τι ωραιο πραγμα να φορας ρουχα που δε σε στενευουν πια!!!
76.5 σημερα..
Printable View
τι ωραιο πραγμα να φορας ρουχα που δε σε στενευουν πια!!!
76.5 σημερα..
καλημέρα σας!!!!
εχθές μου ήρθαν οι μπάρες πριβεντα!!! Απίθανη γευση καραμέλας που σου θυμίζει μαρς.
συνεχίζω σταθερά... ήδη ολοι μου λένε πως η διαφορα είναι εμφανης κ αυτο μου δίνει δύναμη.
:bisou::bisou::bisou::bisou::bisou:
Ρία μου τα πας μια χαρά!!!μπράβο!και εμένα μου άρεσαν πολύ οι μπάρες του αλλά δεν θυμάμαι ποια γεύση έπαιρνα :D καλή συνέχεια!
ευχαριστω κουκλα!!!
ναι ανελπιστα καλα τα παω!
μου ταιριαξε αυτος ο τροπος τελικα!
(να πω την άλήθεια μου , ελαβα ενα μειλ με μια ευχη στα γενεθλια μου, που μου χτυπησε μεγαλη καμπάνα!!! ....σε ευχαριστω πολυ , ΕΣΕΝΑ που ισως δεν ξέρεις ποσο μεγάλο καλό μου εκανες...)
Γειά σας!!! :D
καλησπέρα...αυτές τις 2 εβδομάδες δεν τα πήγα πολύ καλά γιατι δεν έκανα κατά γράμμα το πρόγραμμα...παρ'όλα αυτά έχασα 2 κιλά...αύριο που θα πάω στο γιατρό να δω τι θα μου πει και στη λιπομέτρηση...προβλέπω να τα ακούω για τα ΄καλά μπας κ βάλω μυαλό..
Ria τα πας πολύ ΄καλά !!!!!συνέχισε έτσι!!!
Καλησπέρα! Κάνω κι εγώ την δίαιτα με τις σκόνες prevent.. Την ξεκίνησα πέρσυ, έχασα περίπου 18 κιλά σε 3 μήνες μετά την σταμάτησα απότομα και ενώ έτρωγα τα πάντα δεν έβαλα ούτε γραμμάριο. Την ξαναξεκίνησα πριν 15 μέρες περίπου και έχω χάσει ήδη 4,5 κιλά.
ΡΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΑΑΑ!!!!!
που εισαι?
περιμενω τοσες μερες τα νεα σου...
μηπως νομιζεις οτι δε μας νοιαζει η πορεια σου? :bouncy:
ΛΑΘΟΣ!!
μηπως ειχες κανα μικρο πισωγυρισματακι κ νομιζεις οτι θα σε μαλωσουμε?:flaming:
ΛΑΘΟΣ!!
ελα λοιπον!!! παρουσιασου!!:thumbup:
smartaki μου!!! με εστειλες!!!
http://www.youtube.com/watch?v=MUQwg...56D89007A348C9
εδω ειμαι παρουσα κ εγκλωβισμένη πάλι στα υπερφαγικά μου.... κουραστηκα ρε παιδιά... ειλικρινα πιστευω οτι δε θα σωθώ ποτέ!
ρια,να θυμασαι οτι σημασια δεν εχει ποσες φορες θα πεσεις.... αλλα αν θα βρεις το κουραγιο να σηκωθεις :)
εγω πιστευω οτι μπορεις..... εσυ ισως να μην το χεις πιστεψει ακομη,αλλα θα ρθει η στιγμη που θα το πιστεψεις ;)
χαχα!! ωραιο το τραγουδι αλλα εσυ απαλασσεσαι λογω αμφιβολιων....:P
ελα, το κοινο σου περιμενει!!! :D
κοριτσαρα μου, εχω κουραστει πολυ με τις συναισθηματικες μεταπτωσεις... ξερω οτι συνεχεια ετσι ειμαι... αλλα κουραζω πολυ εμενα, το περιβαλλον μου... εσας...
http://www.youtube.com/watch?v=DX4gU...eature=related
εμας δε μας κουραζεις :)
κ ειμαι σιγουρη οτι οσα περα δωθε κ αν πας, θα βρεις τελικα το κεντρο σου :)
(παντα τα τραγουδια που βαζεις ειναι κορυφαια!!! )
αυριο ειναι αλλη μερα:)
oυτε οι συναισθηματικες μεταπτωσεις θα εξαφανιστουν εντελως ουτε οι φασεις που το φαι θα παιζει ρολο υποστηρικτικο.
αποδεξουτο σα στοιχειο σου και μαθε να το ελεγχεις τοσο ωστε να μην παιρνει παραμαζωμα την υπολοιπη ζωη σου.
δε θα μεταλλαχθουμε, δε θα γινουμε αλλοι ανθρωποι, δε θα αλλαξουμε dna. ισορροπια θελουμε και να γνωρισουμε τον εαυτο μας τοσο καλα ωστε να ξερουμε πώς να μας χειριζομαστε με τον καλυτερο δυνατο τροπο και να μη χαλαμε τη σχεση μας ουτε με τον εαυτο μας ουτε με τους αλλους.
αν περιμενουμε τη μαγικη συνταγη που θα μας κανει ξαφνικα ανθρωπους που τρωνε μονο οταν πεινασουν και ξερουν ακριβως ποσο να φανε για να χορτασουν και μπλα μπλα μπλα μπλααααααααααααα, σωθηκαμε :P
φιλακια κοριτσι μου!!!!!!
@ρια και σε όσους δεν βρίσκουν στη διατροφή prevent τη λύση που ψάχνουν.
Θεωρώ πως ένα άτομο που έχει διαταραχές επεισοδιακής υπερφαγίας κακώς προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα μειώνοντας το βάρος του. Το βάρος είναι η συνέπεια του προβλήματος ενώ το πρόβλημα είναι η υπερφαγία. Αν προσπαθούμε να εξαλείψουμε τις συνέπειες, ακόμη και αν το καταφέρουμε ως ένα βαθμό το πραγματικό πρόβλημα παραμένει άλυτο και έτσι θα επανεμφανιστεί με μαθηματική ακρίβεια.
Γνώμη μου είναι Ρία πως το πρώτο στο οποίο θα πρέπει να δουλέψεις είναι η αντιμετώπιση της υπερφαγίας και όχι ακόμα μια δίαιτα, σίγουρα όχι μια δίαιτα όπως η διατροφή Prevent.
Η διατροφή Prevent κατ' εμέ απευθύνεται κυρίως σε άτομα που έχουν να χάσουν λίγο βάρος,(5-12κιλά) το οποίο έβαλαν είτε λόγω εγκυμοσύνης, είτε λόγω συνεχόμενων ατασθαλιών στη διατροφή (εννοώ ένα γλυκάκι εδώ ένα σουβλάκι εκεί αλλά ΌΧΙ υπερφαγικά επεισόδια). Απευθύνεται δηλαδή σε άτομα που γενικά τρώνε φυσιολογικές ποσότητες αλλά λόγω κάποιου περιστατικού ξέφυγαν λίγο. Εκείνοι μπορούν να κάνουν τη διατροφή αυτή για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, να χάσουν το βάρος και μετά να γυρίσουν στη συντήρηση που ούτως ή άλλως έκαναν και πρωτύτερα. Βέβαια δεν είμαι υπερ αυτής της διατροφής ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις γιατί τα σκευάσματα αυτά έχουν κατά καιρούς συνδεθεί με διάφορα προβλήματα στο στομάχι.
Έκανα τη δίαιτα αυτή 2 φορές τότε που δεν είχα συνειδητοποιήσει ποιό ήταν το πραγματικό πρόβλημα. Έχασα βάρος? Εννοείται, στο κάτω κάτω μια υποθερμιδική δίαιτα είναι αν τρως κάτω από αυτό που καις χάνεις. 15 κιλά την πρώτη φορά, 21 τη δεύτερη. Τα ξαναέβαλα? Εννοείται. Η συνέπεια είχε εξαλειφθεί αλλά η υπερφαγία υπήρχε και επέστρεψε μάλιστα ενισχυμένη από τη στέρηση μετά από τέτοια διατροφή.
Μπορεί μια σκόνη με γεύση καπουτσίνο (κατά προτίμηση :P ) να λύσει το πρόβλημα της υπερφαγίας? Οι πιθανότητες είναι όσες και το να κερδίσει ο Ασπρόπυργος τη Μπαρτσελόνα 4-0 στην έδρα της.
Οπότε Ριάκι μην κατηγορείς τον ευατό σου που δεν προχώρησες με αυτή τη δίαιτα. Ήταν μια λάθος επιλογή. Ψέξε αλλού για λύσεις όχι σε δίαιτες. Δούλεψε πρώτα το μυαλό και το σώμα θα ακολουθήσει.
Εμένα με βοήθησε η γνωστική-συμπεριφορική θεραπεία και η υιοθέτηση ένος άλλου τρόπου ζωής. Παραθέτω από ένα ιστολόγιο που βρήκα στο ίντερνετ μια περίληψη της μεθόδου:
"Η σωστή αντιμετώπιση των διαταραχών πρόσληψης τροφής είναι διεπιστημονική, και πιο συγκεκριμένα αφορά στις υπηρεσίες τόσο του Κλινικού Ψυχολόγου όσο και του εξειδικευμένου Διαιτολόγου-διατροφολόγου. Σημαντικό λοιπόν ρόλο στην αντιμετώπιση των διαταραχών πρόσληψης τροφής, παίζει η αλλαγή της συμπεριφοράς, των σκέψεων και των συναισθημάτων. Πιο συγκεκριμένα, η ΓΣΘ είναι βραχείας διάρκειας (6-20 συνεδρίες) και στοχεύει στα ακόλουθα:
? Αυτοέλεγχος και έλεγχος εξωτερικών ερεθισμάτων: Συστηματική παρακολούθηση και καταγραφή των συμπεριφορών, των συναισθημάτων και των σκέψεων ? στόχων της καθημερινής διατροφής, των θερμίδων και των δραστηριοτήτων σε μορφή ημερολογίου και εντοπισμός των ερεθισμάτων από το περιβάλλον.
? Γνωστική αναπροσαρμογή: στόχων για απώλεια ή αύξηση βάρους, αντικαθιστώντας τις αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα που οδήγησαν στην διαταραγμένη σχέση με το φαγητό με πιο θετικά και κατά συνέπεια με ένα πιο υγιές τρόπο ζωής.
? Διαχείριση συναισθημάτων: το άγχος και η κατάθλιψη είναι από τα πιο διευρυμένα χαρακτηριστικά των διαταραχών πρόσληψης τροφής και σημαντικά αίτια για την μονιμότητα τους. Έχουν συνδεθεί με διαταραχές της όρεξης και με συνακόλουθη μεταβολή (αυξομειώσεις) του σωματικού βάρους.
? Κοινωνική υποστήριξη και ψυχοεκπαίδευση: η ψυχοθεραπευτική διαδικασία ενθαρρύνει το άτομο στην οργάνωση ενός πιο αποτελεσματικού κοινωνικού δικτύου υποστήριξης καθώς σημαντική είναι η υποστήριξη των ανθρώπων του περιβάλλοντος του ασθενούς.
? Φυσική άσκηση: είναι ίσως ο πιο σημαντικός παράγοντας για την θεραπεία της παχυσαρκίας αλλά και την αντιμετώπιση του άγχους για την αύξηση της ευεξίας.
Στα πλαίσια των αλλαγών συμπεριφοράς, συμπεριλαμβάνονται οι αλλαγές στον τρόπο διατροφής με τη βοήθεια κλινικού διαιτολόγου- διατροφολόγου, που θα επανεντάξει το άτομο σε μια φυσιολογική πρόσληψη τροφής και θα συμβάλει στην αποκατάσταση της υγείας του."
(δεν παραθέτω την πηγή γιατί είναι ιστολόγιο ψυχολόγου, αναφέρει τα στοιχεία της και δεν θέλω να φανεί ως διαφήμιση)