωσε και παρατηρηση.
Πολύ σιωπηλή μέρα σήμερα..Και μεσα μου τόση φασαρία...
Πρέπει να συντονιστουμε καποια στιγμή...
Σκέφτομαι μήπως τελικά τα μπουρδέλα είναι προτιμότερα από μια σχέση. Δεν αντιλέγω, καλή είναι και η συντροφιά της κοπέλας, αλλά πού να ανέχεσαι την γκρίνια της και να γίνεται χίλια κομμάτια για να ικανοποιείς τις παράλογες απαιτήσεις της; Θα σκεφτεί κάποιος, και γιατί να μη βολευτείς με κάτι το ενδιάμεσο, πχ one night stand; Δηλαδή να την αποπλανήσεις, να κάνεις το παιχνίδι σου και μετά να εξαφανιστείς; Γιατί κάτι τέτοιο αργεί πολύ να συμβεί (τουλάχιστον 3 ραντεβού), ενώ στο μπουρδέλο σκας το 20ρικο και η ιερόδουλη σου κάθεται άμεσα χωρίς πολλά-πολλά. Ειδικά όταν δεν υπάρχει και δικός σας χώρος, στο φιλί μένετε. Τι αίσθημα κατάκτησης και κολοκύθια τούμπανα; Σιγά μη νιώσω κατακτητής με τα ξένα λεφτά.
Κάποιες φορές σκέφτομαι πόσο εύκολο το έχουν τα αγοράκια να απαξιώνουν τον εαυτό τους όταν ασχολούνται μόνο με το πουλί τους και το εκπαιδεύουν αντί να μάθουν να εναρμονίζονται μέσα σε μια σχέση..
Μαρκέλααααααα σβήσε μερικά μνματααααααα :D
Γιατί είναι απαξίωση να σκέφτεσαι το σεξ; Δεν καταλαβαίνω, ανθρώπινη ανάγκη δεν είναι κι αυτό; Μην υποκρίνεστε από καθωσπρεπισμό ότι σας αφήνει αδιάφορες.
Εσείς έχετε μάθει καθόλου να εναρμονίζεστε που θέλετε τον άλλον στα μέτρα σας, ζητάτε τον ουρανό με τ' άστρα λες και αξίζετε χρυσάφι και είστε όλο ανικανοποίητες και ανασφαλείς, με αποτέλεσμα στο τέλος να τον χωρίζετε;
Χαχαχαχαααα! Αυτό δε ισχύει για όλες τις γυναίκες..
Τώρα όσον αφορα το σεξ φυσικά και είναι ανθρώπινη ανάγκη αλλά εξαρτάται από την χρήση που κάνεις και τον σκοπό. Τώρα αν εσύ θέλεις να παραμείνεις στην κατηγορία των ζώων μπορείς να μείνεις απλά το θεωρώ απαξιωτικό τον τρόπο που ψάχνεις το σεξ και μόνο αυτό..
υπάρχουν γυναίκες που αξίζουν πολλά και γυναίκες που αξίζουν λίγα. όπως υπάρχουν και άντρες ηλίθιοι, αλλά και άντρες πανηλίθιοι!
Αυτός που για κάποια ήταν ο μεγαλύτερος μαλάκας, για κάποια άλλη είναι το άλλο της μισό και αυτή που για κάποιον ήταν η μεγαλύτερη π...να για κάποιον άλλον είναι η γυναίκα της ζωής του.
Όλα είναι θέμα οπτικής :-)
Ναι, δεν ισχύει για όλες, αλλά για ένα τρομακτικά μεγάλο ποσοστό. Οι λίγες καλές είναι ήδη πιασμένες ή θα υπάρχουν άλλα προβλήματα.
Δηλαδή ποιος σκοπός και ποια χρήση είναι η ενδεδειγμένη και ποιος είναι αυτός που θα το κρίνει; Η διαχωριστική γραμμή με την κατηγορία των ζώων πώς ορίζεται; Δεν είπα ότι ψάχνω μόνο αυτό, αλλά εφόσον για τα υπόλοιπα πρέπει να πληρώσεις βαρύ το αντίτιμο ή ανήκουν στη σφαίρα του ιδεατού, αναγκαστικά θα βολευτείς μόνο με αυτό.
Αναγκάζεσαι να λειτουργείς έτσι γιατί δεν μπορείς να διαχειριστείς τα πράγματα γύρω σου, εκεί είναι το δύσκολο. Ο δυσκολος δρόμος αξίζει περισσότερα απότι ο εύκολος. Εσύ απλά δεν θες να προσπαθείς. Θες να βολεύεσαι το οποίο θεωρώ λυπητερό. Έτσι τουλάχιστον δείχνεις με την άποψη που έχεις. Αν κάνω λάθος τότε ζητώ συγνώμη.
Η διαχωριστική γραμμή με την κατηγορία των ζώων πώς ορίζεται; Απλά εμείς είμαστε πιο εξελιγμένα και έχουμε νοημοσύνη. Τα ζώα χωρίς νοημοσύνη είναι τα κατώτερα. Οπότε και ο άνθρωπος χωρίς νοημοσύνη είναι ζώο. Κατάλαβες?
Δηλαδή αξίζει τον κόπο να ανέχεσαι μια στρίγκλα που θα σε πρήζει συνέχεια γιατί όλα θα της φταίνε; Που θα κάνεις τα πάντα για να την ευχαριστήσεις, αλλά αχάριστη όντας εκείνη θα ζητάει περισσότερα; Που θα σε χωρίσει στο τέλος, για να πάει με τον επόμενο, μιας και πλαισιώνεται ήδη από δεκάδες λιγούρια να την παρακαλάνε; Μία σχέση δεν είναι απόλυτο ότι θα σε ανεβάσει ψυχολογικά, κάτι που ομολογούν πολλοί που έχουν περάσει ήδη από εκείνη τη φάση, αν εγώ είμαι υπό αμφισβήτηση ελλείψει εμπειρίας.
Όχι δεν κατάλαβα. Γιατί είναι δείγμα χαμηλής νοημοσύνης να επιζητείς το σεξ ή έστω μόνο αυτό;
μισω τη ζωη μου... μισω το οτι δεν μπορω να την αλλαξω.. μισω ολους οσους φταινε γι αυτο... κ ζηλευω οσους περνανε καλα... ω ναι... ειμαι ενα θλιβερο κ τιποτενιο πλασμα...
Δεν είναι κανένας υποχρεωμένος να δέχεται τέτοιες συμπεριφορες είτε από γυναίκες είτε από άντρες. Ακόμα και αν κάποιοι τα ανέχονται θεωρώ οτί είναι πρώτα πρόβλημα δικό τους. Άρα θα έχει κάποιο πρόβλημα για να μην μπορεί κάποιος να διαχειριστεί μια τέτοια κατάσταση και την ανέχεται. Πρώτα από όλα αδυναμία δειχνει αυτό. Και άρα τι φταίει η γυναίκα ή ο άντρας που έχει μια ακραία συμπεριφορά όταν του το επιτρέπουν? Και στο κάτω κάτω παίρνεις ότι πιστεύεις οτί αξίζεις...
"Γιατί είναι δείγμα χαμηλής νοημοσύνης να επιζητείς το σεξ ή έστω μόνο αυτό;" Γιατί θεωρώ οτί δεν εξελίσσεσαι σαν ον αλλά για ζώο μια χαρά είναι. Η εξέλιξη του ανθρώπου είναι να χρησιμοποιεί και το μυαλό του..
όταν δεν μπορείς να αλλάξεις τη ζωή σου..είναι λογικό να τη μισείς...όταν ειδικά φταίνε άλλοι..ακόμα πιο λογικό και ανθρώπινο να ζηλεύεις αυτούς που περνούν καλά... (άλλαξα λίγο τη σειρά τους, ελπίζω να μη σε πειράζει)
Το ότι είσαι θλιβερό και τιποτένιο πλάσμα πως προέκυψε? :-)
(εγώ πάντως δε συμπεραίνω κάτι τέτοιο)
Άνθρωπος καλο μου, που περνάει δύσκολα.
Θλιβερό ανθρωπάκι θα ήσουν αν ήξερες ότι μισείς κάποιον επειδή περνάει καλά και με αυτό κινούσες όλη τη ζωή σου.
Εσύ όμως δεν είσαι έτσι.
Έχεις αρκετά πράγματα να σε βασανίζουν (το θυμάμαι από τα ποστς σου), μην επιβαρύνεις την ψυχούλα σου με άδικες κατηγορίες και ενοχές.
Α χιουμοράκι..καλό σημάδι :-)
δεν εχω διαβασει τη συζητηση και σορρυ που πεταγομαι, αλλα αν οι αντρες που κοιτανε πως να καλυψουν τις αναγκες τους πηγαινοντας στα μπουρδελα χαρακτηριζονται γι'αυτο ζωα χωρις νοημοσυνη, τοτε τι να λεμε για τις ελευθερες γυναικες που θα ΕΠΡΕΠΕ να εχουν καλυψει ηδη αυτες τις αναγκες των αντρων ? ειδικα αυτη τη περιοδο που γινεται της κακομοιρας λογο φτωχειας και οι αρρωστιες ειναι σε εξαρση, ο αντρας κινδυνευει ακομα περισσοτερο να κολλησει κατι στο μπουρδελο και γενικοτερα. λετε να θελουν να το ριψοκινδυνευουν αλλα και να τα σκανε σαν να τους περισσευουν ?
αντι να χαμηλωσουν τα στανταρντς τα κοριτσακια αφου κυριολεκτικα πειναμε, συνεχιζουν το ψωνισμα και προτιμουν να μεινουν μονες ή να χωρισουν με το παραμικρο, παρα να βολευτουν με εναν που εδειξε ενδιαφερον αλλα τους ξυνιζει επειδη ειναι ανεργος και λοιπες δικαιολογιες για να μην καλυψουν και οι ιδιες την αναγκη τους. ποιος ειναι με λιγοτερη νοημοσυνη αραγε, αυτη που ψωνιζεται και το παιζει δυσκολη και υπερανω -χωρις να αξιζει- ζημιωνοντας με την βλακεια της τον εαυτο της και τον αλλον, ή ο αλλος που αναγκαζεται να καλυφθει οπως οπως χωρις να εχει κατι σταθερο ? δλδ τι θελετε, να εξαρτιουνται τα αγορακια απ'τα κοριτσακια μια ζωη, ποτε θα τους δωσουν σημασια μπας και εχουν σεξουαλικη ζωη ?
Αυτη ειναι η διαφορα, αλλους τους ενδιαφερει να το χιλιοσκεφτονται το πραγμα μην πληγωθουνε, αλλους η απολαυση/δραση, και αλλους το κυνηγι και το παθος και ο βασανισμος. Εσυ ανηκεις στους πρωτους, οπως ολοι σχεδον εδω μεσα που παραπονιουνται οτι δεν "βγαζουν" γυναικες και καθονται και περιμενουν να τους χτυπησει την πορτα η τελεια γυναικα, αλλα και να τους τη χτυπησει θα τρομαξουν και θα τη διωξουν, οποτε μαλλον θα καταληξουν με κατι λιγοτερο τελειο. Κι εγω στους πρωτους ανηκω, dont get me wrong, δε τη λεω σε κανεναν αν δε συμπεριλαμβανω και τον εαυτο μου μεσα. Αν φοβασαι λοιπον μην πληγωθεις, αν σκεφτεσαι συνεχως τα παντα ψαχνοντας το ιδανικο ατομο ή την ιδανικη στιγμη, καταληγεις να μενεις στις σκεψεις και να μην κανεις τπτ. Βεβαια εχει και ενα καλο αυτη η ιστορια, αφου δεν κανεις κατι για να μην πληγωσεις τον εαυτο σου η καποιον αλλο, δεν κανεις και λαθος, αλλα ετσι περνανε και οι ευκαιριες και χανονται.
Καπως ετσι εκατο χρονια τωρα σκεφτομαι και θελω να παρω σκυλο, βλεπω ομως ολα τα εμποδια βουνο και τα αντιτιμα βαρια, και εχω μεινει με τα χρυσοψαρα στη γυαλα :p
To θεμα ειναι οτι μπορω να τα καταφερω και με δεκα σκυλια, οπως συνεβη στο παρελθον που αναγκαστηκα να συγκατοικησω με ενα κυριαρχικο λυκοσκυλακι. Αλλα μονη δεν την παιρνω την αποφαση, θελω σπρωξιμο, θελω παρεα, θελω λεφτα, ουυυυ θα σου βρω εκατο πραγματα που θελω, μονοκατοικια με κηπο και τζιπ, και εκπαιδευτη ξαδερφο και δε συμμαζευεται. Αλλα ειναι πραγματικα εμποδια αυτα? Και τι χανω με ολα αυτα μου τα κολληματα? Μια θαυμασια συντροφια. Ας το σκεφτω αλλη μια φορα να ζυγισω τα πλην και τα υπερ, και τα εξοδα, και τις δυσκολιες, και ολους τους σταθμημενους και ασταθμητους παραγοντες, τους γειτονες, το συμπαν και τα αστρα, και βουαλα, μενω παλι αναποφασιστη και χωρις σκυλο :p Aλλα δεν κατηγορω αυτα τα καημενα τα ζωντανα οτι ειναι γεματα απαιτησεις και υποχρεωσεις και ευθυνες, κατηγορω το χαζο μου το κεφαλι που δεν λεει να ξεκολλησει και τη δειλια μου!
συγνωμη που το ειδες το πρωτο να συμβαινει ? περισσοτερες απαιτησεις εχει απ'τον αντρα η γυναικα σημερα, παρα το αντιθετο. τα εχω γραψει πεντακοσες φορες, ενας αντρας για να μετραει και να ειναι ποθητος πρεπει να ειναι εμφανισιμος, γυμνασμενος, με δουλεια, και να βγαζει αρκετα και να της παρεχει φυσικα, να υπαρχει και το αμαξακι, και το διαμερισματακι.
απ'τη γυναικα τι ζηταει ενας αντρας εκτος απ'το να βλεπετε και να του καθεται ? ξερεις πολλους που να ζητανε απ'τη γυναικα να εχει το σπιτι και το αμαξι πακετο ?
Τα έχεις πάρει πολύ λάθος τα πράγματα... Λυπάμαι για σένα!
Δεν θα μπω στην διαδικασία να μιλήσω για την μάχη των φύλων και να κατηγορώ. Εγώ πιστέυω και πάντα πίστευα στις εξαιρέσεις και μόνο αυτές έβλεπα οπότε αδιαφορούσα για τους άλλους και οτί άξιζα να έχω εξαίρετες περιπτώσεις δίπλα (για μένα πάντα) όποτε και έτσι γινόταν.. Αν τώρα καθόμουν να κατηγορώ τους άντρες και να μην πιστέυω σε εξαιρέσεις δεν μου φταίει κανείς άλλος εκτος από το προβληματικο μυαλο μου..