Προκειμένου να βγαίνει νόημα και επειδή ο φίλος Aeolus74 παρέθεσε τη μισή μόνο συζήτηση, διαβάστε όσα εκείνος αποκαλεί "ότι να ναι". Σχόλιο #374 σελίδα 25 της ανάρτησης ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ.
Quote:
Originally Posted by
aeolus74
1. Εγώ ποτέ δεν μπήκα σε κάνα forum καλών χριστιανών για να κάνω σαματά. Εσύ το έκανες αυτό οπότε ο φανατικός μάλλον είσαι εσύ.
Aeolus74 ηθελημένα αγνοείς τις αρχικές θέσεις μου. Δεν έχεις να κάνεις με φανατικά θρησκευόμενο. Ακόμα και ο/η cube συμφωνεί με αυτό. Η ταμπέλα την οποία θα σε εξυπηρετούσε να μου κολλήσεις είναι άκυρη. Το μόνο που έχει να κάνει κάποιος είναι να διαβάσει με χρονολογική σειρά τις αναρτήσεις μου. Γιατί δεν πας να το κάνεις αυτό;
Quote:
Originally Posted by
aeolus74
2. Εφ' όσων εσύ έρχεσαι εδώ και προσπαθείς να δυσφημήσεις-ακυρώσεις κάτι (παρόλο του ότι πολλοί παραδεχτήκαμε από την πρώτη στιγμή ότι σε αρκετά έχεις δίκιο) και όχι να κάνεις μία επικοδομητική συζήτηση, έχω χρέος να απαντήσω στις συκοφαντίες. Αυτό δεν με καθιστά σε καμία περίπτωση φανατικό.
Προσπάθεια ΔΥΣΦΗΜΙΣΗΣ;;; Καλά; Μια ερώτηση... Πας καλά;; Εγώ παρατηρήσεις κάνω. Εκτός και αν σου έχει διαφύγει, ΕΓΩ ΤΑ ΛΕΩ... ΕΚΕΙΝΟΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ. Αν θίγω συμφέροντα σου, λυπάμαι. Προστατεύω τα δικά μου και οποιουδήποτε θεραπευόμενου. Είμαι της άποψης ότι ο ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής υπάρχει επειδή υπάρχει θεραπευόμενος και όχι το ανάποδο και αυτό αντικατοπτρίζεται στις αναρτήσεις μου
Quote:
Originally Posted by
aeolus74
3. Το βιβλίο στο οποίο αναφερόμαστε δεν είναι απλά ένα βιβλίο που αποτυπώνει τις απόψεις του κυρίου Αλέξανδρου Σταυρόπουλου αλλά είναι το επίσημο σύγγραμμα της θεολογικής σχολής Αθηνών, του ΕΘΝΙΚΟΥ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ. Έχει διαφορά νομίζω...
Μάλιστα. Πρώτα κάνεις γαργάρα την απάθεια/αναισθησία/μεροληψία των σχολών ψυχολογίας, της μεγαλύτερης μερίδας - αν όχι όλων - των ψυχολόγων / ψυχοθεραπευτών, των συλλόγων ψυχολόγων / ψυχοθεραπευτών, του υπουργείου υγείας και δικαιοσύνης και της νομοθετικής εξουσίας... και μετά επικαλείσαι ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ της θεολογικής σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών;;;
Να σε ρωτήσω Aeolus74... Το Καποδιστριακό έχει και τμήμα ψυχολογίας; Αυτό μόνο απάντησε μου.
Quote:
Originally Posted by
aeolus74
4. Το βιβλίο αυτό πραγματεύεται την ψυχολογική θεολογική προσέγγιση, δηλαδή αυτό για το οποίο συζητάς στο θέμα που άνοιξες, οπότε ναι, πρέπει να δούμε τι γράφει. Το περιεχόμενο είναι και όχι το εξώφυλλο αγαπητέ!
Ρε μάστορα ο συγγραφέας του βιβλίου γεννήθηκε πριν 40~60 χρόνια. "Τι σχέση έχει ο Φάντης με το ρετσινόλαδο" μου λες; Μια ανάλυση ή παρουσίαση κάνει. Μπορεί να είναι καλή. Μπορεί να είναι κακή. Δεν το εξετάζω επειδή η εκκλησία δεν περίμενε τον συγκεκριμένο άνθρωπο να γεννηθεί προκειμένου να προσφέρει ψυχοθεραπεία.
Quote:
Originally Posted by
aeolus74
5. Γιατί δεν κρίνεις το αν τα όσα λέει είναι σωστά η λάθος? Κρίνεις μόνο τους ψυχολόγους?
Επειδή θα έπρεπε πρώτα να μελετήσω όχι μόνο το δικό του βιβλίο. Επειδή εσύ βρήκες ΕΝΑ βιβλίο από ΕΝΑ πανεπιστήμιο το οποίο ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ έχει και τμήμα ψυχολογίας περιμένεις να πιστέψω ότι αυτό είναι μια πεφωτισμένη και ανεξάρτητη επιλογή; Αν είναι έτσι τα έντεκα σημεία τα οποία θίγω γιατί δεν αποτελούν κριτήριο ΤΗΣ ΚΑΚΙΣΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ / ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; Δυό μέτρα, δυό σταθμά;;;
Quote:
Originally Posted by
aeolus74
Και επιτέλους συμφωνούμε σε κάτι, ότι δεν σημαίνει αυτό ότι όλοι οι ψυχολόγοι ή ψυχίατροι είναι καθ****, όπως λές. Ούτε και όλοι οι παπάδες θα προσθέσω εγώ. Άλλο πράγμα η επιστήμη και άλλο πράγμα η εφαρμογή της. Εγώ την επιστήμη της ψυχολογίας θέλω να προστατέψω και όχι του ανήθικους και ανεπαρκείς ψυχολόγους που βλάπτουν ανυποψίαστους ανθρώπους. Αυτοί θα χαρώ να πάψουν να υπάρχουν γιατί πράγματι βλάπτουν και δυσφημίζουν το επάγγελμα αυτό.
Ρε χρυσέ μου άνθρωπε διάβασες ποτέ τα όσα έγραψα; Δεν είπα τίποτα για την επιστήμη σου! Να! Στα παραθέτω για να ξεστραβωθείς!
Quote:
Originally Posted by
M87
ΑΠΑΝΤΗΣΗ #276 (Μέρος 'Β)
Το συμπέρασμα στο οποίο φτάνω είναι ότι για μια πληθώρα λόγων - οι πιο πολλοί οικονομικοί - η ψυχοθεραπεία στην Ελλάδα αλλά και αλλού είναι "ελεγχόμενη αποτυχία". Θα μπορούσε να κάνει καλό, αλλά δεν το κάνει αυτό προκειμένου να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των ψυχολόγων / ψυχοθεραπευτών, των ψυχιάτρων, των φαρμακοβιομηχανιών, των καπνοβιομηχανιών, των βιομηχανιών οινοπνευματοδών, των νόμιμων και παράνομων ναρκωτικών, της βιομηχανίας τζόγου, τροφίμων, ζάχαρης κλπ
Quote:
Originally Posted by
aeolus74
Και κάτι ακόμα, όταν αναφέρομαι στην "επιστήμη της ψυχολογίας", δεν αναφέρομαι στην ψυχανάλυση η οποία μοιάζει και αυτή με δόγμα, ή άλλες προσεγγίσεις ψυχανεμιστικού τύπου. Αναφέρομαι μόνο στις προσεγγίσεις αυτές που βασίζουν την θεωρία και την πρακτική τους σε εμπειρικά, ερευνητικά και επιστημονικά ευρήματα. Για να μην μπερδευόμαστε...
Χαίρομαι που το ξεκαθάρισες αλλά δεν αλλάζει τις θέσεις μου, ούτε και απαντάει στα όσα θίγω.