Έχουμε μία θεμελιώδη διαφωνία στη συζήτηση, που πιστεύω πως είναι το «Α» και το «Ω»:
Εγώ -δεν- ομιλώ περί ηθών και εθίμων, δοξασιών και διάφορων σαχλαμαρών (για συντομία) των θρησκειών.
Εσύ ομιλείς περί αυτών των μοτίβων ακριβώς.
Εγώ λέω πως κυρίως τέτοια θέματα προκύπτουν από την πείνα και την εξαθλίωση.
Εσύ υποστηρίζεις πως πρόκειται περί ενός γευστικού-εθιμοτυπικού καπρίτσιου των γευστικών καλύκων των κατωτέρων ανθρώπων, διανοητικά και συναισθηματικά.
[και επειδή κατά βάση μόνο στις συγκεκριμένες χώρες, που ανέφερα πριν, καταναλώνουν γατόσκυλα από άποψη και ευχαρίστηση
(btw το Αφγανιστάν δεν είναι μία από αυτές, τα παμε αυτά)
φαντάζομαι ότι εννοείς τους κατώτερους Κορεάτες, Κινέζους, Περουβιανούς, Ελβετούς και Αβορίγινες)].
Εγώ λέω πως σ’ αυτή τη χώρα έχουμε και θα έχουμε, με αυξητικούς ρυθμούς, πείνα και εξαθλίωση.
Και πως τέτοια φαινόμενα θα είναι όλο και πιο χτυπητά και ότι θα πρέπει να κοιτάξουμε τις αιτίες και όχι (μόνο) το σύμπτωμα.
Εσύ είσαι υπέρ μιας «τυφλής» modus Vivendi απαγόρευσης.
Υποθέτω πως δεν υπάρχει κανένα κοινό σημείο, ως προς την αντίληψη του φαινομένου, ούτως ώστε να έχει νόημα να συνεχίζουμε για πολύ αυτή τη συζήτηση.
Πλην όμως και ειλικρινώς, with all do respect, έχω την εντύπωση πως εσύ-εγώ-εμείς έναντι αυτών των κακομοιριασμένων ανθρώπων
είχαμε-χουμε το *προνόμιο* να είμαστε ψαγμένοι, οικολόγοι, βέγκαν/βετζετέριαν, να τρώμε ζυμαρικά ζέας (που είναι και πολύ ωραία btw) ή τοφού,
να ταΐζουμε τα αγαπημένα μας αιλουροειδή με πατέ μοσχαριού ή με κροκέτες της οκάς και ρύζι χύμα, να είμαστε εναλλακτικοί, σκεπτόμενοι και ευαίσθητοι
και
ταυτοχρόνως να μιλάμε για ... "ανώτερες" και "κατώτερες" νοημοσύνες
(αλλά ας μην το θίξουμε εκ νέου αυτό, γιατί μου διεγείρει επί πλέον αντανακλαστικά και δεν θα ολοκληρώσομε ποτέ των ποτών).
Ως άνθρωποι σκεπτόμενοι και με προνόμια, λοιπόν, σε σχέση τουλάχιστον με πάρα πολλές και πολλους συνοδοιπόρους μας στον πλανήτη,
θα ήθελα να παραθέσω το κάτωθι κείμενο, ως ένα δείγμα της ποιότητός μας.
Και κατ' επέκταση την διαφορά της ανάγκης από την καθ' όλα
ημεδαπή ολοκληρωτική σαδιστική μαλακία στον εγκέφαλο
(που και αυτή, βέβαια, κάποια εξήγηση έχει ως προς την διαπαιδαγώγηση, την ψυχοσύνθεση και την "ελαφρώς" αποκλείνουσα διάσταση του "σωστού" και του "λάθους").
Πολύ πιθανόν να το έχεις ήδη δει (και σε, ομολογουμένως, καλύτερη ποιότητα):
http://desmond.imageshack.us/Himg96/...pg&res=landing
φιλικά σας καληνυχτώ.