Αυτό θα ήθελα,να μη με ενδιαφέρει,όμως δε καταλαβαίνω γιατί θίγομαι,δίνω ιδιαίτερη σημασία σε πράγματα που δε πρέπει να με αφορούν και δε καταλαβαίνω τον λόγο. Νομίζω αυτό πρέπει να το πω και στον ψυχολόγο.
Printable View
Εντάξει σε αυτό,ότι ο καθένας έχει τα προβλήματα του ναι πάω πάσο.Ο λόγος όμως που με ενδιαφέρει μόνο να είμαι αποδεκτός είναι ξέρεις,για να έχω μία παρέα,να ειμαι καλά και να μη κάθομαι όλη μέρα σπίτι και να έχω να τα ακούω και απο τους δικούς μου. Όμως το παραδέχομαι,ο τρόπος που θέλω να το αποκτήσω είναι λάθος.
Για τους καθηγητές υπάρχει ανταγωνισμός στις θέσεις εργασίας, κάποιοι παίρνουν μόρια για να διδάξουν σε παιδιά με κάποια ιδιαιτερότητα , μπορεί και να μην θέλουν να βοηθήσουν ούτε να δείξουν κατανόηση. Είναι και το θέμα συμπάθειας μερικές φορές το παρακάνουν.
Έχεις και άγχος για να μιλήσεις? νομίζεις πως θα έχει άσχημη κατάληξη και θα στεναχωρήσει περισσότερο. Εγώ θα σου έλεγα να εκδηλώνεις τα συναισθήματα σου τι χειρότερο να γίνει, ακόμα και να σε κοροϊδεύουν μπορείς να τους αγνοήσεις, πας παρακάτω, όσες περισσότερες φορές το τολμήσεις και αν αποτύχεις θα μάθεις να συμπεριφέρεσαι διαφορετικά και να πλησιάζεις άτομα.
Η αλήθεια είναι πως αυτό προσπαθώ να το δουλέψω με τον εαυτό μου αλλά μάταια μέχρι τώρα,είναι αυτό που με ρώτησες,φυσικά και φοβάμαι να υπερασπιστω τον εαυτό μου.
Όταν μου έκανε αυτό που μου έκανε,που με αγνόησε και με μείωσε μπροστά στους άλλους,ήθελα τόσο πολύ να του τα χώσω, αλλά φοβάμαι τις συνέπειες.Βλέπω μερικούς ανθρώπους που σαν μαχητές υπερασπίζονται το δίκιο τους δίχως να τους νοιάζει τι θα ακολουθήσει.Για παράδειγμα η θεία μου,πόσο σκληρός χαρακτήρας,μόνο που την βλέπεις εμφανισιακά δε θες να τα βάλεις μαζί της,δηλαδή φαίνεται από το πρόσωπο της αυτό εννοώ.Θέλω να είμαι το ίδιο και γω,όχι κανένας δειλός όπως τώρα.Πιο πολύ εμένα κατηγορώ που δεν τον είχα βάλει στη θέση του εκείνη τη στιγμή.
Αν το έκανες θα ντρεπόταν να αντιδράσει, αν είχε άδικο και δεν συμπεριφέρθηκε σωστά. Όμως υπάρχει περίπτωση ένας άλλος μαθητής στη θέση να αδιαφορούσε, να μην το θεωρούσε σημαντικό, είναι κάτι που συμβαίνει. Αν είσαι σκληρός πάλι κανείς δεν θα σε συμπαθεί. Το σωστό είναι να δείχνεις κατανόηση γιατί όλοι έχουν προβλήματα και κόμπλεξ και να δέχεσαι τις προσβολές να το παίρνεις περισσότερο ως κακό χιούμορ, να βρείς τρόπο να καταλάβουν μόνοι τους πως αυτό που κάνουν δεν είναι σωστό.
Εγώ πιστεύω το πιο σωστό που μπορώ να ξεκινήσω από τη νέα σχολική χρονιά είναι να λύνω αυτά που με ενοχλούν αλλά με τρόπο χωρίς να το παρακάνω ώστε να μην υπάρχουν μεγάλες συνέπειες.Όμως το θέμα είναι ότι αυτό λέω κάθε χρόνο και δε το κάνω.Νομίζω αυτό κτίζεται με μεγάλη προσπαθεία,τι πιστεύεις; Για να μπορώ να υπερασπιστώ τον εαυτό μου,έχει να κάνει με υψηλή αυτοεκτίμηση ή όχι;
Καλημέρα Κύκνε,καλά που να δεις σε εμένα, συμβαίνουν αυτά και να δίνω ξύλο έχω δει βέβαια αλλά και να παίρνω.Όμως το καλό με εμένα είναι πως αφού βλέπω έναν εφιάλτη,απ όσο θυμάμαι την επόμενη φορά βλέπω ένα υπέροχο όνειρο από τα βάθη της φαντασίας μου χωρίς να είμαι υπερβολικός,δε ξέρω γιατί ισχύει αυτό το μοτίβο.Θα σου ελεγα απλά ξέχνα το γιατί ξέρεις,άσχημο όνειρο ήταν που ξεπερνιέται πιστεύω.