Νομίζω λίγο πολύ όλοι οι άνθρωποι έτσι λειτουργούμε. Η απαγόρευση πάντα είναι ένας παράγοντας που έχει μεγάλες πιθανότητες να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Το να σου πει κάποιος απαγορευτικά, μη ξαναφας το τάδε πράγμα μπορεί να σε ωθήσει να το αναζητάς συνέχεια. Όταν πρωτοδιάβασα την Ατκινς πριν πάρα πολλά χρόνια μου είχε φανεί αδιανόητο να ακολουθήσω μια τέτοια διατροφή! Από το καλοκαίρι και μετά που πήρα το βιβλίο όπου εξηγείτε ο μηχανισμός που μας κάνει να παίρνουμε βάρος και τροφοδοτεί συνέχεια την πείνα μας κατανόησα τον λόγο που πρέπει για ένα διάστημα να αποκλείσω κάποιες τροφές. Έτσι πλέον δεν λειτουργεί απαγορευτικά στο μυαλό μου, κάθε άλλο! Συνειδητά κάνω κάποιες συγκεκριμένες επιλογές. Θέλω να πω ότι ο μόνος τρόπος να ακολουθήσεις κάτι το οποίο θεωρείς ότι είναι απαγορευτικό είναι να βρεις το λόγο για τον οποίο πρέπει να το κάνεις, αν βρεις το λόγο παύει να είναι απαγόρευση και γίνεται επιλογή! Η καθημερινή πίεση δεν αντέχεται! Πόσο μπορεί κάποιος να ζήσει κάτω από πίεση; Μια δίαιτα πρέπει να μη μας τρελαίνει! Εμένα όλες τις προηγούμενες φορές με τρέλαινε η πείνα, η ανασφάλεια που ένιωθα ότι θα πεινάσω και δεν θα έχω δικαίωμα να φάω! Είναι κάτι που δεν μπορώ να αντέξω πλέον. Έχω πεινάσει τόσο πολύ στο παρελθόν!Quote:
Originally posted by ton76
ξερεις τι κανω ?? επειδη ανακαλυψα οτι το θεμα μου εμενα δεν ειναι η ποσοτητα αλλα η απαγορευση καποιου συγκεκριμενου πραγματος αυτο δουλευω!! δηλαδη αν μου πεις μη φας υδατ/κες η πρωτεινης η κοψε τα φρουτα η δε ξερω γω τι θα εκνευριστω φοβερα και θα τα παρατησω ολα, αλλα τι κανω με αυτο το προγραμμα - διατροφη, τρωω οτι θελω αλλα σε μιση ποσοτητα και δε μου φαινεται. επισης εχω κανει μια κατσαρολα χορτοσουπα χωρις λαδια αλλα με ζωμο και αν πεινασω/βαρεθω οτιδηποτε χτυπαω ενα πιατο .
ενταξει δε θα χανω τρελλα αλλα δε με νοιαζει προς το παρον αυτο. ας φτιαξω το παρανοικο της διατροφης που εχω και βλεπω και για απωλεια το καλοκαιρι που ετσι κι αλλιως δεν ειμαι και ποτε μεσα στο σπιτι και εκ των πραγματων μονο φρουτα τρωω και σαλατες γιατι δε με τραβαει τιποτα αλλο!!
Κάθε ένας από εμάς είναι διαφορετικός! Πρέπει να βρούμε αυτό που μας ταιριάζει και να το ακολουθήσουμε! Μόνο έτσι δεν θα βασανιζόμαστε και δεν θα νιώθουμε περιορισμένοι!
Τώρα που έγραψα περιορισμένοι, σκέφτηκα ότι έτσι και αλλιώς και το να μην ακολουθήσουμε κάποια δίαιτα δεν μας περιορίζει; Τα έξτρα κιλά δεν είναι από μόνα τους ένας περιορισμός; Πρέπει να επιλέξουμε τον περιορισμό που μπορούμε να αντέξουμε!