Χαχαχαχα μη μασας φιλαρακι. Ειναι οντως ΙΨΔ. Εΐναι το τυπος που στην Αγγλικη βιβλιογραφια ονομαζεται pure-o (pure obsesive) και εμπειρικα γνωριζω οτι ειναι μεγαλο μανικι, μην παρεξηγεις το γελιο μου. Λοιπον ακου πως εχει το πραγμα, περασα και εγω απο την ιδια κατασταση πριν χρονια, φοβομουν οτι ειμαι ενας πολυ κακος η πολυ τρελος ανθρωπος, εκανα και αρκετες κρισεις πανικου και καταθληπτικα επεισοδια, απομακρυνομουν απο αιχμηρα αντικειμενα, ακομα και απο εν δυναμει αιχμηρα αντικειμενα οπως γυαλινα ποτηρια κτλ, η φαντασια σου σε κανει πολεμο σε αυτο το θεμα οποτε ειναι πιθανο να προσθετεις συνεχως στον νοητο καταλογο πραγματα που πρεπει να αποφευγεις. Παλιοκατασταση γενικα. Ενημερωθηκα για το θεμα, πηγα σε γιατρο, ακολουθησα αγωγη με Ladose για περιπου ενα χρονο, τα SSRIs κανουν πολυ καλη δουλεια, οι σκεψεις σχεδον φευγουν αλλα ακομα και οταν σου επιτιθεντε τετοιες σκεψεις, χανουν την σφοδροτητα τους, δεν μπορουν να σε οδηγησουν στον πανικο. Τα φαρμακα ειναι ενας πολυ δυνατος βοηθος αλλα απο κει και περα πρεπει να κανεις και λιγη δουλιτσα με τον εαυτο σου γιατι τα φαρμακα μπορει να σε βοηθαν πολυ αλλα δε σε θεραπευουν.
Δε θα θεραπευτεις βεβαια, εγω παντως δε θεραπευτηκα ουτε και ακουσα καποιον που θεραπευτηκε αλλα: Θα καταφερεις να μικρυνεις τοσο πολυ αυτον τον διαολο που πραγματικα θα σου φαινεται σαν ενα ενοχλητικο μυρμηγκι και τιποτα περισοτερο.
Ακου τι πρεπει να κανεις
Οι σκεψεις αυτες ειναι αποτελεσμα μιας δυσλειτουργιας του εγκεφαλου σου. Δεν εχουν πραγματικη βαση ουτε αφορουν πραγματικα τον χαρακτηρα σου. Αρχισε να μην τις ταυτιζεις με εσενα και μη τις θεωρεις ικανες να σε οδηγησουν σε ασχημες πραξεις γιατι δεν μπορουν να το κανουν. Οταν θα σου επιτιθεντε αφηνε τες να ερχοντε, μην μπεις στη διαδικασια να τις πολεμισεις γιατι ειναι ματαιος κοπος, ετσι τις δυναμωνεις!!!!! Δεν μπορεις να νικησεις ευθεως τις σκεψεις σε καμια περιπτωση!!!! Μαλιστα το πραγμα ξεφευγει απο τον ελεγχο ακριβως οταν ο ανθρωπος προσπαθησει να τις αποβαλει οποτε και καταληγει πανικοβλητος επ αοριστου.
Οταν θα σκεφτεσαι κατι ασχημο θα λες, οκ ειναι μια ανοησια ακομα λογο τις παθησης μου, ειναι καλο να το βλεπεις σαν παθηση, διαχωριζει στο μυαλο σου τον πραγματικο χαρακτηρα σου απο αυτες τις ανοησιες. Πρεπει να μαθεις να τις περιφρονεις και να τις εξευτελιζεις. Στην αρχη θα ερχοντε με την ιδια συχνοτητα αλλα με την παροδο του χρονου θα ερχοντε αρκετα πιο αραια αλλα κυριως εντελως αποδυναμωμενες. Θα τις αντιμετωπιζεις απλα σαν ανοησιες. Με τον καιρο ειναι πολυ σημαντικο να αρχισεις να εκθετεις τον εαυτο σου σε καταστασεις που σου δημιουργουν φοβο, αν φοβασαι να οδηγησεις λογο των σκεψεων, αρχισε να αδηγας, αν φοβασε να συναναστρεφεσε με ανθρωπους, αρχισε να το κανεις κοκ.
Ενα επισης σημαντικο πραγμα με την ΙΨΔ ειναι και το εξης και ισως να ακουστει λιγο παρανοικο στην προκειμενη περιπτωση αλλα οντως ειναι σημαντικο και οφελημο. Ο καθε φοβος νικιεται μονο εαν αποδεχτεις την απειλη του. Οι φοβοι γινοντε θηρια εαν δεν αποδεχτεις την απειλη τους.Εαν φοβασε τα υψη, πρεπει να αποδεχτεις και την περιπτωση που θα πεσεις απο υψος, ενα φοβασε τα αυτοκινητα πρεπει να δουλεψεις μεσα σου την ιδεα οτι μπορει να παθεις αυτοκινητιστικο. Πρεπει να πεις εαν πεσω, επεσα, τι να κανουμε; Εαν χτυπησω, χτυπησα κοκ. Ο φοβος σου ειναι να μην βλαψεις κανεναν ανθρωπο, να μη γινεις εγκληματιας. Δωσε προσοχη. Δεν εννοω οτι πρεπει να αρχισεις να αποδεχεσαι την ιδεα του να γινεις εγκληματιας με επιπολαια και ανευθυνο τροπο αλλα πρεπει να πεις οτι ακομα και εαν φτασεις σε αυτο το σημειο θα το αντιμετωπισεις. Ειναι ενα νοητικο παιχνιδι, ενα φαρμακο για την παθηση σου. Στην προκειμενη περιπτωση ειναι σιγουρο οτι δε θα φτασεις σε αυτο το σημειο αλλα αυτο πρεπει να το κανεις γιατι μονο κατ αυτο τον τροπο νικας του φοβους και με κανεναν αλλο. Οπως υπαρχουν οι φυσικοι φοβοι που μας τρομαζουν, υπαρχουν και οι ενδοπροσωπικοι βοφοι για τον χαρακτηρα μας, δεν μπορουμε να ανεχτουμε την ιδεα οτι θα ποναμε ας πουμε στον καρκινο γι αυτο και φοβομαστε τον καρκινο, δεν μπορουμε αντιστοιχα να ανεχτουμε την ιδεα οτι θα καταληξουμε καθαρματα και εγκληματιες γι αυτο φοβομαστε την ΙΨΔ. Δυστυχως εχεις εναν καλο αγωνα μπροστα σου αλλα εισαι σιγουρος πως αν παλεψεις με τον εαυτο σου (πρεπει να παλεψεις καλα με τον εαυτο σου) ετσι οπως σου λεω θα εχεις εκπληκτικα αποτελεσματα, θα γινει σκια η ΙΨΔ και θα γινεις πολυ δυνατος ανθρωπος (αυτο ειναι ενα εξτρα δωρο που θα αποκομισεις απο τον προσωπικο αγωνα). Να εισαι καλα και καλη αρχη.
Εγω ειμαι πολυ καλα, δεν νιωθω πλεον ασθενης ουτε με εμποδιζει πουθενα αυτη η δυσλειτουργια γιατι την εβαλα στη θεση της. Ακομα και αν στο απωτερο μελλον μου βαλει καμια τρικλοποδια, υπαρχει πιθανοτητα γιατι ειναι μια πονηρη κατασταση, ξερω πολυ καλα πλεον τους τροπους για να την ξαναβαλω μια χαρα στη θεση της. Εχω 6 χρονια που ειμαι πολυ καλα. Αλλα θελει δουλεια σε αυτο επιμενω, πρεπει να ζορισεις πολυ τον εαυτο σου στην αρχη αλλιως θα υποφερεις συνεχεια και ειναι κριμα.
*Παρε φαρμακα για αρχη, θα σε βοηθησουν να παρεις μια καλη ανασα και να ξεκουραστεις γιατι τωρα εισαι πολυ κουρασμενος.