Όχι δεν έρχεται σε αντίθεση με αυτό που λέω, γιατί πάντα θα προσπαθείς να βρίσκεις μια "ασφαλή βάση" για να στηρίζεσαι. Το γεγονός ότι θα αλλάζει και θα αποκτάς κάθε φορά και μια νέα εξάρτηση από ένα ακόμα άτομο που θα γνωρίζεις δεν αναιρεί αυτό το πράγμα. Θα είναι ένας φαύλος κύκλος που θα επαναλαμβάνεται όσο τουλάχιστον εσύ θα διατηρείς αυτόν τον τρόπο για να πορεύεσαι στον κόσμο.
Μπορεί να ακούγεται "παιδικό" αλλά δυστυχώς έτσι είναι. Δεν σε λέω "παιδάκι" αλλά ίσως άθελα σου-λόγω της μεγάλης δυσκολίας να διαχειριστείς τα συναισθήματα σου κάποιες φορές-να κάνεις αυτό το πράγμα χωρίς εκείνη την στιγμή να το καταλαβαίνεις. Δηλαδή ίσως να έχεις πολύ λίγη ανοχή στον συναισθηματικό πόνο και στο άγχος και όταν δεν σου δίνει την "ανακούφιση" ο άλλος, και επειδή δεν έχεις μάθει κάπως να το αντιμετωπίζεις όλο αυτό μόνη σου, αμέσως εκείνη την στιγμή εκτροχιάζεσαι και ίσως να φτάνεις στα όρια σου. Δεν θέλω να κάνω διαγνώσεις αλλά δες για εξαρτητική προσωπικότητα και προσπάθησε να αποκτήσεις κάποια επίγνωση για το που μπορεί κάπου και εσύ να το χειρίζεσαι λάθος.
http://en.wikipedia.org/wiki/Depende...ality_disorder
Υπόψιν δεν κάνω διάγνωση απλά λέω να ρίξει μια ματιά.
Και ελπίζω να μην είναι απλά όλα αυτά troll-behaviours.
Ναι, δεν έχω περάσει την δική σου κατάσταση, αλλά δεν είμαι εντελώς "έξω από τον χορό". Έχω περάσει και εγώ τρομερό άγχος, αγοραφοβία, νοσοφοβία και κρίσεις πανικού για κάποια χρόνια και έχω νιώσει πως είναι να έχεις μεγάλο παράλογο φόβο και να νομίζεις ότι θα πεθάνεις. Αλλά εδώ δεν κοντραρίζουμε τις διαταραχές και για το ποιος την έχει "πιο μεγάλη" (την διαταραχή :P) απλά συμβουλές δίνουμε ο ένας στον άλλο.