εγω ζω με την μανα μου εδω και 2 χρονια ΚΕΝΟ, εφυγα απο το σπιτι στα 17 μου
Printable View
εγω ζω με την μανα μου εδω και 2 χρονια ΚΕΝΟ, εφυγα απο το σπιτι στα 17 μου
κι εγω συγκατοικουσα για λιγο με μια παλιοτερα, αλλα δυστυχως οταν χωρισαμε ηταν πολυ ασχημος ο καβγας, με καταστροφες και γκρεμισματα, κι ετσι με πεταξε εξω απ'το σπιτι κι επειδη δεν ειχα που αλλου να παω να μεινω, επεστρεψα στους γονεις μου.
Δυσανασχέτηση που πρέπει σήμερα να βγω από το σπίτι. Έχει φλογώσει και η μάπα μου πάλι και σε συνδυασμό με τα σημάδια έχω γίνει πολύ αποκρουστικός και ντρέπομαι να κυκλοφορήσω έξω. Δεν αντέχω πια, ό,τι κι αν έχω κάνει για την ακμή μου απέτυχε παταγωδώς. Υποβλήθηκα σε πήλινγκ το φθινόπωρο, αλλά τα σημάδια δεν εξαλείφθηκαν ούτε καν! Λαμβάνω τώρα χάπια ισοτρετινοϊνης και ωστόσο εμφανίζονται καινούρια εξανθήματα. Η επιστήμη σηκώνει μαζι μου τα χέρια ψηλά. Βλέπω τους συνομιλήκους μου με κάτι λαμπερές, πεντακάθαρες επιδερμίδες και ζηλεύω. Τι στο διάολο δηλαδή, από πότε επισκέπτονται αυτοί δερματολόγο; Εγώ πάντως για πρώτη φορά στα 18 και ίσως γι' αυτό την πληρώνω. Είναι τρομερά εφιαλτικό παιδιά. Το πρόσωπό μου έχει κατασημαδευτεί και φαίνεται έντονα στο ηλιακό φως. Νιώθω πολύ αμήχανα!
Καλημέρα sheldon,
παράλληλα με την φαρμακευτική αγωγή, θα σου πρότεινα να δεις και λίγο το θέμα διατροφή.
Για παράδειγμα μια διατροφή πλούσια σε λιπαρά, καφέ, σοκολάτα, πολλά τηγανιτά, σάλτσες, βιομηχανοποιημένες έτοιμες τροφές κ.λπ. επιβαρύνει το πρόβλημα της ακμής.
Το θέμα δεν είναι ότι δεν θα ξεπεραστεί κάποια στιγμή, αλλά ν' αφήσει όσο το δυνατόν λιγότερες
ουλές. Περιορίζεις στο ελάχιστο έως καθόλου την ζάχαρη και το διαιτολόγιο σου καθημερινά να προσπαθείς να περιλαμβάνει 5 μερίδες ωμών τροφών, 2 σαλατοειδή και 3 μερίδες φρούτων.
Μπορείς να πίνεις επίσης 1 ποτηράκι του κρασιού καθημερινά χυμό ροδιού, που είναι το καλύτερο ρόφημα για τον καθαρισμό του δέρματος εκτός του ότι είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό.
Επίσης τα Ω3 λιπαρά οξέα και ο λιναρόσπορος βοηθούν πολύ το δέρμα.
Και βέβαια 2-3 φορές την βδομάδα γεύμα οσπρίων που περιέχουν φυτικές ορμόνες. Αυτά προς το παρόν.
Είμαι σίγουρη ότι τόχεις ψάξει και προς αυτή την κατεύθυνση..
απαισια... εκανα ενα μεγαλο λαθος και φοβαμαι τις συνεπειες...
τι κανουμε τωρα οεο?!
Sheldon..τα χάπια αυτά που λες, έχουν σίγουρο αποτέλεσμα, αλλά θα συμφωνήσω με τη Μαρκέλα ότι θέλει και πολύ καλή διατροφή..
επίσης αιματολογικές και εξετάσεις για τη χοληστερίνη σου και το συκώτι σου.
Εγώ τα πήρα για έξι μήνες, αφού εμφάνισα ακμή στα 26 μου!!
ήταν πραγματικός εφιάλτης, σε καταλαβαίνω πως νιώθεις!
όλοι στη δουλειά με ρωτούσαν τι έχω πάθει και νομίζω ενίοτε ότι έπαιρναν και μια έκφραση αηδίας :-)
Αλλά οκ, περαστικό ήταν..
Έβαζα πολύ καλές αντιηλιακές κρέμες διότι το δέρμα γίνεται φωτοευαίσθητο και εκτός από τα χάπια έβαζα και αλοιφές με το συσταστικό αυτό που ανέφερες (του οποίου την ονομασία ποτέ δε θυμάμαι ακριβώς να πω!).
όσο για τα εξανθήματα που ανέφερες, μπορείς να το πεις στο δερματολόγο σου, μήπως είναι κάποια αλλεργική αντίδραση..
Εκτός αν εννοείς ότι βγάζεις επιπλέον σπυριά, πράγμα το οποίο ουσιαστικά θέλουμε να πετύχουμε με αυτά τα χάπια!!
ΔΕν ξέρω αν μπορώ να στο εξηγήσω σωστά αλλά οι θεραπείες αυτές με ρακιουτάν κλπ αυτό κάνουν..τα εν δυνάμει σπυριά τα σκάνε προς τα έξω και παράλληλα τα καταστέλλουν, ούτως ώστε να βγουν σχεδόν όλα μέσα στο εξάμηνο της θεραπείας.
Επαναλαμβάνω όμως βάζε συνεχώς ενυδατικές και αντιηλιακές όταν βγαίνεις έξω διότι σε αντίθετη περίπτωση , όντως το δέρμα σου θα σκαφτεί...και εννοείται μη βάζεις χέρια επάνω, δεν πιστεύω να πειράζεις τπτ τα σπυράκια έτσι????
θέλει να ασχοληθείς, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι πάρα πολύ καλό, στο εγγυώμαι γιατί τα έχω περάσει!
Αφού τελειώσεις τη θεραπεία θα σου προτείνω και μια κρέμα ανάπλασης με σάλιο σαλιγκαριού, το δερματάκι σου θα γίνει σαν κώλος μωρού!
Χθές μου το ξεκαθάρισε.
Δεν μ'αγαπά, ούτε ποτέ θα μ'αγαπήσει.
Ίσως, όμως,
αν μπορέσει να το επεξεργαστεί,
θα μου μιλάει φιλικά αραιά και πού.
Αυτό από μόνο του αξίζει πολλά ...αισθάνομαι υπέροχα!
Είμαι junkie της Αγάπης της.
...και μη μου πείτε πως τα ψίχουλα δεν είναι αρκετά για να συνεχίσει να υπάρχει κάποιος
το θετικό είναι ότι με τα ψίχουλα δεν υπάρχει περίπτωση να πάθεις οβερντοουζ :-)
Καλέ, γιατί μου βάζετε χέρι τα ψιχουλάκια μου!?!
Γιά'μένα είναι πάάαρα πολλά και πολύ σημαντικά -σε σύγκριση με την προηγούμενη πενταετία μου
Και εφόσον Την γνώρισα, θα μου ήταν αδύνατο να μήν εμπλακώ
However trying to repeat jazz, I realize, that it was impossible που είπε και ο παππούς της αποδόμησης
Είμαι πολύ jazz έ; ...χεχεχε
Ευχαριστώ Μαρκέλλα για τις συμβουλές, αλλά σύγχρονες έρευνες καταρρίπτουν το μύθο ότι η ακμή επηρεάζεται από τη διατροφή.
Επίσης, εγώ δεν έχω ουλές, αλλά σημάδια. Οι ουλές είναι βαθιά σκαψίματα του δέρματος, ενώ εδώ μιλάμε για τα κόκκινα στίγματα που αφήνουν πίσω τους τα σπυριά.
Αντηλιακό και ενυδατική δε βάζω κάθε φορά, γιατί δεν το κρίνω απαραίτητο. Λες αυτό να φταίει;
Τώρα επισκέπτομαι δερματολόγο του νοσοκομείου και δεν είναι καθόλου εύκολο.
Αυτά που βγάζω δεν έχουν κεφαλή με πύον, άρα πρέπει να είναι από τα εσωτερικά που υποτίθεται ότι θέλουμε να καταπολεμήσουμε.
Καμιά φορά το κάνω ασυναίσθητα για να ομολογήσω την αμαρτία μου ή ξύνομαι για να διώξω το νεκρό δέρμα.
Αυτές οι κρέμες σε πληροφορώ ότι είναι τεκμηριωμένα επιεικώς μούφες, καθότι τα μόρια του κολλαγόνου, της ουσίας δηλαδή που η έλλειψή της δημιουργεί τα σημάδια, είναι τεράστια σε μέγεθος, ώστε να διαπεράσουν την κεράτινη στοιβάδα της επιδερμίδας και να εισχωρήσουν στο χόριο.
Όχι, δε λέγονται ουλές, είναι ξεκαθαρισμένο αυτό.
Έχεις στοιχεία, βάσει των οποίων αμφισβητείς τα πορίσματα των ερευνών, για να μην αερολογούμε; Ποιον πρέπει να πιστέψω εγώ, τις έρευνες που διενεργήθηκαν πρόσφατα ή κάτι που είπε αόριστα ο Ιπποκράτης, ο οποίος έζησε σε μια εποχή που η ακμή μπορεί και να μην καταχωρημένη σαν πάθηση;
Εγω γουσταρω να τα πειραζω τα σπιρακια μου και χεστικα για τις ουλες, αυτο μας μαρανε τωρα χαχαχα
πω, πω όποιος δεν τα πειράζει του βγάζω το καπέλο! Εγώ τα πειράζω κι έχω γεμίσει το πρόσωπο σημαδάκια.
Δεν είχα βέβαια ιδιαίτερα έντονο πρόβλημα ακμής, αλλά το κουσούρι να τα πειράζω δεν ξεπερνιέται.
Υπάρχουν και προϊόντα αλόης γι' ακμή που λένε ότι βοηθάνε, γιατί είναι φυσικής προέλευσης.
δεν μπορω να λυπηθω ΙΧΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ οταν συνεχιζουν ακομα το ιδιο τροπαριο και δεν υπαρχει ΙΧΝΟΣ ΑΓΑΠΗΣ πανω στο πλανητη γη. οση κακια μου φορτωσαν, θα την επιστρεψω οπως κανω παντα στο δεκαπλασιο, να μαθουν να φερονται. τροποι υπαρχουν πολλοι, και η απαθεια τη καταληλη ωρα ειναι ενας απ'αυτους. θα πεφτουν απ'το γκρεμο και θα μου απλωνουν χερι να σωθουνε, κι εγω θα τους σπρωχνω και θα τους χεζω μεστα μουτρα!
Δεν έχω όρεξη για τίποτα, δεν με ευχαριστεί τίποτα, πονάω και θέλω απλά να βρω ένα μέρος να κρυφτώ κι επίσης θέλω να μην αισθάνομαι τίποτα, να μην αισθάνομαι πόνο, φόβο, αγωνία και μοναξιά αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να μην αισθάνομαι κι αυτό σημαίνει ότι είμαι υποχρεωμένη να υποστώ την κατάρα των παραπάνω συναισθημάτων και δεν αντέχω άλλο...
Κι επίσης, θέλω να μην αισθάνομαι ότι δεν έχω όρεξη να κάνω τίποτα γιατί αφού είμαι ζωντανή έχω από εδώ και πέρα ελεύθερο χρόνο τον οποίο όμως αν κι έχω τρόπους να τον γεμίσω δεν θέλω τώρα να χρησιμοποιήσω κανέναν απ' αυτούς, είμαι καταδικασμένη και στην απραξία εκτός των άλλων συναισθημάτων που ανέφερα κι αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίσω να τα νιώθω, δεν θα μπορέσω καν να ξεχαστώ έστω... :(
Τώρα αυτό τι σχέση έχει με ερωτήσεις σε στυλ ψυχανάλυσης και μάλιστα απανωτές που με ζαλίζουν δεν καταλαβαίνω...επίσης, πώς μπορώ εγώ να ξέρω αν είμαι η μόνη που αισθάνεται έτσι; Τέλοσπαντων, δεν έχω διάθεση για παιχνιδάκια και δεν με βοηθάνε οπότε το λήγω εδώ...εμένα προσωπικά ο τρόπος σου καθόλου δεν με βοηθάει αλλά το αντίθετο, σόρρυ...κι είχα ζητήσει κάτι αλλά το αγνοείς...οπότε θα το κάνω εγώ...κι επίσης, όταν εγώ είμαι σε τέτοια χάλια πώς θα βοηθήσω τους άλλους να μην αισθάνονται έτσι; Καλό απόγευμα!
Καλά, ότι πεις...σου είπα να μην με ενοχλείς αλλά εσύ συνεχίζεις...και γίνεσαι και χυδαίος...και το πόσο είμαι εδώ καθώς κι οτιδήποτε άλλο που με αφορά εσένα να μην σε νοιάζει...από την "παρέα" μαζί σου, προτιμώ τη μοναξιά...εσύ μόνο χειρότερα με κάνεις κι όχι καλύτερα, δεν μου αρέσει καθόλου η συμπεριφορά σου και δεν θα σου δώσω λογαριασμό ούτε πόσο καιρό είμαι εδώ ούτε αν ξέρω ποιος έχει το ίδιο θέμα μ΄εμένα...δουλειά σου!
..ξέρεις ο πατέρας της ιατρικής έλεγε και κάτι άλλο όμως " ωφελέειν μη βλάπτειν " και δεν αερολογούμε καθόλου! Εξηγώ. Κανένα φάρμακο δεν είναι τόσο αθώο όσο θέλουμε να νομίζουμε και ειδικά η χρήση χαπιών ισοτρετινοϊνης, τα οποία είναι πολύ τοξικά!
Θα θυμάσαι που πριν λίγο καιρό, έλεγες κάτι περί αραίωσης των μαλλιών.., άλλως τριχόπτωση!
Σε προκαλώ ψάχτο λίγο, γιατί ενδεχομένως να οφείλεται στην ισοτρετινοϊνη.
Δεν ξέρω πόσο καιρό τα παίρνεις, αλλά η χρήση δεν θα πρέπει να είναι μακράς διάρκειας, επειδή φτιάχνοντας το σπυρί, μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο συκώτι και δεν ξέρω και που αλλού..
Ξαναμίλα με τον δερματολόγο ή πάρε δεύτερη γνώμη και από κάποιον άλλο για την συγκεκριμένη φαρμακοθεραπεία.
Άρα γιατί να παίρνεις τοξικό, χημικό υποκατάστατο βιταμίνης Α και να μην την πάρεις από την τροφή, σε συνδυασμό με κάποιο καλό συμπλήρωμα διατροφής?
Α...καλά...τελευταία φορά που σου απαντάω γιατί λες βλακείες...επιλογή μου είναι γι΄αυτούς που δεν συμπαθώ και με κάνουν να νιώθω άσχημα όπως εσύ αλλά εσύ εκεί, συνεχίζεις να κάνεις τον άλλον να νιώθει άσχημα κι ας το ξέρεις κι αυτό για μένα λέγεται σαδισμός...μπορείς να μιλάς μόνος σου τώρα αν θέλεις, ήθελα απλά να σχολιάσω την άκυρη σαχλαμάρα που είπες...μην κάνεις τον κόπο να απαντάς σε ότι γράφω γιατί από εδώ και στο εξής δεν θα το βλέπω...αυτό ναι, είναι επιλογή μου... :)
sheldon άδειασε το inbox!
Όσοι ανακοινώνουν με βαρύγδουπες δηλώσεις ότι αποχωρούν από το φόρουμ, 9 στις 10 φορές επιστρέφουν.
Όσοι πάλι κάνουν ignore σε κάποιον, είναι σίγουρο ότι όχι μόνο διαβάζουν τα μηνύματά του αλλά τις περισσότερες φορές θα του απαντήσουν κιόλας. Για τελευταία φορά...
οργη αλλα και κουραση απο τα κοριτσακια που αδυνατουν να προσγειωθουν και να δειξουν κατανοηση με τη κατασταση γυρω τους. τι προβληματα να εχει αραγε μια που απο μικρη την περνουσαν στις ταξεις επειδη ηξερε να κουνιεται και ηταν ομορφη και θελαν ολοι να τη πηδηξουν ? ετσι πηρε και το πτυχιο, ετσι βρηκε και γρηγορα δουλεια και βολευτικε, και φυσικα δεν ειχε και κανενα σεξουαλικο προβλημα αφου ολοι της την πεφταν και δεν ηξερε ποιον να επιλεξει. δεν ειχαν αλλα προβληματα κι ετσι καταντησαν να ασχολουνται με ολα τα ανουσια. αν ο αντρας που θα επιλεξουν ειναι γυμνασμενος ή οχι (διαφορετικα δεν αξιζει να πανε μαζι του), αν χωρισε η Μενεγακη, αν γαμηθηκε η Βισση, κι εκλασε η Βανδη. πακετο αν ειπαμε τον gay πουστη και το transexual τραβελι. anything else κοριτσακια ? τι να μου πουν εμενα ολα αυτα οταν δεν εχει μαθει καποια στο αγχος, τη πιεση, τη στενοχωρια. δεν εχουν να μου πουν ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ. μπαινουν στο epsychology και τα μικρουλια πετανε και μια κλισε φρασουλα και οριστε κατι καναν μπορουν πλεον να το παιζουν και υπερανω!
σωστα, και το οτι δε κανουν ολες πρωκτικο, σαν σεξουαλικο προβλημα μετραει. γιαυτο αστις ελληνιδες και τραβα με κανα ρωσιδελι ή οτι αλλο να βρεις κι εσυ την υγεια σου. πρεπει να υπαρξει διαχωριστικη γραμμη αναμεσα στις ελληνιδες και τις υπολοιπες γυναικες, γιατι πολυ απλα οι ελληνιδες με τετοια συμπεριφορα ΔΕΝ ειναι γυναικες!
α ολα κι ολα, ο ΚΕΝΟ τα θελει ολα! αμα η αλλη δε σου δινεται ολοκληρωτικα, τι να την κανεις ?
ειναι προσωπικα δεδομενα αυτα φιλε μου, αλλα στο συγκεκριμενο σου εγραψα απλα πως προτιμαω την αλλη.