Originally Posted by
Σπουργίτι
Αν και είμαι αρκετά αργοπορημενη ας γράψω.
Το έχω πάθει. Και το έκοψα. Και τώρα το παθαίνω, να θελω τζανκ φουντ , ειδικά το βράδυ, κάθε φορα που μπαίνω σε cut.
Πρέπει να βρεις τι στο προκαλεί.
Οι πολύ χαμηλές θερμίδες, ( ή πολύ λίγοι υδατάνθρακες/λίπη) κατά τη διάρκεια της μέρας είναι ενας συνήθης ύποπτος. Στερείσαι και σου γυρνάει σε λιγούρες το βράδυ. Αν θες να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη, διάλεξε μια πιο βατή διατροφή. Μπορεί μεν να είναι +200-300 θερμίδες πάνω απο αυτό που θα ήθελες... Αλλά πιθανότατα να βοηθήσει να μην κάνεις τα epic cheat meal +3000 θερμίδες κάθε βράδυ, οπότε σε θερμιδικό ισοζύγιο κερδισμένος βγαίνεις.
Άλλη πιθανότητα. Τρως τροφές όλη μέρα με μικρό όγκο. Δεν πιανουν " χώρο " στο στομάχι. Αυτό λύνεται ή με το νερό που ανέφεραν , με σαλατικά πχ μαρούλια, ή με το να μαγειρεύεις πιο "αφράτα" τα τρόφιμα σου. Πχ ενα πιτάκι με ασπράδια είναι πιο high volume από το να φας σκέτο ασπράδι και σκέτη βρώμη.
Βρες τροφές που σου δίνουν πιο πολύ το αίσθημα κορεσμού. Για μένα πχ, αν φαω άλιπο κόκκινο κρέας ή γιαούρτι είμαι πολύ πιο χορτάτη από το να φαω κοτόπουλο.
Άλλη περίπτωση, είναι να είναι ψυχολογικό όλο αυτό. Είτε χρησιμοποιείς το φαι για anti-stress είτε για επιβράβευση επειδή κάτι έκανες καλό μεσα στη μερα. :p
Εκεί, η μόνη λύση ειναι να βρεις καποιο υποκατάστατο. Κάτι άλλο να σε χαλαρώνει που να μην ειναι φαγώσιμο, υπάρχει? :cool:
Για να μην γράφω ως αύριο. Ρυθμίζεις διατροφή + ψυχολογία και τα υπόλοιπα είναι πειθαρχία.
:) αν μπορω να βοηθήσω γενικά, είμαι στη διάθεση σου