αμα το παμε αστρολογικα ο αστρολογικος μου χαρτης μαμιεται απο την ωρα που γεννηθηκα.... λολ.
Printable View
Σκέφτομαι ότι την επόμενη εβδομάδα δίνω ένα από τα πιο δύσκολα μαθήματα της σχολής μου,και εγώ αγχωθεί αρκετά......
σκεφτομαι οτι εχω να κανω πολλα και ολο τα αναβαλλω!!
να παρω το θαρρος με αυτά που διαβαζω περι why...λοιπον πιστευω ο κάθε ανθρωπος εχει δικαιώμα να εχει ότι γουστο θελει.κ κανεις δεν μπορει να του επιβαλλει με ποιον/α θα είναι..τωρα αμα δει ότι αυτό που αναζητα -εχει ως γουστο δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που ελκυει ,κοινως δεν αρεσει εκει που θελει τι μπορει να κανει..να βελτιωσει την εμφανιση του..να προσπαθει να γινει αρρεστος με αλλα μεσα πχ τη συμπεριφορά..οπως να κανει χιουμορ για να τν συμπαθησουν...κ αμα δει ότι και να κανει δεν εχει ανταποκριση στην τελικη ας το παρει αποφαση κ να το ξεχασει
να πω τωρα κ τι σκέφτομαι..σκέφτομαι περι κοινωνικων δικτυων κ την εικονα μεσα από αυτά...γτ εχουμε φτασει σε μια εποχη που καποιοι θεωρουν απαραιτητο να εχεις καποιο κοινωνικο δικτυο?γιατι σε κρινουν μεσα από μια φωτογραφια για να εχεις την αποδοχή του αλλου?κ κυριως γιατι να χει καποιος ένα προφιλ να βαζει φωτογραφιες..η να πρεπει να κοιταει τι κανει ο καθενας..που πηγε πως περασε..κ γενικως ολο αυτό μ το γνωστο σαιτ αρχιζει να μν μ κανει καμμια αισθηση..στην ουσια δεν προσφερει κατι..χασιμο χρονου είναι..ειχα ένα από αυτά κ στο τελος το διεγραψα..γτ θεωρουσα ανουσια όλα αυτά...δεν ειχα εικονα γτ δεν βαζεις εικονα ..κ σκέφτομαι μα γιατι..αφου δεν θελω να προσελκυσω καποιον μεσα από τις φωτογραφιες μου?
μα αυτο και στη ζωη συμβαινει οποτε πια η διαφορα? πχ στη ζωη τι κανεις αν θες να προσελκισεις καπιον? περνας μια βολτα απ το στεγνοκαθαριστηριο και σε κρινει μετα απ αυτο αν λουστικες σιδερωθηκες ντυθηκες στολιστηκες κλπκλπκλπ...βλεπεις κανενα να τον προσελκιει το σοβαρο? πχ μιλας σοβαρα και κουτουλας σε τοιχους κανεις τη πλακα σου και επιβιωνεις παντου ετσι και αλλιως οι αλλοι συνηθως σε αποδεχονται οταν τους δουλευεις αρα αυτοι σε σπροχνουν στη λογικη οτι μου κατεβει στο φβ θα ανεβει...διαλαδη θα μιλας σοβαρα για να τρως Χ?
αρα δεν ειναι το νοημα της ζωης στο τι σου προσφερει τι αισθηση σου κανει η το ποσο σ αρεσει το νοημα βρισκεται στο ποσο επιμενεις.
πχ πας σ ενα φιλο σου και του λες οτι σου κατεβει για να περασει η ωρα πχ γεια σου τι κανεις ψηνω αυγα κλπκλπκλπ συζητιση αεραλογιας ε πια η διαφορα να γραφεις στη ταδε τοποθεσια επαιζα μποουλινγκ?
κουβεντα να γινεται.
το θεμα ειναι να ασχολουνται μαζι σου το τι λες περνα σε δευτερη μοιρα..
Διαβασα προσφατα την περιληψη μιας ταινιας, δεν θυμαμα τιτλο. Μια καλλιτεχνικη παρουσια οχι φυσικα διασημοτητα με φοβερο τζιρο αλλα γνωστη σε πολεις του εξωτερικου, ξαφνικα εξαφανιστηκε και την βρηκαν μετα απο 3 χρονια ; αν δεν κανω λαθος να εχει απεβιωσει στο διαμερισμα της. Απο εκεινην την ημερα σκεφτομαι οτι τελικα εστω ενας ανθρωπος αν ψαξει να μας βρει και ανησυχησει για την ζωη μας, την υγεια μας, τοτε κατι καλο εχουμε προσφερει εδω που ηρθαμε.
Εαν δεν μας αναζητησει ποσο μεριδιο εχουμε για αυτο...
Έχεις δίκιο! Αν σε θυμούνται είναι κάτι πολύ ενθαρρυντικό!
Λένε πως μόνο όταν κάτι δεν το έχεις, ξέρεις να το εκτιμάς!
Δεν είναι όμως λίγες οι φορές που αγαπάμε κάποια πρόσωπα που για τον α, β λόγο απομακρύνονται από κοντά μας, τα νοιαζόμαστε και αντί να μας ευγνωμονούν που στη τελική τα θυμόμαστε, εισπράττουμε άγνοια, αδιαφορία και ξινίλα από τη μεριά τους!
Ειναι καπως βαρυ σαν θεμα και στοχασμος αλλα δυστυχως ολο αυτο το συφερτο μας εχει κανει ξενους με εμας ξενους και με τους αλλους εξαιτιας πολλων παραγοντων, οπως προ ανεφερες οταν εισαι σε ευαλωτο σταδιο και εισπρατεις επιπροσθετο αρνητισμο που δεν μπορεις να διαχειριστεις για αμυνα ασφαλεια λογικο ειναι να κλειδωσεις λιγο παραπανω.
Αν και βιωσα απωλειες στα δυσκολα μου, στο σημερα ευγνωμωνω που εμαθα να ξεχωριζω καλυτερα τι ζημια κανει το " λαθος" συναισθηματικο φιλτρο. Πολλες φορες ηταν ολοφανερα τα σημαδια οτι δεν επρεπε να δινω ευκαιριες αλλά η δικη μου ευαλωτη και καλο προαιρετη συν ελλειπης τολμη οδηγουσε σε απογοητευσεις.
Καποια στιγμη ειδα οτι εκανα υποχωρησεις απο φοβο και εκει αναγνωρισα οτι το πρωτο ειναι ο εαυτος που κουβαλαμε και στα καπακια ποσο ειλικρινεις ειμαστε για τις αδυναμιες μας με τα σωστα ατομα.
Δυσκολο ταξιδι αλλά απλως ανθρωπινο.
χε, ειναι μια φραση που λεει " μη χαιρεσαι σημερα λες και ανακαλυψες το ολον και αυριο αδιαβαστος θα ξυπνησεις"
καποιες φορες οταν απλως νιωθω κουραση απο το αεναο λεω - οκ δεν υπαρχει απαντηση - οταν ξανα ανεβαινω λιγο σκεφτομαι ποιοι τροποι σκεψεις προκαλουν πονο, αυτολυπηση, θλιψη, οργη και εαν πραγματι η αγαπη ειναι το αντιδοτο, δηλαδη η διαθεση για φροντιδα και οχι η κακοποιηση πως καταληξαμε ετσι ;
δεν ειμαι αιθεροβαμων αλλά χαμηλη συναισθηματικη παιδεια η χωρα.
Συμφωνεις ;
Δηθεν κηρυγματα για ενσωματωση στη διαφοροποιηση και ο τρομος μπρος στην ετεροτητα καλα κρατεί
*** μακαρι να ησουν εδω favvel νομιζω θα σου αρεσε η κουβεντα***
Χωρίς αγάπη, στοργή και φροντίδα, δεν θα ήμασταν άνθρωποι! Συνεχίζουμε να είμαστε άνθρωποι, χάρις στην αγάπη!
Δημιουργούμε νέους ανθρώπους χάρις στην αγάπη, τους μεγαλώνουμε με αγάπη!
Αυτό δίνει χαρά και ελπίδα στον κόσμο μας! Η αγάπη!
Είναι χαρά να δίνεις ζωή ή/και να σώζεις μια ζωή ή είναι χαρά να βγάζεις 100.000 ευρώ κέρδος από μια αρπαχτή στο Χρηματιστήριο;
Αν μπορείς να ορίσεις την χαρά, μπορείς να νιώσεις καλά με τον εαυτό σου!
Και αυτο που εγραψες ειναι μια αληθεια που θαφτηκε μεσα μας κατω απο λασπες και δυστυχως πολλοι ανθρωποι διδαχθηκαμε την αγαπη ως κακοποιηση, επικριση, αμελεια ή δεν την διδαχθηκαμε γενικως.
Οταν ακουω δηλωσεις γενικευμενες για την εποχη και τον ορο καταθλιψη κουναω το κεφαλι... εχει στοχοποιηθει η ψυχη ως αλλοθι συμφωνα με καποιους ανθρωπους ως συνωνυμο της τεμπελιας.
Επαψα σε καποια φαση να στοχαζομαι και ακομα και σημερα οταν απλα βλεπω ανθρωπους σε τελμα δε μπορω παρα να μην πω - ναι οκ δε γινεται να νιωθω αψογα καλα οταν υποφερουν διπλα μου τοσες ψυχες - αλλά δεν υπαρχει λογος να το εξηγω σε εναν ανθρωπο που ζει σε ενα υλιστικο μικροκοσμο.
Ευτυχως που υπαρχει και το φορουμ δηλαδη ..........
Το φόρουμ αυτό σου δίνει να καταλάβεις, πως δεν είσαι μόνος.
Και άλλοι, σαν και εσένα, πονάνε. Και άλλοι σαν και εσένα, υποφέρουν. Και άλλοι, σαν και εσένα, στο τέλος τα καταφέρνουν!
Σε τούτο τον κόσμο, αποδεκτή ψυχική κατάσταση είναι να βασανίζεις τους άλλους για να έχεις αυξημένο εγώ και αυτοεκτίμηση.
Get rich or die! Και αφού δεν πεθάνεις εσύ, ας πεθάνουν οι άλλοι! Η ψυχή είναι κάτι αϋλο, δεν μπαίνει σε καλούπια, ούτε μακιγιάρεται, ούτε αντικατοπτρίζεται σε έναν καθρέφτη. Κάτι φαινομενικά αδύναμο, είναι πολύ δυνατό! Αυτό είναι η ψυχή! 21 γραμμάρια, που ζυγίζουν διαφορετικά μέσα στο σώμα του καθενός!
Επιτέλους σπίτι,ύστερα από κουραστική ημέρα!
Νομιζω και εδω στο φορουμ εχει επιλογη δημιουργιας ομαδας, δε θελω να γραφω λαθος πληροφοριες αλλά αν θυμαμαι καλα κατι εχει, αν θυμαται κανα παλιο μελος ας δωσει πληροφοριες γιατι εγω μπλοκαρα.
Υπαρχει ανθρωπος εδω μεσα που να μην εχει το παραμικρο ποβλημα και να ειναι μονο και μονο γιατι ετσι του αρεσει δυσκολα!!! αν και δεν πιστευω να υπαρχει ανθρωπος που να τα εχει ολα ενταξει ολοι μα ολοι εχουν εστω και κατι μικρο ψυχολογικο προβλημα π.χ ολοι εχουν καπια ιδους φοβια,η αγχος εστω και λιγο, οποτε κατα μια εννοια εδω μεσα ειμαστε ολοι αδερφια αλλα και στην ζωη γενικα γιατι ολοι <<πασχουμε>> με την καλη εννοια απο κατι ΟΠΟΤΕ ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΑΔΕΡΦΙΑ!!
Θετικο το κλιμα αλλά για να γινω λιγο βαρια και ασηκωτη, αλλος πανικοβαλεται πχ τον πιανει ζαλαδα το ξεπερναει και μετα γελαει και αλλος ζει με φοβο ιλιγγου χωρις να ζει επι μηνες γιατι ραγισε ο κοσμος του. Δεν υπαρχει μετρημα στον πονο αλλά
καμια φορα το να μηδενιζουν μια παθολογια ειναι χειροτερο απο το να την αναγνωρισουν απλως.
Δεν μπορώ να πω ότι διαφωνώ με τα όσα λες PositiveWave. Ίσως βλέπω τα πράγματα [πολύ] λίγο διαφορετικά. Κατά την άποψη μου, δεν είναι ακριβώς "αποδεκτή" ψυχική κατάσταση το να πατά κανείς επί πτωμάτων. Ο λόγος που το λέω αυτό, είναι επειδή οι ίδιοι οι "άνθρωποι" οι οποίοι υποστηρίζουν αυτές τις θέσεις, δεν πιστεύουν οι ίδιοι στην ύπαρξη ψυχής - άρα και οποιαδήποτε ψυχικής κατάστασης - επειδή είναι πιο εύκολο να ζούν χωρίς συνείδηση και φυσικά χωρίς συναισθήματα [ειδικά αυτά τα οποία αφορούν την ενσυναίσθηση πόνου για άλλους].
Αν μπορούσα να περιγράψω κάπως μεταφορικά τους ανθρώπους αυτούς, νομίζω ότι μια απόπειρα θα ήταν ο παραλληλισμός - ως συμπεριφορά - με καρκινικά κύτταρα. Παρότι αυτά ξεκινούν τη ζωή τους ως φυσιολογικά κύτταρα, μέλος μιας ομάδας, τελικά μεταλλάσσονται και αναπτύσσονται όχι σε αρμονία με τα τριγύρω κύτταρα, αλλά εις βάρος αυτών. Όπως πολύ σωστά επισημαίνεις "...για να έχουν αυξημένο εγώ...". Στο λεξιλόγιο του βρυκόλακα δεν υπάρχει η έννοια "εμείς". Υπάρχει μόνο η έννοια του "εγώ".
Αυτό το οποίο με προβληματίζει εμένα, είναι γιατί η ψυχολογία και η ψυχιατρική - οι οποίες ενώ δεν αναγνωρίζουν την ύπαρξη της ψυχής - χρησιμοποιούν ως πρώτο συνθετικό στις ονομασίες τους την λέξη "ψυχή". Σε μια συζήτηση επ' αυτού, κάποιος μου είπε ότι "ίσως εννοούν κάτι διαφορετικό από αυτό το οποίο εννοούμε οι υπόλοιποι ως ψυχή". Σε αυτό απάντησα ότι, αυτό είναι απάτη - εφ' όσον χρησιμοποιούμε όλοι μια γλώσσα - να εννοούμε οι θεραπευόμενοι κάτι διαφορετικό ως έννοια από ότι εννοούν εκείνοι οι "επιστήμονες" (ψυχολόγοι, ψυχοθεραπευτές, ψυχίατροι και φαρμακοβιομήχανοι) και η όλη κουβέντα καταλήγει στο σημαίνον και το σημαινόμενο. Όποιος επιθυμεί να διαβάσει περισσότερα σχετικά με τις θέσεις μου επ' αυτού μπορεί να μεταβεί στη σελίδα 42 των σχολίων της ανάρτησης ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...E%91%29/page42).
Τέλος, να ρωτήσω με τι ζυγαριά βρήκες ότι η ψυχή ζυγίζει 21 γραμμάρια στο δικό σου σώμα [υποθέτω]; :) Όχι τίποτ' άλλο, αλλά κάποια στιγμή θα βγάλουν οι βρυκόλακες "τιμή κιλού" είμαι σίγουρος. Όλα τα άλλα υπάρχοντα τους τα έχουν πουλήσει ήδη.
Λένε, πως ο άνθρωπος μόλις αφήσει την τελευταία του πνοή, είναι κατά 21 γραμμάρια ελαφρύτερος.
Τα 21 γραμμάρια, πιθανόν, να είναι η ψυχή του ανθρώπου.
Στο σώμα του καθενός, ανάλογα με τα βιώματα και τις εμπειρίες του, πιθανόν η ψυχή του να "ζυγίζει" παραπάνω!
σκεφτομαι να ξεκινησω δημοσιο ΙΕΚ.ειναι δωρεαν. εκανα την αιτηση.δε ξερω αν θα με διαλεξουν.σαν 1η επιλογη εβαλα βοηθος ιατρικων εργαστηριων.δε ξερω αν θα τα καταφερω βεβαια.ειναι 2 χρονια τα μαθηματα και μετα μισο χρονο πρακτικη και μετα εξετασεις 200 ερωτησεων για να παρεις την πιστοποιηση.
το κακο ειναι πως σε αυτην την ειδικοτητα μαθαινεις να παιρνεις αιμα πραγμα το οποιο φοβαμαι αλλα γενικοτερα σαν ειδικοτητα μου φαινεται ενδιαφερουσα..
επισης θα ειναι ενας τροπος να γνωρισω ισως κοσμο μιας και στην πολη μου δεν εχω καθολου παρεα, αν και φοβαμαι να συναναστραφω με ανθρωπους λογω του οτι με παρακολουθουν..
παντως σκεφτομαι να το δοκιμασω.ισως βγει κατι καλο
PositiveWave, αν έχεις τέτοιες αναζητήσεις ίσως να σου αρέσει αυτή η ταινία:
https://www.youtube.com/watch?v=FZXR9ZrRR2c
Εμένα είναι από τις αγαπημένες μου...
Αναρωτιέμαι γιατί αν όντως ο Θεός ξέρει και πότε κινείται μια τρίχα της κεφαλής μας με άφησε να βλάψω τον εαυτό μου ειδικά τόσες φορές...
Εφοσον δεν υπαρχει μονον η δημιουργια αλλά και η καταστροφη. μονον η χαρα αλλα και η λυπη και παει λεγοντας και Κυριως εφοσον τα διδαγματα λενε πως εχουμε την ελευθερη επιλογη τοτε ειναι για να απαντησεις η ιδια σε εσενα γιατι σου το επιτρεπεις. Συνηθως μια απαντηση δεν υπαρχει για αυτο και τσουπ οι ειδικοι να εξηγουν τα "ανεξηγητα"
Ναι, το σκέφτηκα κι εγώ αυτό με την ελεύθερη βούληση αλλά θα ήθελα να υπήρχε μια ανώτερη δύναμη που να με προστάτευε περισσότερο...ειδικά μιας κι εγώ δυσκολεύομαι να το κάνω...
Όσο γιατί μου το επιτρέπω μάλλον γιατί είμαι αρκετά αδύναμη για ν' αντέξω τις δυστυχίες...
Δεν βοηθαει καθολου η ταμπελα - δυνατη / αδυναμη ισα ισα μας βαζει στο παιχνιδι να νιωθουμε ασχημα για οτι ειμαστε.
Δεν ξερω αν ενας αξιολογος πνευματικος θα ειχε μια καλη απαντηση στο ερωτημα σου. Γνωριζω μονο την απαντηση - φραση " Ο Θεος σου φερνει οσα μπορεις να αντεξεις" ... τι να πω, δεν ξερω.
Κύκνε, θα την δω σήμερα την ταινία αυτή μετά από την προτροπή σου!
Σχετικά με την δύναμη και την αδυναμία.
Κάνε κάθε αδυναμία σου δύναμη! Αυτό μου είχε πει κάποιος κάποτε.
Όσο σαφές είναι, άλλη τόση ασάφεια κρύβει!